PARTNER SERWISU
txtekzwg
Lawyer

Lawyer

Ostatnie 10 wpisów
BearHand napisał(a):

Jeśli dobrze przeczytałem, to upraszczając, przy wydobyciu około 1,8mln i przychodach ze sprzedaży 427 mln cena jaką uzyskują to 237 zł za tonę vs bogdanka 10 mln ton sprzedanych w 21r i przychody ze sprzedaży na poziomie 2,366 mld czyli 236,6 zł za tonę.

Można zatem przyjąć "tak na marginesie", że ceny jednak Bogdanki.

Możesz podać źródło z którego wynika, że wydobyli i sprzedali w tamtym roku 1,8 mln ton. Jak mogli tyle wydobyć jak ta kopalnia dopiero w I kwartale 2022 uzyskała pełną operacyjność. Może "odziedziczyli" jakieś hałdy węgla po Czechach i dzięki temu II i III kwartał były niezłe ale tych danych nie znam. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie powiedzieć ile ton wydobyli i ile sprzedali w 2021.

Co do katalizatorów to czy złożyli już wniosek do FDA?
Na dzień dzisiejszy to jest klucz do poważnych rozmów w EU i na świecie, bez akceptacji przez FDA to można próbować jakieś drobne zarobić ale prędzej koszty zjedzą firmę niż ona coś wypracuje dla akcjonariuszy.

kmsc2 napisał(a):
Członek zarządu poinformował o sprzedaży w dniach 08 i 09 stycznia 153tys akcji
Najpierw trailer DM, później podbitka, a następnie dystrybucja.
Nie dość, że podają umyślnie informacje z spółki do własnych celów to na dodatek informują o transakcji po miesiącu.

Moderator:
Szanujmy się

żarty tu sobie stroisz, komunikat o transakcjach na akcjach dokonanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze był podany juz 10 stycznia, błąd Zielińskiego polegał na tym, że od razu nie było informacji o zejściu poniżej 5% bo sprzedaż akcji zaraportował. Po co takie wpisy jak ten to nie wiem Liar

Baks, Juju ma umowę z wydawcą 1C Publishing EU, z którym mają ustalić datę premiery RP2. Nad tą grą pracują już dość długo więc powinna ona być na bardzo zaawansowanym etapie.

Witam wszystkich!

SW lubię czytać odkąd zacząłem inwestować na GPW w 2015roku, nie rejestrowałem się ale wreszcie przyszedł czas gdyż nie raz mam ochotę odpisać na różne posty.

No i nadarza się wyśmienita okazja do polemiki na tej rozgrzanej spółce a tu:

Apka napisał(a):
Panowie pocieszajcie się dalej. Nie trzeba być.... Rozumiem 1 osoba związana ze spółką sprzedaje akcje, bo..., ale 3 to chyba nie przypadek i doskonale wiedzą jaka jest godziwa wartość spółki.

A jaka była cena godziwa 11b gdy zarząd sprzedawał akcje po 112 zł i później gdy zrobił to Watchdog?

Jestem obecny na konkurencyjnym forum i to tam rzuca się taką argumentacją a nie tu, kolego po co sianie fermentu zamiast sensownej dyskusji? Chcesz kogoś tu może nastraszyć Think takie emisje już tam były nie raz i nie dwa więc chyba można się było tego spodziewać gdy są w produkcji dwa tytuły.
A czy spółka da rade coś sensownego dla graczy wypuścić to zobaczymy niedługo.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 9 maja 2022 20:47:56
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,263 sek.

kryybrwx
nlmcpvie
nzeaijbg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vfpqnnkb
honrbxsd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat