Szukałem na forum wątku Image Power, ale niestety go nie znalazłem. Dlatego zakładam go sam. Spółka jutro (7.04.) debiutuje na New Connect. Dziś jest czat z prezesem zarządu:
www.stockwatch.pl/czat-inwesto...Co do samej spółki:
- Image Power to kolejna spółka gamingowa, w której akcjonariacie siedzi Play Way (poczytałem inne wątki, dla wielu to minus, a nawet powód do drwin).
- Sama spółka jest młoda, do tej pory wydała tylko jeden early-access, ale za to ma mocno rozbudowane plany wydawnicze (na stronie można znaleźć info o 7 produkcjach, dodatkowo czytałem o kolejnych 3-4 pre-produkcjach).
- Wycena z jaką zadebiutuje to 46 mln zł (Więcej, niż spora cześć debiutantów z ostatnich miesięcy, ale zmamy tu znacznie więcej gier w produkcji)
- Wszyscy główni akcjonariusze objęci lockupem. Przez pierwsze 12 miesięcy free float będzie bardzo niski (ok. 15%)
Moje pytania:
- co myślicie o potencjale spółki?
- do jakich innych deweloperów porównywać Image Power? (trochę poszperałem i takim najlepszym benchmarkiem wydaje mi się Pyramid Games - oni też mają sporą liczbę zapowiedzianych tytułów z czego większość to małe projekty i jeden większy (PG robi Occupy Mars, IP - Off Road Mechanic).