Ja pisałem niestety nic to nie dało po ponad roku korespondencji otrzymałem tylko poradę aby zatrzymać proces przedawnienia. Z tego co pamiętam okres ten w liście wynosił dwa lata, a według kodeksu cywilnego przedawnienie następuje po okresie lat trzech od wykrycia oszustwa przed osobę poszkodowana czyli ma się rozumieć od złożenia jakiejś pierwszej reklamacji. Proszę też osoby bardziej objęte w temacie o wypowiedź i poradę co tutaj dalej robić. Sprawę zgłosiłem również do prokuratury w Warszawie do grupy poszkodowanych przez bank IDEA gdzie ów obligacje nabyłem.
|
|
Widzę że ktoś tutaj przestudiował forum aby być przygotowanym na WZ i wiedzieć o czym piszemy (rozmawiamy). Ponieważ dawno już nie udzielal się tak aktywnie u nas.
|
|
Wszyscy wiemy że to bank wypełniał te zapisy A nie my ponieważ nie było nigdy mowy o tym że zostaniemy zapisami do domu maklerskiego. Ja w swojej reklamacji już chyba 4 co 2 miesiące dostałem kolejną odnowę ponieważ mogłem skorzystać z pomocy osób 3 nawet i pracownika banku. Sprawę prowadzi RF ale bank neguje jego kompetencje i nie udziela mu jakichkolwiek informacji których żąda od IB. Narazie czekam na kolejne pismo od RF, ale widzę że nie ma to najmniejszego sensu więc lepiej oddać sprawę od razu do prokuratury bp szkoda tracić czas na takie wymieniane zdań co 2 miesiące. Ja zakupiłem ten świetny produkt końcem jego istnienia ostatnie obligacje gdzie już było wiadomo że cis niedobrego się dzieje A bank mi odpisał że sam podjąłem decyzję zapisując się na nią i niemiła na to wpływu bronią się jak mogą załamać wszystko na swojego klienta A to po prostu było wielkie oszustwo. Pozdrawiam
|
|
Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać jestem nowy na forum, ale chcąc nie chcąc sprawa jest mi znana od dawna. Jeśli chodzi o PDM oraz ich odwołanie się od kary nałożonej przez KNF to tak samo jak Idea bank będą się upierać że oni nie współpracowali z bankiem tylko klienci tego banku sami dokonywali zapisu na obligacje. Robi się ciekawie z raczej coraz to gorzej.
|
|