PARTNER SERWISU
mcmmqwyw
Wojtala

Wojtala

Ostatnie 10 wpisów
Nie tak dawno na forum była dyskusja, i poruszono temat braku chęci/możliwości/starań o dofinansowanie projektów przez UE. A tu proszę, nie tylko o dofinansowaniu mowa, ale (chyba) nowy projekt się pojawił, o tytule "Dreamtime". Whistle
"Dreamtime to najnowsze przedsięwzięcie warszawskiego 11 bit studios (...), Projekt realizowany jest przez zespół pod wodzą Artura Ganszyńca – doświadczonego projektanta, który warsztat szlifował m. in. w CD Projekt Red oraz AT Games. Dreamtime, kontynuuje strategię studia polegającą na tworzeniu gier dojrzałych i skłaniających do refleksji. Jak twierdzą osoby zaangażowane w projekt, nie będzie on ustępował skalą Frostpunkowi, rozwijając jednocześnie zupełnie inną koncepcję i typ rozgrywki" - czyżby to projekt "8"? Think

kreatywna-europa.eu/developmen...

Vestor DM, w raporcie z 12 maja, rozpoczął wydawanie rekomendacji dla 11 bit studios od zalecenia "kupuj", ustalając cenę docelową akcji spółki na 255,80 zł.

biznes.onet.pl/gielda/rekomend...

Ja wczoraj przed północą na Emag'u zamówiłem. Oferowali właśnie po 49,99 i 0pln za dostawę. Przed chwilą sprawdziłem i "zapas wyczerpany" Dancing Teraz cierpliwie czekam na przesyłkę...Whistle

Akcjonariusze 11 bit sprzedali 4,24 proc. akcji i podpisali sześciomiesięczny lock-up
Założyciele i wiodący akcjonariusze 11 bit studios w transakcjach pakietowych sprzedali krajowym instytucjom finansowym 94.130 akcji spółki, stanowiących 4,24 proc. kapitału. Zobowiązali się jednocześnie, że przez sześć miesięcy licząc od 27 września nie będą sprzedawać kolejnych akcji - podała spółka w komunikacie.

Sprzedającymi akcje byli: Grzegorz Miechowski, Bartosz Brzostek, Przemysław Marszał i Michał Drozdowski, czyli założyciele i wiodący akcjonariusze 11 bit studios, zasiadający równocześnie w zarządzie. Obecnie kontrolują oni łącznie 522 tys. akcji stanowiących 23,54 proc. kapitału i dających tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu.

"Kilka dni temu sprzedaliśmy niewielkie pakiety akcji 11 bit studios odpowiadając w ten sposób na popyt zgłaszany przez inwestorów finansowych. Nie zamierzamy, co najmniej w perspektywie najbliższych sześciu miesięcy, pozbywać się kolejnych papierów naszej spółki" - powiedział cytowany w komunikacie Grzegorz Miechowski, prezes 11 bit studios.

Dodał, że wypowiada się również w imieniu trzech pozostałych członków zarządu. (PAP)

infostrefa.com/infostrefa/pl/w...

Enter Air zawiesza ofertę publiczną.

www.pasazer.com/news/27144/ent...

A propos sprzedaży w Media Markcie...

Chciałem kupić drugi w sumie egzemplarz gry dla znajomego. Na swój musiałem w Empiku poczekać kilka dni. Udałem się więc do Media Marktu w M1, patrzę na tzw. wystawkę z przebojami, nr 1 puste, na drugim FarCry4 pomyślałem "Ha! pewnie TWOM rządzi", i podszedłem do osoby z MM odpowiedzialnej za dział gier. Spytałem, czy jest polski przebój TWOM. Chłopak pod nosem się uśmiechnął, i zaprowadził mnie do regału, gdzie stało chyba z 9 pudełek.
Jaki z tego wniosek? Żeby być w wystawce w MM w pierwszej 10 "najlepszych" gier, trzeba zasponsorować właścicielowi sklepu! Do tej pory szczerze powiem, nie myślałem, że tak to działa! (naiwny bardzo byłem!). Wziąłem pudełko, do kasy i... zmieniłem spojrzenie na takie "ratingi" sklepowe.
Ale i w Empiku i we wspomnianym MM widać, że reklama dołuje, czyli... zaoszczędzili spore pieniądze :) I dobrze moim zdaniem. TWOM sama siebie już reklamuje, więc po co jeszcze wydawać na chyba obecnie całkowicie zbędną reklamę... 3some

Byłem dziś w Empiku w CH Arcadia w Wawie, i gra w pudełeczku stoi na półce, wśród doborowego towarzystwa 3some Więc nie ma się co martwić, może już dostarczyli po prostu grę z drugiego rzutu. Aczkolwiek zlecenie internetowe czeka nadal na skompletowanie.

Ja nawet się nie wybierałem do sklepu, więc złożyłem zamówienie z odbiorem w Empiku. Gra w sprzedaży po 59,99pln przy zakupie internetowym 7pln zniżki. Odbiór na tą chwilę 10.12., więc zareagowali b. szybko mając dane sprzedaży cyfrowej. Pytanie, o ile zwiększyli nakład na drugi rzut? Czy to zaspokoi rynek (oby nie! Dancing )

Scarry,
na drugiej stronie były jeszcze 2 informacje :)

(Cytat z tego samego wydania)
- W grudniu spodziewana jest świąteczna wyprzedaż na Steam podczas której wyniki sprzedażowe mogą się również znacząco poprawić
- Prace nad kolejną grą Industrial idą zgodnie z planem i premiera gry jest możliwa w 2015 roku; pierwsze materiały marketingowe odnośnie nowego tytułu mogą pojawić się w I kw.’15; ostateczna data premiery będzie uzależniona od tego jak w kolejnych miesiącach sprzedawał się będzie „TWoM”

broker_ns napisał(a):
Mam pytanie czy ktoś się orientuję może jak technicznie może wyglądać dołożenie do stacji bazowych nadajników do nadawania w częstotliwościach 1800Mhz. Czy to się będzie kłócić, czy obok GSM i UMTS czy HSPA wystarczy jedynie dodać nadajnik działający w technologi LTE?? CZy zatem nie będzie musiał budować od podstaw nowych stacji bazowych lecz jedynie dostosowuje do technologii LTE te które posiada Polkomtel?!
P.S. Wg portalu Wikipedia sieć Plus, którego operatorem jest Polomtel posiada Stacje bazowe w ilości 14408 w tym:GSM 900: 7596, GSM 1800: 2594, UMTS 2100: 4218. Całkiem sporo przy sieci ok 500 należących do Aereo2!!

Bardzo (wg mnie) wyczerpująco opisali to Taurus80 i v3nom od strony technicznej. W przybliżeniu grudzien-styczen, kiedy to jeszcze forum na Midasie zawieralo kilkanascie stron Whistle

Czy T-Mobile nie będzie musiał teraz udowadniać, że wcześniej występował jako ERA w przetargu? Żeby nie było znowu szopki jak w przypadku Mobylandu (wcześniej Tolpis).

Cóż... w mBanku od 17 taki komunikat otrzymuję:

"Z przykrością informujemy, że wystąpiły problemy komunikacji z systemem informatycznym domu inwestycyjnego. Za związane z tym niedogodności serdecznie przepraszamy.
Aby wrócić do części off-line serwisu inwestycyjnego mBanku wybierz przycisk 'Powrót'."

Więc nie widzę crybaby

Z jednym zgodzę się z Taurusem:
"Kazda emisja i na kazdej spolce jest inna, notowan PP z notowaniami PDA jak i porownywanie ze soba tych papierow jest bezcelowe". Święta prawda. Rozumiem, że zapewne wielu inwestorów chciałoby iść na skróty, i wynajdywać wszelkie możliwe powiązania z innym spółkami, by móc się kierować w przyszłym postępowaniu. Ale tak łatwo i przewidywalnie nie jest.

A do Korei, i to nie wierzę w jakikolwiek poważniejszy krok czy to USA, czy Rosji, czy Chin. Nikomu to się nie opłaca, i jak ktoś stwierdził kiedyś, "gdyby tam była ropa to byłoby już po sprawie" Koszty ewentualnej interwencji zbrojnej są przeogromne, zarówno czysto wojskowe, jak i późniejsze gospodarcze. Niemcom udało się połączyć za ogromne pieniądze, Korei Pd i PN - nie uda się. Nie teraz.

Dla tych co niewiedzą, a posiadają konto w mBanku:
Klienci eMAKLERA składają dyspozycje zapisów przez wniosek w serwisie transakcyjnym do dnia 29 listopada br. do godziny 16.00. Należy z lewego Menu wybrać opcję "Wnioski", a następnie złożyć wniosek "Prawa poboru".

hello1

Bardzo wielce jestem ucieszony!

occasion7

Dziękuję za wyróżnienie :)

dam 51,00pln :)

style napisał(a):
ok dzieki , pomyśle. Wiem tylko że jeżeli już mam coś sprzedać to bardziej opłaca sie stare akcje niż nowiutkie PP thumbright
:) Nowe są jak świeże bułeczki
pozdro
Dokładnie! wave

O tóż to! Tylko jak na tym wyjdzie podatek w przyszłości... Ale: im więcej zapłacisz podatku, tym więcej zarobisz Dancing

style napisał(a):
Panowie potrzebuje Waszej porady co mam robić aby uzyskać wiekszy zysk ew zmniejszyc strate. otóż. Przed odcieciem PP załadowałem borka na max i teraz mam akcje+ PP ale coś muszę sprzedac aby mieć kase na wykup PP i dlatego nie wiem co sie bardziej opłaca czy dalej sprzedawać akcje ( w ten sposob bede wykazywał strate a wiec dodatkowa karzyść) czy trzymać akcje a sprzedać cześć PP gdy bedą już w obrocie ?

Osobisie skłaniam sie ku pierwszej wersji tzn sprzedawać akcje + wykazac strate podatkową a mieć kase na wszystkie PP

Co myślicie ?

pozdro

PS. O 12 wyszło infor o nabyciu aktywów maflow "Zarząd Spółki informuje dodatkowo, że finalizowany jest proces nabycia zagranicznych spółek należących do Grupy Maflow, na kluczowych dla przemysłu automotive rynkach wschodzących w Brazylii i Chinach."

A wiec niedługo możemy spodziewać sie infa o nabyciu w/w społek
A nie myślałeś czasem nad takim rozwiązaniem, by sprzedać część akcji, i za część tych pieniędzy dokupić PP, a za resztę kupic przyzane Tobie PP? Mógłbyś wyjść tym sposobem na taką samą ilość akcji jak przed sprzedażą, poza tym miałbys kasę na wykup PP, i pewnie miałbyś zanotowaną stratę.

Cytat:
Tak jedno pociąga drugie ale dla rynku najważniejsze jest EBOR gdyz będzie to (forsa) i owiele łatwiej bedzie osiągnąc pozostałe cele.

Jasne, choć w chwili obecnej najważniejsze by wybrać prezesa docelowo. Będą władze - będzie miał kto sterować spółką. I masz rację - bez kasy nie ma kołaczy salute
A jak będzie to i sytuacja się zacznie mam nadzieję rozwijać w dobrą stronę. Ale na Totala lepszy francuz na stanowisku prezesa 3some

wojteksn napisał(a):
jak podaje pb www.pb.pl/2/a/2010/09/09/Kadro... dziś zbierze się rada nadzorcza w programie — zmiany w zarządzie.
I najprawdopodobniej poznamy nowego prezesa i zobaczymy czy te zmiany doprowadzą nas do umowy z EBORem. Think

Najprędzej z Totalem, gdyż prezesem ma zostać Bertrand Le Guern, były v-prezes TP S.A., Canal+. Oczywiście jedno pociaga za sobą drugie Angel

Znaczące Think , czy nie... ale to także informacja:

"KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 64 / 2010
Data sporządzenia: 2010-08-31
Skrócona nazwa emitenta
BORYSZEW
Temat
Informacja osoby zobowiązanej
Podstawa prawna
Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych

Treść raportu:
W dniu 31.08.2010 roku do Spółki Boryszew S.A. wpłynęło zawiadomienie od Pani Małgorzaty Iwanejko – Prezesa Zarządu Boryszew S.A., na podstawie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183 poz. 1538), o nabyciu w dniu 26.08.2010 roku 5.000 sztuk akcji Boryszew S.A., po średniej cenie 3,42 zł za jedną akcję.
Powyższa transakcja została dokonana na rynku regulowanym GPW."

Dodaje link:
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

A ja przyznam się, że w Boryszew wszedłem... 31.08. po 4,4Opln, czyli okrągły rok temu occasion7 . Skorzystałem z PP, choc także początkowo nie rozumiałem o co chodzi. Ale spędziłem trochę czasu edukując się, i przez to mam teraz 5 razy tyle akcji, wartych obecnie ok. 3.60pln. Ja nie moge powiedzieć złego słowa na emisję z prawem poboru. Ba! Dla mnie to złociutki interesking

Taurus80 napisał(a):

Milczenie jest zlotem :) a czyny diamentem wave

Bardziej podobała mi się wersja przed korektą Angel
Milczenie jest zlotem :) a czyny drewnem thumbright

Style... nie spóźniony refleks :) Tylko niewiele było wypowiedzi na ten temat ze strony Borka. A teraz... jest!laughing6

Swego czasu na stronie grupy obejrzałem sobie prezentację spółek wchodzących w skład grupy i tam dość szczegółowo opisali jakie posiadaja nieruchomości.

A swoją drogą, nie wiem jak Wy, ale zdaje mi się, że v-prezes troszkę się rozochocił w wywiadzie, gdy wpsominał o posiadanych działkach Whistle

Taurus...
Czyli jednak developerka...thumbright
A swoją drogą ta lokalizacja na Łuckiej jest bardzo ciekawa (pracuję 200m dalej). Jak wiecie lada chwila rusza budowa 2 nitki Metra, a ta działka jest tuż obok. Poza tym do centrum Warszawy jest bardzo blisko. Z tego też będą ładne pieniądze Dancing

Tatrus80 - nie dał się prosić! Co byś nie powiedział to i tak trafiasz w sedno :) Ale chyba za dużo Cię chwałę... Choć jest za co! Więc powiedz co myślisz. Nie pamiętam Kto, ale padały już i takie domysły, jak inwestycja w Tauron, pod rozwój bądź reaktywacje huty aluminium.

Nie ukrywam, że to dzięki Tobie Taurus80 wszedłem w Borka a najważniejsze że w odpowiednim momencie :) Dzięki temu załapalem się na moja pierwsza emisję z PP. I do dziś nie żałuję że Cię posłuchalem. I czekam na kolejna emisję...

Sam miałem ochotę wyjść przy 2,25, ale... się powstrzymałem Shame on you

Przy 2,25pln poszło ok. 610k, przy 2,26pln kolejne 150k.
Dancing

Do Taurus80.
Cóż, nie przypadkowo masz stopień "Złotousty", bo kto jak kto, ale Ty na Borku trafiasz zawsze w sedno :)
A czy będzie emisja? Myślę, że ta ostatnia wyszła conajmniej przyzwoicie, więc pewnie rozważają taką możliwość, jeśli już jej nie powzieli.

bigptak napisał(a):
Zostawilem sobie na longa na moim rachunku. Rodzinie juz posprzedawalemhello1
Tak swoja droga, z rodzina wychodzi sie dobrze nie tylko na zdjeciach, ale tez i na PZUDancing

Bardzo ładne hasło reklamowe PZU Tobie wyszło thumbright

Z powodu grypy ledwo siedze na krzesle, za to tutaj siedze ze az milo sie robi :)

notworthy Moj pierwszy wpis na forum! Ale chylę czolo przed Morfeuszem!

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 16 lipca 2023 11:51:56
Liczba wpisów: 40
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,249 sek.

snvbiwls
hwgmoxsh
vkcmmbai
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kexvpldj
jpitpoqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat