Interesujący artykuł na temat odzieżówki, oraz naszych (społeczeństwa )nawyków zakupowych. natemat.pl/180185,chcial-dac-p...Zgadza się z tezą ,iż większość z nas patrzy tylko na cenę.Trochę to niepokojące ,jak chcemy aby nasza gospodarka rozwijała się lepiej to trzeba kupować, wspierać produkcję krajową. Mam na myśli nie tylko odzież ale wiele innych.
|
|
@ chris martin Korekta jest bardzo prawdopodobna,pytanie kiedy?Może po wynikach kwartalnych 16.05.2016,a może przed wynikami.
|
|
Wojetek napisał(a):Zasugerowałem się tym co w ramce na SW.pl www.stockwatch.pl/gpw/11bit,ko...: Cytat:2016-02-12 jednostkowy - - publikacja jednostkowego raportu kwartalnego za czwarty kwartał choć teraz widzę że roczny ma być wg komunikatu z 12.01 standardowo 20 marca - więc możliwe że w ramce był błąd. Odnośnie GP: Cytat:Formacja odwrócenia trendu spadkowego składająca się z trzech świec. Trend spadkowy kontynuowany jest przez długa czarną świecę. Kolejna świeca otwiera się luką w dół, co wydaje się potwierdzać trend spadkowy. Cena zaczyna się wahać, zmniejsza się impet i świeca zamyka się małym korpusem w dowolnym kolorze. W tym momencie następuje odwrócenie trendu. Kolejna świeca otwiera się luką w górę, by zamknąć się w okolicach górnej połowy świecy pierwszej. Potwierdzeniem formacji są transakcje powyżej korpusu trzeciej świecy. Trend spadkowy to już dyskusyjna sprawa - bo mamy póki co korektę wzrostów. Luki w dół jak i w górę też nie ma. Dla mnie to jest reakcja na wsparcie na 75 zł i możliwy koniec korekty po wzrostach które wybiły hist. max. Dziękuję za wyjaśnienie. Zapytam jeszcze o :W zależności od sytuacji poszczególnych spółek biorę pod uwagę shorty na KGH, JSW, PKO czy PZU. Czytałeś to : http://stooq.pl/mol/?id=912Jak myślisz czy, to niezbyt ryzykowne? Pamiętam jak jakiś czas temu, chyba Trigon zalecał S na JSW i się sprawdziło. pozdrawiam
|
|
Witaj Wojtek
" W pewnym sensie też spekuluję pod piątkowe wyniki." Jakie wyniki? Szukam nie mogę nic odnaleźć. Jeśli mogę zapytać ciebie lub innych bardziej doświadczonych,czy dzisiaj nie tworzy się formacja gwiazdy porannej?
pozdrawiam
|
|
Witam. Poproszę o zakup PRC. Trudny czas na zakupy,ale cóż można spróbować. Uzasadnienie : poprawiające się przychody,niedawna emisja akcji (następnej raczej w niedalekiej przyszłości nie powinno być) daje możliwość finansowania działalności i rozwoju sieci sprzedaży. Stop na poziomie 0,80 .
|
|
flesz napisał(a):tak, jest już 24, ale 2 graczy (cmrnz, Sur Fer) ma bardzo małą aktywnośc na forum (1, 2 wpisy na kilka lat) i pewnie w ich miejsce wskoczy ktoś bardziej aktywny.
tak więc do 25 zostały jeszcze 3 miejsca. Witaj Flesz. Obiecuję być bardziej aktywny. Daj szanse
|
|
Witam wszystkich. Jeżeli można to ja też chętnie wezmę udział.
|
|