Temat:
BUMECH
BearHand napisał(a): Jeśli dobrze przeczytałem, to upraszczając, przy wydobyciu około 1,8mln i przychodach ze sprzedaży 427 mln cena jaką uzyskują to 237 zł za tonę vs bogdanka 10 mln ton sprzedanych w 21r i przychody ze sprzedaży na poziomie 2,366 mld czyli 236,6 zł za tonę.
Można zatem przyjąć "tak na marginesie", że ceny jednak Bogdanki.
Możesz podać źródło z którego wynika, że wydobyli i sprzedali w tamtym roku 1,8 mln ton. Jak mogli tyle wydobyć jak ta kopalnia dopiero w I kwartale 2022 uzyskała pełną operacyjność. Może "odziedziczyli" jakieś hałdy węgla po Czechach i dzięki temu II i III kwartał były niezłe ale tych danych nie znam. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie powiedzieć ile ton wydobyli i ile sprzedali w 2021.
|
|
Co do katalizatorów to czy złożyli już wniosek do FDA? Na dzień dzisiejszy to jest klucz do poważnych rozmów w EU i na świecie, bez akceptacji przez FDA to można próbować jakieś drobne zarobić ale prędzej koszty zjedzą firmę niż ona coś wypracuje dla akcjonariuszy.
|
|
Temat:
JUJUBEE
kmsc2 napisał(a):Członek zarządu poinformował o sprzedaży w dniach 08 i 09 stycznia 153tys akcji Najpierw trailer DM, później podbitka, a następnie dystrybucja. Nie dość, że podają umyślnie informacje z spółki do własnych celów to na dodatek informują o transakcji po miesiącu.
żarty tu sobie stroisz, komunikat o transakcjach na akcjach dokonanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze był podany juz 10 stycznia, błąd Zielińskiego polegał na tym, że od razu nie było informacji o zejściu poniżej 5% bo sprzedaż akcji zaraportował. Po co takie wpisy jak ten to nie wiem
|
|
Temat:
JUJUBEE
Baks, Juju ma umowę z wydawcą 1C Publishing EU, z którym mają ustalić datę premiery RP2. Nad tą grą pracują już dość długo więc powinna ona być na bardzo zaawansowanym etapie.
|
|
Temat:
JUJUBEE
Witam wszystkich! SW lubię czytać odkąd zacząłem inwestować na GPW w 2015roku, nie rejestrowałem się ale wreszcie przyszedł czas gdyż nie raz mam ochotę odpisać na różne posty. No i nadarza się wyśmienita okazja do polemiki na tej rozgrzanej spółce a tu: Apka napisał(a):Panowie pocieszajcie się dalej. Nie trzeba być.... Rozumiem 1 osoba związana ze spółką sprzedaje akcje, bo..., ale 3 to chyba nie przypadek i doskonale wiedzą jaka jest godziwa wartość spółki. A jaka była cena godziwa 11b gdy zarząd sprzedawał akcje po 112 zł i później gdy zrobił to Watchdog? Jestem obecny na konkurencyjnym forum i to tam rzuca się taką argumentacją a nie tu, kolego po co sianie fermentu zamiast sensownej dyskusji? Chcesz kogoś tu może nastraszyć  takie emisje już tam były nie raz i nie dwa więc chyba można się było tego spodziewać gdy są w produkcji dwa tytuły. A czy spółka da rade coś sensownego dla graczy wypuścić to zobaczymy niedługo.
|
|