Temat:
TSGAMES
Moze to kwestia przychodow odroczonych? Strzelam, bo ostatnio glosny temat na spolce :D
|
|
Temat:
XTB
mboro55 napisał(a):CSharpBeginner napisał(a):W 100% się zgadzam, nowe rynki to najpewniejsza inwestycja w rozwój i zwiększenie zysków spółki, a cała reszta to ładny dodatek do reklam. Natomiast uważaj na takie posty bo zaraz kolega Rif z mboro55 będą pytać jaki masz interes w dodawaniu tak negatywnych wpisów Twoja zgoda jest tu najważniejsza. Poza tym, on w odróżnieniu od Ciebie , przynajmniej z tego co pisze - ma przynajmniej akcje spółki (choć również śmiem wątpić), a nie wpada sobie posta nabić na wątek spółki z którą nie masz nic wspólnego. A, dlaczego śmiem wątpić? Widzi podobnie co ty, Tyle zagrożeń, a jednak zostaje akcjonariuszem spółki. Trochę dziwne to. Poza tym, każdy wyraża swoje zdanie czy to złe, czy dobre ruchy spółki z nowymi zasięgami czy produktami, które ponoć nie przynoszą dochodów, to może zamiast pisać to na forum, niech się zgłosi do Zarządu XTB, może tam takich specjalistów szukają, bo może uskuteczniając pewne działania, to oni nie wiedzą, że coś robią źle, a dochody i zyski same tam się robią? Ja tego nie wiem, a zostałem akcjonariuszem, bo widzę duże perspektywy spółki, które przewyższają na dzień dzisiejszy zagrożenia, które istnieją, jak w każdej działalności. Do tego bardzo dużym atutem według mnie jest Zarząd, który udowadnia swoją skuteczność w działaniu i rozwoju spółki XTB, a do tego jest wiarygodny i ma według mnie, jedną z lepszych komunikacji z rynkiem, co również przemawia, jako atut. No przepraszam bardzo, ale gdzie z mojej wypowiedzi wynika, ze ja widze tutaj "tyle zagrozen" ?? Jestrem akcjonariuszem od dawna i nie wiem po co mialbym w tym temacie klamac. Malo tego- XTB obok CDR to moja najwieksza ekspozycja na GPW. Trzymam akcje, bo XTB placi swietna dywidende i ja nie widze tutaj jakis wiekszych zagrozen a pole do rozwoju nadal jest. Odnioslem sie tylko do tego, ze bardzo duzy skok ilosci klientow tym razem nie przelozy sie proporcjonalnei na wieksze zyski, bo ludzie zakladajacy konta IKE raczej nie bede handlowac na CFD. To nie sa zadne domysly czy wiedza tajemna. Wystarczy spojrzec na raporty XTB, zeby zobaczyc z czego zarabiaja glownie pieniadze. A kwestiownowanie, ze ktos ma akcje tylko dlatego, ze podszedl sceptycznie co do jednego katalizatora wzrostu, to naprawde tylko potwierdza, ze druga strona dyskucji jest dosyc mocno przewrazliwiona.
|
|
Temat:
XTB
Dolacze sie do dyskusji. Jestem akcjonariuszem XTB i raczej bede chcial zostac z ta spolka na dluzej ale... takze uwazam, ze ta spora ilosc pozyskanych klientow przez wprowadzenie IKE, nie przyczyni sie do zwiekszenia zyskow. Niektore wskazniki, takie jak zysk na klienta wrecz spadna. Fajnie, ze dywersyfikuja zrodla przychodu ale przeciez to wciaz jest glownie zarabianie na CFD i ja patrze glownie na zmiennosc na rynkach jesli chodzi o przyszle wyniki XTB. Te wszystkie karty walutowe, obligacje w przyszlosci itp to wciaz tylko male dodatki. To wejscie na nowe rynki moze byc katalizatorem do jeszcze wiekszych wzrostow a nie konta emerytalne ;)
|
|
Temat:
TSGAMES
Bartas_Gda napisał(a):Dix22 napisał(a):[quote=Bartas_Gda]
Stan gotówki w kasie Ten Square Games w III kwartale zwiększył się o 26 417 999 (26,5 mln zł). Mają już ok. 121,4 mln zł gotówki. Sądzę, że część pójdzie na dywidendę, a druga część na zapowiadane akwizycje. Co sądzicie? zadałem pytanie odnośnie M&A na dzisiejszej konferencji wynikowej. Ale nie wiem czy akwizycje można określić jako zapowiadane - mówili, że się rozglądają. W zasadzie to mowili, ze byli zainteresowani jednym podmiotem ale zrezygnowali. A rozgladaja sie to tak ogolnie - "jestesmy zawsze tam , gdzie cos dzieje" :D Slabe sa te konferencje co kwartal. Zero konkretow, prezes mowi bez przekonania.
|
|
Temat:
TSGAMES
Takie chwilowe skoki to najczesciej poklosie jakiegos updatu albo zwiekszonych nakladow na reklame. Ja patrze tylko na top grossing w zasadzie. Ilosc sciagniec nie przeklada sie zawsze na wieksza monetyzacje.
|
|
Temat:
TSGAMES
Chyba dzisiejsze wyniki w koncu uwolnia kurs. Jest bardzo dobrze, gratulacje dla cierpliwych akcjonariuszy.
|
|
Ricordare napisał(a):Wygląda to na short squeeze Jeszcze żaden fundusz nie redukował.
|
|
Temat:
PLAYWAY
CO tu taka cisza? :) Mielismy premiere pelnej wersji gry Uboat (bardzo udana) oraz wczoraj Crime Scene Cleaner ktory zostal niesamowicie dobrze przyjety (rzadko spotykane 98% pozytywnych recenzji). Duzo graczy w peaku, 6 pozycja w top sellers. Jak widzicie kurs w niedalekiej przyszlosci?
|
|
Temat:
TSGAMES
Dokladnie to samo spostrzezenie. Nikt juz nie chce tego sprzedawac. Obserwowalem i bylem pozytywnie zaskoczony jak kurs sie dobrze trzymal.
|
|
Temat:
TSGAMES
100 tys to wciaz drobniaki. Od ktorej pozycji mniej wiecej mozna by sie spodziewac przychodow rzedu 500k $ ?
|
|
Temat:
TSGAMES
Zalezy jak na to patrzec. Dojrzaly produkt moze z czasem przynosic coraz mniejsze zyski. Dolar ciagle nisko, konkurencja nie spi takze :) Ja widze najwieksza nadzieje na odwrocenie trendu w Wings of Heroes i dopiero jak ta gra zacznie przynosic konkretne przychody, to moze inwestorzy sie zainteresuja walorem. Pod warunkiem ze fishing clash i hunting clash beda chociaz trzymac obecny poziom. Jeszcze moze mocna hossa na CDR odwroci generalnie sentyment na gamingu, zobaczymy. Mam troche akcji i czekam cierpliwie aczkolwiek staram sie patrzec w miare trzezwo na sytuacje spolki.
|
|
Temat:
TSGAMES
Jak sie ogolnie w tym momencie zapatrujecie na perspektywy dla tej spolki ? Wings of heroes wydaje sie spelniac wymagania graczy i rosnie we wszelkich rankingach. Ostatnie wyniki byly moze lekko rozczarowujace ale z naciskiem na "lekko". Kursi leci znowu a otoczenie z drozszym dolarem sprzyja. Spolka naprawde bedzie miala ciekawa wycene jak dojdzie do umorzenia akcji. Macie jakies ciekawe spostrzezenia? (czy to juz okazja?) Ktos sie moze pokusi o analize techniczna na ten moment? Dzieki i pozdrawiam !
|
|
Temat:
TEXT
Ktos ma jakies racjonalne wytlumaczenie tych spadkow ? Chodzi o konferencje Apple'a ze wczoraj?
|
|
Aticzek napisał(a):Ja uważam że remake Wiedźmina nie wiele da zysku, i martwi mnie że GTA VI ma opóżnienia i być może zadebiutuje dopiero w 2026r, co wiązałoby się prawdopodobnie z debiurem W4 w 2027r Ja się totalnie z tym nie zgodzę. Wiele osób chyba nie wie albo zapomniało, że w Wiedźminie 4 to już nie Geralt będzie głównym bohaterem. Co za tym idzie, gracze będą mieli mnóstwo czasu aby zatesknic i chciec ponownie właśnie wcielić sie w postać Geralta w remaku jedynki :) Co do W4, to zakładam że premierę zgrają jakoś z nowym sezonem Wiedźmina (jesli dojdą do piątego czy szóstego sezonu). To będzie korzyść zarówno dla CDR jak i Netflixa. Bylby to swietny ruch marketingowo. Co do remake W2, to raczej bardzo odlegla historia. Roadmapa jest dosyc napieta, bo mamy przeciez juz zapowiedziane 6 produkcji (nowa trylogia wiedzmina, remake jedynki, cyberpunk2 i nowe IP). Nad kazda produkcja pracuja osobny zespol, do tego w koncu dzialaja na UE5 zamiast Red Engine, ktory mimo ze dawal cudowne rezultaty, to jednak mial bardzo wysoki prog wejscia na deweloperow. No i AI bedzie goscilo w gamingu coraz mocniej co zwiekszy efektywnosc produkcji (juz teraz sie swietnie sprawdza przy generowaniu grafik, tlumaczen czy rozwiazan tymczasowych - tutaj polecam wywiad z szefem studia Larian).
|
|