PARTNER SERWISU
pdqlzhku
LargoMLN

LargoMLN

Ostatnie 10 wpisów
Z zawieszeniem przejaskrawiłem, bo widać, że osoba odpowiedzialna za relacje z inwestorami jest mocno nieudolna i wydaje się być strasznie zaskoczona obecną sytuacją. Do dziś nie doczekaliśmy się komentarza ze strony spółki. Dane na stronie są mocno nieaktualne, a spółka zdaje się nie wiedzieć co to jest ESPI.

Fakt faktem nauczyłem się na tej spółce rozwagi w inwestowaniu bazując tylko na fundamentach. W tym przypadku nadal wierzę, że spółka dostała pstryczek za brak komunikacji (raport S&P). Pozostaje mi tylko wierzyć, że Twoje przewidywania na bazie innych przypadków się nie sprawdzą.

Szutnik napisał(a):
Rynek daje ostatnią szansę na wyjście z papieru tym, którzy są weń nadal umoczeni. Zazwyczaj odbicie po tego typu spadkach (jeśli się pojawia)zdejmuje do 23,6% poprzedzającego panicznego ruchu. W wypadku AGT byłoby to aż 2,85 zł, w co niezbyt chce mi się wierzyć, biorąc pod uwagę, że wpierw trzeba będzie przekroczyć połowę ostatniej spadkowej świecy.
Bardziej prawdopodobne jest, że na AGT będzie to poziom 2,05 zł (14,6%), gdzie plus minus wypada połowa ostatniej czarnej spadkowej świecy. Jeśli AGT nawet tam nie dotrze, bedzie to świadczyć o jego krańcowej wręcz słabości.

Proszę się nie łudzić, że to dno spadków. To jest tylko dno najostrzejszej fali spadkowej. Po tej wzrostowej korekcie ostatnich ostrych spadków, AGT przynajmniej jeszcze raz zejdzie do okolic 1,13 w ramach testu tamtego dna. I niestety jest poważna szansa, ze to dno się wtedy nie utrzyma.

Na takie analizy to jest stanowczo za wcześnie. Według mnie brakuje reakcji właścicieli, gdyż w mojej ocenie powinni wystąpić o zawieszenie notować i opublikować raport oraz komentarz do komunikatów S&P. W innym przypadku każda analiza będzie mocno wyssana z palca. Oczywiście obecny kurs strasznie kusi zarówno posiadaczy pesymistów jak i spekulantów optymistów. Ustawianie się na DT przy tak słabym rynku jest mocno ryzykowne.

Witam,

Też mi to wygląda dziwnie. Spółka nie ma długów, ma zyski, rozwija się chcą przejąć Solidarność nie sięgając do kieszeni drobnych (emisja bez PP) co tu więcej chcieć.

Nie znam się na analizie fundamentalnej, ale może ktoś bardziej wykształcony pokusi się o streszczenie obecnej sytuacji?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 26 kwietnia 2013 16:24:32
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,173 sek.

imxcybxq
vyglogrw
rnznbjtb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dhsxjvug
yhzvxuqj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat