PARTNER SERWISU
anwzifzv
ponche

ponche

Ostatnie 10 wpisów
Czemu tak tąpnęło skoro raport miesięczny nie jest zły?

salute Kurcze rzeczywiście nie wczytałem sie w komunikat dokładnie Mea Culpa - ale tak czy siak jest to pozytywna informacja - w końcu dodaktowy przychód dla STALEXP

No właśnie nie wiem jak z tą zaliczką na dywidendę bo mi nic nie wpłynęło a RN ustaliła dzień wypałty najpóźniej na 27.12.2024... Czy ktoś może to wytłumaczyć?

Ale na poczatku zapowiadali dywidendę i to z fajnym ratio, były rekomendacja zarządu i RN, a na walnym uwalili dywidendę i ogłosili skup. I czemu spada kurs jak ogłsili maksymalną cene skupu na 14,0 ? Ktoś chyba ciągnie w dół żeby nie skupować po wyższej cenie....

Będzie skup zamiast dywidendy - chcą wyjść z GPW?

matimati2 napisał(a):
Nadal pytanie brzmi co sie stanie z mopimi akcjami jezeli zdejma z gieldy.

Zgodnie z decyzją zarządu po wycofaniu spółka będzie materializować akcje nie wykupione i sama prowadzić księgę akcjonariuszy. Na Twoja prośbę przyślą dokument potwierdzający stan posiadania akcji danego akcjonariusza.

"....The Board of Directors also informs that after the withdrawal from trading on the Warsaw Stock
Exchange, the shares of the Company shall be converted into registered form. The process of conversion
could be summarized as follows:
1) after the delisting becomes effective, the Board of Directors will take the following decisions: (i) to
convert the dematerialized shares into documentary registered shares, (ii) to request all current
depositaries to send all the existing global bearer certificates in their possession to the Company
for cancellation and destruction, (iii) to create a register of registered shares to be kept at the
register office of the Company and fill in this register with information received from the
depositories regarding the shareholding of the Company after the tender offer is settled;
2) a copy of their respective page of the share register might be sent to all the shareholders upon
their request as proof of ownership of the shares of Kernel Holding SA. ..."

Dzięki za analizę Tydzień nie zamknął się powyżej 4,25 a ja byłem ciekaw dlaczego tak duże spadki i tak nagle wystąpiły bo ja nie mogłem znaleźć powodu, zarówno technicznego jak i wydarzenia. Think

Skąd ten wzrost po spadkach? Ktoś wie?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 września 2025 23:01:07
Liczba wpisów: 8
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,231 sek.

fmudxrzs
quqlonmu
bpgoeoln
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zvjlxaqd
wvvnsgiq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat