Taki przelew otrzymałem 20 lipca:
MEW Spółka Akcyjna Woronicza 76/119 02-640 Warszawa, częściowy plan podziału MEW SA - 24,15 proc roszczenia.
Kwota faktycznie ok. 1/4 nominału obligacji, które miałem.
|
Wysłałem zgłoszenie wierzytelności wraz ze swiadectwem depozytowym z DM. A wczoraj uraczono mnie czymś takim: Cytat:Sygn. akt X GUp 68/13 Zw 88 Dnia 20 listopada 2013 r. ZARZĄDZENIE Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie Sąd Gospodarczy X Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych Sędzia-komisarz: SSR A.Ż. po rozpoznaniu w dniu 20 listopada 2013 r. w Warszawie na posiedzeniu niejawnym sprawy w postępowaniu upadłościowym MEW Spółki Akcyjnej z siedzibą w Warszawie w przedmiocie zgłoszenia wierzytelności dokonanego przez (...) zarządza: wezwać wierzyciela do uzupełnienia braków formalnych zgłoszenia wierzytelności poprzez: 1) złożenie odpisu zgłoszenia wierzytelności wraz z odpisem załączników; 2) podanie zabezpieczeń związanych z wierzytelnością oraz sumy zabezpieczeń (albo informacji, iż wierzytelność nie korzysta z zabezpieczenia); 3) wskazanie kategorii, do której wierzytelność powinna być zaliczona. Zgodnie z przepisem art. 342 prawa upadłościowego i naprawczego istnieje pięć kategorii zaspokojenia z funuduszów masy upadłości; 4) wskazanie stanu sprawy, jeżeli co do wierzytelności toczy się postępowanie sądowe lub administracyjne; 5) podanie, jeżeli wierzyciel jest wspólnikiem albo akcjonariuszem upadłej spółki, ilości posiadanych udziałów albo akcji oraz ich rodzaju albo złożenie oświadczenia, iż wierzyciel nie jest wspólnikiem upadłej spółki (art. 240 pkt 8 Prawa upadłościowego i naprawczego)
w terminie tygodniowym pod rygorem zwrotu zgłoszenia wierzytelności. Doradźcie Państwo - ja coś tu pochrzaniłem (idąc za poradami w tym wątku), czy to proceduralny sposob na utrącenie "leszcza"? - jaki odpis zgloszenia wierzytelności i zalacznikow, skoro dostali to w oryginale ? - jak się odnieść do pozostalych wymogów ?
|
Dołączam się do prośby Przedmówcy. Również prosiłbym o info na priv.
|
Świadectwo o posiadanych obligacjach na koncie maklerskim wystawia Twój DM. Własnie jestem w trakcie tej procedury.
|