PARTNER SERWISU
etcbwenh
ascom

ascom

Ostatnie 10 wpisów
stanul napisał(a):
Dzisiaj rośniemy przy dużym obrocie? Myślicie, że przyszłotygodniowy raport pokaże zysk, przynajmniej na poziomie operacyjnym? Generalnie spółka mało komunikuję co się w niej dzieje.

Troszke poczytałem raport za IQ, zastanawiałem się czy nie odkupić w granicach 1.5x. Ale mam spore wątpliwości.

1. Jakim poziomie operacyjnym ? Po sprzedaniu hydrauliki, będą sprzedawać ostatnie mieszkania i wykazywać przychody RELPOLa
2. Fakt, zostało ok. 40 mieszkań wolnych co może dać ok. 20mln przychodu w przyszłości, ale z jaką rentownością ?
3. Ok. 20mln różnicy do WK na sprzedaży hydrauliki, może bardzo boleć w raporcie.
4. Kusząca jest niezałatwiona sprawa z GHC a właściwie GHI , już przynajmniej przyznają się do współpracy z Ponar'em.
5. Pomijając wartość przypadającą akcjonariuszom mniejszościowym w raporcie można wyczytać, że WK wynosi 1,11 zł ( dobrze że nie sprzedają jednak RELPOL'a :) )
6. Inwestycja w KCI, nie mam uprzedzeń ale widać jak rynek wycenia te aktywa na przykładzie Jupitera.

Chyba narazie się wstrzymam.

Właśnie 14 lipca zeszliśmy z 6 na 5 gr. Już sam nieiwem czego się po tej spółce spodziewać.

Cytat:

Raport bieżący nr 29 / 2010
Data sporządzenia: 2010-07-19
Skrócona nazwa emitenta
NICOLAS GAMES S.A.
Temat
Zmiana stanu posiadania akcji Nicolas Games S.A. przez akcjonariusza
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
Treść raportu:
Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, iż w dniu 19 lipca 2010 roku otrzymał zawiadomienie na podstawie art. 69 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych od Spółki GoAdvisers SA o zmniejszeniu przez nią stanu posiadanych akcji Nicolas Games SA w wyniku transakcji sprzedaży 1.815.000 akcji dokonanej w dniu 14 lipca 2010 roku na rynku NewConnect.
W konsekwencji transakcji, Spółka GoAdvisers SA zmniejszyła liczbę posiadanych akcji do 7.835.761 szt., które stanowią 8,13% kapitału zakładowego i uprawniają do wykonywania 7.835.761 głosów na Walnym Zgromadzeniu Nicolas Games SA, co stanowi 8,13% głosów na Walnym Zgromadzeniu.
Przed transakcją GoAdvisers SA posiadało 9.650.761 szt. akcji Nicolas Games SA, które stanowiły 10,01% kapitału zakładowego i uprawniały do wykonywania 9.650.761 głosów na Walnym Zgromadzeniu Nicolas Games SA, co stanowiło 10,01% głosów na Walnym Zgromadzeniu.
Jednocześnie Zarząd Spółki Nicolas Games SA informuje, iż na podstawie nawiązanych porozumień Akcjonariusz GoAdvisers SA weźmie udział w finansowaniu produkcji gry Afterfall:InSanity.

hevelius napisał(a):
0.57*0=5.13

0.57*9=5.13 Angel

owner napisał(a):
afro87 napisał(a):
mbank emakler - złożyłem zapis na pełen pakiet 13 500 akcji teraz w zleceniu mam wartość po redukcji 1500 - nie wiem co jest grane, trzeba dziś czekać na odpowiedz do późnych godzin wieczornych

masz 1500 bo limit ceny się zmienił na 6,30 dontknow jutro mają ogłosić po ile i czy będzie redukcja

zapowiadane scalenie akcji , owner Shame on you

buldi napisał(a):
Ponoć pierwszy etap ma zostać otwarty na początku sierpnia.
...
Tu nie ma " przyciągacza"
Dlatego uważam że projekt jest "przestrzelony".
...

Po co "przyciągacz" jeśli to będzie raczej biurowiec a nie centrum handlowe.
Dlaczego "przestrzelony" jeśli mają umowę na 81% powierzchni biurowej z PKP CARGO S.A.

Raport bieżący nr 3 / 2010 - 2010-03-26

Cytat:

Reinhold Polska Project 4 Sp. z o.o., subsidiary of Reinhold Polska AB, concluded on 25th March 2010 significant lease agreement of office space in Reinhold Center Katowice with the State Treasury Company PKP CARGO S.A. Total leased space under this agreement is estimated to be 5,849 sqm. After concluding herein lease agreement total percentage of leased space in the whole building is 81 %. The estimated date of taking over premises by Lessee is 25th July 2010.

wujek_staszek napisał(a):
Właśnie Sobolewski powiedział w TV, że kurs PZU będzie notowany od 8.45 w pierwszym dniu notowań.

Szkoda, że nie napisałes "od godziny 8.45" bo przez sekunde miałem stan przedzawałowy color

Dzisiaj ze stratą oddałem swoje akcje po 29,-. Liczyłem na lepszy raport i zdecydowałem się na zamknięcie pozycji ze stratą. Jeśli chodzi o C/WK to może jeszcze jest szansa na scenariusz o którym pisał aabbcc, jesli dobrze rozumiem wartość tych obligacji zostanie wtedy przeniesiona z pasywów do kapitału spółki, czyli wykaże zysk.

konris napisał(a):

A wskaźniki - przyjrzyjcie się poczynając od c/wk, beta, ROE, ROA

C/WK (0,12) jest z kosmosu ;) nie uwzględnia nowej emisji.

Czy info o sprzedaży Kamienicy Lipińskiego wystarczy na utrzymanie takiego poziomu ? Puściłem 25% pozycji po 13,- i dummam co dalej :)
Gdyby nie te obroty to obstawiał bym spekulacyjną podbitkę pod info.
Jak zaksięgują zysk ze sprzedaży Lipińskiego WK powinno być w okolicach 14. Spółka zaczyna zwiększać przychody.
Może ktoś mądrzejszy by się wypowiedział :)

To jakiś absurd, dlaczego jest tylu chętnych na kupno akcji po 1,5x a tak mało chętnych na PP, jeżeli kupując PP przy aktualnej cenie kupowali by akcje po 1,2x .

To chyba za trudne na mój chłopski rozum ;) Ja dobrałem 1000 PP po 5.77 ale nie wiem już co myśleć.

Niewiem czy wszyscy, ja sprzedałem po 1.85. Na stare akcje dawało to ponad 11zł, w mojej ocenie tak dobrej ceny długo nie będzie.

Taurus80 napisał(a):

Najlepsze jest to ze w wynikach za 4Q bedzie duzy spadek zadluzenia :) wlasnie z tej emisji.

Najlepsze i najdziwniejsze jest to, że jak można było kupić 6 akcji po niecałe 7zł (czyli ok. 1,10 - 1,16 zł za akcje) to kurs spadał a ludziska sprzedawali. A jak teraz jedna akcja jest po 1,90 to wielkie hura na zakupy. Jak dla mnie jakiś absurd.

Ja trzymam, mam średnią 7.11 i poczekam do raportu za III lub IV kwartał.

Reinhold zanotuje pierwsze przychody z polskich projektów deweloperskich w II półr.
ISB - Biznes
27 Lip 2009, 9:11

Warszawa, 27.07.2009 (ISB) - Spółka deweloperska Reinhold Polska w II połowie roku zanotuje pierwsze przychody z projektów na polskim rynku. Spółka zakończyła dwa projekty deweloperskie i uzyskała już pozwolenie na użytkowanie pierwszego z nich, ale przychody zostaną wykazane w II połowie roku.
"Dotychczas sprzedaliśmy 21 z 29 lokali na osiedlu Reinhold Terenowa" - poinformował dyrektor finansowy Reinhold Polska Maciej Gotkiewicz w rozmowie z dziennikiem "Parkiet". Gotkiewicz ocenił, że przychody netto z tej inwestycji wyniosą ok. 11 mln zł, ale zostaną wykazane w drugim półroczu, po zawarciu ostatecznych umów sprzedaży.

Drugim zakończonym projektem jest "Reinhold Karpacka". Według Gotkiewicza, spółka znalazła już nabywców na 42 z 72 mieszkań na tym osiedlu. W listopadzie spółka może zakończyć pierwszy etap realizacji kompleksu biurowo-obsługowego Reinhold Center w Katowicach. Gotkiewicz nie wykluczył, że spółka wykaże w tym roku pierwsze zyski również z tej inwestycji.

Gotkiewicz poinformował, że spółka rozważa rozpoczęcie kolejnego projektu w tym roku, ale zaznaczył, że decyzja w tej sprawie nie zapadła.

Spółka Reinhold Polska AB miała 3,39 mln euro skonsolidowanej straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w I kw. 2009 roku wobec 70,3 tys. euro straty rok wcześniej. Skonsolidowane przychody wyniosły 46,6 tys. euro wobec 33,8 tys. euro rok wcześniej. (ISB)

"Aktywa płynne stosowane jako zabezpieczenie są utrzymywane w złotówkach a kiedy wartość Euro wzrosła
złoty stracił na wartości."

Niesądze aby to były opcje, w raporcie rocznym pisali chyba, że nie stosują zabezpieczeń na ryzyko walutowe. W każdym z ostatnich okresów mieli osłabienie złotego. Najbliższy okres sprawozdawczy będzie pierwszym z taniejącym euro, więc jestem prawie pewien że wykarzą zysk na operacjach finansowych. Strata w tej pozycji wynikała z tego, że aktywa są trzymane w złotówkach a do celów sprawozdawczym przeliczane na euro, przy osłabieniu złotego było to coraz mniej, ale w euro jest tylko w na papierze.

Zastanawiające jest dlaczego ktoś tak uparcie wystawia oferty sprzedaży, po stałym kursie aktualnie 6.70.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 15 września 2010 11:53:10
Liczba wpisów: 15
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,227 sek.

yynsoymm
rqubvnre
ffdejqjn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
mfkqukpq
hwrvpzwc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat