tubeto napisał(a):@alder74
Apropos reklamacji do PDM, właśnie poczytałem odpowiedzi PDMu na reklamacje innych ludzi i chyba nie ma to sensu. Wg nich prospekty, ankiety, odpowiedzialność za dobór oferty do klienta, i większość papierologii leży po stronie oferującego czyli IB. PDM radośnie przyjmuje wypełniony formularz i podaje nr konta. Przelew stanowi przyklepanie wszystkiego. Czyli zaniechania, zatajania i nieprawidłowości stoją po stronie IB. (oczywiście mówię w wielkim skrócie)
P.S. Nie wysyłałem odwołania do IB bo to strata co najmniej miesiąca a odpowiedź jest wiadoma.
No tak. Ale IB w odpowiedzi na reklamację jak manrtę powtarza "...że oni tylko informowali...". I nie mają nawet żadnych dokumentów dotyczących mojej transakcji.
Chciałbym jednak potórzyć cytat z pisma jakie RF skierował do Prezesa IB a którego kopię dostałem. RF pisze wyraźnie że rozliczenia wykonywane były także poprzez "podmioty trzecie". Tak się zastanawiam co to był za ten "podmiot trzeci". No bo fakt. W czasie kiedy ja kupiłem obligi poprzez LB, to nie miał on zezwolenia na prowadzenie takiej działalności.
RF pewnie wie coś więcej. No i użycie właśnie"podmiotu trzeciego" może sprawić że wszystko jest zgodne z prawem. No ale szczegółów nie znamy. Może Pan Radek coś wie na ten temat?