0 Dołączył: 2010-06-03 Wpisów: 84
Wysłane:
7 lutego 2011 13:12:38
przy kursie: 3,66 zł
emzeta76 napisał(a):Brak spadkow?! Patrzysz czasami na wykres? Od 06.2009 jest kanal spadkowy. A po zlych newsach na pewno sie nie zmieni. napisałem o samej reakcji na info trend spadkowy (niestety) widzę. w każdym razie Solorz nie odpuści LTE mam nadzieję
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
7 lutego 2011 13:47:51
Dzwonilem rowniez do WSA i po wpisaniu PTC pokazuje sie 450 spraw :) maja talent :) niestety bez sygnatury ciezko bedzie kobieta powiedziala ze potrzebna jest sygnatura pewnie nie za bardzo jej sie chcialo przegladac 450 spraw :) A i jeszcze jedno pani powiedziala ze w poniedzialek sa sprawy wiec mozliwe ze dzisiaj lub za tydzien. I sprawa powinna byc w WSA bo nie pamietam aby byl jakis wyrok o uniewaznienie przetargu a to jest pierwsza instancja NSA to jest odwolawcza instancja.
Jeszcze moze usmiechniemy sie do WD ktory swoimi kanalami sprobuje sie dowiedziec skoro PB pisalo ze w tym tyg to powinni termin znac :)
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
7 lutego 2011 14:07:02
A mi dzisiaj padł kompletnie telefon. Poważnie  Taurus, PB przytoczyło słowa Anny Streżyńska, prezesa UKE. Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 17:05:26
Cwany lis dobrz wie o co biega :)
|
|
6 Dołączył: 2011-01-10 Wpisów: 48
Wysłane:
7 lutego 2011 20:52:02
Oto moja opinia w sprawie, czekam na uwagi: Do tego przetargu ma zastosowanie ustawa prawo telekomunikacyjne (art. 111-125), jest w niej opisana odrębna od ustawy prawo zamówień publicznych procedura przetargowa, w tym środki odwoławcze (nie do sądu powszechnego ale do sądów administracyjnych i NSA) i regulacje dot. unieważnienia przetargu. Według zapisów tej ustawy unieważnienie przetargu stanowi podstawę wznowienia postępowania w sprawie rezerwacji częstotliwości dokonanej po przeprowadzeniu tego przetargu albo konkursu (art. 118d ust. 4). Wznowienie postępowania jest trybem nadzwyczajnym wzruszenia decyzji ostatecznej, w ramach którego może, ale nie musi, dojść do uchylenia uprzednio wydanej decyzji. Rozstrzygnięcie w tym zakresie, tj. czy decyzja zostanie uchylona, czy też nie, zależy bowiem od tego, czy właściwy organ, badając ponownie sprawę i uwzględniając dostrzeżoną wadę decyzji uzna, że wada ta miała tak istotny wpływ na wynik postępowania, że również samo rozstrzygnięcie jest wadliwe. Przyjęcie zatem, że unieważnienie przetargu jest przesłanką wznowienia postępowania w sprawie rezerwacji częstotliwości oznacza, że organ bada, jakie znaczenie dla prawidłowości decyzji o rezerwacji częstotliwości ma fakt, że przetarg został unieważniony, a więc że i jego rozstrzygnięcia w zakresie wyłonienia podmiotu uprawnionego jest nieważne. Konstrukcja ta może budzić pewne wątpliwości, gdyż dopuszcza ona możliwość, że pomimo unieważnienia przetargu decyzja w sprawie rezerwacji częstotliwości zostanie utrzymana w obrocie prawnym. Rozwiązanie takie jest jednak prawnie możliwe. Nie jest natomiast możliwe, aby w ramach wznowionego postępowania przeprowadzony został kolejny przetarg lub konkurs, co mogłoby stwarzać szansę dla podmiotu wyłonionego w pierwszym przetargu na powtórzenie tego sukcesu i uznanie, że pierwotnie wydana decyzja o rezerwacji częstotliwości jest prawidłowa. Nie będzie to możliwe, gdyż przetarg lub konkurs nie jest częścią postępowania administracyjnego. Ponadto: "- Wyrok Najwyższego Sądu Administracyjnego, który uznał apelację od wcześniejszego wyroku WSA w sprawie o odmowy stwierdzenia nieważności przetargu na częstotliwość 1800 MHz nie oznacza, że przetarg jest unieważniony. Werdykt NSA dotyczy tylko decyzji o odrzuceniu skargi Ery â�� powiedziała rpkom.pl Anna Streżyńska, prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Rezerwacje uzyskane przez Mobyland i Centernet pozostają w mocy, a wyrok NSA nie uchyla decyzji o przydziale częstotliwości dla obu operatorów. Jak zaznaczyła Anna Streżyńska, takie uchylenie może nastąpić jedynie w drodze odrębnego wyroku. Ten jednak wkrótce zapadnie, bo oprócz poskarżenia się na decyzję UKE Polska Telefonia Cyfrowa złożyła także w sądzie wniosek o unieważnienie całego przetargu na 1800 MHz. Jak powiedziała Anna Streżyńska, taki wyrok NSA ma wydać w â��najbliższym czasie.â��" ( www.rp.pl/artykul/484993,60521... )
|
|
0 Dołączył: 2008-12-30 Wpisów: 3 427
Wysłane:
7 lutego 2011 20:58:03
Ludzie,jest sens aż tak się rozpisywać i analizować? Przecież wszystko jest zawarte w wykresie,wystarczy go dobrze zinterpretowwać wspólnymi siłami i tyle. A dociekania co oznacza komunikat,co na to Solorz i NSA - to w ogóle nie ma sensu,odpowiedzie są na wykresie...! P.S. Im więceń tego zagłębiania,tym więcej sprzeczności i chaosu.
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 21:22:30
pop to powiedz mi co tez ci wykres mowi :) Ja widze ze wypstykala sie rodzina panstwa Karkosik i wszystko poszlo w rynek a od miesiaca my sie bawimy jedni widza zyski inni straty wygrywaja ci co nie widza nadzieji :) Proste popatrz na A/D leci na pysk nie wiem czy na jakiejkolwiek spolce tak nisko widzialem ten wskaznik :) A co do przyszlosci rownie dobrze moze leciec na 2,1zl czy 0.10gr jak jutro zaczac rosnac w nieskonczonosc :) Tutaj odpowiedzia co bedzie dalej jest wlasnie analiza prawna calej sytuacji, pierwszy raz powiem ze AT ma sie nijak do spolki (az sie w jezyk gryze) Ale niestety taka jest prawda technicznie niby ma spadac ale jestesmy rowniez na bardzo waznych wsparciach historycznych wiec AT mowi jedno bedzie spadac ale taz moze rosnac  jak zwykle zreszta. No chyba ze widzisz cos innego???
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 21:34:05
pop napisał(a):Ludzie,jest sens aż tak się rozpisywać i analizować? Wyjątkowo nie na temat, ale co mówił wykres KGHM, kiedy spółka kosztowała 16 złotych? I dlaczego nie tankowałeś wtedy do pełna? Oczywiście porównanie nie do końca trafne, to jednak tylko przykład. Pierwszy z brzegu, żeby nie było  Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 21:46:39
Aussie napisał(a):Rozstrzygnięcie w tym zakresie, tj. czy decyzja zostanie uchylona, czy też nie, zależy bowiem od tego, czy właściwy organ, badając ponownie sprawę i uwzględniając dostrzeżoną wadę decyzji uzna, że wada ta miała tak istotny wpływ na wynik postępowania, że również samo rozstrzygnięcie jest wadliwe. Aussie, czyli z tego co zrozumiałem, jeśli okaże się, że nieupubliczniona oferta PTC nie dorówna ofertom Center oraz Moby, nie utracą one częstotliwości. Jeśli natomiast okaże się, że oferta PTC była lepsza, zostanie rozpisany nowy przetarg, a Center oraz Moby nie będą mogli się ubiegać w nim o częstotliwości ponownie? Dobrze zrozumiałem? Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 21:58:27
v3nom napisał(a):pop napisał(a):Ludzie,jest sens aż tak się rozpisywać i analizować? Wyjątkowo nie na temat, ale co mówił wykres KGHM, kiedy spółka kosztowała 16 złotych? I dlaczego nie tankowałeś wtedy do pełna? Oczywiście porównanie nie do końca trafne, to jednak tylko przykład. Pierwszy z brzegu, żeby nie było  A chętnie odpowiem,choć też nie na temat. KGHM sprzedawał wtedy miedź poniżej kosztów produkcji,tracił wówczas niemal 1000$ na tonie,co więcej miał podpisane długoterminowe umowy na sprzedaż surowca ze stratą. Ja nie chciałem w tym uczestniczyć,spółce ( a konkretniej surowcowi) jedynie pomógł dodruk dolarów w Stanach. A poza tym byłem załadowany w deweloperów na dnie bessy-i żeby nie było-kierując się AT,a nie AF
|
|
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
7 lutego 2011 22:01:25
Nie rozmawiamy tutaj o swoich transakcjach.
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 22:04:37
Ok,to skasuj te posty,w sumie masz rację.
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 22:04:48
To był dobry ruch. Deweloperka silnie odbiła w pierwszym etapie hossy. Ale AT KGH też źle nie wyglądało - tzn. źle wyglądało na pierwszy rzut oka. Moim daniem ta spółka słabo nadaje się na AT, są od tego inne walory. Jak chcesz się tutaj nas czepiać to idź sobie Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
0 Dołączył: 2009-08-01 Wpisów: 1 344
Wysłane:
7 lutego 2011 22:27:48
oj Venom, tyle postow z wykresami bylo i takie rzeczy mi tu sadzisz :) po prostu masz pozycje, nty raz patrzysz, czy jest dno a tu nie ma ;)
AT Midasa jest wbrew pozorom prosta - wciaz mamy trend spadkowy, nawet jeszcze horyzont nie zaczal sie tworzyc. Polowanie na formacje V jest dosc karkolomne :) Mozna lapac i na 3,6 i na 3, ale wciaz to bedzie lapanie noza
do at najslabiej nadaja sie rzeczy analizowane przez setki/tysiace analitykow, jak np fx. Ale tez w20 jest duzo duzo mniej czytelny niz mniejsze spolki. AT bardzo sie nadaje tam, gdzie tlum szaleje :)
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 22:55:49
Widzę, że wspólnie z Popem się uwzięliście. Spółka kolejną sesję zniżkuje i macie swój dzień. Można się pośmiać  Zgadzam się z Wami, że nie ma technicznego sygnału kupna. Obowiązuje za to sygnał sprzedaży. Jednak nie zająłem pozycji na spółce pod wpływem analizy technicznej i nie zamknę jej w ten sposób. Zainwestowałem tutaj w projekt LTE w horyzoncie przynajmniej jednego roku z zamiarem wzięcia udziału w emisji. Plan był prosty, jednak sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie i ryzyko wzrosło. Analizuję komunikaty na bieżąco i nie podjąłem decyzji o wycofaniu się z inwestycji. Czy to jest jasne?  Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 23:04:03
No nie,chłopie-ja się z Ciebie nie śmieję i nigdy nie śmiałem. Kiedyś napisałem,że szczerze życzę,abym to ja się mylił w postrzeganiu Midas i życzę wzrostów na tym papierze zwłaszcza dlatego,że masz ten papier. Uważam też,że Twoje posty i Taurusa były najwartościowsze,więc nie przypisuj mi rzeczy,które nie mają miejsca...
Edytowany: 7 lutego 2011 23:08
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 23:12:34
WD pewnie później przeczyści wątek z niepotrzebnych wpisów. Pop, przestań. Jak wklejam uśmiechy, to oznacza, że żartuję. Nie bierz sobie moich wpisów do serca. Wcale nie odbieram Twoich postów (oraz Płynącego) negatywnie. Cenię Wasze zdanie, jako doświadczonych forumowiczów i wiele się od Was nauczyłem. Nie na miejscu byłoby się odwracać teraz plecami i kłócić o jakieś pierdoły  Po prostu odebrałem uwagę o tym, że wszystko widać na wykresie (a my tracimy czas na jakieś farmazony), jako uszczypliwą. Moim zdaniem nie zawsze tak jest. Na tej spółce coś się rozgrywa, a AT wygląda tak jak ma wyglądać. Takie jest moje zdanie. Chociaż wykresy i tak analizuję, bo traktuję je jako mapę. Zawsze warto się rozejrzeć, żeby sprawdzić gdzie się jest (jak bardzo pod kreską)  Po za tym to lubię. Reasumując, Płynący, Pop -> PEACE Klika się i sprzedaje ;-)
Edytowany: 7 lutego 2011 23:14
|
|
Wysłane:
7 lutego 2011 23:18:11
Nie ma co sie sprzeczac tylko trzeba dojsc do konsensusu :) jezeli ktos jest biegly w AT to prosze o jego interpretacje :) ja widze ze jestesmy w miejscu gdzie rownie dobrze moze wzrosnac co spasc, i obojetnie ktory scenariusz sie zrealizuje znawcy AT beda mogli powiedziec ze mieli racje :)
Moze troche faktow merytorycznych :) Czekamy na wynik sprawy o uniewaznienie przetargu na 1800 z tego co widac bedzie to sprawa w WSA wiec ten wyrok kompletnie nic nie zmienia a sprawa zapewne bedzie sie ciagla minimu pol roku do roku :) z prostego powodu obojetnie jaki wyrok nie zapadnia strona pokrzywdzona sie odwola do NSA i tutaj jeszcze pytanie czy jest jeszcze jakas instancja nad NSA ??
Dzisiaj pan Solorz powiedzial w wywiadzie dla parkietu ze przyspiesza swoja inwestycje w Midasa-LTE co to znaczy ??? Jakos mi nie wyglada aby mial ladowac sie w dodatkowa pule akcji mysle ze mial na mysli rozwoj LTE a dlaczego przyspiesza skoro wisi grozba utraty czestotliwosci ?? Mysle ze powod jest strasznie prosty z jednej strony naprawde mu bardzo zalezy na LTE a z drugiej umie liczyc a matematyka jest prosta zanim mu zabiora czestotliwosc w jego interesie jest aby jak najwiecej gotowki wlozyc w inwestycje :) pozniej bedzie dzo wieksze odszkodowanie. Wiec patrzac z jego pkt widzenia on i tak jest na wygranej pozycji :) A co my bedziemy mieli z tego ?? To samo co on!! Niektorzy zapewne sie zastanawiaja czy przypadkiem ON nie wezmie wszystkiego a my zostaniemy z niczym :) dla mnie odpowiedz jest prosta nie ma mozliwosci zabrac zabawek z naszej piaskownicy :) Jedyne co zostaje to cierpliwosc oczywiscie kto nie chce ponosic ryzyka straty na short term niech zwinie zabawki i idzie do innej piaskownicy bo moze sie zdazyc tak ze cala gielda bedzie szla do gory a Midas w dol lub w bok i dopiero w koncowej fazie hossy zacznie rosnac :) Kazdy scenariusz jest mozliwy, a my musimy wszystkie przewidziec i rozwazyc, i nie ma co sie sprzeczac czy to AT czy AF :) czym AP (analiza prawna)
A i jeszcze jedno czy ktos w koncu znalazl termin rozprawy lub ma chociaz pomysl jak zdobyc sygnature sprawy, lub jeszcze cos innego ??? Ostatnia mozliwosc jaka widze to kontakt z UKE w tej sprawie ciekawe czy tam cos da sie zdobyc.
Edytowany: 7 lutego 2011 23:20
|
|
0 Dołączył: 2010-02-16 Wpisów: 506
Wysłane:
8 lutego 2011 00:10:57
Taurus ja dziś dzwoniłem do UKE żeby się coś dowiedzieć na temat terminu rozprawy. Z ogólnego nr tel miła Pani przekierowała mnie do departamentu częstotliwości tam z kolei po wysłuchaniu mojego pytania przekierowano mnie do departamentu prawnego (ich nr to 22 5349272)i tu się zaczęło. Pani dyrektor dziś nie było więc rozmawiałem z jakąś panią "zewnętrznym" radcą prawnym, która po zaprezentowaniu mojego problemu i pytania zaczęła coś kręcić. Jeszcze większe było jej zdziwienie gdy się okazało że jestem osobą prywatną  Wówczas powiedziała mi że nie jest upoważniona do przekazywania tego typu informacji oraz zasugerowała abym skierował się z moim pytaniem do ich rzecznika prasowego. Rozmawiałem jeszcze dziś późnym wieczorem z moim kolegą radcą prawnym i zadałem mu podobne pytanie jak TY tzn Cytat:czy jest jeszcze jakaś instancja nad NSA Odp nie ma. Od wyroku WSA można złożyć kasację do NSA ale jego wyrok jest już ostateczny (co prawada są jakieś wyjątki ale z tego co go zrozumiałem to w naszej sprawie już go nie ma). Powiedział mi jeszcze, że jakbyśmy znali sygnaturę sprawy to w NAS lub WSA powinni nam podać termin rozprawy. A jeszcze co do dzisiejszej polemiki ws AT to cały jej urok a raczej "subiektywność" polega na tym , że z jednej strony możemy powiedzieć że wybroniliśmy dziś wsparcie na poziomie 3,6-3,61 i można spodziewać się teraz ruchu na północ a z drugiej możemy utrzymywać że jesteśmy cały w intensywnym kanale spadkowym. I każda wersja będzie miała swe uzasadnienie w kreskach na wykresie - ot całe AT  . Dlatego skłaniam się ku sugestiom Turusa że kluczem do sukcesu na tej spółce będzie odgadnięcie motywacji i zamierzeń Solorza. Na początek proponuję prześledzić jeszcze raz scenariusz SF kolegi REhuntera - i ewentualnie wykluczyć coś co jest b. mało prawdopodobne.
|
|
Wysłane:
8 lutego 2011 00:19:23
Do WSA i NSA dzwonilem niestety nie maja sygnatury dupa zbita w NSA powiedzial mi jakis pan ze nie maja zadnej niezamknietej sprawy z UKE a w WSA nie mogli noc sie doszukac z prostego powodu po wbiciu PTC wyszlo 450 spraw :) a jak po UKE to pani powiedziala ze ostatnia zakonczona sprawa w bazie danych jest z marca zeszlego roku wiec maja jakis blad w systemie lub niezaktualizowana baze :( W obu instancjach powiedzieli ze jakbym podal sygnature nie ma problemu i podadza termin jednak sygnatury znaja strony sporu wiec widac ze nic sie nie dowiemy :) No chyba ze ktos ma jakies wtyki w sadzie lub w jakis magiczny sposob potrafi ublagac ów informatorow aby znalezli sprawe po lebkach czyli PTC i UKE co zapewne zajmnie mnostwo czasu :) najlepiej byloby osobiscie sie tam udac no ale ja do warszawy nie mam po drodze  a szkoda. Nic mi nie pozostalo jak czekac na rozstrzygniecie i bacznie czytac PB lub parkiet :) taki juz los plangtonu
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.