rrmgcned
Advertisement
PARTNER SERWISU
uoyxfrnm
wolin

wolin

Ostatnie 10 wpisów
https://stooq.pl/q/?s=cig

Niestety kurs pokazuje co rynek myśli o SNIPER 3. Pytanie z czego oni zamierzają zarabiać? Jakis pomysł?

comparic.pl/tworca-cudownego-s...

Tam się nie szczypią z twórcami "cudownych systemów"

Amerykańska Commodity Futures Trading Commission (CFTC) poinformowała dziś o skazaniu przez sąd dystryktu Utah Kimballa Parkera, twórcę przedsiębiorstwa MakeYourFuture. Parker został uznany winnym oszustwa jakiego dopuścił się sprzedając niemal trzystu osobom system tradingowy.

Przed Parkerem skazany został również jego wspólnik, pomagający w znalezieniu chętnych na system Timothy Baggett. Obaj panowie prezentowali potencjalnym klientom fałszywe wyniki tradingowe uzyskane dzięki sprzedawanemu przrez siebie systemowi transakcyjnemu. Zdaniem sądu stwierdzenia jakoby system ‘nigdy nie odnotował stratnego miesiąca’ i ‘generuje 300% zwrotu rocznie’ były fałszywe i wprowadzały w błąd klientów MakeYourFuture oraz spółek Baggetta – Changes Worldwide i Changes Trading.

Obaj panowie nie narzekali na brak zainteresowania. Oferując Złotego Graala tradingu oszukali ponad 289 osób na łączną kwotę ponad 853 tys. USD. Posługując się sfabrykowaną historią transakcji Parker oraz Baggett utrzymywali, że sprzedawany przez nich system zapewnia miesięczną stopę zwrotu pomiędzy 11 a 68%. W toku śledztwa wyszło na jaw, że obaj panowie… nie przeprowadzili ani jednej transakcji z użyciem sprzedawanego przez siebie systemu.
Niepewna przyszłość MakeYourFuture

Kimbal Parker został skazany na 354 tys. USD kary finansowej, a jego spółka MakeYourFuture została zobowiązana do zapłaty całości zdefraudowanych środków – 853 294,98 USD. Zdecydowanie większa kara spotkała Baggetta. Sąd uznał, że odpowiednią karą dla przedsiębiorcy z Florydy będzie kara w wysokości niemal 1,5 mln USD. Dodatkowo Baggett ma zapłacić odszkodowanie oszukanym inwestorom w łącznej kwocie 498 tys. USD.

Obaj panowie otrzymali również dożywotni zakaz zarządzania cudzymi środkami i ich inwestowania oraz przyjmowania wpłat na poczet handlu na rynkach finansowych.

Obysmy to dobrze wykorzystali.

www.parkiet.com/artykul/151560...

Sondażowe wskaźniki koniunktury w strefie euro sugerują, że jej rozwój wyraźnie przyspieszył. Nastroje w niemieckim biznesie są najlepsze od zjednoczenia kraju. Grzegorz Siemionczyk

Wskaźnik zaufania niemieckich przedsiębiorców do gospodarki, obliczany przez instytut Ifo, wzrósł w maju do 114,6 pkt ze 113 pkt w kwietniu. Odczyt ten nie tylko zdecydowanie przebił oczekiwania ekonomistów, ale też dotychczasowy rekord z 2011 r. Znalazł się w efekcie na najwyższym poziomie w swojej niemal 30-letniej historii.

Wyniki finansowe i mega strata za dobrze nie wróżą. Czekamy na konkrety co zamierzają w ogóle robić bo jak dla mnie znak SNIPER jest juz skończony.

www.pb.pl/strata-ci-games-wzro...

Po dołku WTI z początku maja kurs idzie w kierunku 53,6. Potem kolejny duzy opór z grudzień-marzec do 55. Dopiero jak ten poziom "pęknie" pójdziemy w kierunku 6 zł.

Tymczasem w USA brakuje ludzi do szczelinowania.

W poszukiwaniu własnego systemu profitowego ogladam regularnie mql5. Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tym zakresie?

www.mql5.com/en/signals/mt4?or...

Ostatni lider, który przez wiele tygodni i miesięcy dawał radę leci właśnie w otchłań:

www.mql5.com/en/signals/129797...

Inny z kolei bardzo mi się podoba jednak cena miesięczna duża i broker dziwny

www.mql5.com/en/signals/241533...

Jak mówiłem. Chwilowo kurs zatrzymał się na okrągłym, psychologicznym poziomie. Teraz grany jest scenariusz z odbiciem. Ale żeby 1 zł wytrzymał potrzeba jednak coś więcej, coś więcej ze strony spółki i jej zarządu. Inaczej pęknie 1 zł i ... Szkoda gadać.

Nasdaq napisał(a):
wolin napisał(a):
Wiecie od czego wszystko zależy??? Od banków!!!

dlaczego od banków, co masz na myśli...?

Kredyty. Wiele spółek przekonało się o tym bardzo boleśnie. Mało znasz takich przypadków na polskiej giełdzie???

A tymczasem:

next.gazeta.pl/next/7,151003,2...

Eh?

www.pb.pl/ci-games-musi-zrewid...

Sytuacja spółki,, ale przede wszystkim nie do zazdroszczenia. Jak widać czasami przesunięcie w czsie lepiej by pomogło grze. Szkoda. Zobaczymy czy psychologiczny poziom 1 zł wytrzyma. Analitycy opuszczają co raz niżej cenę.

Wykres z 5 ostatnich lat pokazuje 1,18. Wiadomo 1 to równy poziom Jak to pęknie to nie ma co się oszukiwać 0,63 z 2014 r. Niestety fundamenty nam nie pomagają i obawiam się, że ten poziom będzie przyciągał kurs. Wielu mówi, ze to niemożliwe. Ja powiem, ze może być jeszcze gorzej. Wiecie od czego wszystko zależy??? Od banków!!!

A tymczasem na polskim rynku brokerów co raz mniej. Nie wytrzymali. Jestem ciekaw jak dalej z wynikami będzie miało XTB.

anty_teresa napisał(a):
To jasne, ale takimi danymi nie dysponuję i pewnie nikt nie dysponuje, bo narzędzie steamspy powstało chyba w roku 2015. A przynajmniej w okolicach debiutu TWOM od 11B nikt go nie używał. Własne dane ze steamspy Zacząłem kolekcjonować dopiero w tym roku.

Ale przy TWOM całkiem dobrze sobie radziło. Ja obawiam się, że koszty, reklamy gry zmuszą właścicieli albo do nowej emisji, albo kredytu. Szkoda. Mam nadzieję, że coś jeszcze zrobią by cokolwiek wyciągnąć z gry.Think

Wsparcie 6,31 przyciąga. Tutaj fatalne są obroty a właściwie ich brak. To odstrasza mniejszych graczy. Czasami lepiej mocny spadek przy wielkim obrocie niż co s takiego. Inna sprawa co z wynikami. Branża forexowa ma co raz bardziej pod górkę. Nowa ustawa, mało nowych.

www.pb.pl/ta-ustawa-ma-lepiej-...

Nie lepiej uczyć ludzi? Samo prawo nie pomoże. Ryzyko jest wszędzie, nawet w sklepie spożywczym. O to chodzi by ludzi uczyć, szkolić.

Zobaczymy co dalej będzie działo w najbliższych dniach. Niby grających jest całkiem sporo ale nie tego się spodziewaliśmy. Obawiam się, że cena gry będzie dosyć szybko leciała w dół. Zobaczymy jak wytrzyma to budżet spółki. szkoda, że inne spółki z branży dostały rykoszetem. Oby...

Jestem rozczarowany. Gra miała być dopracowana. Tymczasem mnie jako akcjonariusza mocno...
Wydaje mi się, że będzie to widoczne w raportach kwartalnych za II i III 2017. Nie tego oczekiwałem.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 24 maja 2017 11:32:20
Liczba wpisów: 17
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,304 sek.

ciredmuc
tpcvprts
vdubifvw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hsebohhn
wpwzotri
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat