PARTNER SERWISU
vpcppoky
Zdzisław

Zdzisław

Ostatnie 10 wpisów
Taki przelew otrzymałem 20 lipca:

MEW Spółka Akcyjna Woronicza 76/119 02-640 Warszawa, częściowy plan podziału MEW SA - 24,15 proc roszczenia.

Kwota faktycznie ok. 1/4 nominału obligacji, które miałem.

Wysłałem zgłoszenie wierzytelności wraz ze swiadectwem depozytowym z DM.
A wczoraj uraczono mnie czymś takim:

Cytat:
Sygn. akt X GUp 68/13 Zw 88
Dnia 20 listopada 2013 r.
ZARZĄDZENIE
Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie Sąd Gospodarczy X Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych
Sędzia-komisarz: SSR A.Ż.
po rozpoznaniu w dniu 20 listopada 2013 r. w Warszawie na posiedzeniu niejawnym sprawy w postępowaniu upadłościowym MEW Spółki Akcyjnej z siedzibą w Warszawie w przedmiocie zgłoszenia wierzytelności dokonanego przez (...)
zarządza:
wezwać wierzyciela do uzupełnienia braków formalnych zgłoszenia wierzytelności poprzez:
1) złożenie odpisu zgłoszenia wierzytelności wraz z odpisem załączników;
2) podanie zabezpieczeń związanych z wierzytelnością oraz sumy zabezpieczeń (albo informacji, iż wierzytelność nie korzysta z zabezpieczenia);
3) wskazanie kategorii, do której wierzytelność powinna być zaliczona. Zgodnie z przepisem art. 342 prawa upadłościowego i naprawczego istnieje pięć kategorii zaspokojenia z funuduszów masy upadłości;
4) wskazanie stanu sprawy, jeżeli co do wierzytelności toczy się
postępowanie sądowe lub administracyjne;
5) podanie, jeżeli wierzyciel jest wspólnikiem albo akcjonariuszem upadłej spółki, ilości posiadanych udziałów albo akcji oraz ich rodzaju albo złożenie oświadczenia, iż wierzyciel nie jest wspólnikiem upadłej spółki (art. 240 pkt 8 Prawa upadłościowego i naprawczego)

w terminie tygodniowym pod rygorem zwrotu zgłoszenia wierzytelności.

Doradźcie Państwo - ja coś tu pochrzaniłem (idąc za poradami w tym wątku), czy to proceduralny sposob na utrącenie "leszcza"?
- jaki odpis zgloszenia wierzytelności i zalacznikow, skoro dostali to w oryginale ?
- jak się odnieść do pozostalych wymogów ?

Dołączam się do prośby Przedmówcy.
Również prosiłbym o info na priv.

Świadectwo o posiadanych obligacjach na koncie maklerskim wystawia Twój DM.
Własnie jestem w trakcie tej procedury.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 2 sierpnia 2021 13:14:28
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,249 sek.

jkpierfq
andnnwwf
vryjzvjp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kxdqjexq
wksrcyzz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat