0 Dołączył: 2015-06-06 Wpisów: 650
Wysłane:
26 kwietnia 2017 13:08:15
przy kursie: 1,73 zł
@andy Dziwne pytania zadajesz. Rynek to gra pychy ze strachem, to psychologia i manipulacja( też kursowa) często potrzebna do osiągnięcia pewnych celów jakie przyświecają różnym akcjonariuszom, też tym dużym. W końcu rynek to tez instytucjonalna kasa ulicy , która często jest instrumentalnie traktowana , przez zwykłych ludzi nimi zarządzającymi którzy też mogą mieć swoje " dziwne " pomysły i decyzje.
Pytasz się dlaczego , tak sie zachował rynek a nie inaczej ?? BO MÓGŁ. A dlaczego kiedyś rynek napompował PND na 300 PLN, dlaczego napompował bio przed scaleniem na 40 PLN?? dlaczego JWC kupował w IPO po 60 PLN??, dlaczego obejmował akcje GANTA powyżej 70 PLN?? itp.itd. Dlaczego obejmował drogo akcje Ciga 6 miechów temu za 25 mln PLN?? BO mógł, ktosie z dostępem do kasy postanowili to zrobić i zrobili.
Rynek to kasa zarządzana przez ludzi, a nie wyrocznia. Są układy i układziki są interesy i interesiki itp.itd.
P.S.Co do Ciga to od dawna wiadomo,że wydaje takie sobie gry i jakby ich nie reklamował marek jakby się nie starał nawijając że są cacy to Premiery ostatnich w sumie nawet 4 gier( wliczam tez w to snipera 2) przed S3 pokazywały degrengoladę w stosunku do tych zapewnień. Co tez jasno kurs spółki pokazywał po tych własnie ambitnych debiutach gier CIGu.
Dlaczego rynek po raz kolejny uwierzył w PR Marka?? Może ma urok osobisty?? Ale mi bardziej pasuje ze idą po prostu deale za kasę ulicy. Przepływ pieniędzy "społecznych" w ręce prywatne.Zyski sa często prywatyzowane, a straty "uspołeczniane". Giełda polega ma przepływach aktywów czasami cool jest kasa, czasami bardziej cool sa akcje. Trzeba umieć się w tym połapać żeby zarobić, a nie stracić.
Edytowany: 26 kwietnia 2017 13:20
|
|
45 Dołączył: 2015-01-03 Wpisów: 859
Wysłane:
26 kwietnia 2017 13:54:50
@jurror parafrazując - "nie ma dziwnych pytań, są tylko dziwne odpowiedzi" :P. można sobie tak gderać, ale zakładam, że posty z dzisiaj to akcjonariat gamedevu. Wiemy mniej więcej czego powinien oczekiwać rynek po premierze SGW3 i właściwie czego się boi w tej chwili. Ja z kolei zadaję sobie pytanie czego oczekiwali Ci, którzy wywalają teraz akcje nie czekając na ocenę wyników sprzedaży, ilu takich jest wśród innych spółek gamedevu (nie chodzi tylko o ulicę!) - de facto co się będzie działo z kursem 11bit, gdy pre-ordery FrostPunka nie będą widoczne na pierwszej stronie steam, na tydzień/miesiąc... przed premierą  .
Edytowany: 26 kwietnia 2017 13:55
|
|
0 Dołączył: 2013-12-20 Wpisów: 7
Wysłane:
26 kwietnia 2017 14:05:39
jakich by gier CI nie robił, nie znaczy, że nie może na nich zarabiać; problem w tym, że rzucili się na segment premium, do tego nie mając gotówki w zapasie; tym bardziej, że wzięli nawet kredyt 2,5mln USD na wydanie gry; zamiast być może tworzyć segment/dwa niżej ale zyskownie;
mają programistów, ale słabo koszty liczą; skoro rozbudzili nadzieję na super grę, ponieśli dużo kosztów, a ich przyszłość zależy od jednej gry, to co się dziwić, że pada spektakularnie kurs; jak od jednej gry zależy ich przetrwanie.. CDR przynajmniej zarobił i zebrał sporo gotówki i ma jakiś bufor bezpieczeństwa; CIG jedzie jak w kasynie.. ale kto im broni.. najwyżej zbankrutują, programiści się nie zmarnują..
niech lepiej koszty liczą i budżetują, więcej researchu, może póki co inna nisza itd.. inaczej będzie dużo dynamiki na kursie w jedną albo drugą stronę..
|
|
|
|
0 Dołączył: 2017-04-26 Wpisów: 17
Wysłane:
26 kwietnia 2017 14:44:17
Jestem rozczarowany. Gra miała być dopracowana. Tymczasem mnie jako akcjonariusza mocno... Wydaje mi się, że będzie to widoczne w raportach kwartalnych za II i III 2017. Nie tego oczekiwałem.
|
|
130 Dołączył: 2009-01-29 Wpisów: 998
Wysłane:
26 kwietnia 2017 15:19:01
jurror napisał(a): Pytasz się dlaczego , tak sie zachował rynek a nie inaczej ?? BO MÓGŁ. A dlaczego kiedyś rynek napompował PND na 300 PLN, dlaczego napompował bio przed scaleniem na 40 PLN?? dlaczego JWC kupował w IPO po 60 PLN??, dlaczego obejmował akcje GANTA powyżej 70 PLN?? itp.itd. Dlaczego obejmował drogo akcje Ciga 6 miechów temu za 25 mln PLN?? BO mógł, ktosie z dostępem do kasy postanowili to zrobić i zrobili.
To jest dla mnie oczywiste, że na rynku wszystko się może zdarzyć, że chciwość, że strach, że manipulacje... OK, ale bardziej chodziło mi o Twoją poprzednią wypowiedź, że rynek zachowuje się rozsądnie urealniając teraz wycenę CIG. Mi nie wydaje się to rozsądne, żeby w poniedziałek wyceniać spółkę na 400 mln zł, a w środę na 200 mln zł, nawet biorąc pod uwagę taką, a nie inną premierę. To raczej nagłe przejście z manii w depresję. Pytałem, bo jestem ciekaw zdania Twojego i innych. Jak słusznie zgaduje vladinho jestem zaangażowany w branżę, jak zapewne wielu z nas, i chciałbym wyciągnąć jakieś praktyczne dla siebie na przyszłość.
|
|
Wysłane:
26 kwietnia 2017 15:23:04
vladinho napisał(a):@jurror parafrazując - "nie ma dziwnych pytań, są tylko dziwne odpowiedzi" :P. można sobie tak gderać, ale zakładam, że posty z dzisiaj to akcjonariat gamedevu. Wiemy mniej więcej czego powinien oczekiwać rynek po premierze SGW3 i właściwie czego się boi w tej chwili. Ja z kolei zadaję sobie pytanie czego oczekiwali Ci, którzy wywalają teraz akcje nie czekając na ocenę wyników sprzedaży, ilu takich jest wśród innych spółek gamedevu (nie chodzi tylko o ulicę!) - de facto co się będzie działo z kursem 11bit, gdy pre-ordery FrostPunka nie będą widoczne na pierwszej stronie steam, na tydzień/miesiąc... przed premierą  . czego?? tego ze jak podadzą wyniki sprzedaży, to nie będzie już ok 200 mln kapitalizacji tylko np 100 albo i niżej co miało miejsce np po LotF Być może będzie kolejna propozycja emisji akcji , bo już coś Marek mówi o tym że przedstawi w TYM kwartale " strategie" na następne lata, które finansowo będą pewnie takie jak wcześniejsze po debiucie LotF . Reasumujac: Pompując kurs na poziomy kapitalziacji z czasów gdy osiągnęli sukces z S1 rynek pokazał swoja Głupotę , bo można było z wielkim prawdopodobieństwem określić to jaka będzie Kolejna Gra CIGa, tyle że budżet wynosił coraz więcej już 60 mln PLN versus 40 mln PLN LotFa i versus 3 MLN PLN Snipera 1. Natomiast jeśli chodzi o obecny zjazd?? A na co maja liczyć ze wrócą do poziomów 400 mln PLN czyli szczytowych gdy w 2010 roku osiągnęli sukces?? Po tym kolejnym blamażu ma być podobna kapitalizacja miedzy 300-450 mln PLN jak w 2010 roku??A co jeśli na rynki w dodatku przyjdzie korekta za jakiś czas , na ile powinien być wyceniany taki CIG? który ze sporym prawdopodobieństwem ,będzie znowu przez wiele kwartałów generował pokaźne straty jak to było w 2015 roku 2016 roku itp. P.S.obecna kapitalizacja to 255 mln PLN , przy kursie 1.7 .Czy to mało jak na spadający ciągle S3 na steamie ( już 9 pozycja)??. Jak to sie ma np do wyceny jaka miał 11 bit w 2015 i 2016 która jak przekonywało wielu tu piszących z moderów była "sprawiedliwa" i adekwatna. Czy te owe 250 mln kapitalizacji Ciga jest "sprawiedliwe" i adekwatne ,że tak mocno się dziwisz dlaczego akcjonariusze tyle akcji puszczają mocno zaniżając kurs? Zaniżają bo szukają popytu na taki masową podaż akcji. A pewnie chcą sprzedać bo uważają że kapitalizacja cigu jest za duża i może jeszcze spaść to chyba logiczne wytłumaczenie.Tu nie widzę problemu problem widzę w tym dlaczego Rynek sądził ,że za 4 razem po AR, EF, LotF będzie cacy ? Podobno szansa jest do 3 razy sztuka a 4 to już trend, S3 jest 4 próba, z efektem mocnego niewypału.
Edytowany: 26 kwietnia 2017 15:38
|
|
Wysłane:
26 kwietnia 2017 18:59:22
jurror napisał(a):czego?? tego ze jak podadzą wyniki sprzedaży, to nie będzie już ok 200 mln kapitalizacji tylko np 100 albo i niżej co miało miejsce np po LotF ja nie o to pytałem, nawet w tej podkreślonej części bez kontekstu chodzi o oczekiwania przed premierą. Sens mojego pytania jest następujący: -> podejrzewam, że część inwestorów CIG rzeczywiście oczekiwała sukcesu na poziomie wiedźmina 3, no może o połowę mniejszych przychodów. <- W ten sposób potrafię sobie wytłumaczyć reakcję bez czekania czy to się zwróci czy będzie jakiś zysk, mała strata, czy będą pieniądze na LOTF2. Efektem może być to, że każda większa premiera, która nie zrobi wrażenia jak wiedźmin 3, skończy się podobnym wodospadem. Wczoraj na steam nie wyglądało to jeszcze tak źle, więc oczekiwania musiały być o rząd wyższe. Teraz faktycznie wygląda to tak, że premiera będzie zauważalnie słabsza niż shadow warrior 2 w dystrybucji cyfrowej, no ale mają jeszcze supermarkety w stanach, tutaj nie wiadomo czego można się spodziewać.
|
|
5 Dołączył: 2015-03-15 Wpisów: 279
Wysłane:
26 kwietnia 2017 21:45:21
Czy i kiedy CIG zarobi coś na czysto będzie wiadomo za co najmniej kilka miesięcy. Dziś natomiast widać, że nie potrafią zrobić dobrej gry. Gra nie jest przesadnie miodna, żeby wybaczać jej mniejsze i większe wpadki. Czego oczekiwał rynek czekając z wyprzedażą do premiery? Może casus Wiedzmina gdzie przesuwanie terminów dobrze wyszło grze i spółce. A w tym przypadku gracze nawet nie dostali zapowiadanego multiplayera. Brak sukcesu (patrz porażka) SGW to także sygnał, że spółka doszła już do powtarzalności jakości i zysków z kolejnych projektów a pierwszy Snajper był tylko wypadekiem przy pracy. Wywołane do tablicy 11b mające do niedawna podobną kapitalizacje również musi udowodnić, że będzie robić co najmniej takie same dobre gry jak TWoM, choć w ich przypadku, dla mniejszych budżetów jest jeszcze miejsce na potknięcie. Reszta gamedevu (poza CDR i po części Playway) musi odnieść sukces aby uzasadnić swoje wyceny. W tym roku nie dojdzie zatem do przebicia gamedevovej bańki tylko do urealnienia wycen.
|
|
0 Dołączył: 2009-02-01 Wpisów: 157
Wysłane:
27 kwietnia 2017 01:51:17
Wiem ze mowi sie tu o firmach ich przychodach i stratach ale chcialbym byscie rzucili okiem na ten kawalek snipera na PC www.youtube.com/watch?v=PvSSCG......sam jestem po 10h grania i ledwo sie od niej oderwalem. Nie mialem zadnych bugow zwiech czy innych wypisywanych udziwnien a za gre dalem 18£ i jest warta kazdego pensa...
|
|
Wysłane:
27 kwietnia 2017 08:47:02
Chciałbym się odnieść do tekstu napisanego przez anty-terese. Jest ogólnie okey poza jednym ale jednym bardzo ważnym ale w mojej opinii:
sam koniec tego tekstu jest mocno nieprawdopodobny w mojej ocenie.
Otóż uważam za bardzo małe prawdopodobieństwo , że S3 w pełnej cenie sprzeda te ok 800 k-900 K Kopii. Zakładać można że faktycznie na PC pójdzie ok 30% sprzedaży , a to oznacza że w pełnej cenie na steamie musiałoby się sprzedać ok 250 K - 300 K kopii w pełnej cenie. Juz teraz widać że to raczej mission imposible z lecąca sprzedażą w dół( obecnie już 13 miejsce na steamie). Nie śledziłem rankingów SE4 ale po peaku ilości graczy będzie można oceniać za jakiś czas , czy sprzedaż jest porównywalna czy nie, można ten schemat tez odnieść do LotF. Zakładając że sprzedaż jest porównywalna z Se4 i Lotf można stwierdzić że owe np 100 mln nie jest takie prawdopodobne i oczywiste, tym bardziej że pudelka w rankingach na konsole wypadają równie słabo jak na steamie.
Można się pokusić o założenie że jeśli S3 osiągnie sprzedaż porównywalną z LotF, a to tez wskazuje że rynek z ta swoją " reakcją" wcale w dłuższym terminie nie przeszarżował, bo osobiście wyobrażam sobie że cena akcji i kapitalizacji spółki może być dużo dużo niższa niż owe 250 mln PLN.
Edytowany: 27 kwietnia 2017 08:48
|
|
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
27 kwietnia 2017 09:41:25
przy kursie: 1,91 zł
Cytat:Otóż uważam za bardzo małe prawdopodobieństwo , że S3 w pełnej cenie sprzeda te ok 800 k-900 K Kopii Ja też tak uważam. Dlatego w wyliczeniach dałem cenę efektywną, czyli cenę skorygowaną o 25 proc. Patrz tabelka w tekście. Cytat:Można się pokusić o założenie że jeśli S3 osiągnie sprzedaż porównywalną z LotF, a to tez wskazuje że rynek z ta swoją " reakcją" wcale w dłuższym terminie nie przeszarżował, bo osobiście wyobrażam sobie że cena akcji i kapitalizacji spółki może być dużo dużo niższa niż owe 250 mln PLN. LOTF był sprzedawany na innej półce cenowej niż S3. Dlatego o ile zgodziłbym się z powyższym stwierdzeniem przy takiej samej cenie sprzedaży, to przy obecnej cenie sprzedaży S3 kurs przereagował moim zdaniem.
|
|
0 Dołączył: 2017-04-26 Wpisów: 17
Wysłane:
27 kwietnia 2017 09:44:28
Zobaczymy co dalej będzie działo w najbliższych dniach. Niby grających jest całkiem sporo ale nie tego się spodziewaliśmy. Obawiam się, że cena gry będzie dosyć szybko leciała w dół. Zobaczymy jak wytrzyma to budżet spółki. szkoda, że inne spółki z branży dostały rykoszetem. Oby...
|
|
Wysłane:
27 kwietnia 2017 10:19:48
anty_teresa napisał(a):Cytat:Otóż uważam za bardzo małe prawdopodobieństwo , że S3 w pełnej cenie sprzeda te ok 800 k-900 K Kopii Ja też tak uważam. Dlatego w wyliczeniach dałem cenę efektywną, czyli cenę skorygowaną o 25 proc. Patrz tabelka w tekście. Cytat:Można się pokusić o założenie że jeśli S3 osiągnie sprzedaż porównywalną z LotF, a to tez wskazuje że rynek z ta swoją " reakcją" wcale w dłuższym terminie nie przeszarżował, bo osobiście wyobrażam sobie że cena akcji i kapitalizacji spółki może być dużo dużo niższa niż owe 250 mln PLN. LOTF był sprzedawany na innej półce cenowej niż S3. Dlatego o ile zgodziłbym się z powyższym stwierdzeniem przy takiej samej cenie sprzedaży, to przy obecnej cenie sprzedaży S3 kurs przereagował moim zdaniem. Nie przyglądałem się sprzedaży LotF , w różnych kanałach dystrybucyjnych w debiucie , ale wydaje mi się że raczej było sporo lepiej co by niwelowało ta wyższą cenę. Zobaczymy czy S3 na steamie dobije do PEAK 8 K jaki miał LotF. Wyniki finansowe z LotFa w kolejnych kwartałach popremierowych znamy. Patrząc na osuwającą się sprzedaż już teraz można przypuszczać ,że w przypadku S3 będzie podobnie jak z LotF, tylko kapitalizacja nadal jest kilka razy wieksza niż dołek wyznaczony po debiucie LotF. Na amazonie w US gra już jest na 40 miejscu wsród gier, w walmarcie w US jest na 111 pozycji za SE4 który debiut miał 2.5 miesiąca temu ( mowa o PS4)itp.itd. Oczywiście sprzedaż gier na konsole trudniej jest określić, ale patrząc na pozycjonowanie jest słabo żeby nie powiedzieć bardzo słabo i prawdopodobne jest , że rzeczywiste przychody spółki ze sprzedaży S3 mogą być nawet gorsze niż z LotFa pomimo wyższej ceny za grę. Poza tym trzeba patrzeć na BRAND CIGa jako wydawcy i producenta, jest fatalny to nie jest wartość dodana tylko ujemna, ciekawe kto uwierzy w kolejne ambitne dzieło Ciga ( zarówno mówię o graczach jak i instytucjach finansowych), które będą planowali wypuścić za kilka lat.A to też ma znaczenie na kapitalizacje spółki i ich przyszłe możliwości lub ich brak.Moim zdaniem wycena 250-300 - 400 mln to balon i tu jestem w kontrze do ciebie ,że rynek przesadnie zareagował( może dynamika była przesadna ale uważam ze wycena 250 mln CIga jest za duża).TY natomiast twierdziłeś przez długi czas ze 150 MLn pln kapitalizacji za 11 bit to była miarodajna i bardzo rzeczowa wycena rynku na to co ma wydarzyć się w przyszłości.I w temacie Cigu obecnie i w temacie 11 bit wcześniej różniliśmy się ze sobą bardzo mocno.
Edytowany: 27 kwietnia 2017 10:35
|
|
0 Dołączył: 2011-08-16 Wpisów: 78
Wysłane:
27 kwietnia 2017 17:37:49
ronin napisał(a):Wiem ze mowi sie tu o firmach ich przychodach i stratach ale chcialbym byscie rzucili okiem na ten kawalek snipera na PC www.youtube.com/watch?v=PvSSCG......sam jestem po 10h grania i ledwo sie od niej oderwalem. Nie mialem zadnych bugow zwiech czy innych wypisywanych udziwnien a za gre dalem 18£ i jest warta kazdego pensa... No Panowie trzeba "koledze" przetłumaczyc,że sie myli i jakieś herezje opowiada bo skoro wszyscy "szpece" od gier orzekli,ze gra jest cienka i do niczego, ze sie wolno ładuje,ze fabuła jest miałka, że dubbing beznadziejny etc to tak jest!! To tak jakbys zaczal chwalic publicznie program 500+ PISu czy tez zmiany Ziobry. Nie może być !!......oczywiście żartuje ! A teraz na poważnie...a czy mozliwe jest, że Ci "specjaliści" z tych wszystkich portali growych pomylili sie albo troche przesadzili z krytyką bo czytam w kilku miejscach opinie graczy i saone pozytywne...Jak to mozliwe,żeby sie tak rozjechaly opinie specjalistów i graczy? Swoją drogą jeśli ktos ma jaja to w te 2 dni niezle zarobił :)Zamiast narzekac na spółkę, na samą grę,psioczyc na wszystko to każdy z nas/was mógł wejść i liczyc teraz kasę Janusz giełdy :)...bywa i tak
|
|
Wysłane:
27 kwietnia 2017 21:14:52
heh, promocja na weekend serii sniper elite na steam. Marketing w Rebellion wie jak wbijać gwoździe...
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 kwietnia 2017 21:41:40
Cytat:To tak jakbys zaczal chwalic publicznie program 500+ PISu Proszę sobie darować polityczne wtrącenia na wątkach spółek. Cytat:a czy możliwe jest, że Ci "specjaliści" z tych wszystkich portali growych pomylili sie albo troche przesadzili z krytyką bo czytam w kilku miejscach opinie graczy i saone pozytywne...Jak to mozliwe,żeby sie tak rozjechaly opinie specjalistów i graczy? Rozjazd jest możliwy, jeśli jest wielu graczy (osób oceniających) casualowych, ale to niestety śmierdzi mocno działaniami PR samej spółki. W co poniektórych portalach branżowych (finansowych) pojawiały się zaskakująco pozytywne wypowiedzi dotyczące np stanu gry w becie. Na portalach gamingowych ponoć ( www.gry-online.pl/S043.asp?ID=... ) jest dużo komentarzy od osób które wypowiadały się tylko grach autostrwa CIG i to osób nowozarejestrowanych. Całkiem możliwe, że jakaś agencja PR postanowiła poprawić oceny od graczy. Zupełnie mnie to by nie zdziwiło mając w pamięci "telefon do Sony". Dla mniej zorientowanych dodam, że pojawił się parę lat temu jegomość, który po dużym spadku kursu twierdził na forum, że zadzwonił do Sony jest certyfikacja gry na Playstation...
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 kwietnia 2017 23:27:57
Ciekawostka: Dzień po premierze SGW3 sprzedało się 2 razy więcej egzemplarzy niż w dniu premiery  kliknij, aby powiększyćMarketing ma sens ;)
|
|
5 Dołączył: 2010-01-04 Wpisów: 190
Wysłane:
27 kwietnia 2017 23:33:48
czy ktos pamieta jeszcze problemy CDPROJEKT przy wydaniu wieśka 2? Problemy z dystrybucją, niewywiązywanie sie z umowy w sprawie reklamy, wreście sprawy sadowe o żekomo utraconych kożyściach z winy spółki. Obejrzałem grę w gameplayu i mam własne zdanie na temat jej jakości. Obecnie Polska jest w "odstawce", jest wielu sprzedajnych dorobkiewiczów, którzy za garść srebrników sprzedadzą własną matkę. Spółka też ma trochę winy, za zbyt póżno wprowadzonego patcha i słabe wejście premierowe. Jednak, mimo tych uchybień, założenia spółki odnośnie wpływu gry na obecną i przyszłą sytuacje finansowa jest niezagrożone. Myslę, że można pokusić się o spekulację, że własnie spółka wybrnęła z poważnych kłopotów.
|
|
PREMIUM
289 Dołączył: 2014-12-15 Wpisów: 1 947
Wysłane:
27 kwietnia 2017 23:42:10
anty_teresa napisał(a):Ciekawostka: Dzień po premierze SGW3 sprzedało się 2 razy więcej egzemplarzy niż w dniu premiery Nic z tych rzeczy anty_teresa. Algorytm steamspy opiera się na próbkach 3-dniowych, a wskazania licznika po pierwszym czy nawet drugim dniu od premiery jest ciągle bardzo niedokładne.
|
|
PREMIUM
Wysłane:
27 kwietnia 2017 23:52:50
sargon25 napisał(a):a czy mozliwe jest, że Ci "specjaliści" z tych wszystkich portali growych pomylili sie albo troche przesadzili z krytyką bo czytam w kilku miejscach opinie graczy i saone pozytywne...Jak to mozliwe,żeby sie tak rozjechaly opinie specjalistów i graczy? A tu jeszcze inny punkt widzenia: bezprawnik.pl/marketing-szepta...Cytat:Gdyby jeszcze ktoś tam dał 6, ktoś 7, kilka osób 5, a kilka osób 8, pomyślałbym, że może to (wprawdzie nadal) zorganizowana akcja, która ma pokazać, że „zdania są podzielone”. Ale nie, było zupełnie inaczej. Świeże konta, która nagle odkryły serwis będący agregatem recenzji z całego świata, postanowiły pisać spontanicznie swoje pierwsze recenzje i od razu wszystkie uznające Sniper: Ghost Warrior 3 za co najmniej arcydzieło godne najwyższej z not 10/10.
Zacytuję w tej kwestii magazyn CD-Action, który przygotował nawet galerię z tych komentarzy, a przy tym opatrzył ją takim oto nagłówkiem: Sniper Ghost Warrior 3: Wcale nie sugerujemy, że ktoś fabrykuje metakrytykowe oceny… po prostu gracze masowo rejestrują się, by zrecenzować właśnie ten tytuł. I chwalą go tymi samymi słowami.
|
|