PARTNER SERWISU
xkqgkzuf
thoronnil

thoronnil

Ostatnie 10 wpisów
Pozwolę sobie napisać post ku przestrodze, patrząc z boku i z punktu widzenia dawnego akcjonariusza. Z Techmexa wyszedłem w sierpniu, o ile pamiętam na poziomie 10,47 zł. Miałem wtedy akcje od kilku miesięcy, kupowane średnio po 7,7. Miewały już gorsze okresy, cena schodziła do 6,5, ale w końcu przyzwoicie odbił. Sytuacja wydawała się ustabilizowana, nastroje uspokojone, mogłem trzymać i liczyć na "więcej, wyżej, dalej, lepiej", ale podziękowałem i sprzedałem. Sam wcześniej należałem do wątpiących w pogłoski, ale po poszukiwaniach internetowych, nieco przestraszony, uznałem te 30% za godziwy zysk przy skali ryzyka. Nie mogę dziś narzekać.
Nie może dziś narzekać i obwiniać wszystkich - tylko nie siebie - też ten, kto lekceważył symptomy zapowiadające brud. Wysypywanie się kolejnych funduszy, afera, nomen omen, "studencka" ;), plotki o komorniku i dużych zwolnieniach. Czas mijał, a kurs schodził i schodził. Czytaliśmy wszędzie (nawet tego forum to nie ominęło) o "atrakcyjnych poziomach cenowych", "ponownej okazji", "promocji za 4 złote". Potem widzieliśmy "niemal pewną decyzję sądu", "ktoś coś wie", "dziewięćdziesięcioprocentową szansę na układ" i podobne. Radość ogarnęła myśliwych, parafrazując reklamę. Część osób widziała 200% zysku, część kasę na święta, inni dokupowali 8000 akcji, szał ciał. Kon(iec) jaki jest, każden widzi.

Atmosferę ostatnich tygodni dobrze oddaje - i ostrzega zarazem - mój ulubiony cytat literacki:

"Słuchając okrzyków radości dochodzących z miasta, Rieux pamiętał, że ta radość jest zawsze zagrożona. Wiedział bowiem to, czego nie wiedział ten radosny tłum i co można przeczytać w książkach, że bakcyl dżumy nigdy nie umiera i nie znika, że może przez dziesiątki lat pozostać uśpiony w meblach i bieliźnie, że czeka cierpliwie w pokojach, w piwnicach, w kufrach, w chustkach i w papierach, i że nadejdzie być może dzień, kiedy na nieszczęście ludzi i dla ich nauki dżuma obudzi swe szczury i pośle je, by umierały w szczęśliwym mieście."

Dobranoc.

No i ładnie. Dancing Zwłaszcza na tle całego rynku, na który MCI zazwyczaj mocno reaguje. Znów podeszliśmy pod magiczne 5,6, znów atak nieudany. Mógłbym ktoś powiedzieć, jaka była sprzedaż na poziomie 5,6? Wciąż baton jakiś wisi, jak za ostatnią próbą? ;)

wzzzzy napisał(a):
addi napisał(a):
ZielonY napisał(a):
Formacja trzyma, dziś odbicie od wsparcia zrealizowane.

Formacja-formacją, odbicie-wybiciem ale po zatwierdzeniu prospektów ze wszystkich tych formacji pozostanie tylko kurz.

Masz na mysli góre, czy dół?

Jako że na forum bankiera osoba o nicku "Bedzie Sporo Taniej" napisała identyczny post, co addi, domyślam się, że ma na myśli dół. Ale on nie nagania na spadki, OCZYWIŚCIE ;)

Szkoda, że w cenie zamknięcia mamy mniej niż 5,30. Cały dzień ładnie się ta bariera broniła, no, niestety. Moim zdaniem jutro jest jednak szansa na powtórzenie ataku na 5,6 (zależy od szerokiego rynku, niestety z nim jutro może być różnie). Baton na 5,6 sięgnął niemal 70000 akcji, może jednak znajdą się nowe energie na jego rozebranie. Obroty wyglądały zachęcająco.

Siwy246 napisał(a):
markuz12 napisał(a):

ostatnio do komornikow trafia coraz wiecej wierzytelnosci przeciwko techmexowi (zaslyszane na miescie)

Ja też zasłyszałem podobnie - tych wierzytelności może być kilka ładnych milionów, co gorsza do aktualnej egzekucji...

A ja "zasłyszałem" (obrzydliwa maniera językowa), że rozpowszechnianie tego typu niesprawdzonych informacji może być niezgodne z prawem. Rodzina Kennedych umiarkowanie dobrze na tym wyszła. markuz, wyjątkowo nachalnie naganiasz na spadki, przenieś się lepiej na forum b**.

Drodzy Panowie, skoro już nagoniliście do kupna (ze średnią chyba koło 7,80 d'oh! ), mówiąc o rakietach/odpałach/kosmosie typu 10-12 zł "na dniach", to teraz bardzo proszę o odpowiedź, czy sprzedać ze stratą ;). Gdy czytam posty z kilku ostatnich dni i widzę te minorowe nastroje, słyszę o spadku ponizej 6.x - "a potem to już tylko dno" - coraz poważniej zastanawiam się nad sprzedażą. Niby nie pojawiły się żadne nowe dane, a jednak nastroje wszystkich z dnia na dzień słabną. Wydaje mi się, że skoro miał szykować się taki odpał do dwucyfrowego poziomu, to dzisiejsza cena jest po prostu bardziej atrakcyjna. Dopóki nie poznamy wyników, wszystko jest tylko gdybaniem. Mam nadzieję, że jednak również i teraz się mylicie. Pray

Przy okazji witam wszystkich, obserwuję forum mniej więcej od pół roku, ale nie było okazji do pisania jeszcze.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 9 czerwca 2010 18:36:40
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,253 sek.

gavllnur
bblmazcm
zcgkxcgb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rhclchxb
osbdidxm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat