Temat:
CCC
To prawda, że błędy w zarządzaniu sklepami za granicą były bardzo znamienne, ale przypominam sobie jeszcze inne kwiatki: 1. Kolekcje obuwia były stylistycznie (delikatnie mówiąc) nietrafione. Wiem że gusta są różne, ale chyba wielu klientów też tak uważało. 2. Odwiedzałem czasem te sklepy i nawet jeśli coś mi się spodobało, to zawsze brakowało tam mediany rozmiaru męskiego roz.43. Sklepy były po prostu słabo zatowarowane. Klient zawiedziony szybko nie wróci, ale kto by o to dbał skoro budujemy "obuwnicze imperium". 3. CCC - to chyba oznaczało kiedyś "Cena Czyni Cuda"? Dziś tą funkcję jak rozumiem przejmuje zdaje się HalfPrice. 4. Ulokowanie sklepów CCC w centrach handlowych - pamiętam że dochodziło do dziwnych sytuacji np że w CCC pasek do spodni kosztował 40PLN, a w Auchan za ścianą taki sam 20PLN. No cóż, może się czepiam, ale takie kwestie stają się trochę śmiszne jeśli twoja marka to Cena Czyni Cuda. Ale może misja firmy jest już inna?
Trzeba będzie się wybrać do pobliskiego sklepu i ocenić czy tam się coś zmieniło.
|
|
Temat:
CCC
Shortujący fundusz nieomylny pewnie nie jest. Życzę sobie i innym akcjonariuszom, aby short tutaj nie przynosił mu profitów, a CCC wyszło na prostą po kilkuletnim kryzysie. Jednak dobrze pamiętam jak gdzieś chyba w latach 2019-2020 fundy obsiadły tą spółkę, a kurs podążał dokładnie tak jak one obstawiły, czyli prościutko na południe, z ponad 200 zł na 20-kilka. Chyba jednak wiedziały co się dzieje w spółce, nie bójmy się tego powiedzieć, że jest/była słabo zarządzana. PS. Miejmy nadzieję, że tutaj nie ma już jakichś trupów w szafie a short niebawem zostanie zamknięty.
|
|
Temat:
CCC
Czyli że co? Wychodzi że CCC to spółka z wielkim potencjałem i nieuchronnie zmierza do wybicia górą z kanału trendu? Tylko nasuwa się pytanko: o czym nie wiemy skoro fund trzyma szorta na CCC https://rss.knf.gov.pl/rss_pub/ ? Coś? Ktoś? Domyślacie się?
|
|
Temat:
XTB
Ciekawostką jest raczej fakt, że w latach 2019-2020 cena tego waloru to był przez bardzo długi czas, zakres 3-4PLN, choć jestem przekonany że w dołku covidowym kupowałem to za 2,5-2,8 PLN. Nie chciało jakoś spaść niżej i nie było panicznej wyprzedaży, co zwracało uwagę na walor. Ale pytanie nasuwa się następujące: Gdzie byli wtedy uczeni wielce twórcy dzisiejszych rekomendacji? Czy jest sztuką dziś, gdy wyniki są jakie są i podpierając się autorytetem swego biura, widzieć tutaj wyobraźnią to sławetne 78,9PLN?
|
|
Temat:
VOTUM
Ale czy ja dobrze widzę dynamikę zysku? Czegoś takiego to dawno nie widziałem.
Zysk netto za rok 2021 10 072 tys. PLN Zysk netto za rok 2022 87 339 tys. PLN
Patrząc na ilość rozpraw sądowych to nie jest chyba ich ostatnie słowo.
|
|