To zadzwoń do nich i wszystko będzie jasne :)
|
|
Dostałem maila ale tam nic takiego nie ma więc nie masz o co się martwić. Zadzwoniłbym do nich tak czy inaczej żeby sprawdzić czy jesteś na liście żeby nie było niespodzianek ;)
|
|
FX Net :D :D :D
|
|
|
|
Jak Clinton wygra to giełdy pójdą pewnie do góry a złoto do dołu. Przynajmniej takie mam założenia do tradów w tym okresie. Jak Trump wygra to ropa pójdzie do góry bo czekają nas znowu wojny :D
|
|
Zarejestrowany - Broker może oferować usługi na rynku ale jeżeli coś się stanie to FCA za niego nie odpowiada. Usługi nieraz są ograniczone i np. Iron FX był pewnego rodzaju IB do centrali na Cyprze. Reasumując dla klienta nie jest to dobre ponieważ FCA w niczym nie pomoże, czy jest to skarga czy bankructwo.
Regulowany - Broker może oferować wszystkie usługi i FCA go ściśle kontroluje. W przypadku skarg czy bankructwa FCA w tym pomoże. Do tego masz gwarancję że do 50 000 GBP broker odda ci kasę.
|
|
Temat:
Srebro
Hej, Nie wiem czy ten link zadziała ale powinien:  kliknij, aby powiększyćPomiary wynikają z porównania: - Całego ruchu wzrostowego do korekty - Ruchu wzrostowego od maja do korekty - Porównanie ruchów wewnętrznych w korekcie a mianowicie porównania A do C i B do C. Wiem że jest to długi interwał ale dzięki temu mam bardzo dobry stosunek zysku do ryzyka. SL mam poniżej ostatniego dołka a poziomy docelowe to mniej więcej 19.526 i 19.848. W granicach 18700 na pewno zamknę część transakcji.
|
|
Hej,
Zarejestrowany przez FCA to nie to samo co regulowany przez FCA i to jest rzecz bardzo myląca. Iron FX miał podobnie więc jeżeli broker jest regulowany przez FCA to wiesz że jest pod bardzo ścisłą kontrolą jednej z najbardziej wymagających komisji finansowych na świecie a poza tym zgodnie z FSCS to jest gwarancja aż 50000 funtów jeżeli broker by zbankrutował. Reasumuąc jak już nie chcesz być klientem polskich biur to koniecznie zwróć uwagę na to czy broker jest zarejestrowany czy regulowany. Intertrader na pewno nie jest regulowany przez FCA a chyba przez CYSEC.
|
|
Jestem wykształcony i wróciłem i powiem Wam że nie jest łatwo po kilku latach w londynie, więc Damian zanim podejmiesz decyzje pomyśl 100 razy. Wiem że mogę wrócić ale na pewno daje sobie szanse. Minus jest taki że ten cholerny funt idzie do dołu ale czekam. Myślę że emocje ochłoną choć długo już to trwa to cena wróci do podobnych poziomów.
|
|
Myślę że swoje też złapią bo coraz więcej ich reklam widzę :)
|
|
Temat:
Srebro
Myślicie że srebro teraz odbije? Zatrzymało się przy bardzo silnym rejonie ze zgrupowaniami geometrycznymi i otworzyłem małego buya wczoraj ;)
|
|
Forex Mike, chyba nie widziałeś oferty standard w XTB. Poza tym, rzecz którą się nauczyłem mając konto u wielu brokerów jest to że wbrew pozorom spread nie jest najważniejszy. Co do wypłat to przyznam że może ja nie mam olbrzymiego konta ale mój kolega z TJS już tak i on przez swój styl gry wypłaca środki kilka razy w miesiącu i nie miał z tym żadnego problemu. Co do stereotypów to chyba nie znasz realiów :) Znajomy pracował u jednego z większych dostawców płynności i technologii i mówił że brokerzy z Cypru i Izraela często pytali czy biorąc od nich usługi czy mogą ewentualnie zmieniać ceny, wprowadzać "slippage"...itd Do tego przykłady Iron FX i spółki cypryjskiej XTrade świadczą inaczej a jednak żaden broker w Polsce do tego nie doprowadził. Nie mówię że wszyscy mają koniecznie wybierać XTB pomimo że sa najwięksi ale jednak jest bezpieczniej trzymając środki w Polsce. Sam mam jeszcze konta w anglii bo FCA to jednak też konkret.
|
|
Ciekawe. Dzięki!
|
|
CMC niestety próbowałem i platforma mi się nie podobała. Wygląda rewelacyjnie w reklamach ale jakoś mi nie podeszła. Poza tym znajomi traderzy w anglii powiedzieli mi że zanim CMC wprowadziło nową platformę to byli znani w anglii z tego że "dymali" klientów z poślizgami cenowymi...itd.
Niestety nie do końca im ufam a wybór mamy szeroki :) Na razie jest mi dobrze w XTB ale i tak chce spróbować IG markets.
|
|
Temat:
Fibonacci
Wielkie dzięki!!
|
|
Ja wróciłem do kraju i boli mnie ten spadek bo chciałbym w koncu wymienić funta. Kiedy myślice że jakieś mocniejsze odbicie będzie możliwe? :(
|
|
Czuję że rozmawiam z pracownikiem TMS ;) Stanę w takim razie w obronie XTB i też powiem że nie mówisz prawdy ponieważ obnizyli spready na rachunku standard i wątpie żeby TMS miał niższe a zniżkę na spread mam większą niż 20% i to znacząco. Do tego przelewy bankowe mam za darmo więc może wróćmy do obiektywnej rozmowy :)
@MiSrodek, pełna zgoda co do ETX choć szkoda że stronę zmienili bo oczy troche bolą i kasa jednak w anglii. Kiedyś też lubiłem City Index zanim zostali przyjęci.
|
|
Tradowałem z nimi przez miesiąc bo platforma wydawała mi się dobra ale po tygodniu wiedziałem że mają świetny marketing i świetnie platforme sprzedają ale jest po prostu średnia. Rozmawiałem z przyjaciółmi z anglii i ponoć CMC jest nie najlepiej kojarzonym brokerem i ponoże kilka lat temu po prostu byli znani z tego że "dymali" klientów.
|
|
Nie polecam TMS i HFT. Słaba obsługa i spready się rozjeżdzają. Polecam Noble Markets i XTB. Noble uwielbiam za świetną obsługę i stabilność platformy, a XTB za edukację i opiekuna Marcina O. :)
Pytanie do Was, czy ktokolwiek bawił się już xStation 5? Pytam bo platforma jest nowa i na razie nie odważę się na real :)
|
|
Temat:
Fibonacci
Stary temat ale się wypowiem bo na tej podstawie traduje. Polecam wam szczerze książki Bryce'a Gilmore'a! Dla mnie guru geometrii rynkowej!
|
|