Kazda najblizsza korekta nie powinna spasc ponizej poziomu 2140,a w dalszym etapie 2200 takze nie ma mowy o panice. Poziom 2500 pkt. jest jak najbardziej prawdopodobny ( bardziej niz poziom 2000-2100). Obecny trend ma szanse byc zachowany gdzies tak do pazdziernika ( dynamika trendu pewnie spadnie). Oczywiscie z korektami nie wiekszymi niz ten poziom ktory powyzej podałem. To są oczywiscie moje obserwacje
|
Moim najgorszym (jak narazie) błędem w inwestowaniu jest duża nerwowość. Objawia się tym, że gdy na przykład zajmuje jakąś pozycje np. na kontraktach, to gdy notowania zmieniają się o np. 10-20 punktów w przeciwnym kierunku jaki zalozylem to najczesciej zamykam pozycje. Oczywiście potem jest odbicie w dobrą stronę, ale ja juz jestem poza rynkiem. Strasznie boli, kiedy dobrze coś przewidzisz i nie umiesz tego wykorzystać. Niekonsekwencja zabija. To są małe straty, ale po zsumowaniu wychodzi jedna duza. Moje biuro maklerskie ma stały dochód z moich poczynań ;)
Kiedyś myślałem, że najważniejsze to dobrze "wejść", ale teraz wiem, że to nie jest nawet połowa sukcesu. Jezeli nie umiesz wyjsc w odpowiednim momencie, to kazda swietna transakcja przeradza się w nieudaną (czywiście to nie musi dotyczyc tylko giełdy). Z drugiej strony sukces niczego nie uczy w przeciwieństwie do porazki. Cały czas staram się pracować nad sobą, bo to jest klucz to wygranej . Pomaga mi w tym ta strona... i Wasze wypowiedzi.
PZDR
|
Witam Wszystkich
Dzisiaj "grubszy" lekko zredukował liczbę pozycji do ok. 30 %. Czyli gdzieś o ok 5 %. Może to jest posredni powod takiej nadmiernej aktywności naszego rynku w koncówce. Jutro pewnie korekta korekty i jezeli dalszy spadek to prawdopodobnie do maks. 2020-2000 ( w dalszej perspektywie), ale to tylkie takie lekkie moje rozważania. No chyba, ze "ktos" dalej bedzie chcial redukowac te 30 %, ale to chyba mało prawdopodobne.
|
Temat:
ISPAG
|