PARTNER SERWISU
bigzkovx
JSz

JSz

Ostatnie 10 wpisów
Uchwała #15
Paragraf 1, p.6
Udzielenia Zarządowi upoważnienia, określonego w § 1 pkt. 1 niniejszej uchwały:
a. w zakresie emisji warrantów subskrypcyjnych imiennych lub na okaziciela, umotywowane jest
działaniem w interesie Spółki oraz chęcią zapewnienia Spółce elastycznego instrumentu, który
umożliwi sprawne i szybkie motywowanie kluczowych pracowników Spółki,
b. w zakresie emisji akcji na okaziciela w ramach kapitału docelowego, umotywowane jest
pozyskaniem różnych możliwości form finansowania, jak najlepiej dopasowanego do realizacji
celów Spółki.

No dla mnie punkt b) nie odnosi się do p. Ruty

Wygląda na to, że będziemy mieli dodruk akcji.
Nie tylko warranty dla Ruty, ale i same akcje. Bez lockupów, ale za to nie zapomnieli nas wykluczyć.

Jak dla mnie scenariusz wygląda tak:
1) emisja
2) ogloszenie sprzedazy w 3 miesiące po emisji

Dlaczego?
Wg. ich pisma na walne firma jest w dobrej kondycji (sytuacji) biorąc pod uwage stan negocjacji, gotówkę i gwarancje EBI.
W takim razie, nawet jeśli emisja ma być zapewnieniem dalszego wsparcia 'na wszelki wypadek', to my-drobni jesteśmy wykluczeni?

Dla mnie takie działanie jest na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych.
Chyba, że czegoś nie rozumiem...

cześć @CarlosRoca, wyglada na to, że po części Twoje założenia się spełniąją.
Wezmą kredytowanie od EBI, co też uważam za dobre posunięcie.

Martwi mnie jednak druga część ESPI, dotycząca produkcji celem "zwiększenia konkurencyjności".
Popraw mnie, jeśli się mylę, ale w języku dyplomacji brzmi to bardziej jak, "oferują nam za mało, więc musimy iść z tym sami póki co".
Martwi mnie to dość mocno, bo nie chciałbym zobaczyć tu scenariusza BlueBoxa.

Jedynym pozytywnym aspektem w tym momencie jest fakt, że tym razem z insiderów nikt nie sypał, poziom akumulacji sukcesywnie, acz bardzo powoli rośnie.

Jeśli Prezes Garstecki na czacie nie bedzie bardzo przekonywujący, to znów będziemy mieli wodospad, jak w 4Q2020.
Co sądzisz o piątkowym komunikacie?

Właśnie zeszli poniżej 25%
Kolejny próg informacyjny to 20%

Bardzo mnie to niepokoi.

cześć CarlosRoca,
Bardzo Ci dziękuję za Twoje uwagi i komentarz, zarówno tu, jak i na innym, mocno zaśmieconym forum.

Ja w spółkę zaangażowany jestem solidnie od tego roku.
Wierzę w ich sukces i wraz z kolejnymi informacjami z firmy zwiększałem sukcesywnie swoje zaangażowanie, co niestety też windowało moja średnią cenę zakupu. Takie życie.

Decyzja EBI oraz ostatnia emisja akcji tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, że nie tylko ja ale i dużo więksi 'gracze' widzą twarde fundamenty spółki i są silnie przekonani, że ryzyko katastrofalnej wtopy jest relatywnie nieduże. Oczywiście pytanie, co znaczy 'relatywnie', zwłaszcza że (niestety) spółka już 2 razy dała wątpliwy dowód szczelności informacji poufnych. Więc zawsze ktoś może wyjść na innych warunkach, jak ulica. Znów życie.

Przejście na GPW (ale to wymagałoby komercjalizacji przynajmniej jednego produktu, bo muszą mieć zyski) na pewno poprawi wizerunek / odbiór spółki na rynku. Ba, sama komercjalizacja już to genialnie zrobi ;)

Z innych spółek, które moim zdaniem warto obejrzeć to Synektik.
Mają porządne przychody, maja swój monopol w Polsce na urządzenia DaVinci, mają wyłączność na produkty Genomtec na Polskę, zaczynają wdrażać ZAP-X (obszar radiochirurgii; pierwszy ma być w przyszłym roku w Polsce), w końcu ruszy też u nich sprzedaż Axumin. No i pozostaje kardioznacznik, który będzie też technologicznym przełomem (projekt opóźniony).
Spółka z GPW, nie NC.
Kardioznacznik i Axumin nie sa w cenie. ZAP-X częściowo juz jest.
Kurs obecnie na poziomie 26-28 PLN.
Z kardioznacznikiem (po III fazie badań klinicznych, są przed nią) i inwestorem (szukają / prowadzą rozmowy) w mojej opinii 70+ jest spokojnie osiągalne, pojawiły się nawet wyceny rekomendacyjne w okolicach blisko 100PLN

Inną spółką jest Biomaxima, ale tam straszna spekuła siedzi. Obecna cena (poniżej 30) jest w mojej ocenie wartą rozważenia.

Oczywiście to moja opinia, nie zaś rekomendacja dla kogokolwiek. Każdy podejmuje sam swoje decyzje inwestycyjne.

pozdrawiam,
JSz

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 9 czerwca 2023 15:47:31
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,320 sek.

kezkhaui
bhqudetz
rbtxulxp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dbjdkovf
vnpiitue
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat