Temat:
DEVORAN
cosik tu będzie grane; tylko w którą stronę?
|
|
Temat:
RONSON
Ja stawiam na to że będzie duża jednorazowa wymiana akcji (2mln sztuk?) w przedziale 1,70-1,80zł - albo dzisiaj albo jutro
|
|
Temat:
RONSON
Madroy napisał(a):Czy ktoś wie o co biega od ostatnich 2 dni z kursem ? Góra, dół, itd. Obroty wzrosły znacząco.
Pozdrawiam Tutaj rządzą fundy i trzeba im się podporządkować. Spółka dla cierpliwych.
|
|
Temat:
RONSON
Panowie trzymający kurs - mało kto odda wam po tej cenie. Wyjściem byłoby zejście niżej - także wykrzesajcie jeszcze trochę akcyjek aby troche zbić kurs - wtedy sam też się podłącze do zbierania. Myślę że w okolicach 2zł też możecie mieć niezłe żniwa ze zbierania akcji
|
|
Temat:
MEW
szukanie frajerów :) Oczywiście niektórym da zarobić. Tak sie teraz "młodzi gniewni dorabiają" :) Ciekawe czy ci którzy kupią akcje gdy się w końcu otworzy (wystawiając zlecenia "K" na fali ogólnego pesymizmu do tej spółki- wiadomo "kupuj to na co inni narzekają" zarobią?  Powodzenia :)
|
|
Temat:
RONSON
lajkonik napisał(a):@ Kasiu Ciekawe, ale czy analiza rynku przez kolejną firme deweloperską byłaby do czegokolwiek przydatna ? Tak naprawdę za analizę wystarczy fakt, że mają ziemię, projekt ? pozwolenie na budowę ?, a budowy nie zaczynają. Dla mnie to wystarczy za rekomendację. Dziś był wywiad z Szanajcą z DD. Oni budują i zaczynają nowe inwestycje. Rekomendacja odwrotna  od Ronsona. No chyba nie do końca "nie zaczynają budów" Warszawa, 11.03.2010 (ISB) - Spółka deweloperska Ronson planuje rozpoczęcie sześciu nowych inwestycji w 2010 r. i liczy na znaczącą poprawę wyników finansowych, dzięki planowanemu zakończeniu ursynowskich projektów Gemini i Nautica, poinformowała spółka w komunikacie. "Rok 2010 powinien przynieść dalszą, znaczącą poprawę wyników finansowych, dzięki planowanemu zakończeniu ursynowskich projektów Gemini i Nautica w bieżącym roku. Na koniec lutego 2010 spółka sprzedała 57 lokali netto we wszystkich swoich projektach. W 2010 roku Ronson planuje rozpoczęcie sprzedaży kolejnych sześciu inwestycji" - czytamy w komunikacie. Nowe projekty spółki na ten rok to Imaginarium III na warszawskich Bielanach, Goya we Wrocławiu, Nautica II i Gemini II na warszawskim Ursynowie, Osiedle Wiślane w Łomiankach koło Warszawy, Orion na warszawskiej Woli oraz Kłobucka na warszawskim Mokotowie.Ponadto w 2010 roku spółka przeznaczy do sprzedaży 135 mieszkań w projektach Galileo, Imaginarium I i II i Meridian. Obecnie realizowane przez spółkę projekty to dodatkowo Constans, Gardenia, Gemini I i Nautica, gdzie łącznie będzie 371 mieszkań, z czego sprzedano dotychczas 193. Celem strategicznym spółki jest wejście do grona największych deweloperów w Polsce.end Ważne że zainteresowanie spółką wzrasta - mam nadzieje że przełoży się to też na wzrost obrotów - w tej chwili zarówno sprzedać Ronsona (w sensownej cenie ;) ) jak i kupić pakiecik (w sensownej cenie ;) ) - bardzo trudno
|
|
Wszyscy zblazowani - trzeba będzie wkrótce zakupić pierwsze pakiety Petrola ;)
|
|
Temat:
RONSON
Ciekawe czy 1,5zł się wybroni czy też zejdzie niżej?
|
|
Temat:
RONSON
Ale nuda na papierze. A może cisza przed burzą
|
|
Temat:
RONSON
Ronson poszukuje nowych możliwości finansowaniaZarejestrowany w Holandii deweloper mieszkaniowy Ronson Europe rozpoczął poszukiwania potencjalnych możliwości finansowania dla spółki, w szczególności poprzez pozyskanie inwestorów, poinformowała spółka w komunikacie we wtorek. "Zarząd spółki Ronson Europe N.V. [...] podjął decyzję o rozpoczęciu poszukiwań potencjalnych możliwości finansowania spółki, w szczególności poprzez pozyskanie inwestorów zainteresowanych inwestycją w akcje spółki, emitowane na najlepszych, możliwych do uzyskania warunkach rynkowych, w granicach kapitału docelowego spółki" - czytamy w komunikacie. Celem zarządu jest pozyskanie środków finansowych niezbędnych dla dalszej realizacji strategii spółki, przede wszystkim w zakresie zapewnienia finansowania dla planowanych nowych projektów, których realizacja będzie możliwa w oparciu o posiadany bank ziemi, podano także. "Pozyskane środki finansowe będą mogły być także częściowo wykorzystane do restrukturyzacji i spłaty obecnych kredytów bankowych, dzięki czemu możliwe będzie zwolnienie zabezpieczeń z nieruchomości przeznaczonych na rozwój działalności deweloperskiej" - czytamy dalej. hmmm...  zastanawiające ;)
|
|
Temat:
RONSON
SlawekW napisał(a):behemot napisał(a):Kurs że tak powiem jest tu "odgórnie" sterowany - jeśli dobrze wejdziesz to zarobisz - spółka wydaje się byc zdrowa Zdradź jak się przejawia to sterowanie i kto steruje? Właśnie był przykład
|
|
Temat:
RONSON
Kurs że tak powiem jest tu "odgórnie" sterowany - jeśli dobrze wejdziesz to zarobisz - spółka wydaje się byc zdrowa
|
|
Temat:
RONSON
A kto nie kupił ten dooopa
|
|
Temat:
RONSON
songe-creux napisał(a):
Wystrzeli w gore?
he he he
|
|
Temat:
RONSON
Ja tam ciągle czekam z wejściem na ostrzejsze wybicie do góry lub ostry spadek. To że spółka właściwie cała z Izraela raczej nie wzbudza mojego zaufania (wydmuszka?). Papier ciągle w obserwowanych. Zdecydujcie się wreszcie w którą stronę ruszyć
|
|
Temat:
RONSON
Witamy podwójny szczyt na dziennym wykresie (na poziomie 1,25zł). Tego się właśnie obawiałem i dlatego wstrzymam się jeszcze z zakupami tym bardziej że będzie można kupić tanio inne spółki na GPW
|
|
Temat:
RONSON
Głupi nie jestem - nie będę wchodził gdy ktos ewidentnie wychodzi
|
|
Temat:
RONSON
Ja sprzedałem Ronsona 2 miesiące temu i od tego czasu mam 80% zysku z kapitału :))). Jeszcze z miesiąc Ronson się pokisi i pomyślę znowu nad wejściem :)
|
|
Temat:
RONSON
i po spółce. bawcie sie sami dalej tym bankrutem.
|
|
Temat:
RONSON
Dziś był kolejny spadek na dużych jak na tę spółkę obrotach... Chyba 1zł niebawem puści i będzie można kupić taniej. Co sądzicie? Sprzedawać to co mam (a mam niewiele całe szczęscie) czy jak zleci poniżej 1zł dokupować?
|
|