Temat:
11BIT
Tak tak, a może 60%😱? Człowieku za chwilę kolejne darmowe rozszerzenie plus wersja na Maca i przy przecenie 30% z pudła nie zejdzie do końca roku. Trzeba być ślepym albo mieć złe intencje żeby nie widzieć jak ogromny potencjał sprzedażowy ma FP
|
|
Temat:
11BIT
Pełna zgoda. Jak WD sprzedawał to też były głosy że nie wierzy w FP i ogólnie w spółkę. A On poprostu potrzebował kasy a że mógł wybrać lepszy moment to chyba Wszyscy już po fakcie wiemy
|
|
Temat:
11BIT
Krewa, Ty tak poważnie?? Czyli nie bierzesz pod uwagę przerzucania z wora do wora? Ja wiem że jak chcesz uzasadnić swój punkt widzenia to wszystko przejdzie.
|
|
Temat:
11BIT
Ludzie, gdzie widzicie problem. Człowiek odszedł z firmy i sprzedaje akcje, bo chce sobie wydać. Trumna nie ma kieszeni.
|
|
Temat:
11BIT
No i mamy wytłumaczenie spadków. Ktoś te akcje zebrał z rynku..
|
|
Temat:
11BIT
Szczerze to 11Bit chyba przesadza, bo niby poduszki Miechowski potrzebuje a z drugiej strony lekką ręką między siebie taki procent przeznacza. Rozbuchala nam się spoleczka.
|
|
Temat:
11BIT
Też uważam że premiery Twom i Ml na switch mogą nieźle namieszać. Tylko jak tu sprawdzać sprzedaż lub chociażby pozycję, czy są jakieś rankingi?
|
|
Temat:
11BIT
W drugim półroczu:))
|
|
Temat:
11BIT
A to miał być jakiś sukces?? Że co ten darmowy DLC miał uczynić? Jak na darmowy jest ok.
|
|
Temat:
11BIT
A na której pozycji jest FP na cdkeys? Bo jakoś na pierwszych miejscach nie widzę.
|
|
Temat:
11BIT
Czy ten bankier to was tak inspiruje czy sami tak od siebie?? W połowie 2015r tez tak pisałem, że to już koniec, firma nie zarobi no bo i na czym skoro Twom na koniec 2014 latał z przeceną 40%. Jak było dalej każdy może sprawdzić. Co do grafa@ to nawet nie wiadomo jak komentować. 250zl to godziwa wycena? A FP to jest już wycofany ze sprzedaży czy może firma upadłość szykuje?
|
|
Temat:
11BIT
To może Playway powinno mieć kapitalizacje równą lub większą niż CDP bo przecież oni też wydają gry srednio co 3/4 lata a tu co roku hit. Że też CDP nie naśladuje takiego wzorca jak Playwey i nie porzuci swoich praktyk, po co tworzyć pojedyńcze hity skoro można całą kasę przeznaczyć na produkcję stu malych gierek i liczyć na to że któraś okaże się perełką. 11Bit to firma ktura podąża drogą CDP a nie hurtowni typu Selgros
|
|
Temat:
11BIT
CMS18 hitem??? Porownujesz tą grę do Twom i FP? A gdzie pozostałe dwa hity bo ponoć co roku mają jeden?
|
|
Temat:
11BIT
Tak, uważam że te dochody będą gorsze niz w przypadku 11Bit. Ale pytanie było czy będą o 30% lepsze patrząc na wycenę.
|
|
Temat:
11BIT
Kunoj@ uprzedziles mnie z tym pytaniem Dawaj teresa@ wymieniaj te hity. Choć Twoje podejście do 11Bit jest mi znane od 2015r to i tak potrafisz mnie zadziwić. Przez te trzy lata nigdy takiej laurki nie zrobiłeś dla Bitowcow jak przed chwilą dla tych producentów hitów z Playway.
|
|
Temat:
11BIT
Świetna robota, jak na dłoni widać że ewidentnie coś tu nie gra. Ale co tam kto chcial to podjął decyzję w piątek i dzisiaj rano. Gratulacje dla leo, jusa i freya. Dobra robota.🤑
|
|
Temat:
11BIT
No i mamy zamierzony cel. Leo z kolegami pomogli kilku kolegom akcjonariuszom pozbyć się akcji. Katharsis dla kursu i spelnienie AT Krewy. Krewa szacun za wiedzę.
|
|
Temat:
11BIT
A co do współczynnika kopia/ komentarz to oczywiście że rośnie a nie spada co oznacza że rośnie liczba kopii w stosunku do jednego komentarza. A tak po chlopsku to na poczatku jest to 1/65szt a później 1/100szt
|
|
Temat:
11BIT
Trudno to ciebie czytać. Nikt po za paroma osobami na tym forum nie wątpi w ogromny sukces FP. I choćbys jeszcze ze 100 razy napisal że FP poszło 750k to będą to tylko twoje pomysły. Ja twierdzę że sprzedało się 13400 razy 65/70 plus 5% co daje 920k i tego się będę trzymał i to jest dla mnie wyznacznik wyników za 2Q tzn ok 40/45mln i to uznaję za sukces.
|
|
Temat:
11BIT
Frey, co ty probujesz grać?? Że niby super wynik a zarazem tylko 750k. FP sprzedał się wg mnie i wg tego co podała Firma po 66h w ilości ok 900k. Nie mam powodu nie wierzyć w to co mówią ludzie z 11Bit a mówią że srednia to 65/70 na szt.
|
|
Temat:
11BIT
No i musiało do tego dojść. Wróżenie z fusów czas zacząć. Jak dla HF to 100 komentow na szt bo zapewne kolega naganiacz z Playway ale już dla FP to max 60 na szt. Szkoda że firma nie ma zwyczaju ucierać nosa takim ludkom
|
|
Temat:
11BIT
Po wynikach za 2Q gdy spółka pokaże wg mnie ok 40mln zysku, co wtedy napiszesz? Jaką teorię wysnujesz na potwierdzenie takiego zysku, zapewne taką że zarząd dołożył do każdej kopii ze swojej kieszeni. Ale w jednym masz rację " dyskusja skończona, temat zamknięty "
|
|
Temat:
11BIT
Czy ja nie umiem pisać po polsku czy z czytaniem ze rozumieniem jest problem. To że będzie to wiemy ale chyba nie zaprzeczysz że gdyby taka wersja weszla zaraz po premierze albo przed ss to efekt byłby wyraźny. Jaki będzie teaz się okaże
|
|
Temat:
11BIT
Nie pytam czy będzie tylko dlaczego nie ma tej wersji od premiery albo krótko po.
|
|
Temat:
11BIT
Nie mogę zrozumieć jak można było tak lekceważyć rynek Mac. Przecież jak na dłoni widać że Ameryka nie gra we FP. Pytanie czy gra się tam nie przyjęła czy to wina braku portowania na maca.
|
|
Temat:
11BIT
No to dzisiaj z przytupem kończymy. Krewa@ tym razem trafiłeś w samą 10. Choć z bólem portfela gratuluję wiedzy AT
|
|
Temat:
11BIT
No faktycznie. Ale to w obec tego się kupy nie trzyma. Po co ten ranking i czemu ma służyć?
|
|
Temat:
11BIT
Ale z tego wynika że w kwietniu lepszą premierę miał Batteltech, co chyba ni jak się ma do rzeczywistości. Co do najlepiej sprzedajacych się gier w 2018 to 40 miejsce uznaję za ogromny sukces biorąc pod uwagę że gra wyszła w 2Q a nie na poczatku roku
|
|
Temat:
11BIT
Czyli bardziej to 5% po za steam?
|
|
Temat:
11BIT
Leo @ a czy GOG i pudełka w tych 13k są?
|
|
Temat:
11BIT
858k plus 10% z innych źródeł to jednak bliżej 1mln o ile już tego miliona nie przekroczono. Bardziej mnie niepokoi druga połowa roku. Ale na koniec 2015 pisałem że firma zapewne przeje zarobki z Twom za nim wyda FP. Myliłem się i teraz zapewne też się mylę
|
|
Temat:
11BIT
Czyli sprzedaż na poziome 2mln w tym roku można włożyć między bajki? No chyba że dlc bedzie duże, chyba że konsole dojdą w tym roku, chyba że na maca wydadzą. Ale czy Oni nie pisali że nad tym wszystkim pracowali już grubo wczesniej przed premierą? Co do steam to prawda na tym forum jest taka że jak tylko jesteśmy wysoko to jest radość i teksty o super sprzedaży ale już gdy jesteśmy na 3 stronie to pojawia się znany tekst "11Bit nic się nie stało"
|
|
Temat:
11BIT
To jeszcze korekta czy już zmiana trendu? Podobne pytanie można zadać odnośnie pozycji FP na steam.
|
|
Temat:
11BIT
Większą część czasu HF jest przed FP a cenę ma prawie o połowę niższą. Czyli rozumiem że i sprzedaż też będzie wyższa. Oczywiście chodzi mi jedynie o ss. Nie jestem fanem Playway oraz nie jestem posiadaczem ich akcji.
|
|
Temat:
11BIT
Wystarczyło dac 15/20% i dlc w cenie nad ktorym to dlc pracują już ponoć długo przed premierą. Okazuje się że ani dlc nie mają o mac i konsolach nawet nie wspominają.
|
|
Temat:
11BIT
To dzisiaj się obudzisz i jest na trzeciej a jutro a najpóźniej pojutrze na czwartej. Nie chodzi o skalę przeceny bo sam uważam że 30% to za dużo ale o to że spodziewałem się lepszych miejsc w czasie ss
|
|
Temat:
11BIT
Kurcze, czy Amerykanie nie lubią grać we FP?
|
|
Temat:
11BIT
Rif@ nie zgodzę się z Tobą. To że miejsce jest to samo co przed ss oznacza kilkakrotnie większą sprzedaż. Trzeba też zauważyć że przecen tak małej skali jak 15% nie ma prawie wcale.
|
|
Temat:
11BIT
12 pozycja startowa super tylko chyba kierunek biegu się zawodnikowi pomylił.
|
|
Temat:
11BIT
I tu zgoda.
|
|
Temat:
11BIT
Dodam jeszcze że jeżeli utrzyma się obecny trend to jutro ss rozpoczniemy od drugiej strony zasypani tysiacami przecen. Zapewne któregoś dnia pojawi baner i on pozwoli dźwigać trochę sprzedaż. Bardzo chetnie napiszę na koniec ss że kolejny raz się pomyliłem.
|
|
Temat:
11BIT
Mój post to nie histeria. Może napiszesz coś w odpowiedzi na moje pytanie a nie bedziesz oceniał mojego stanu psychicznego plus zarzucał mi nieprawdziwe stwierdzenia.
|
|
Temat:
11BIT
Czy ma ktoś pomysł jak firma chce przyciągnąć kupujących na rozpoczynajacy się jutro ss? Kto chciał kupić z tym rabatem to kupił, dodatek wygląda na to że przeszedł bez echa, wersji na Maca jak nie było tak nie ma.
|
|
Temat:
11BIT
Pełna zgoda, myślę nawet że 11Bit planuje ostatniego dnia przed wyprzedażą dorzucić dlc. Jutrzejszy dzień troszkę rozjaśni sytuację, będziemy widzieli czy to wspinanie to stała tendencja. Osobiście uważam że jutro do pierwszej 3 dobijemy
|
|
Temat:
11BIT
Tak pełna zgoda. Tylko że FP startuje do przeceny z drugiej strony a nie z dwudziestej.
|
|
Temat:
11BIT
To jest powtórka akcji z letniej wyprzedaży z tamtego roku o ile się nie mylę. Tylko że wtedy Twom brylowal w pierwszej trójce. Mamy okazję poznać potencjał FP przy pierwszej przecenie wyższej niż 10%.
|
|
Temat:
11BIT
Tylko jakoś tak dziwnie słabo z tą sprzedażą. Może kupujacy przysneli?
|
|
Temat:
11BIT
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Czy ta Pani to robi złośliwie czy z potrzeby życia. Sprzedała by tak z 1k a nie taka zabawa w kotka i myszkę. Kod:mod: zmieniono link na wewnętrzny
|
|
Temat:
11BIT
Kurcze Krewa Ty rozmawiasz ze mną jak z analitykiem a ja prosty chlopak jestem. Dla mnie opis wykresu który wrzuciles plus chyba spadek na otwarciu kolejnego dnia oznaczał sprzedawaj bo będzie taniej. Tylko że ja kupiłem akcje dawno temu i nie robię na nich żadnych ruchów, natomiast taki sam prosty chłopak jak ja co to kupił teoretycznie po 460zl zapewne po tej analizie akcje sprzeda. Powtórzę jeszcze raz, bardzo szanuję Ciebie oraz Twoją wiedzę ale nie zawsze Twoje wpisy dotyczące AT są pomocne żeby nie powiedzieć mylące dla drobnych inwestorów zaczynających przygodę z 11Bit.
|
|
Temat:
11BIT
okazji Dzień Dziecka
Posługując się terminologią z Frostpunka - generator zbyt długo pracował na wysokich obrotach i nadeszła pora, by schłodzić urządzenie, Gracze przystąpili do realizacji zysków, domykając przy okazji pierwszą z brzegu lukę.
Wskaźniki techniczne w tym momencie nie zachęcają do angażowania sie po stronie popytu: - MACD przecięła sygnalną od góry, generując zalecenie sprzedaży; do poziomu równowagi droga daleka; - RSI opuścił strefę sygnalną; - linia ADX już jakiś czas temu urwała się z objęć kierunkowych, sygnalizując lokalne przesilenie.
Z uwagi na w/w nie oczekiwałbym rychłego powrotu do nadrzędnej tendencji.
Najbliższe wsparcia do dolny pułap potencjalnego kanału oraz poziom 392 zł. Wzmożonej podaży oczekiwałbym w strefie 485-497 zł, gdyż to tam doszło do największej wolumenowo wymiany akcji. No to pierwszy z brzegu bo nie mam czasu szukać. No chyba raczej nie sugerujesz tu wzrostów w krótkim terminie? Wpis przy 452zl a mamy teraz 496
|
|
Temat:
11BIT
Krewa bardzo szanuję Twoją wiedzę z zakresu AT. Natomiast gdybym nie był inwestorem długoterminowym tylko w krotkim terminie sugerował się między innymi Twoimi analizami AT to już dawno byłbym bez akcji.
|
|
Temat:
11BIT
Przepraszam Krewa z całym szacunkiem ale AT w przypadku 11Bit średnio się sprawdzało no może po za kilkoma wyjątkami co potwierdza regułę. Stoimy w przededniu SS plus dlc darmowe, uważam że te dwa wydarzenia pomogą w wyrysowaniu pozytywnego AT.
|
|
Temat:
11BIT
Zastanawiam się czy spółka ma już przecieki jakie recenzje będą od redakcji?
|
|
Temat:
11BIT
Krewa@ tzn? Jakieś więcej szczegółów?
|
|
Temat:
11BIT
krewa@ już miałem Ciebie nie lubić ze względu na to że sprawdziła się Twoja wczorajsza analiza Ale po tym wpisie dalej  Też nie mam zielonego pojęcia o grach
|
|
Temat:
11BIT
A FP w przeciwnym kierunku do kursu akcji pnie się na północ. Na Humble już 3 miejsce
|
|
Temat:
11BIT
Bardzo szanuję kolegę Krewę ale kreski teraz nie mają żadnego znaczenia. Kurs będzie tam gdzie FP na steam
|
|
Temat:
11BIT
Też na to zwróciłem uwagę. Bez reklamy bije wszystkie gry w pełnej cenie
|
|
Temat:
11BIT
Już 4 najwyższe wśród nieprzecenionych.
|
|
Temat:
11BIT
Cztery lata robili grę którą przechodzi się w 7h? Chyba czegoś jeszcze nie wiemy bo w innym wypadku to opinie mogą być słabe a tym samym i sprzedaż.
|
|
Temat:
11BIT
Proszę mi podpowiedzieć bo nie do końca jestem pewien. Czy FP jako preorder jest dopiero 11 na Humble?
|
|
Temat:
11BIT
topfacet napisał(a):A co jeszcze chciałbyś wiedzieć? Graficznie świetnie, rozgrywka na wiele godzin, trudne moralne decyzje. Będzie hit :) Na to czekałeś? Jako akcjonariusz wierzę w sukces. Moje pytanie wynikało z tego że nie jestem graczem i nie potrafię z tej perspektywy ocenić gry
|
|
Temat:
11BIT
Dziwnie cicho po tym pokazie gry. Ani optymiści ani pesymisci nie mają nic do powiedzenia.
|
|
Temat:
11BIT
Jakieś spostrzeżenia, opinie? Niestety nie jestem graczem i trudno mi ocenić. Wizualnie bardzo fajnie ale też nie wiem czy to norma czy może coś więcej?
|
|
Temat:
11BIT
Dziękuję.
|
|
Temat:
11BIT
Gdzie to można zobaczyć?
|
|
Temat:
11BIT
Trochę tego nie rozumiem zapewne dlatego że nie jestem graczem. Ale jak to jest? Mam zamiar kupić FP i to że jakaś gra wychodzi tego samego dnia nie ma dla mnie znaczenia. Przecież w miesiącu wychodzi zwykle kilka gier i jak ktoś ma kupić FP to czy to się zbiega w dniu z inną grą nie powinno mieć znaczenia.
|
|
Temat:
11BIT
baks@ przestań  Tu chodzi o to że zamiary zapewne były aby premiera miała miejsce 24.03 lub co bardziej prawdopodobne błąd w określeniu miesiąca.
|
|
Temat:
11BIT
Bardzo dobry wynik, brawo za monetyzacjię Twom
|
|
Temat:
11BIT
Chyba rozumiesz że zapytałem o ilość spredanego W3 aby wskazać że nie ta liga
|
|
Temat:
11BIT
300-500k w dwa tygodnie? Może 1mln bo lepiej wygląda? A ile sprzedało się W3 w dwa tygodnie, może ktoś wie?
|
|
Temat:
11BIT
Ludzie dajcie spokój z tym porównywaniem. FP to nowatorski pomysł łączący wiele gatunków. Czy gra odniesie sukces okaże się już tydzień daw po premierze. Na rynku nie ma takiej gry jak FP i to powoduje że przewidywanie sprzedaży to wróżenie z fusów.
|
|
Temat:
11BIT
Idąc twoim tokiem myślenia cena 200zl to szczyt szczytów na ten rok, mało tego duże prawdopodobieństwo że i 200 się nie utrzyma? Ciągłe porównywanie SM z FP to tak jak byśmy Lade do Porsche porownywali i jedno i drugie robi suva. Oczywiście to FP jest tutaj Cayenne
|
|
Temat:
11BIT
Wszystko fajnie, ale jak wytłumaczyć zerowe zainteresowanie akcjami na pare tygodni przed najważniejszą premierą w historii firmy. Czy faktycznie jest tak że kurs osiągnął szczyt i dyskontuje debiut na poziomie Twom?
|
|
Temat:
11BIT
Sami widzicie ile waży marketing. Mając w kasie tyle kasy, wydajac grę od ktorej tak wiele zależy i grzebiąc przy niej ponad 4lata powinni przeznaczyć na marketing chociaż jeszcze raz tyle.
|
|
Temat:
11BIT
Skoro wyniki roczne są 26 marca to konferencja dzień po jaki ma inny cel niż zatarcie złego wrażenia? Oczywiście mogę się mylić
|
|
Temat:
11BIT
Zapewne Pan Miechowski bedzie tłumaczył dlaczego wyniki za 2017 są takie słabe
|
|
Temat:
11BIT
Też liczę trochę na pre-ordery. Chyba z nudów.
|
|
Temat:
11BIT
Gracze którzy grają w gry które wymieniłeś nie zagrają i nie kupią FP. Nawet jeśli będzie inaczej to będzie to niewielki odsetek.
|
|
Temat:
11BIT
Tej spółki statystyki się nie imają. Po pieresze dlugo na tym forum udowadniano że spółka po wejściu do WIGu napewno spadnie, urosła ponad 100%. Druga sprawa, wszystkie spółki growe pod premierę wyraźnie rosną, co robi 11Bit kisi się jak ogóry w beczce. Nie będę wspominał o AT. Tak więc tylko inwestorzy z dużym przyrodzeniem tutaj zarabiają
|
|
Temat:
11BIT
Żebyśmy z FP tylko powtórzyli otwarcie SM i to byłoby super.
|
|
Temat:
11BIT
Już 15k czyli dwa razy więcej niż Twom. Czy nie lepiej by było gdyby to FP wychodził pierwszy?
|
|
Temat:
11BIT
Może ktoś mi wytłumaczyć skąd bierze się rozbieżność po między 7% Bloobera i 300% Play Way?
|
|
Temat:
11BIT
Kurczę pomyłka oczywiscie  Ale tak nierealnie to mi wyglądało że zrobiłem błąd w obliczeniach na poziomie gimnazjum. Czyli wishlista FP powinna wynieść ok 10mln aby urealnic obserwację Prezesa Bloobera
|
|
Temat:
11BIT
Czyli tak realnie patrząc wishlista FP powinna wynosić 100kk w skali roku aby osiągnąć sprzedaż na zakładanym przez BOŚ poziomie 700k. Poprawcie mnie jeśli się mylę
|
|
Temat:
11BIT
Czyli FP może się wg tego sprzedać w pierwszym kwartale w ilości max 200k? Średnio w to wierzę tzn obstawiam dużo wyższą sprzedaż ale i to nie byłoby zle.
|
|
Temat:
11BIT
700k Obserwera??? Daj jakieś poparcie tego co piszesz bo pachnie to bajaniem. Bez obrazy
|
|
Temat:
11BIT
A czy ktoś wie jaka wishlista była dla Obserwera? I jak to się miało do sprzedaży w 1Q?
|
|
Temat:
11BIT
Marketing wygląda tak jak komunikacja na forum inwestorskim. Po co to forum istnieje skoro na większość pytań odpowiedzi są w stylu wiemy ale nie powiemy a na pozostałe odpowiadają nieprawdę( terminy premiery, powody przesunięć). Admin pisze że było 160k ale już to ile jest teraz to tajemnica. Dlaczego te 160k nie było tajemnicą? Ale inwestor intuicyjny już wie że pękło 250k a 300k do premiery to min. Może odrazu 500k obstaw, to takie wróżenie z fusów jak ilość pracowników od marketingu.
|
|
Temat:
11BIT
8 osób na pełny etat?? No to ja już nic nie chcę. Taka armia to mnie uspokoiłeś.
|
|
Temat:
11BIT
Jak nie publikuje to może niech tak już zostanie. Wkleić obrazki i napisać dwa zdania to wg ciebie szczyty? Jak dla mnie ważniejsze są recenzje gry ludzi którzy się na tym znają. To może niedługo w Fakcie albo Super Ekspresie o FP pod krzyżówkami będziemy czytali? Już na przełomie roku redakcje i yootuberzy powinni mieć do dyspozycji bardziej rozbudowaną wersję. Tyle targów jeżdżenia po świecie z jednym demkiem, typowy falstart.
|
|
Temat:
11BIT
A co jest niemerotycznego w tym że spółka marketingowo rozgrywa FP zwyczajnie słabo. Ktoś powie że taki marketing jaka kasa na niego przeznaczona. Ale prawda jest taka że o FP jest stosunkowo cicho jak na grę tworzoną przez 4 lata za 10mln. Same filmiki na ktore wydali 2mln sprawy nie załatwią. I te 10mln to zapewne grubo zaniżone. Od tej gry zależy tak dużo że chyba trzeba robić więcej aby maksymalna ilość graczy chciało ją kupić.
|
|
Temat:
11BIT
Czy nie uważacie że spółka jakoś bez szału i rozgłosu rozgrywa finisz przed debiutem. Chociaż nie powinno to dziwić skoro był taki falstart
|
|
Temat:
11BIT
Czyli idąc tym tokiem myslenia, z FP powinno zostać 69.9zl
|
|
Temat:
11BIT
Ok. Dosyć bicia piany. Teresa oczywiscie też masz rację.
|
|
Temat:
11BIT
Teresa wybacz ale przychód to kwota przed opodatkowaniem. Więc pisanie przychód netto wg mnie jest błędem. "Przychód (przypływy, które prowadzą do uzyskania dochodu) to wszelkie przysporzenia majątkowe o charakterze trwałym, których rzeczywiste otrzymanie (a w niektórych przypadkach już sam fakt, że są należne) powoduje obowiązek zapłaty podatku dochodowego" Przychód netto to dochód.
|
|
Temat:
11BIT
aircanada15 napisał(a):Rekinek: tak myślałem, nie czaisz.
Ja piszę o przychodzie netto ze Steam. 50-55 zł od kopii przy pełnej cenie. Uwzględniając rozkład regionalny. A teraz to jest przychód netto? Przy bardzo konserwatywnym podejściu Twom przyniósł 40zł z kopii więc 55/60zł to minimum przy pełnej cenie FP. Reasumując, konsensus rynkowy zakłada 750k do końca roku.
|
|
Temat:
11BIT
Utnapisztim napisał(a):Szacunki DM BOŚ (i własne zresztą też). Cytat:"DM BOŚ zakłada, że wersja na PC gry "Frostpunk" trafi na rynek w IV kwartale (w październiku), a jej sprzedaż w 2017 r. osiągnie 400 tys. sztuk w porównaniu z ok. 350 tys. sprzedanymi w kwartale debiutu "This War of Mine"." businessinsider.com.pl/finanse... Szacunki zawsze pozostają szacunkami czy twoimi czy banku to mało istotne. Przyjmując nawet te 40zł na kopii to 60zł które ja przyjąłem nie jest błędem.
|
|
Temat:
11BIT
A gdzie ty znalazłeś info ile kopii zostało sprzedanych w premierowym kwartale?? Spółka nie podawała takich informacji.
|
|
Temat:
11BIT
Dodam jeszcze że to są założenia konserwatywne, ponieważ spółka na przykładzie monetyzacji Twom pokazała że jest wstanie wyciągać 60zl z pełnej ceny.
|
|