sbyszek napisał(a):Czy napewno przemyślałeś to co napisałeś? Kogo masz na myśli, że się będzie cieszyć, że jest coś takiego jak LTE. No i jeszcze dylemat kablówka czy LTE. Chyba kablówka i LTE to dwie różne sprawy.
Mieszkańcy ostatniej zaprutej wiochy gdzie GSM nie trzyma w pomieszczeniu a TP SA wójt prosi już 10 rok aby podpięła miejscowość do sieci telefonicznej i co za tym idzie do najwolniejszej Neostrady (a TPSA to zlewa, bo jest kilkunastu chętnych abonentów a kabla trzeba 50 km położyć).
Sieci kablowe oferują TV, Internet i telefon w atrakcyjnych pakietach, 120 mb łącza w UPC na przykład. Nie widzę sprzeczności. Jak rozumiem LTE ma nadawać szybki Internet ponad 100 mb. i strumieniować sygnał TV przy tak szybkim łączu. Przy czym brak stałego IP wyrzuci ich z miast, bo nie będą realną alternatywą.
sbyszek napisał(a):A jakie zakłócenia masz na myśli przy tak różnej częstotliwości.
Oczywiście, że występują zakłócenia w ośrodkach miejskich. Taka informacja była oficjalnym stanowiskiem sieci ERA dla mojej lokalizacji. Droga krajowa w odległości ok. 100-150 m od domu oraz duża liczba użytkowników CB w blokowisku/na szosie. Taki jest fakt. TIRy przewożące kontenery ścinają sygnał, jeśli szosa jest nad osiedlem na wzniesieniu ok. 10-15m jak u mnie to zjawisko to jest potęgowane. Podam adres, chcesz wykonać pomiary? Chętnie je wykorzystam.
Kolejny aspekt to ograniczenia w zasięgu przy logowaniu dużej liczby użytkowników i dużym obciążeniu sieci (zanim wyśmiejesz i to spostrzeżenie zerknij choćby tutaj:
KLIK!)
PS
Do reszty uwag się nie odniosę wobec braku czasu i chęci, trochę więcej życzliwości a mniej drwin.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl