Wykup za kwartał, papiery wciąż dołują... Mamy się czego obawiać?
|
|
Dzwoniłem dziś do pani Józefowicz-Jokiel zapytać co się dzieje w temacie. I tak:
Depozyt jest bezpieczny w wysokości takiej jak określono w postanowieniu sądu, natomiast przed ostateczną wypłatą blokuje go oprotestowanie tej decyzji przez zadząd spółki. Nie wnikałem w szczegóły, w każdym razie trzeba będzie niestety jeszcze trochę poczekać.
Co do kosztów, to jedynym obciążającym tę kwotę jest wynagrodzenie kuratora w wysokości 5000 PLN, pozostała część przeznaczona jest w całości na zaspokojenie roszczeń obligatariuszy, zatem wyjdzie kwota zbliżona do tej, jaką wyliczyłem w jednym z poprzednich postów.
|
|
Ktoś wie czy coś się tu dzieje? Będzie jeszcze z tego jakaś choćby szczątkowa kasa?
|
|
Czy obligacje zostaną wprowadzone na Catalyst?
|
|
Jeśli dobrze liczę, to:
Łączna wartość trefnych obligacji to 2 053 000 PLN (nominał). Do tej pory wykupione zostało 32% wartości obligacji (chyba wszystkim po równo...?), zatem do spłaty pozostaje ok. 1 400 000. Kwota zabezpieczonych środków przekłada się na ok. 323 PLN na obligację, więc można liczyć na mniej więcej tyle (minus koszty... ile one mogą wynieść?), natomiast z resztą można się pożegnać. Nic nie przekręciłem?
|
|
Dobre wieści! To znaczy, że jeśli dobrze śledzę do spłaty zostanie 175 zł na obligację. Trzymamy kciuki.
|
|
To pochwal się nią :)
|
|
Tak naiwnie zapytam czy ma ktokolwiek jakieś świeże info w tym temacie? Coś się zmieniło?
|
|
www.gpwcatalyst.pl/raporty_ebi...Cytat:W nawiązaniu do poprzednich komunikatów dot. spłaty obligacji FOJUD serii A, FOJUD SA informuje, iż treść porozumienia w sprawie rozliczenia kontraktu stanowiącego zabezpieczenie obligacji została ustalona w 95 %, zaś porozumienie zostanie podpisane najprawdopodobniej na najbliższym spotkaniu w dn. 19.12.2011 r. o godz. 16:00 w Kancelarii obsługującej Miasto Poznań. Czekamy...
|
|
Moze nie byłeś w trybie online - częsty błąd.
|
|
Czy jeśli spółka jawnie się zadeklaruje, że dywidendy wypłacać nie będzie nigdy (np. odpowiedni zapis w prospekcie emisyjnym), to czy ktoś takie akcje by kupił?
|
|