Moderator:Usuwam kryptokreklamę i wpis, który nie wnosi nic do dyskusji. Kolejne próby wrzucania sztucznych wpisów i linkowania do swojej strony www skończą się banem konta.
|
|
mam takie myśli, że te opcje na zakup tanich obligacji korporacyjnych to może być coś, ale też zastanawiam się, czy warto czekać na takie rzadkie okazje. Bo szanse są jakieś tam niewielkie, a te zablokowane środki przy tej inflacji to jakoś tak średnio fajnie.
Wpada mi w oko też opcja z tym OTP, ale kurczę, tam to tylko dla akcji i obligacji skarbowych. Przeszukałem oferty Biur Maklerskich, no ale tam też cisza w temacie takiej opcji jak OTP dla obligacji korporacyjnych.
|
|
Kwestia stabilnego rządu budzi wiele spekulacji. Istnieje ryzyko patu wyborczego. Możliwe są różne scenariusze, takie jak koalicje z PSL, Konfederacją lub stworzenie mniejszościowego rządu przez PiS. Warto również zauważyć, że udział Trzeciej Drogi i Konfederacji może być kluczowy dla kształtowania przyszłej większości parlamentarnej.
|
|
Temat:
FIGENE
Także śledzę tę spółkę, zwłaszcza po ogłoszeniu umowy na dostawę turbin wiatrowych. To z pewnością pozytywny sygnał, który może wpłynąć na dalszy rozwój firmy. Nie mam jednak szczegółowych informacji na temat ewentualnych nowych projektów, ponieważ często takie informacje są objęte poufnością do czasu oficjalnego ogłoszenia. Warto śledzić regularnie komunikaty spółki i raporty finansowe, aby być na bieżąco z wszelkimi aktualizacjami
|
|
Temat:
SONKA
Wydaje się, że Sonka jest spółką, która ma ciekawy model biznesowy, zwłaszcza z różnorodnością w portowaniu gier. Z uwagi na plany związane z Astro Bears i przyszłe projekty, istnieje potencjał dla wzrostu. Jednak rynek gier może być wymagający, a prognozowanie wyników finansowych w tym sektorze jest trudne. Warto śledzić rozwój spółki, zwłaszcza w kontekście planowanej premiery Astro Bears 2.
|
|
Temat:
IMAGEPWR
Znalazłem info o Image Power na New Connect, wydaje się być ciekawym debiutem czat z prezesem na stockwatch.pl może rzucić trochę światła na plany firmy fakt, że Play Way ma akcje może budzić różne emocje, ale warto zwrócić uwagę na samą spółkę i jej plany wydawnicze jedno early- access na koncie, ale z 7 planowanymi produkcjami- ambitne! Wycena 46 mln zł to nie żart, ale zważywszy na ilość projektów w produkcji, może być uzasadniona ważne, że główni akcjonariusze na razie nie będą sprzedawać, co może wpłynąć na rynek co do porównań, Pyramid Games wydaje się sensownym benchmarkiem, mają podobny model biznesowy i różnorodność projektów
Czekam na Wasze opinie i spekulacje na temat Image Power!
|
|
No właśnie, zastanawiam się, dlaczego tak cicho wokół Elektrotimu. Czy to dlatego, że nie jest zbyt atrakcyjna, czy może mało kto ma z nią doświadczenie? Chciałbym usłyszeć opinie i feedback od osób, które miały styczność z tą spółką. Może ktoś podzieli się informacjami na temat Elektrotimu, zanim podejmę jakiekolwiek decyzje biznesowe. Czy znacie kogoś, kto ma doświadczenie z tą firmą?
|
|