Temat:
S4E
Dostałem odpowiedź od CFO s4e: Cytat:Pragniemy wyjaśnić, że stosunkowo niska płynność obrotu akcjami spółki S4E S.A. nie jest problemem, który dotyka wyłącznie S4E, gdyż problem ten dotyka zdecydowanej większości spółek notowanych na rynku NewConnect. Średnia wartość dziennego obrotu akcjami Spółki od początku br. wyniosła ponad 7 tys. zł, co jest wartością wyższą od przeciętnej wartości obrotu akcjami spółek z rynku NewConnect oraz wartością zbliżoną do przeciętnej wartości obrotu akcjami spółek z WIG 250 (o zbliżonej wielkości do S4E).
Spółka nie posiada możliwości bezpośredniego wpływu na płynność obrotu jej akcjami na GPW, gdyż wartość generowanych obrotów jest zależna głównie od inwestorów.
Zarząd S4E skupia wszelkie swoje działania na utrzymywaniu pozycji oraz rozwoju Spółki w celu budowy jej wartości dla akcjonariuszy, a także zwraca szczególną uwagę na realizowaniu rzetelnej polityki informacyjnej w celu budowy zaufania wśród akcjonariuszy. Pragniemy zwrócić również uwagę na fakt, że S4E jako jedna z nielicznych spółek z rynku NewConnect dzieli się wypracowanym zyskiem ze swoimi akcjonariuszami, co również wpływa na budowę zaufania Spółki wśród inwestorów.
Zarząd Spółki wyraża nadzieję, że stabilna sytuacja Spółki oraz konsekwentnie realizowana rzetelna polityka informacyjna przyczynią się wzrostu zainteresowania instrumentami finansowymi Spółki wśród inwestorów, co wpłynie na wyższy średni wolumen transakcji zawieranych na akcjach S4E.
Pozdrawiam / Regards
Katarzyna Mamoń Członek Zarządu ds. Finansowych / CFO Według mnie to oznacza, że spółka czeka aż płynność pojawi się sama. Odnośnie przejścia na GPW: Cytat: jest to cel długoterminowy. Na chwilę obecną nie został określony żaden konkretny termin.
Każda spółka z NC chce przejść finalnie na główny parkiet, nic nowego.
|
Temat:
S4E
Mnie martwi dlaczego spółka w ogóle nie próbuje rozwiązać problemów z płynnością. Kiedy przejście na GPW? Dlaczego spółka nie próbuje być bardziej medialna wśród inwestorów? Dlaczego skoro generuje tyle zysku nikogo nie przejmuje?
|