PARTNER SERWISU
yhbvmepa
1 2 3

DEVORAN

moratar
0
Wpisów: 21
Wysłane: 18 listopada 2010 00:34:37
A dlaczego kurs spadł?
Czy firma zaczeła gorzej zarabiać czy lepiej?
Po odjęciu tranzakcji która była zabiegiem księgowym (sprzedaż znaku markowego) wyjdzie że zyski są dużo wyższe niż w poprzednich okresach.
Czyli sama działalność idzie lepiej.

Washoo
0
Wpisów: 2
Wysłane: 21 listopada 2010 11:11:27
Bardzo proszę o pomoc w interpretacji zapisu z raportu za III kw.
Jako główną przyczynę straty spółka podaje -

Cytat:
podpisanie porozumienia z MR Invest Inc. w sprawie niedojścia do skutku
umowy z 31 marca 2010 roku dotyczącej przeniesienia praw do znaków towarowych

Dotarłem do treści tego porozumienia które brzmi następująco

Cytat:
W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 18/2010 z 8 kwietnia 2010 roku Zarząd Spółki ViaGuara S.A. niniejszym informuje o zawarciu 30 września 2010 roku Porozumienia dotyczącego niedojścia do skutku Umowy przeniesienia praw do znaków towarowych w zakresie terytorialnym: Europy, Afryki i Bliskiego Wschodu, zawartej w dniu 31 marca 2010 roku z MR Invest Inc. z siedzibą w USA.

Na mocy zawartego Porozumienia, Mr Invest oświadczył, iż z przyczyn bussinesowych nie mógł i nadal nie może przekazać kwot tytułem przeniesienia praw do znaków ViaGuara oraz materiałów suchych. W związku z brakiem przekazania umówionych kwot ViaGuara S.A. nie przekazała praw do znaków ViaGuara oraz materiałów suchych.

Moje pytanie są następujące:
- dlaczego miało to tak wielki wpływ na wyniki
- kto jest właścicielem marki ViaGuara (z treści porozumienia wynika że ViaGuara S.A. - mam rację)
- Czy z treści tego porozumienia wynika że MVR nie przekazał $$ za prawa do posługiwania sie marką ViaGuara

TomekP
2
Wpisów: 226
Wysłane: 8 grudnia 2010 14:33:41
Wydaje mi się, czy zmienili layout strony i zwiększyli ilość informacji? Dokładnie widać gdzie odbywa się dystrybucja. Ktoś ma informacje jak prezentują się wyniki spółki, i jak to jest z tą nazwą?
Ulubione cytaty :::

- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett
- „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump
- „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”

wkm3
0
Wpisów: 468
Wysłane: 15 stycznia 2011 09:48:43
napięcia właścicielskie wokół marki Tiger/ decyzja sądu o zakazie prod. tej marki w/g mnie daje minimalną ale jednak szansę na zaistnienie Viaguary, zaczynam łowy minimalnie poniżej obecnych poziomówwave

Gracha
0
Wpisów: 51
Wysłane: 21 sierpnia 2011 18:04:43
Nowa strategia spółki LINK, bardzo ambitna ale czy realistyczna?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 21 sierpnia 2011 18:35:24
Koledze nie chciało się wkleić fragmentu tekstu źródłowego, więc ja się poświęcę:

Cytat:
Nowa strategia rozwoju Spółki ViaGuara S.A. zakłada rozszerzenie dotychczasowej
działalności poprzez budowę holdingu finansowego zajmującego się inwestowaniem oraz
zarządzaniem spółkami z różnorodnych branż
.

Jednym emotikonkiem: puke_l

Skończyły się pomysły na podpompowywanie kursu powyżej nominału to wpadli na genialny pomysł i zostali chyba już osiemdziesiątym podmiotem którego działalność będzie polegała na inwestowaniu w inne podmioty d'oh!

Przejrzyjcie historyczne wywiady z prezesem i zapewnienia spółki i sprawdźcie które z zapowiedzi udało się zrealizować. Dla mnie to kolejny podmiot a'la Fon czy Infinity.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Gracha
0
Wpisów: 51
Wysłane: 22 sierpnia 2011 09:14:08
Wiele spółek zmieniało działalność na holdingową,niemniej jednak napisali również że

Jednym z pierwszych planowanych przez Zarząd projektów, w który Spółka
najprawdopodobniej zamierza się zaangażować, będzie pozyskanie udziałów w NCF
GROUP Sp. z o.o. Jest to spółka marketingowa zajmująca się aktywnym wspieraniem
sprzedaży oraz działalnością szkoleniową. Spółka od wielu lat osiąga stabilne przychody, jak
również generuje zyski. Ponadto NCF GROUP Sp. z o.o. jest 100% udziałowcem spółki
planującej do końca 2011 roku otworzyć w Giżycku 70 pokojowy, czterogwiazdkowy obiekt
hotelowy.

Jednocześnie prowadzone będą działania mające na celu utworzenie spółki, której głównym
przedmiotem działalności będzie obrót ziemią rolną. Utworzenie w/w spółki planowane jest
jeszcze w bieżącym roku, natomiast w pierwszym półroczu 2012 r. Zarząd zamierza
wprowadzić spółkę do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect.
Zważywszy, że obie powyższe inwestycje mogą w znaczący sposób wpłynąć na zwiększenie
skali działalności, jak również wartości księgowej grupy kapitałowej Spółki ViaGuara S.A.,
rozpoczęte zostaną działania mające na celu przeniesienie walorów Spółki na rynek główny
GPW.
Kolejnymi projektami rozpatrywanymi przez Zarząd Spółki będą: zakup jednego
z największych polskich hoteli oraz utworzenie z niego aparthotelu, jak również zakup spółki
posiadającej teren pod budowę kompleksu 3 pól golfowych wraz z infrastrukturą turystyczną
(300 pokojowy hotel i 250 domów wakacyjnych). Powyższa inwestycja byłaby
przypuszczalnie realizowana wspólnie z partnerem amerykańskim - jednym z największych
inwestorów w dziedzinie golf & country club.

Jednak ten hotel w Giżycku fikcją wirtualną nie jest,jak już wiemy w nowym składzie rady nadzorczej viaguary siedzi pan Jan Karaszewski,trochę szukałem w necie danych o nowych członkach rady i znalazłem ten reportaż LINKEh?.
Całkiem możliwe że ten prezes zamku w giżycku planuję wejść na giełdę przez furtkę viaguaryThink ?

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 22 sierpnia 2011 09:20:19
Póki co to wszystko plany. Proponuję spojrzeć jeszcze raz na plany spółki sprzed kilku lat i ocenić czy warto zaufać tym ludziom. Zdobycie udziałów w jakimkolwiek przedsięwzięciu nie gwarantuje zysków.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

gmbh
0
Wpisów: 1
Wysłane: 18 maja 2012 09:55:26
Witam,

Po ostatnich wydarzeniach widać, że plany się zrealizowały. I kwartał na plusie. Spółka ma całkiem nowy profil i realny biznes. Kurs pozostał jakby w dalszym ciągu była to wydmuszka. Myślę, że warto zaryzykować trochę grosza, bo w końcu kurs zareaguje na wszystkie pozytywne zmiany. Ma może ktoś jakieś zdanie na temat tej spółki?

Kod:
mod: post łamie regulamin:
- powoływanie się na jakieś fakty bez podania źródła ani nawet przedmiotu wypowiedzi
- mieszanie informacji z opinią
- sugerowanie kupna akcji
Prośba o zapoznanie się z regulaminem i zasadami forum. w tej formie post do skasowania.
Edytowany: 18 maja 2012 10:29

le rom
214
Wpisów: 2 209
Wysłane: 29 marca 2021 23:43:10
angry3 Toć to fenomen kreatywności -co do nazwy firmy: Viagura, Devoran, Energial (HOME, HUBE),
a może użyć sprawdzonej nazwy MEW -Małe Elektrownie Wodne - wprawdzie nazwa zużyta, ale projekty i wizje -jak ulał podobne. Inaczej co do branż i sektorów. Oni trzymali się wody i tylko nią się posłużyli.
Tu mamy otwartą paletę, jak prawdziwy artysta malarz to sobie może wyobrazić.
Inwencja i elokwencja to miara sukcesu. A szkoda, że ten post zostanie zapewne usunięty.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,196 sek.

zbawocns
nxfzxsez
etcjqqcw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wvifazyq
exsmdoml
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat