Temat:
URSUS
Chyba rynek spodziewał się czegoś więcej (?). IIQ gorszy niż IQ?
|
|
"UNIWHEELS Group is one of the largest employers in Stalowa Wola region. As at the end of 2014 it employed over 1800 people in two factories – the number of employees increased by over 15% compared to the previous year. Polish employees constitute approx. 78% of UNIWHEELS Group staff complement. The new plant will generate at least 250 additional jobs in Stalowa Wola"
Moze to malo istotne, ale ja sie zastanawiam czy oni znajda tych 250 pracownikow do nowego zakladu (na marginesie, to teren pod budowe juz zaorany, przejezdzalem obok zakladu calkiem niedawno). Opinia zakladow jest powiedzmy srednia, rotacja wysoka, a jak ja tam pracowalem ponad 5 lat temu, to ludzie po ponad 50km dojezdzali do pracy, bo miejscowi pracowac tam juz nie chcieli... To co trzeba zakladom przyznac, to praca produkcyjna jest ustawiona jak mechanizmy w szwajcarskim zegarku..
|
Czesc. Co myslicie o sytuacji w spolce? Wiem, ze jedna jaskolka wiosny nie czyni, ale ostatni kwartal byl pierwszym od kilku lat z zyskiem na plusie, dodatkowo TFI PZU zwiekszylo zaangazowanie jakies 3 msc temu (ciekawy jestem jak oceniacie to zwiekszenie zaangazowania). Teraz zabieg tech. z resplitem.. PXM nie wyglada jakby chcial umierac, aczkolwiek zagrozen wokol spolki wiele..
Nie mam zbyt wielkiego doswiadczenia na gieldzie (jakies 6msc, przez mini portfel przewinelo sie okolo 10 spolek, w tym strata na jednej - JSW), wiec pytam bardziej doswiadczonych, a wiem, ze kilku [conajmniej :)] tutaj takich jest..
|