PARTNER SERWISU
jaimdjtf
ORT_PL

ORT_PL

Ostatnie 10 wpisów

Na forach bankiera i parkietu oraz jako komentarz do artykułu w PB ludzie podają info poniżej ale nie wiem czy jest wiarygodne bo źródła nie mogę znaleźć...
Prokom Investments S.A. (Prokom) informuje, że w dniu 24 czerwca 2010 roku dokonał potrącenia należności wobec upadłej spółki Telewizja Familijna S.A (Telewizja Familijna). Należność powstała w wyniku objęcia emisji obligacji Telewizji Familijnej przez Prokom w lipcu 2001 roku i nie została opłacona ze względu na pogarszający się stan finansowy spółki Telewizja Familijna.

W dniu 15 czerwca 2010 roku Sąd Apelacyjny w Warszawie prawomocnym wyrokiem potwierdził fakt objęcia w roku 2001 obligacji przez Prokom, co otworzyło drogę do potrącenia należności.

Przedmiotem rozstrzygnięcia Sądu było ustalenie kwestii obowiązku zapłaty za przyznane w roku 2001 obligacje. Sąd ustalając obowiązek zapłaty za przedmiotowe obligacje ustalił tym samym roszczenie Prokomu o wykup tych obligacji wraz z odsetkami.

Ze względu na upadłość Telewizji Familijnej, dniem wymagalności obligacji oraz oprocentowania od nich, na podstawie mającego w niniejszej sprawie zastosowanie art. 32 Rozporządzenia Prezydenta RP – prawo upadłościowe, jest dzień upadłości tj. 8 kwietnia 2003 roku. Podobnie również wskazują przepisy obecnie obowiązującego prawa upadłościowego.

Termin wykupu obligacji został ustalony na dzień 12 marca 2005 r. a kwota, jaką Telewizja Familijna była zobowiązana uiścić za obligacje wynosi 26 000 000 zł do czego doliczyć należy odsetki obligacyjne wyliczone według algorytmu określonego w umowie w wysokości 9.118.759,12 zł.

Do potrącenia Prokom przedstawił (zgodnie z art. 34 par. 2 Rozporządzenia Prezydenta PrUp) całkowitą sumę wierzytelności wobec upadłego, a więc 35.118.759,18 zł wraz z odsetkami wyliczonymi zgodnie z przepisami Kodeksu Cywilnego oraz prawa upadłościowego, co daje kwotę wyższą od wnioskowanej przez Syndyka masy upadłościowej spółki Telewizja Familijna.

Tym samym Prokom podjął skuteczne działania zabezpieczające przed egzekucją nakazu zapłaty z dnia 6 czerwca 2002 r. Ze względu na fakt, iż roszczenie Prokomu przewyższało roszczenia Telewizji Familijnej S.A. w upadłości, doszło do prawnie skutecznej kompensacji roszczeń, w której rezultacie roszczenia Telewizji Familijnej wobec Prokom wygasły w całości zaś Prokom przysługuje wobec Telewizji Familijnej roszczenie w wysokości 1.773.070,96 zł.

Uwaga potencjalni akcjonariusze. W sprawozdaniu nie uwzględnia się rozwodnienia w wyniku emisji akcji serii I a jest ich 98.917.226. Stąd tak wysoka WK na akcję. Liczba akcji się potroi.
Pozdrawiam.

W sprawozdaniu za 1 kwartał podana jest wartość księgowa (skonsolidowany) 7,94 zł na akcję. Przy dzisiejszej cenie 1,62 zł za akcję to jest C/WK 0,20. Na stockwatchu podana jest wartość 0.72. Ktora wartość jest prawidłowa?
Pozdrawiam.

kp47 napisał(a):
Ciśnienie rośnie, uciekłem wczoraj 25kilo, wróciłem dzisiaj ale tylko z 10kilo, zastanawiam się jak przetrzymać przyszły tydzień.

Można sobie poradzić z nadciśnieniem. Jemioła, ewentualnie jakieś beta lub calcium blokery i jedziemy dalej. Ja dzisiaj puściłem połowę (50 tyś) średnio po 2.67 ale na koniec (na dogrywce) wróciłem do stanu początkowego tj 100 tyś akcji i dalej jadę.
Pozdrawiam.

Czy nie zastanawia nikogo to co się stało wczoraj na dogrywce z jupiterem?
Podczas sesji kurs najniżej spadł do 1.75 a na dogrywce ktoś daje jedno duże zlecenie i zaniża kurs do 1.72.
Dla mnie wygląda to na manipulacje.

tadekmazur napisał(a):
Nie wiem co jest grane, ale jest sympatycznie.
Ktoś wie?

no juz najwyzszy czas na wzrosty. dobra naszahello1

Wysoki wolumen. Wlasnie poszlo 500 tys akcji w jednej tranzakcji. Wydaje sie ze cos sie szykuje.

Przydaloby sie szybkie rozwiazanie sprawy asymilacji PDA i cos bardziej konkretnego w sprawie banku.

Vox napisał(a):
to kiedy te wyniki?

Wyglada ze beda o polnocy...

pop napisał(a):
ORT_PL napisał(a):
Spolka skupuje na potege akcje dla 'zasluzonych' do ostatniej minuty... mysle ze wyniki nie moga byc takie zle inaczej chyba by poczekali.
Teraz trzymaja akcjonariuszy w niepewnosci a co bardziej nerwowi sprzedaja.

A możes podać kwote zysku jakiego się spodziewasz?

Spodziewam sie dobrych wynikow nie ukrywam tego, nie jestem jednak wrozka wiec nie podam specyficznie ile to bedzie.
W liscie Prezesa [raport skonsolidowany za rok 2008] pisze ze poszczegolne segmenty dzialalnosci IDMSA byly i sa dochodowe a strata [za rok 2008] jest efektem przeszacowania aktywow z portfela IDMu.
Pozdrawiam

Spolka skupuje na potege akcje dla 'zasluzonych' do ostatniej minuty... mysle ze wyniki nie moga byc takie zle inaczej chyba by poczekali.
Teraz trzymaja akcjonariuszy w niepewnosci a co bardziej nerwowi sprzedaja.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 4 kwietnia 2014 04:08:33
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,301 sek.

zocycpbq
idohygax
hkosiuea
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
skiqhhew
usxsydks
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat