PARTNER SERWISU
ijcpbggj

MOJA STRATEGIA - Prosze o opinie :)

yogo
0
Wpisów: 120
Wysłane: 15 kwietnia 2009 23:58:58

kliknij, aby powiększyć

witam serdecznie

nie odzywalem sie dluzszy czas poniewaz wiadomo swieta swieta i poza tym chce nacieszyc sie polskoscia do niedzieli - powrot za granice....ale do rzeczy

na gorze zamiescilem obrazek - wykres pko w skali dziennej, okres okolo 3 lat wstecz
system wydaje sie byc bardzo prossty a wiec kupowac zggodnie z SMA na 30 czyli ta fioletowa linia - ze strony stooq.pl jak widzice

***a wiec kupujemy kiedy kurs przebija linie od dolu a sprzedajemy kiedy kurs przecina linie od gory

***linie pionowe od gory nad kursem nazwalem powiidzmy bledami gdyz daja one czasami bledne sygnaly kupna, ale jak mozecie sie przyjzec akurat na tym wykresie nawet te bledy moga byc oplacalne - ale oczywiscie sa to minimalne jakies wahniecia - oczywiscie sa tez bledy na ktorych tracimy jak te pierwsze 2 pinowe kreski od prawej strony - na nich ewidentnie tracimy lecz strata ta nie jest wwielka

***nie moge rowniez pominac prowizji przy kupnie i sprzedazy jak i rowniez kupnie i sprzedazy na tych ww. "bledach"

***linie skosne pod kursem pokazuja chwiile kiedy zarabiamy - jak widzicie mimo tych bledow i blednych sygnalow kupna ta inwestycja wraca nam sie z nawiazka

oczywiscie warunek ze te spolki musza byc plynne i nie moga "falowac" na tej sredniej SMA, kiedy mialem chwile wolnego czasu prrzestudiowalem spora czesc naszego wigu i wybralem ok 40, 50 spolek gdzie dosc fajnie to wyglada

dokladnie obliczalem to na 2ch spolkach - polimexie i pko bp - kazdy sygnal kupno i sprzedaz, kazdy blad i podatek belki wyniki za ostatnie 3 lata WLACZAJAC NASZA TERAZNIEJSZA BESSE i wyszlo mi 52% pko stopy zwrotu i 56% na pxm

wiem o tym ze od 2002,2003 mamy non stop hosse - ale jezeli by stosowac ten system do dzis od poczatku - mysle jest on dosc prosty i ciekawy? co myslicie

wiele laczylem macd, sts, wolumen i wiele innych rzeczy ale za duzo wtedy komplikacji a stosowanie np sredniej sma20 wychodzi bardzo wiele "bledow"

bardzzo prosze o opinie i o dopracowanie tego systemu tak aby nie zmacic zbyt mocno jego prostoty dzialania
prosil bym o podpowiedzi i sugestie

pozdrawiam serdeczniewav
Edytowany: 16 kwietnia 2009 00:05

SlawekW
0
Wpisów: 878
Wysłane: 16 kwietnia 2009 00:10:57
myslales o zainwestowaniu w soft, na ktorym mozesz "backtestowac" takie strategie? to chyba najlepszy pomysl... i nie taki drogi
Mnie tez dopadł kryzys.. jem spleśniały ser, pije stare wino i jeżdżę autem bez dachu....

yogo
0
Wpisów: 120
Wysłane: 16 kwietnia 2009 00:24:03
SlawekW napisał(a):
myslales o zainwestowaniu w soft, na ktorym mozesz "backtestowac" takie strategie? to chyba najlepszy pomysl... i nie taki drogi

nie, nie przyszlo mi takie cos na mysl - i tez nie wiem tak na prawde jak to zrobic???

PS sluchajcie jeszcze jednoo pytanie jaki program lub jaka strona ma mozliwosc ustawienia takieggo zdalnego powiadamiania mnie o przekraczaniu kursu przez SMA wiem zze jest cos takiego na bankierze.pl ale oni maja ustawienia tylko na sma w day trading i 15 min a ja bym chcial aby jakis program lub strona informowala mnie o tym automatycznie np w dniu tym i tym police przeciely sma30 od gory.....jest cos takiego??

Slawek skrobnij cos wiecej

dzieki :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,105 sek.

ypfwcung
fpdplfbx
qkbwgwsf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
sgdfvmkx
bypvcoqs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat