PARTNER SERWISU
gmxfoktl
astaroth

astaroth

Ostatnie 10 wpisów
Wykup za kwartał, papiery wciąż dołują... Mamy się czego obawiać?

Dzwoniłem dziś do pani Józefowicz-Jokiel zapytać co się dzieje w temacie. I tak:

Depozyt jest bezpieczny w wysokości takiej jak określono w postanowieniu sądu, natomiast przed ostateczną wypłatą blokuje go oprotestowanie tej decyzji przez zadząd spółki. Nie wnikałem w szczegóły, w każdym razie trzeba będzie niestety jeszcze trochę poczekać.

Co do kosztów, to jedynym obciążającym tę kwotę jest wynagrodzenie kuratora w wysokości 5000 PLN, pozostała część przeznaczona jest w całości na zaspokojenie roszczeń obligatariuszy, zatem wyjdzie kwota zbliżona do tej, jaką wyliczyłem w jednym z poprzednich postów.

Ktoś wie czy coś się tu dzieje? Będzie jeszcze z tego jakaś choćby szczątkowa kasa?

Czy obligacje zostaną wprowadzone na Catalyst?

Jeśli dobrze liczę, to:

Łączna wartość trefnych obligacji to 2 053 000 PLN (nominał). Do tej pory wykupione zostało 32% wartości obligacji (chyba wszystkim po równo...?), zatem do spłaty pozostaje ok. 1 400 000. Kwota zabezpieczonych środków przekłada się na ok. 323 PLN na obligację, więc można liczyć na mniej więcej tyle (minus koszty... ile one mogą wynieść?), natomiast z resztą można się pożegnać. Nic nie przekręciłem?

Dobre wieści! To znaczy, że jeśli dobrze śledzę do spłaty zostanie 175 zł na obligację. Trzymamy kciuki.

To pochwal się nią :)

Tak naiwnie zapytam czy ma ktokolwiek jakieś świeże info w tym temacie? Coś się zmieniło?

www.gpwcatalyst.pl/raporty_ebi...

Cytat:
W nawiązaniu do poprzednich komunikatów dot. spłaty obligacji FOJUD serii A, FOJUD SA informuje, iż treść porozumienia w sprawie rozliczenia kontraktu stanowiącego zabezpieczenie obligacji została ustalona w 95 %, zaś porozumienie zostanie podpisane najprawdopodobniej na najbliższym spotkaniu w dn. 19.12.2011 r. o godz. 16:00 w Kancelarii obsługującej Miasto Poznań.

Czekamy...

Moze nie byłeś w trybie online - częsty błąd.

Czy jeśli spółka jawnie się zadeklaruje, że dywidendy wypłacać nie będzie nigdy (np. odpowiedni zapis w prospekcie emisyjnym), to czy ktoś takie akcje by kupił?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 9 stycznia 2023 22:26:11
Liczba wpisów: 11
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,267 sek.

nwjalhmb
lhqdxcjg
dmrnjrvl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gzzalflw
giivmilm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat