Przynajmniej przebiło tą jedną pindę żartując sobie, może jak napiszemy o krachu czy czymś, to dla odmiany 100zł za 2 tygodnie będzie hehe
|
|
Temat:
AMICA
marirog napisał(a): Na drodze stoi górne ograniczenie kanału i luka Możliwe ze pobuja sie troche w okolicach piątki i strzeli. Jednak trzeba uważać Co sądzicie?? Ładnie zawijają średnie Ja bym jeszcze dodał jeden problem do tej luki ;), tą czerwoną pindę wykresa tu w powiększeniu
Średnie kombinują Złotego Krzyża, mogą pomóc na dłuższą metę
|
|
Temat:
KGHM
wydały rekomendację, a pewnie same przez wtorek-czwartek wywalały akcje, przynajmniej kształt świeczek i wolumen pasuje
|
|
Temat:
AGORA
A technicznie wg mnie całkiem całkiem ;) Od początku bessy budowany co prawda dość szeroki kanał spadkowy i mocno opadający, ale ostatnio w jego ramach zmajstrowali klina zniżkującego, wybicie górą i zmierzyli się dopiero co z górnym ograniczeniem kanału. Jak średnie kroczące nie puszczą to powinien wybić górą z niego, ale co wyjdzie to w praniu.  kliknij, aby powiększyća w powiększeniu wykres 2
|
|
Temat:
ECHO
Na interwale tygodniowym ta sama figura co na ostatnim moim wykresie (bo tu był dzienny). A na dziennym pchają do góry średnie 15 i 30dniowa, ta zielona prosta, a od góry spycha kurs któraś z wersji górnego ograniczenia trójkąta (pasuje mi ta szara). Technicznie zapowiada się ciekawy tydzień, bo robi się tłok i albo wybicie w górę, albo odwiedzi dolne ramię trójkąta z groźbą wybicia dołem, a więc zwiększenia dynamiki spadku.... Zobaczymy co wyjdzie w praniu
|
|
Temat:
ECHO
okupuje się wokół górnej granicy trójkąta, ale wczoraj też się wkur...zyłem nie było ekstra to wybicie, ale założyłem, że celowo zbijali kurs przedwczoraj, bo przecież śmignęło szybko na 2,29 po "uwolnieniu" kursu i widocznie chcieli jeszcze co kupić, a się spostrzegli, że łatwo robi się drożej, a tu bach wczoraj rano było coś nie tak, bo nic nie stało na przeszkodzie by 2,3x zł z miejsca zrobić a się kisiła spółka, ktoś zaczął sypać z ukrytego po 1761 akcji zdaje się, zlecenia sprzedaży po paręnaście tysięcy pojawiały się i znikały. I tak do 11tej, a potem sruu, bo rekomendacja wyszła. Dziś było widać, że popyt taki przystopowany trochę.
|
|
Temat:
ECHO
heh, kombinują na tym Echo, dziś kilka razy ustawiano na S choćby na początku ze 3 razy paczki i potem je wycofano, mini straszaki? Skuteczne jak się okazało, a potem znowu większe transakcje po "odpowiedniej" cenie. Edit: a widzicie, jeszcze rekomendacja Deutsche - obniżka z "kupuj" do "trzymaj" przestraszyła
|
|
Temat:
ECHO
no i dziś wybicie, wprawdzie obowiązkowo parę większych zakupów, potem śmignęło na 2,29, ale ktoś (dalej ING?) postanowił jeszcze zakupić po rozsądnej cenie, więc powrót w okolice 2,2 i znowu parę większych zakupów  tak trochę trzymają kurs w ryzach
|
|
Temat:
ECHO
a technicznie:  kliknij, aby powiększyćmoże i mały kłopocik, bo czy lepsza górna szara czy ciut niżej górna czarna (2 możliwości przyczyn obecnej kiszonki), czekam na wybicie górą tych pieronów  ;)
|
|
Temat:
ECHO
Ładna sesja, potem spory ruch na 2,20 i na dogrywce, ktoś wywalał, ktoś to zbierał, zostało 21tys akcji, zobaczymy czy jutro się gdzieś ten ktoś z tym nie wciśnie. Jak to przebije a po drodze nie będzie niespodzianek (bo póki co samo widoczne S nie jest jakoś zawalone zleceniami z nie wiadomo czym, na teraz niby na 2,30 dopiero 12tys akcji) to powinno być dobrze. Kurna zawsze powinno, a nieraz inaczej wyjdzie hehe.
|
|
Temat:
ECHO
Lubi komplikować sprawę, przebiła linię, a kurna trudno to nazwać pokonaniem kluczowej przeszkody, przynajmniej na razie, choć dziś pod koniec dogrywki znalazł się chętny na zakup, co prawda zaledwie 800 akcji, ale jeśli pamiętam to nikt mu nie chciał sprzedać. Może i pierdoła, ale kiedy ostatnio tak było? Też czekam na jakiś lepszy ruch zdaje się tam łącznie były 2mln akcji, bo poprzednia transakcja 200tys.
|
|
Temat:
ECHO
15sma zamiast pomagać to przepuściła w międzyczasie a dziś wyhamowała wzrost, jak na dziś znowu takie niepewne wybicie nad tą linię wychodzi jak ostatnio (przynajmniej wg mnie). To czekamy co dalej
|
|
Temat:
KGHM
Ubarwiając nieco wykres Addi wygląda to tak:  kliknij, aby powiększyća w powiększeniu tutaj: media.stockwatch.pl/data/broke...na razie problem co widać i z górnym ograniczeniem starego kanału spadkowego i z tą pierońską czerwoną prostą.  Chce spółka rosnąć? MUSI je pokonać. a ta pokręcona-falująca czerwona to średnia sma 15dniowa, wczoraj i dziś jako dodatkowy opór, wcześniej wsparcie. no to zobaczymy co wyjdzie w praniu
|
|
Temat:
ECHO
Jak chce rosnąć to i tak musi pokonać skutecznie tą opadającą czarną.  kliknij, aby powiększyć. wykres w przybliżeniu + średnie Dodatkowo spółka opiera się na lekko opadającej średniej sma45dniowej (na razie wsparcie), a od dołu zbliża się rosnąca sma 15dniowa (może popchnąć w górę).
|
|
Witam! Jestem tu co prawda nowy i również brak mi wiedzy w AF, ale Owner zwróć uwagę na stronę 5 raportu. Sam III kwartał to strata...
|
|