Zauważyłem że sa takie sytuacje na że nie da sie postawic swojego zlecenia jako pierwszego tym razem tak miałem po stronie sprzedaży. Jakąkolwiek cene bym nie wystawial to moje zlecenie pojawia sie automatycznie jako drugie. Zmieniałem kilka razy i cały czas to samo. zmiana ceny nastepuje ale pojawiaja sie dwa zlecenia z dana ceną, oczywiście moje jako drugie. Przy czym to pierwsze jest w wiekszości ukryte, tak że nie da sie sprzedac swoich akcji bez mocnego zniżenia ceny. Pytanie wiec kto ma takie mozliwości przyznawania sobie pierszeństwa przed pozostałymi graczami? Według mnie tylko giełda i dom maklerski który widzi moje zlecenie w momencie przyjmowania. Chyba że istnieja jakies specjalne typy zlecen dla specjalnych klientów typu "sprzedaj zawsze jako pierwszy w przedziale ceny od xx w zwyż"?
Jesli to sprawka domu maklerskiego to im troche gnoju narobie, bo niedali mi sprzedać na małopłynnych papierach.
Ktos potrafi to wyjaśnić? Wiadomo że to dziala jakis program komputerowy, może to właśnie jest Hyper Fast Trading z którego słynie giełda w USA?
Spotkaliście sie z tym juz u siebie? i piszcie proszę jakie macie biura maklerskie, wyłapiemy ktorzy to stosują. Ja to miałem w Alior banku.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.