PARTNER SERWISU
sloymybk
Drakkon

Drakkon

Ostatnie 10 wpisów
Tak bardzo mocny:)

guruzradosci napisał(a):
Jak dla mnie to wszystko w wpisuje się w zmianę trendu na wzrostowy w sposób pasujący do formacji odwróconej głowy z ramionami. 18 moim zdaniem jest fundamentem nie do przebicia. Widać to było np. dzisiaj. W moim odczuciu jest obecnie potencjał do wzrostu powyżej 19, w krótkim terminie do ok. 20. Ciekawe co sądzi na ten temat np. Drakkon...

Czuje sie wywołany do odpowiedzi.

Guru widzę potencjał ale do zarabiania na innych spółkach, obecna sytuacja i rynek europejski nie przemawia za MERCOR S.A. i o jest FAKT. Nawet najgorsza spółka w hossie idzie w góre ale zachowuje się gorzej niż rynek...patrz MERCOR S.A.

Ja zabrałem zabawki z piaskownicy o nazwie Mercor

guruzradosci napisał(a):
Gdybym miał prognozować, to przyparty do ściany najprawdopodobniej powiedziałbym, że wydaje mi się, że jest duże prawdopodobnieństwo, że jednak pozostanie przez jakiś czas w kanale 18,50-21,50. Jeszcze z tydzień. Później zrobi się ciekawie. Możliwe zarysowanie odwróconej głowy z ramionami (formacja miałaby być wówczas według mnie "rysowana od" końca listopada do końca stycznia/początku lutego). Pod wyniki miałoby nastąpić wybicie. Ciekawe czy działania CC wpłyną na ukazanie się jakiejś rekomendacji "kupuj" przed ogłoszeniem wyników? Gdyby taka rekomendacja się ukazała i gdyby towarzyszyły jej działania możliwe do zinterpretowania jako dobrych wyników w I kwartale jako owoców planu optymalizacyjnego, to do końca 2010 roku wycena giełdowa akcji Mercora mogłaby znacząco zbliżyć się do rekordowych poziomów.

Guru lubię Cię i uważam, że w Twoich wypowiedziach jest dużo chciejstwa....

PREZES mówił że wyniki 2010 bedą podobne do roku 2009. W 2010 będzie mniejsza sprzedaż, ale nadrobią to restrukturyzacją, więc wyniki będą zbliżone do roku 2009. Sorry ale spółka może będzie hitem na 2-3 lata, ale nie na 3 miesiące czy pół roku...obecnie inne spółki drożeją i robią max...np PEP, QUMAK, itd...kupiłem za 17,85 i sprzedałem po 18,85...i tyle dla mnie...dziękuje

PS Kto jak Kto ale prezes wie jak wygląda rynek

A co pisało w raporcie AT?

rafsty napisał(a):
Info z Parkietu a propos FW w Łukaszowie i Modlikowicach: www.parkiet.com/artykul/7,8805...

Spółka ma potencjał na 40zł, wzrost zysków, nowe umowy, dofinansowanie z UE, dobry zarząd, know how.

PEP=Dobry fundusz emerytalny

Szczerze powiem, że też kupiłem mały pakiecik (5% wartosci portfela akcji), ale to tak z przekory:) UWAGA JUTRO SPRZEDAJE:)

Widzę, że nadal cisza, więc szansa na dalsze wzrosty są:)

Z czasem będzie lepiej niż c/z 10.8

Pewnie nam urośnie w dwa tygodnie do 4.3zł i znowu wpadnie w trend boczny...ach ale taki urok giełdy:))

Ładnie ktoś zbiera PKC na koniec zawsze

Argument że jak ktoś kupuje za 30k to musi być dobrze...po 22 też kupował i ludzie się przejechali. Co do fundamentów to spółka ma moim zdaniem średnie...zadłużenie duże i gdyby nie zysk jenorazowy w 1 kwartale to byłaby klapa w zyskach mocna...rynek nieruchomości komercyjnych w europie ma duży zastój. Radzę poczytć trochę the Economist. Mercor gracz europejski w końcu.

Ale jedno muszę przyznać pewnie kiedyś urośnie ale z jakiego poziomu zobaczymy:)

A no dobrze się dzieje, lubię taką ciszę na spółce i widać efekty

Witam

Co się dzieje z naszą żabką?

koszyk napisał(a):
Drakkon napisał(a):
Witam

Sprzedałem po 23zł po wynikach, nie oszukujmy się koszty rosną szybko, a czy plan restrukturyzacji wypali to jeszcze troche czasu minie

Wskaźnikowo nie jest bardzo drogo. Koninktura w deweloperce komercyjnej wróci. Na bardzo długi czas jest ok, ale obawiam się, że dalej nie będzie "grana". Chociaż, nie takie cuda widziano...Angel

Aha, jaki program restrukturyzacji, zapodaj proszę, jakieś źródełko...Raport?

drogo czy bardzo drogo nie ważne, gdyby nie transakcja sprzedazy nieruchomosci bylo bardzo zle. Spłacili choc cześć zobowiązań krótkich, biora kredyty krótkie, które są najdrozsze.

Restrukturyzacja - nawet pisze cos na glownej stronie mercor, wywiady prezesa w parkiecie i tv. Jak bede mial czas to zamiesze, stare infa

Polish Energy Partners Spółka Akcyjna ("Spółka") informuje, iż Spółka otrzymała informację, zgodnie z którą Pan Stephen Klein - Przewodniczący Rady Nadzorczej, zbył na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie akcje Spółki, w ten sposób, że w dniu 8 września 2009 roku zbytych zostało 20.000 akcji Spółki po 32,70 zł za jedną akcję.

takie informacje nigdy nie wroza nic dobrego

Witam

Dziś pierwszy raz zobaczyłem watęk o mostku i jestem w szoku...nic się nie dzieje na forum, choc spółka jest bardzo lubiana przez drobnych inwestorów.

Lechowicz napisał(a):
Kurs dotarł max do 4,15 czyli 17%poniżej rekomendacji Erste (ok. 5 zł)

Dziś i tak dobry dzień, może nie za tydzień, ale za kilka tygodni 5zł:)

Lechowicz napisał(a):
Wklejam całość bo nie chce mi się przetwarzać

DI BRE zaleca rozważenie sprzedaży Pol-Aquy w wezwaniu
PAP - Biznes
31 Lip 2009, 14:27[i]

31.7.Warszawa (PAP) - Analitycy DI BRE w komentarzu specjalnym z 31 lipca do wezwania na akcje Pol-Aquy uważają, że warto się zastanowić, czy wezwanie nie jest dobrą okazją do sprzedania akcji Pol-Aquy.

Wezwanie do sprzedaży 65,53 proc. akcji Pol-Aquy po 27 zł ogłosiła w czwartek hiszpańska firma Dragados.

Inwestor chce kupić co najmniej 49,5 proc. spółki, ale ma już zapewnione 47,3 proc., bo taki pakiet sprzeda Hiszpanom główny akcjonariusz Pol-Aquy Marek Stefański i jego podmioty zależne.

"Sądzimy, że nie należy raczej liczyć, że inwestorzy nie zdecydują się wziąć udziału w wezwaniu, w wyniku czego wezwanie po ustalonej cenie nie dojdzie do skutku" - uważają analitycy DI BRE.

"Naszym zdaniem warto rozważyć sprzedaż akcji Pol-Aquy w wezwaniu i nabycie walorów Polimeksu, Mostostalu Warszawa, czy Trakcji Polskiej" - dodano w komentarzu
.

Według analityków Polimex notowany jest z 12,2 proc. dyskontem w stosunku do Pol-Aquy, Mostostal Warszawa z 5,5 proc. dyskontem, a Trakcja Polska z 17,9 proc. dyskontem.

W piątek o godzinie 14:05 za akcje Pol-Aquy płacono 26,20 zł za sztukę.(PAP)

Widziałem raport

w sumie warto dokupić mały pakiecik w poniedziałek:)

Lechowicz napisał(a):
Radziwiłł nie zaprzecza zainteresowani są zakupem Elektrobudowy.
Coś zaczyna pączkować.....

3.74 ładna podaż

Zajaczek napisał(a):
Ladnie dzis rosnie wbrew rynkowi, tylko pod co to?... Spontanicznie jednak pozbylem sie polowy pakietu bo uwazam ze za szybki ten ruch w gore, korekta musi byc i basta. Tak to z gielda jest, wczoraj powiedziane, dzis juz nieaktualne...

Dobry ruch masz okazję taniej kupić:)

Jarbas napisał(a):
_soma_ napisał(a):
byla typowa wymiana. polknal ktos z "rodziny" grupy PZU.

Może być ;)
Mi to wszystko jedno...

Jedyne akcje o jakich zapominam raczej, co jakiś czas dowale coś do worka i kisze... dla dzieci ;)

Ja też kupiłem i zapominam:)

Ale jestem ciekaw wyników za 2 drugi kwartał

Lechowicz napisał(a):
Jak tak dalej pójdzie to odcięcie dywidendy będzie historią

Powoli do góry, liczę, że wyniki będą dobre:)

Henryk_Anatol_Rzezucha napisał(a):
Strzele ze marazm - akcjonariat zajety przez fundusze. Fundusze ostatnio maja dodatnie wplywy netto wiec nie potrzebuja gotowki. Ergo, nikt nie bedzie robil skoku na dywidende.

Marazm trwa. Niech podpiszą jakiś kontrakt, a nie prezydentowi robią stronę www!!

markoczarko napisał(a):
ciekawe kto kupił dzisiaj paczke 43000 sztuk a co ciekawsze kto sprzedał ? Think

Ja dziś pokupiłem, uśredniam kurs:)

Zaraz prawa do dywidendy jak myślicie pojawią się większe obroty czy marazm do kolejnego ogłoszenia o wygranym kontrakcie?

Widzę, że nawet obecność Pulsu nie chce pomóc tej spółce...przed wynikami były mizrne obroty, a teraz codziennie coś się dzieje

Witam

Żadnym wieści o przetargu na turbiny, spółka spokojnie czeka na swój czas.

Pozdrawiam

Witam

Czytałem o tym chyba w GW około tygodnia temu i spółka spadała zamiast rosnąć.... a teraz 60%!!! Szok

Jak pewnie już wiesz dywidenda 1 grosz:)

Wygląda na to, że OPERA całkowicie wychodzi

IDM SA akurat ostatnio ma niespradzajace się rekomendacje. Dużo osób twierdzi, że w budowlance nie jest aż tak strasznie.

Przypominam także, że POLSKA energetyka jest mocno przestarzała i będzie mniejsza produkcja prądu wprzyszłych latach.

Technicznie wygląda to na szybki powrót w okolice 11,1

Widzę, że ludzie powoli doceniają tą spółkę, a to cieszy mnie jako posiadacza:)

Szkoda, że ktoś z rady wyrzucił, pewnie zbierał na wycieczkę z żoną:) A tak poważnie to papier przyszłosciowy.

Panowie był raport BZWBK pod koniec tamtego roku, więc radzę poczytać:)

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 3 marca 2010 18:46:19
Liczba wpisów: 51
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,345 sek.

hqtrwtpi
okhktdmt
najdwdzh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
djolndmu
eisgptls
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat