PARTNER SERWISU
jeraxyel
drsh1

drsh1

Ostatnie 10 wpisów
czy ktoś mógłby jakiegoś tutoriala wrzucić jak wypełnić krok po kroku ten wniosek na zgłoszenie wierzytelności - skan najlepiej wypełnionego wniosku na jedną obligację?

myślę że taki wzór można by umieścić w przyklejonym wątku na poziomie forum obligacji catalyst

myślę że wielu osobom zaoszczędziłoby to sporo czasu

hej, może to głupie pytanie ale skąd bierzecie do analizy wartość odsetek od długu?

w finansowych przepływach pieniężnych CFI jest pozycja "odsetki zapłacone" - to to?

z kolei w CFO jest pozycja "koszty finansowe" która dalej jest rozbita na "odsetki i prowizje od kredytów", "odsetki i prowizje od innych zobowiązań finansowych" i "pozostałe" itd

np na tym raporcie

www.abcdata.com.pl/files/repor...

witam, jestem początkujący na polu analizy fundamentalnej. podpowiedzcie jedną rzecz: skąd najprościej brać wiarygodne dane finansowe spółek, w przystępnej formie (pliki excela xls csv)?

chciałem zrobić prostą analizę banków i ze zdumieniem zauważam iż na stronach zamieszczone są co prawda gotowe pliki xls z wynikami ale jest tam mnóstwo błędów - wartości nijak mają się do tych które widnieją w raportach (np. alior bank)

ponadto mam pytanie - czy to norma iż sprawozdania roczne (późniejsze) zawierają inne dane niż wcześniejsze raporty kwartalne? w wielu przypadkach się z tym spotkałem - rozumiem dane są korygowane - czy w takim razie należy trzymać się raportów rocznych i uznać że zawierają dane najbardziej miarodajne?

czyli uzyskaliby "kilkanaście milionów" ze sprzedaży Marino

no niedobrze to wygląda.

cały czas myślę, że GNT0313 zdołają wykupić, a potem może być marnie

tak, dzisiaj pierwszy dzień można kupić bez odsetek

21 marca raport roczny może wszystko zmienić :)

anty_teresa napisał(a):
drsh1 napisał(a):
no i co? przyklepią emisję po 1pln na łącznie 6 mln i spłacą pierwsze obligi w marcu. tak myślę.
a co dalej?

Najważniejsze kto obejmie tę emisje. Jeśli jeden podmiot to będzie miał 20% głosów. To więcej niż ma teraz Antkowiak i Ipopema. Teoretycznie daje możliwość większości głosów na walnym,czyli de facto przejęcie kontroli. A skoro tak, tym bardziej ważne, kto tę kontrolę przejmie. Czy to będzie inwestor branżowy, czy może finansowy. W tym drugim wypadki możliwym dalszym krokiem są pożyczki dla Ganta i rolowanie nimi obecnie zapadających długów. TO jednak bardzo optymistyczne... I nie sądzę, aby tak od razu właściciele większościowi spieszyli się z oddaniem zarządu w inne ręce.

może węgier (futureal)? może antkowiak weźmie część żeby nie stracić kontroli?

no i co? przyklepią emisję po 1pln na łącznie 6 mln i spłacą pierwsze obligi w marcu. tak myślę.

a co dalej?

www.gant.pl/CMS/aktualnosci201...

jakby puścili coś w warszawie w promocji, sam bym się zainteresował :)

trzeba im oddać że w odróżnieniu od ganta tutaj jest zdecydowana reakcja i jasny komunikat ze strony spółki a nie "emisja chyba została domknięta"

antkowiak, prezes ganta w tvn cnbc, ktoś z parkietu relacjonuje:

Karol Antkowiak, powiedział, że obiecuje, że obligacje będą spłacone marcowe na pewno

Żadnych wniosków o updałośc układową nie będzie. Jest tylko restrukturyzacja kosztów. Wartośc akcji na rynku jest nieadekwatna do sytuacji dewelopera.

Wpływy z projektów się przesunęły, ale pieniądze na spłatę obligów na pewno będą.

Tłumaczył rezygnacje członków bardzo szczegółowo i twierdzi, że poprostu pechowy zbieg okoliczności. Szornak - osobiste, choroba w rodzinie, musi być w Warszawie. Sven - zmienia miejsce pobytu, Jasiński - będzie prowadził działolnośc konkurencyjną.

zarówno akcje i obligacje odbiły

i raport roczny 21 marca

planują walne na 3 kwietnia więc planują przetrwać przynajmniej do tej daty :)

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

kurs się ustalił poniżej dolnych wideł 91,39

nom, jeśli nie będzie jakiegoś sygnału od węgrów że wszystko spoko, to wydaje się że nadszedł czas na ganta..

Po rezygnacji Bogny Sikorskiej i Macieja Jasińskiego z funkcji członków rady nadzorczej Ganta Development w piątek w ich ślady poszli Adam Siemieniuk i Sven Torsten Kain oraz wiceprezes Andrzej Szornak.

W radzie pozostały tylko dwie osoby, co oznacza, że nie może ona podejmować uchwał. Siemieniuk nie zdradził przyczyn rezygnacji, Szornak zrezygnował z przyczyn osobistych. Sven Torsten Kain poinformował zaś, że przyczyną jego odejścia jest zmiana planów życiowych oraz miejsca pobytu stałego. W rozmowie z „Parkietem" powiedział, iż jest to związane ze zbliżającym się końcem jego kadencji w zarządzie BRE Banku Hipotecznego.

Karol Antkowiak, prezes Ganta, zapewnia, że w spółce nie dzieje się nic niepokojącego. Uspokaja też członek zarządu Luiza Berg. Zapewnia, że nie ma zagrożenia wnioskiem o upadłość. Gant już od pewnego czasu ma napiętą sytuację płynnościową. Pod koniec marca spółka ma wykupić obligacje zamienne za 26 mln zł. Z naszych informacji wynika, że w minionym tygodniu chciała zakończyć wartą do 20 mln zł emisję obligacji zamiennych. Po rynku krążyły pogłoski, iż zainteresowanie papierami może być niewielkie. – Z tego, co wiem, emisja chyba została domknięta – poinformował nas w piątek Antkowiak.

W piątek wniosek o ogłoszenie upadłości układowej złożył zarząd spółki zależnej Budopolu Wrocław (31,92 proc. kapitału tej drugiej firmy kontroluje Gant). Z zasiadania w nadzorze Budopolu zrezygnował Mirosław Kadłubowski.

www.parkiet.com/artykul/9,1309...

wykupią GNT0313 czy nie wykupią?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 sierpnia 2015 15:37:31
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,237 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat