PARTNER SERWISU
jeraxyel
yogo

yogo

Ostatnie 10 wpisów
Hej Witam
Mam jeszcze 2 pytanka co do kontraktów.

1. Dlaczego gdy wpisuje wartości powiedzmy 16,32,14 w Macd do Ambibrokera, Nola 3.0 i w Ispagu linie mi się nie pokrywają. Sygnały są inne. Jeden wyprzedza drugi itd. Na interwale 1h jest aż różnica 3 dni (sygnał sprzedaży).....Czy ktoś mógł by wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje?

Ambibroker z pluginem odświeża się co minute. Nol 3.0 tak samo.
Ispag powiedzmy z bossy.pl odświeża się co 10 min...?????

2. Rozumiem jak ważne na kontraktach jest zarządzanie kapitałem...cięcie strat i nie lewarowanie na maxa "pod korek". Daliście mi kilka wskazówek co do kontraktów....ale coś jeszcze mi brakuje.
Czy mogli byście mi poradzić który wskaźnik nadaje się do określenia "siły sygnału":

już tłumacze o co mi chodzi...tak napisałem, że sam ledwo co rozumiem ;)
Powiedzmy że mam 100.000zl a system opiera się tylko i wyłącznie na Macd. Macd 16,32,14. Daje sygnał kupna zajmuje 1Lke. Daje sygnał sprzedaży biorę 1S. Podrzućcie mi jakieś pomysły w jaki sposób można szacować swoją pozycję względem siły sygnału...Powiedzmy o 8.00 rano brałem 1s..o godz 16.00 widzę że index dalej się osuwa w dół i chciałbym dobrać drugą 1ske...jaki wskaźnik analizy technicznej może mi w tym pomóc??

Wskaźnik który potwierdzi że zajęta pozycja jest prawidłowa, trafiona...i mogę dobrać drugi kontrakt.
Można np użyć do tego średnich..powiedzmy kurs odbił od ema9 i ema 12 i dalej leci w dół i to daje mi potwierdzenie aby zająć drugą ske...gdy 12 przebije 9 zamykam drugą ske i pozostawiam tylko jedną. Czekam aż dostane sygnał kupna z macd...

Ależ to wszystko poplątałem. Myślę że ci co grają na fw20 będą wiedzieć o co mi chodzi...

Mam nadzieje że tym razem też pomożecie ;)
pozdrawiam

mathu: A więc tak SL stosuje tylko na zamkniecie sesji..staram się stosować bardzo szeroki stop aby ograniczyć najwięcej jak się da szum...wykorzystuje do tego ATR

"Mając 8000 zł powinineś ryzykować nie więcej, niż 160 zł. Czyli SL musisz ustawiać maksymalnie w odległości 14 pkt. Jeśli możesz ustawić w odległości 6 pkt to możesz wziąć dwa kontrakty".
Mathu możesz to opisać w jaki sposób to wyliczasz?? Dlaczego sl max 14pkt?

zapomniałem dodać że system działa w interwale 15min

Buldi: rzeczywiście zgodzę się niestety z Tobą że 25% kapitału przy jednej transakcji to strasznie dużo...muszę przeanalizować zabezpieczanie pozycji po przez opcje

a co myślicie o "pyramiding", jest to jednak strategia dość agresywna..

no to jak, "pomożecie" ? :)

Witam. Czy możecie opisać laikowi jak zarządzacie kapitałem na kontraktach? Chodzi mi tylko o futures...zadne akcje, dywersyfikacje itd.

A więc tak, system w skrócie:
*procent skuteczności na ostatnie 22 transakcji = 77%
*stosunek zysk / strata 92,60% / 7,40%
*ilość transakcji 22

W jaki teraz sposób to obliczyć aby system był najbardziej efektywny + jakim procentem kapitału grać aby nie wyrzuciło mnie z rynku w przypadku powiedzmy 20 stratnych pozycji...

*Czy możecie mnie wspomóc podstawową statystyką gdyż nie miałem niestety tego przedmiotu na studiach..
*Przeczytałem kilka artykułów co do zarządzania kapitałem ale prawie wszędzie jest to samo: tnij straty, pozwól zyskom rosnąć....

W końcu zrozumiałem jak bardzo ważne jest zarządzanie kapitałem...mam wrażenie że dużo ważniejsze od systemu. Przeanalizowałem również na tyle ile to możliwe strategie naszego mistrza Krzyśka z Wrocławia który wygrał Parkiet challenge bodajże 3 razy...

wg jego strategii najbardziej optymalną jest:
otwarta 1 pozycja = 2-3% kapitału
ewentualnie kiedy sygnał jest silniejszy gra bardziej agresywna od 6-8% kapitału
ale sam przyznaje że najtrudniejsze jest pytanie, iloma kontraktami grać na rynku

I jak to zrobić w przypadku kiedy ktoś zaczyna tak jak ja grać kwotą powiedzmy 8000zł...??? w moim przypadku kiedy gram jednym kontraktem na fw20 o wartosci ok 2100pkt ryzykuje ok 25% kapitału tylko przy zajęciu jednej pozycji......więc jak tu nie wypaść z rynku!? :)

Ostatnio postanowiłem że najlepszym rozwiązaniem będzie gdy od 0-20000zł będę grał 1 kontraktem na fw20...przy kwocie 20000-30000 2kontrakty, 30000-40000 3kontrakty itd itd....więc ryzykował bym powiedzmy ok 10% kapitału....chociaż i tak wydaje mi się że to za dużo.

Zastanawiam się również nad opóźnieniem jednego sygnału np z macd, tzn. chodzi mi o to że kiedy system daje mi sygnał zajęcia np L + dodatkowo po jakimś czasie opóźniony macd potwierdza mi że kierunek który zająłem był prawidłowy dokupuję w tym momencie dodatkową L...Opcja piramidingu jest trochę kusząca......ale nie wiem. Ostatnio to policzyłem i wychodzi extra.

Jeżeli ktoś przechodził to co opisałem wyżej czyli jak dużą pozycję zając, jakim procentem, jak to zoptymalizować jak to wszystko wyliczyć...statystykę na ile taka strategia ma szanse utrzymania się na rynku, proszę o pomoc. Jeżeli też macie jakieś linki gdzie są jakieś informacje które pomogą to wszystko ogarnąć był bym bardzo wdzięczny :)

Post pisany na szybko, na przerwie w pracy (dodam że rzadko używam naszego ojczystego języka-emigracja, dlatego proszę o wyrozumiałość ;)

Pozdrawiam wave

Ps. zapomniałem zapytać, mam bzwbk prowizja od otwarcia pozycji to 9zł czy to dużo czy mało??

sory ze wpadam w temat ale macie moze jakies strony gdzie jest rating do wszytskich spolek z gpw??
cos jak tutaj: www.stockwatch.pl/gpw/indeks/w...

thx ;)

brakuje mi tego tematu "gwiazdy przyszlego tygodnia"
zawsze dosc ciekawe propozycje sie tu pojawialy ;)

plynacyzrynkiem napisał(a):
tak mi sie jeszcze przypomnialo, ze inwestycje dziela sie na udane i na dlugoterminowe :]

cos o tym wiem :)..........ponar

olshinho napisał(a):
Zgadzam się z tym co Hornet napisał, dodając tylko w kwestii ustawienia SL. Jeżeli chcesz to zautomatyzować to o wcześniej wspomnianej średniej zmienności. Patrzysz na wskaźnik ATR, który opisuje rzeczywistą zmienność ceny i ustawiasz SL na poziomie jego wielokrotności (np. 2*ATR), dzięki czemu unikasz wywalenia przy mniejszej korekcie(wywala Cię w przypadku, gdzie faktycznie coś zaczyna się dziać). Przykład np. na KGHM:

ATR = 2,708
cena KGHM=111

SL=111-(2*2,708)=105,84 , czyli akceptujesz stratę w wysokości ok 4,64%. Ogólna strata w całym portfelu zależy od udziału KGHM, dlatego w taki prosty sposób w połączeniu z dywersyfikacją, o której pisał Hornet pozwoli chyba najlepiej ochronić twój kapitał. Oczywiście jeżeli inwestujesz w spółkę na dłużej to zalecane jest zwiększenie SL np. 3*ATR.

Wiele jest teorii i każdy powie Ci co innego. Ważne, żebyś znalazł swój system, który najbardziej pasuje do sposobu w jaki inwestujesz, to twoje pieniądze. Pozdrawiam

bardzo mi pomoges, dzieki
dzieki wszystkim i pozdrawiam

jezeli ktos jest tak wrazliwy ze nie moze tego przeczytac to przepraszam..

Frog Nic kompletnie mi nie pomogles...
wracajac do mojego pytania...jakies inne podpowiedzi?? pomijajac interpunkcje...

spolki wybieram kiedy moj system daje mi sygnal kupna, sa to spolki z calego wig,
na af patrze i kiedy spolka jest "smieciem" daje ciasnego stopa, "normalna" 5%
at wogole sie nie kieruje.

hej mam taki problem,
kiedy juz wybieram inwestycje powiedzmy tak jak tydzien temu orco + qumasek wchodze w spolke i ustawiam stopa zawsze ponizej 5% od ceny kupna

problem w tym ze np w przypadku qmaska inwestycja byla nie trafiona i stop slusznie zadzialal jednak odciazajac moj portfel o 5% + prowizje + jakies drobne % bo zostale wszytsko sprzedane PKC

*co do orco bylo tzw skalpowanie i mnie wyrzuciło z -5% sytuacja tak jak powyzej strata -5%, + prowizja i drobny %

a teraz pytanie

Jak moge ochronic moj kapital, jaki jest najlepszy sposob?? Bo jezeli postawie stopa na -2% aby ochronic jak najwiecej to przeciez beda mnie wywalac na 80 % wejsc. 2 pyanie ja np nidgy nie patrze kiedy wchodzic w spolke czy o 9 rano czy o 16.20 a odnosze wrazenie ze to bardzo wazne.

Prosil bym o jakies wskazowki jak to ochronic ten kapittal

(dzis wskoczylem w 06magne + capital, magna juz widze ze zmierza w kierunku stoop losa :) poustawialem po -5% do obydwu spolek, ale znow odnosze wrazenie ze to stanowczo za duzo, ale jak uniknac tego skalpowania? )

dzieki i pozdrawiam
konrad j

Witam serdecznie, dosc dlugo sie nie odzywalem poniewaz praca, czarnapraca i praca....ale regularnie was czytam i jestem mysle na biezaco :)
a teraz do sedna pytanie o dywidendy, rozpisane kilka spolek na dywidende w lipcu 2010r, bardzo bym prosil aby ktos to skontrolował z kalendarzem i czy jest to dobrze rozpisane wg swojego planu (planu wyplacania dywidendy)

wybralem kilka dosc wysokich dywidend a wiec

7lip bedzin kupno 5.81%
8lip sprzedaz
9lip kety kupno 3.72%
12lip sprz
13lip qmasek kupno 6.52%
14lip sprz
14lip forte 6.49% kupno
15 lip sprz
16 pgsofr 8.70% kupno
19 sprz
21 debica 6.57 %
22 sprz

to tylko czesc mojego kalendarza
wiem doskonale ze od dywidendy odlicza sie 19% + trzeba dolicczyc koszta kupna + sprzedazy + mozna stracic na samym kursie

ale jednak intryguje mnie czy czasem nie mozna w koncu na tym niezle zarobic :)

wszystkie daty sa juz zaaktualizowane o dzien prawa do dywidendy - 3 dni i dzien sprzedazy

jak na takim systemie mozna wyjsc????

2.pytanie czy dzien ustalenia prawa do dywidendy moze byc uusalony na sobote??? jezeli tak to jak to pozniej liczyc?? sobota -(minus) pt, czw, sroda kupno, tak?

prosze o pomoc dziekuje i pozdrawiam binky

no dzis gitarka

moje srednie wszytskie daly sygnaly k
+trix k
+dmi k

i obroty nie male

enforces jak tam z wynikami moze byc 1 marca? d'oh!
trwa akumulacja od kilku dni...

pozdrawiam

enforces, ja tez dalej trzymam wave ale nerwy to trzeba miec
stalowe do tej spolki...

RCSCRAOPEN w perspektywie kilku tygodni, a moze i miesiecy :)

pozdrawiam

mathu napisał(a):
Alfredzio napisał(a):
Nie, mathu, cudu nie będzie, bo mamy 4 falkę (w 1 spadkowej), która się tym charakteryzuje, że daje dużo dymu, ale mało ognia. Trochę się pokręci wokół samej siebie, po czym ustąpi falce 5w1, która może potrwać do piątku, a w każdym razie ściągnie indeksy w dół.

puke_l

Shame on you

Alfredzio mogl bys rozrysowac fale w wolnej chwili np w stoqu, czy gdzies? I wkleic wykres?
Pozdrawiam

witam, zaczynam sie coraz czesciej przygladac spolce ze wzgledu na wycene
ktos tu zaglada? :)

relpol, myslalem ze jeszcze ktos inny wysypal....

wiec z jakimi innymi podmiotami prowadzone sa negocjacje......?

moze jakies typy_??

dalej siedze z papierem..Not talking

Transakcje: Ponar
DM BZ WBK - Biznes
16 Gru 2009, 10:45

Insider sprzedał 25 015 akcji w dniu 10 grudnia oraz 38 131 akcji w dniu 11 grudnia, wszystko po 1,9 zł/akcję.

(DM BZ WBK SA)

a co wy na to???

troche mnie .... brak komentarza pana prezesa Ponaru...
czekalismy dobre 2 miesiace, rozumiem sytuacje ze Polna sie rozmyslila - normalna sprawa, ale burkniecie, ze sa inni nabywcy dla mnie to za malo - irytuje mnie ta cala sytuacja...

mnie zastanawia kto to lyknal...

idm?

ja mam :) i czekam i czekam..........angry3

co do DPL ciekawe czy rzeczywiscie utrzyma sie w kanale, normalnie powinno odbic ale jedyne co mi nie pasuje to na wykresie godzinowym nie zostala wygenerowana zadna biala swieczka w piatek w koncowce, jak np w przypadku wasko lub ppwk

musze dobrac 2 spolki na poniedzilek do portfela i po glebszych przemysleniach wybieram ppwk i polsat, agore juz mam

wczeniejsze typy dalej uwazam jako aktualne lecz bardziej ryzykowne hbpolska, wasko, orco, mmpl ale do obserwacji

pozdrawiam salute

hej

dodaje jeszcze agore na ten tydzien

Maciek ciekawe spolki rowniez moim zdaniem, jedynie co to tpsa i centrozap jakos mi tak nie ppasujaa
tpsa mysle ze moze byc jeszcze nizej
centrozap probowalem grac w zeszlym tygodniu "na odbicie" i mi nie poszlo
co do reszty obserwowac kiedy zmieni sie kierunek

wave pozdrawiam

cyfrowy polsat
MMPPL
hbpolska
orco

ja rowniez siedze i czekam zapakowany po uszy :) pozdrawiam

paweupl napisał(a):
myslicie ze scenariusz woli odpalenia stop lossow i zakoczenie dzisiaj na plusie jest realne? :-)
zastanawiam sie czy nie warto dokupic..

chyba to jak bedzie na szerokim ma spore znaczenie
czyli sentyment inwestorow.......wczoraj sp odbil ladnie od linii tredu ze spora biala swieca wiec u nas tez teoretycznie powinno sie ruszyc a jak nie to do konca tygodnia

jezeli usa rusza ostro do gory po tej swieczce (chociaz fut tego nie potwierdzaja) - mysle ze bedziemy mieli zwrot do gory .......ale tak jak mowie zycie nas zweryfikuje :)

ps mamy jeszcze 2 dni podkolorowywania, prawda ? do srodu powinno byc w gore

ponar mysle przy zwrocie w gore tez zawroci up

paweupl napisał(a):
Ja rowniez dolozylem, jednak niepotrzebnie bo na wczorajszym fiksie.. Myslisz ze jutro wrocimy do obranego wczoraj kierunku?

na wykresie tyg kurs porusza sie w waskim i bardzo powolnym kanale wzrostowym jezeli to info go nie wyniesie trzeba bedzie przytrzymac troszke dluzej

przy tych obrotach mysle ze mozemy wybic z tego kanalu

nalezalo by troche skorekcic, pozniej up up up ;)

ja jak patrze na wykres tygodniowy to nie mam zludzen ze po takim info kurs powinien drgnac - kierunek polnoc
ale wiadomo zycie nas zweryfikuje....
zagralem spore pieniadze pod ponar....obym sie nie mylil

pozdrawiam serdecznie hej

paweupl napisał(a):
Zdecydowales sie wyjsc dzisiaj?:)

a czy myslisz ze kilka nastepnych dni beda grane??????

jest to tez fajny moment po ugraniu28%

ja wszedlem spekulcyjnie
co myslicie?????

*techmex - ladnie odbil sie od lini trendu i wyglada ze ma sporo przed soba - jezeli szeroki rynek pozwoli
*cyfr polsat - no jak dla mnie cena atrakcyjna, caly czas oscyluje ok 14zl...ale mysle ze trzeba bedzie dluzej poczekac na jakis zysk perspektywa 2, 3 miesiacy?
*stalprod - nie jest to inwestycja dlugoterminowa i spolka jakos mnie nie zachwyca ale.. mysle ze mamy szanse na kilka dni wzrostow

pozdrawiam

cos wam podam odnosnie sytuacji na rynkach ....sp500

evilspeculator.com/wp-content/...

pozdrawiam

oj sorry widze ze juz jest :)

hej

co sadzicie o spolce?? ladnie odbila od bandy kanalu wzrostowego - mysle ze ciekawie to wyglada

sts sygnal kupna i najwazniejsze macd zmienil kierunek

minal rok od ostatniego wpisu
ruszam temat gdyz macd dal sygnal zakupow drugi od maja - ale jakos sensownie to wyglada, prosil bym technikow o ocene

fundamentalnie juz troche inaczej to wyglada :

"Spodziewamy się, że 14 września sąd zaakceptuje nasz plan wyjścia z procedury naprawczej. Dlatego zaczęliśmy już rozmowy w sprawie sprzedaży części aktywów" - powiedział Tryliński w rozmowie z dziennikiem "Parkiet".

Tryliński ocenił, że dla spółki najkorzystniejsza byłaby sprzedaż niestrategicznej części biznesu funduszom inwestycyjnym. Nie wykluczył też wejścia do spółki inwestora finansowego, który mógłby objąć do 30% w podwyższonym kapitale firmy.

W kwietniu zarząd spółki przedstawił plan restrukturyzacji, który zakłada właśnie sprzedaż aktywów, które nie mają znaczenia strategicznego. Plan zakłada, że spółka spłaci ok. 550 mln euro długu w ciągu 10 lat.

"Zamierzamy skupić się na produkcji mocnych alkoholi, a przede wszystkim wódki. Dlatego bierzemy pod uwagę sprzedaż biznesu związanego z produkcją likierów i wina a także whisky" - powiedział Tryliński, cytowany przez "Parkiet".

Przychody ze sprzedaży grupy Belvedere spadły do 426,0 mln euro w I półroczu 2009 roku wobec 572,5 mln euro w analogicznym okresie ub. roku. W okresie styczeń-czerwiec tego roku największą sprzedaż grupy odnotowano we Francji (39,6% ogółu) oraz w Polsce (38,4%).

Belvedere ocenia, że miała 18,6% udziału w rynku na koniec grudnia 2008 roku (wobec 22,6% na koniec grudnia 2008) wśród wszystkich firm zajmujących się produkcją napojów alkoholowych w Polsce.

pronox i oil

ladnie wygladaja

hej

ja z innej beczki

czy ktos moze mi wytlumaczyc lub podpowiedziec dlaczego w ostatnim czasie Chiny tracily tak mocno przez kilka ostatnich sesji?? nie liczac ostatniej.

dzieki

co myslicie o LcCorp - mysle ze ciekawie wyglada na nastepny tydzien, dwa (szukam 3 spolki na jutro) oraz BBZ

w portfelu posoadam rowniez Mci (tutaj spodziewam sie lekkiej korekty a dalej znow na polnoc)
i Hbp

z poprzedniego tygodnia odpada bbc - sadze iz mozliwa korekta

jak tak patrze na sts to mozliwe ze da sygnal zakupu dzis, jutro

wiec dzis dobiore

Taurus80 napisał(a):
Ja czekam na wypelnienie ORGR :) moze sie doczekam to juz 8 miesiecy jest :)

ja rowniez czekam :) no i nie powiem ze nie chcial bym odkupic akcji na minimach :)

prawda taka ze ile osob - tyle opini, chcialbym aby wyznawcy teorii fal elliota mieli racje twierdzac ze spadniemy ponizej minimow z lutego, ale kto to wie

dla mnie stanowczo za szybko, za gwaltownie w gore

cofam swoj typ na nastepny tydzien :)
bbc - spadek, dzis kolejny po sts synal sprzedazy na macd

pozdrawiam

mci
tvl
hbpolska

kliknij, aby powiększyć

jak dla mnie tak jak twierdzilem wczesniej lekki spadek i odbicie
odbilismy sie od 38,2 i prawdopodobnie odbijemy rowniez od lini trendu wzrostowego

cos ten tamat na forum lekko zapomniany (up or down) a taki pomocny mi byl
:) pozdrawiam

witam
no i co z tym naszym MCI?? czy to byla wymiana inwestorow??? przeciez warunki do wzrostow dzis byly
wolumen ogromny...mam naszieje ze to tylko przystanek dla spolki i uspokojenie po wczorajszym wybiciu.

dzis na otwarcie wladowalem spora czesc portfela w nasza perelke :)

pozdrawiam

BBCAPITAL
BBDEV
BBZEN

moje typy
wszystkie w trendzie wzrostowym
kursy odbily od wsparc

prosil bym technikow o ocene ;) pozdrawiam

obstawiam okolice okolo 2250 na w20

blog.parkiet.com/weekendowa/fi...

dodatkowo na 2270 jest zniesienie fibo 38% - dlatego dla mnie bedzie lekka korekta, pozniej podjazd 2400 i

czekam na fale C ktora nas sprowadzi do minimow a jezeli nie minima to ostro skoryguje ten wzrost - jak dla mnie za szybko

s&p500 w okolice 1100-1150 i zjazd

czy ktos jeszcze podziela moja opinie__??? i co myslicie o fali C??

brzydka ta czarna swieczka z ostatniej sesji, myslalem ze STS pokaze sygnal kupna a tu w druga strone....

bbz i polrest

"gwiazdy przyszlego tygodnia" - dobry ten temat na forum

prosze was czy mozecie mi napisac dlaczego dzis Police az tak rosna??? przeciez raport - 170 mln plecy

Grupa Police ze stratą 174,5 mln zł

MD
Puls Biznesu, pb.pl,15.05.2009 07:57
Czytaj komentarze (0)
Zobacz na forum ()
ab85ad49-3949-4c65-87eb-e9870178c1d8

Grupa Police miała 174,5 mln zł straty przypadającej na akcjonariuszy jednostki dominującej. Rok wcześniej miała w tym samym okresie 130,7 mln zł zysku.
Strata operacyjna wyniosła 86,73 mln zł wobec 150 mln zł zysku rok wcześniej. Przychody spadły o 27 proc. do 518 mln zł.

Spółka wyjaśnia w raporcie, że agresywna polityka cenowa prowadzona w celu pobudzenia popytu, rzutowała na znaczne pogorszenie rentowności sprzedaży.
Uzyskane ceny nie rekompensowały w całości kosztów sprzedanych nawozów. Mimo wyższych cen sprzedaży notowanych w I kwartale 2009 roku w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku, wysokie koszty produkcji wynikające przede wszystkim z wysokich kosztów surowcowych zdecydowały o ujemnej rentowności produkcji nawozowej – głosi raport.

Wycena i realizacja instrumentów zabezpieczających przed ryzykiem kursowym obciążyła wynik spółki kwotą 80,1 mln zł.

- W efekcie Spółka zanotowała bardzo wysokie koszty finansowe, w wyniku których strata brutto zwiększyła się do 170,7 mln zł Strata netto wyniosła 175,4 mln zł – głosi raport.

Outsider spod Szczecina

''W najgorszej sytuacji wydają się być Zakłady Chemiczne Police. Przyczyny są dwie: załamanie, jeszcze pod koniec 2008 r., sprzedaży, co istotnie obniżyło przychody, oraz ujemne różnice kursowe, które pogłębiły stratę. W efekcie, zdaniem analityków, sprzedaż zakładów była o prawie 40 proc. niższa niż rok wcześniej. W I kwartale minionego roku sięgnęła 707 mln zł, tym razem tylko około 440 mln zł.

Jedynie najwięksi optymiści wśród analityków liczą na to, że w rubryce „zysk operacyjny” Police pokażą 15 maja minimalnie dodatni wynik. Większość jest zdania, że EBIT zakładów był głęboko pod kreską (szacunki sięgają nawet 100 mln zł). Konsensus wskazuje na stratę rzędu 55 mln zł (rok temu zysk operacyjny grupy sięgnął 150 mln zł).Jeżeli chodzi o skonsolidowany wynik netto Polic, wśród specjalistów nie ma większych wątpliwości: średnia ich wyliczeń wskazuje na stratę 113 mln zł, chociaż nie brakuje i takich, którzy uważają, że może przekroczyć 150 mln zł.

W opinii specjalistów dysproporcja między Policami a innymi spółkami z branży świadczy o tym, że zachodniopomorskie zakłady nadal borykają się z poważnym problemem strukturalnym. Dodajmy, że wczoraj jeden z wiceprezesów tej spółki Arkadiusz Pawlak sam wystąpił do rady nadzorczej o odwołanie go z funkcji. Przyczyn nie chciał zdradzić.''

dawno nikt tu nie zagladal
a ja mysle ze mozna by tu cos ugrac www.analiza-techniczna.net/gpw...

SlawekW napisał(a):
myslales o zainwestowaniu w soft, na ktorym mozesz "backtestowac" takie strategie? to chyba najlepszy pomysl... i nie taki drogi

nie, nie przyszlo mi takie cos na mysl - i tez nie wiem tak na prawde jak to zrobic???

PS sluchajcie jeszcze jednoo pytanie jaki program lub jaka strona ma mozliwosc ustawienia takieggo zdalnego powiadamiania mnie o przekraczaniu kursu przez SMA wiem zze jest cos takiego na bankierze.pl ale oni maja ustawienia tylko na sma w day trading i 15 min a ja bym chcial aby jakis program lub strona informowala mnie o tym automatycznie np w dniu tym i tym police przeciely sma30 od gory.....jest cos takiego??

Slawek skrobnij cos wiecej

dzieki :)

kliknij, aby powiększyć

witam serdecznie

nie odzywalem sie dluzszy czas poniewaz wiadomo swieta swieta i poza tym chce nacieszyc sie polskoscia do niedzieli - powrot za granice....ale do rzeczy

na gorze zamiescilem obrazek - wykres pko w skali dziennej, okres okolo 3 lat wstecz
system wydaje sie byc bardzo prossty a wiec kupowac zggodnie z SMA na 30 czyli ta fioletowa linia - ze strony stooq.pl jak widzice

***a wiec kupujemy kiedy kurs przebija linie od dolu a sprzedajemy kiedy kurs przecina linie od gory

***linie pionowe od gory nad kursem nazwalem powiidzmy bledami gdyz daja one czasami bledne sygnaly kupna, ale jak mozecie sie przyjzec akurat na tym wykresie nawet te bledy moga byc oplacalne - ale oczywiscie sa to minimalne jakies wahniecia - oczywiscie sa tez bledy na ktorych tracimy jak te pierwsze 2 pinowe kreski od prawej strony - na nich ewidentnie tracimy lecz strata ta nie jest wwielka

***nie moge rowniez pominac prowizji przy kupnie i sprzedazy jak i rowniez kupnie i sprzedazy na tych ww. "bledach"

***linie skosne pod kursem pokazuja chwiile kiedy zarabiamy - jak widzicie mimo tych bledow i blednych sygnalow kupna ta inwestycja wraca nam sie z nawiazka

oczywiscie warunek ze te spolki musza byc plynne i nie moga "falowac" na tej sredniej SMA, kiedy mialem chwile wolnego czasu prrzestudiowalem spora czesc naszego wigu i wybralem ok 40, 50 spolek gdzie dosc fajnie to wyglada

dokladnie obliczalem to na 2ch spolkach - polimexie i pko bp - kazdy sygnal kupno i sprzedaz, kazdy blad i podatek belki wyniki za ostatnie 3 lata WLACZAJAC NASZA TERAZNIEJSZA BESSE i wyszlo mi 52% pko stopy zwrotu i 56% na pxm

wiem o tym ze od 2002,2003 mamy non stop hosse - ale jezeli by stosowac ten system do dzis od poczatku - mysle jest on dosc prosty i ciekawy? co myslicie

wiele laczylem macd, sts, wolumen i wiele innych rzeczy ale za duzo wtedy komplikacji a stosowanie np sredniej sma20 wychodzi bardzo wiele "bledow"

bardzzo prosze o opinie i o dopracowanie tego systemu tak aby nie zmacic zbyt mocno jego prostoty dzialania
prosil bym o podpowiedzi i sugestie

pozdrawiam serdeczniewav

no jak dla mnie to w dol - wyniki kwartalne

choc gpw w warszawie jest strasznie mocna porownojac ja z innymi parkietami

a Usa:
'' W pierwszym kwartale 2009 r. Alcoa, największy amerykański producent aluminium odnotował stratę netto rzędu 497 mln USD. W przeliczeniu na pojedyncza akcję strata wyniosła 61 centów. Analitycy prognozowali stratę rzędu 51 centów na akcję

Rok wcześniej zysk netto wyniósł 303 mln USD, 37 centów na akcję.

Przychody spółki zmniejszyły się w tym okresie z 5,7 mld do 4,1 mld USD. Analitycy oczekiwali sprzedaży na poziomie 4,68 mld USD.''

''A przynajmniej zamieciemy je pod dywan jak do tej pory'' ...... i to niestety prawda - to jest to co robia

wpisz w youtube ''peter schiff'' - zobacz kilka filmikow polecam

pozdrawiam

Zarząd GPW poinformował, że w wyniku korekty nadzwyczajnej po sesji 3 kwietnia akcje spółek Bipromet, Cashflow, Efekt, Eurofaktor, Fasing, Groclin, Karen, Krosno, Makarony Polskie, One2One, Sanwil, Trion, Variant, Wandalex, Warfama, Zastal i ZNTK Łapy zostaną wykreślone z listy uczestników indeksów WIG oraz WIG-PL.

co to oznacza ze w poniedzialek paniczna wyprzedaz??????????

kliknij, aby powiększyć

witam

co sadzicie o ostatnich sesjach..szczerze napisze ze czekam na niedzwiedzi i mam nadzieje ze spadnie no moze nie do naszego dna lecz niech spadnie wystarczajaco mocno :) obym nie na robil sobie wrogow po tym co napisalem :) gielda warszawska pokazala na co nas stac i widzielismy na ktorych spolkach mozna dosc zarobic teraz uwazam ze czas na odwilz

wklejam wykres S&P500 i szczerze mam nadzieje ze nie przebijemy zapory na 860pkt (TadekzMazur wybacz :) )

pozdrawiam

oj kusilo dzis kiedy widzialem momentami -26% podczas sesji ........a trzeba bbylo brac z tego co widze teraz - ale tak jak wczesniej postanowilem nie brac zagrozonych spolek tak i zostalo nie wzialem - chyba pierwszy raz uszanowalem moje postanowieniaShame on you zwiazane z gielda blah5

pozdrawiam

Sygnity podpisała ze Skarbem Państwa umowę, której beneficjentem jest Ministerstwo Finansów, na zaprojektowanie, budowę i pilotażowe wdrożenie informatycznego systemu zarządzania budżetami jednostek samorządu terytorialnego Sprawozdawczość jednostek organizacyjnych - poinformowała spółka w komunikacie.

Wartość umowy - realizowanej w ramach projektu współfinansowanego przez Unię Europejską - to ponad 0,5 mln euro netto - podał serwis GPW Infostrefa. Zakończenie projektu zostało zaplanowane na 15 grudnia 2009 r.

kiedy cos sie ruszy...czekam i czekam blah5

kliknij, aby powiększyć

tylko te obroty jakies slabiutkie......jezeli wyjdzie gora trza brac :)

no dzis kurs wystrzelil
albo sie cofnie do lini na ok 6,40 do 6,50 i odbije na polnoc no a pozniej
potrzebujemy jeszcze przebic 7,30...zobaczymy

spolka do obserwacji

no i wyszedl kurs dolem.....
ostatni poziom obrony widze na 7,90
co sadzicie o spolce?

no i czekam jak wyjdzie kurs z tego mojego skoslawego trojkata caly czas sie waha 8.80 do 8.95......

blog.parkiet.com/weekendowa/20...

dosc ciekawy plan Up or Down na kilka nastepnych dni, tygodni

jak dla mnie wydaje sie bardzo prawdopodobny

pozdrawiam

wszystko zalezy od tego jaki kto ma cel
dla mnie fudnusz inwestycyjny to "3 filar" - i tu odkladam pieniadze na emeryture (przynajmniej planuje binky )
roznego rodzaju 'OFE nie zabardzo do mnie przemawiaja jzu nie mowie nic o ZUS

tez uwazam ze dla laikow (jak dla mnie :) ) jest to dobre rozwiazanie ale tez trzeba miec jednak troche wiedzy na temat rynku i gospodarki aby nie starcic i nie pracowac na fundusz tylko fundusz powinien pracowac dla nas

jezeli bedziemy zarzadzac tym z glowa mysle ze wyniki beda duzo lepsze niz w OFE

a wracajac do tematu to np moj portfel
leeg mason 50% portfela
uni korona akcji 30 %
arka bzwbk akcji fio 20 % na dzien dzisiejszy

ale ja´nie dokladam pieniedzy co jakis czas systematycznie - mysle ze to sie nie oplaca (usredniamy wtedy cene jednostki - ale zalezy jeszcze jak rozpisana jest alokacja skladki np w jakie miejsca ida pienioadze?)

staram sie robic przy starcie hossy transfer wszystkich srodkow do wybranych funduszy akcyjnych np tych 3 co wymienilem u gory a przy koncowce hossy i starcie bessy przenosze wszystkie srodki na fundusze gwarantowane pieniezne- np UniWIBID (PLN) 1 351,7800 +0,02% 1,29% 6,51% - po roku

(ostatnio jednak znalazlem jeszcze inna mozliwosc jaki inwestowac pieniadze w czasie bessy, nie zloto, lokata czy obligacje lecz fundusz aegon bessa - na glownej stronie nie znajdziecie duzo inforamcji na ten temat poniewaz wszystko jest utajnione na czym zarabiaja, ale jezeli ktos chce wiedziec wiecej na ten temat to moge wyslac na email materialy te ktore zdobylempirate )

a dlaczego te a nie inne bo maja najlepsze wyniki....no i sklad
mysle ze te akcje ktore posiadaja odbija do dosc wysokich poziomow - nie wiadomo kiedy, ale odbija
arka i leeg mason systematycznie co roku udowadniaja ze to scisla czolowka zawsze pierwsze 2 miejsca
uni korona co roku coraz lepsze wyniki

a tu cos co sie przydaje www.aegon.pl/u235/template/nw,...

i cos jeszcze na marginesie
przez ostatnie kilka lat bardzo dochodowe byly fundusze z krajow rozwijajacych sie jak z ameryki lacinskiej i krajow nowego swiata,
np UFK - Templeton Latin America Fund (USD) 22,8500 +1,92% 3,07% -48,73% -9,43% 104,02%

http://www.aegon.pl/u235/navi/32729 - wlaczcie wykres 5 lat

mysle ze tutaj warto bedzie zawiesic oko ale jeszcze nie teraz - dolar jest niesamowicie mocny w tej chwili a fundusz jest w dolarach czyli trzevba by przewalutowac jednostki..(tak mi sie wydaje - nie jestem zadnym finansista - pisze to co mysle)
ale keidy dolar spadnie a mowi sie ze mozze spac bardzo nisko ze wzgledu na to co robi FEd wtedy mysle bedzie o dobra okazja do zainwestowania w fundusz np ten jak wyzej wymienilem. pirate

no witam

masz jeszcze po 0.22.....? :)

ja dzis sie zaladowalem za 0.26

zobaczymy czy ten trend sie zmieni na dluzej thumbup

witam, czy ktos z was gral na spolce?

leci jak po sznurku, ale posiada rating AAA
<Spółka zbyła 2.416.406 akcji spółki NFI Magna Polonia, co to oznacza?`EDIT - pomylka to BBI CAPITAL - moj blad>

no i sie zagotowalo.....:)

tak patrze na sp 500 i jezeli przeskoczymy te 711 lub 712 pkt mysle ze czega nas dluzsze odbicie a dzis tak to wyglada na ta chwile mamy 706 pkt + 4 procent takze juz nie daleko......

dla mnie bardzo wazny jest tutaj wolumen - a ostatnio go jakos brakuje.
z tego co wyczytalem to spolka miala ok 30 mln strat w 4 kwartale takze tragedi nie ma a kurs szoruje po 5,60 itd od tej informacji

rzeczywiscie nie jstesmy az tak daleko od pooziomu 5,20 i cena wydaje sie byc bardzo zachecajaca, ale ja potrzebuje jesczze z dwoch bialych swieczek + jakis w koncu wolumen....a dzis z tego co widze zaczyna sie cos dziac
(potrzebuje jeszcze obrotow)

a co panowie i panie uwazacie o krezusie - ozywienie. da zarobic w nastepnych dniach?

ok dzieki za pomoc, zlapalem sie za DT chcialem zobaczyc jak to wychodzi.....no i jestem przerazony / bo nie wychodzi za szybko reaguje lub za wolno - za duzo sygnalow sprzedazy i tak non stop, nie powiem mozna cos tam ugryzc ale przy prowizjach wychodze na 0 lub ponizej.......ale bede kombinowac :)

pozdrawiam

owner a jaki zakrres czasu uzywasz na DT najczesciej 3 min? bo ten chyba daje mi njlepsze rezultaty...a sts po prostu nie potrafie uzywac.

dzieki za pomoc

jakich wykresow uzywacie do DT na plynnych spolkach jak pko, pkn itd 1minutowych, 3, 5 czy moze 15 minutowych???

czy uzywacie polaczenie macd i rsi? czy inne kombinacje np z sts? ktore z nich sprawdzaja sie najlepiej w DT?

dzieki za podpowiedzi

yogo napisał(a):
wczoraj mialem okazje rozmawiac z osoba ze zwiazkow zawodowych w zchp
dowiedzialem sie ze zwiazki szacuja strate nie 122mln zl tylko ok 150-160 mln tylko na opcjach tak mi powiedziano, a czy to prawda zobaczymy na dniach...druga sprawa czy wyrzuca pana siwca z zarzadu... jest nie pisana umowa po miedzy zwiazkami a zakladem zero zwolnien zero przyjec...... no i zchp opatentowaly swoj nowy nawoz, sa jedynym producentem w polsce...czekamy na wyniki moze sie potwierdza a moze nie, zobaczymy

pozdrawiam

wynik ponad 300 baniek plecy......szacuje sie ze w 2009 police MOZE.....wyjda na zero . jak dla mnie to caly zarzad powienien poleciec a nie jedna osoba dla przykladu- (tak jak czytalem w gazetach)

nie jest to jedyna firma ktora stracila na opcjach ale zarazd powinien w jakis sposob zachecic inwestorow - przedstawic jakis plan a jak na razie nic - a to co sie pojawia to stanowczo za malo
mimo tego ze uwazam ze polica to dobra firma odpuszczam police na jakis czas - mysle ze ten kurs zastygl i bedzie sie wahal od 4,20 do powiedzmy 6...a szkoda (chyba ze przyjscie wiosny rzeczywiscie cos zmieni)

mam tylko nadzieje ze te 300 baniek nie wystraszylo grubasow z kasa i na przyszlej hossie police beda pedzily do przodu...a nie zamykale stawke....

pozdrawiam z Polic :)

musart1976 napisał(a):
Napisze to tylko raz i to wyraźnie - spółka bankrutem - zdarzyli już utopić kasę z emisji na chwilę obecna cena po spadku który nastąpi to około 40 groszy, jeżeli uda im się przetrwać do końca roku to już będzie sukces. Skup pomiędzy 2 a 5 złotych to skup który został zatwierdzony ale wcale nie musi być zrealizowany - według mnie to woda na młyn tyle ze ten młyn nie ruszył rzeka przeszła obok.
Firma jest w tragicznej sytuacji nie mają pieniędzy a w porfelu same powoli bankrutujace firmy.

nie rozumiem przeciez raport mowi zupelnie co innego
ja ta spolke biore pod lupe i czekam aby ten kurs w koncu przestal spadac

skala przeceny jest ogromna, ale tez z drugiej strony nie ma sie co dziwic przeciez banki i ogolnie rynek finansowy stracil zaufanie ludzi, ludzie sie boja a slowo kryzys slyszy sie kilka razy dziennie - ale kiedy przyjdzie zmiana i IDMSA i banki wyskocza do gory zaufanie powroci

co do tego ze spolka ma 80 baniek - to akurat uwazam ze jest bardzo na + w tej chwili jest to jakiegos rodzaju zabezpieczenie w bessie ale do czego zmierzam ta firma w koncu zainwestuje te pieniadze, a kiedy ma inwestowac - blisko dolka, prawda ?

pozdrawiam

szooler napisał(a):

tak po zabawie...
ale GPW dala pokaz w tym tygodniu na przekor USA...
zamkniecie w USA -4 a u nas +2 nastepnego dnia.....
ja stoje obok umoczylem i czekam na SP 500 jak to wszytsko sie rozwinie....

a tym czasem w wolnych chwilach pogram na kartce i papierze DT na wig 20 :)

witam, co do tematu w ostatnim czasie:

krosno, duda, atlantis, echo, magna.....

no i kopex czasami :)

wczoraj mialem okazje rozmawiac z osoba ze zwiazkow zawodowych w zchp
dowiedzialem sie ze zwiazki szacuja strate nie 122mln zl tylko ok 150-160 mln tylko na opcjach tak mi powiedziano, a czy to prawda zobaczymy na dniach...druga sprawa czy wyrzuca pana siwca z zarzadu... jest nie pisana umowa po miedzy zwiazkami a zakladem zero zwolnien zero przyjec...... no i zchp opatentowaly swoj nowy nawoz, sa jedynym producentem w polsce...czekamy na wyniki moze sie potwierdza a moze nie, zobaczymy

pozdrawiam

bardzo ciekawe rozwiazanie, mam znajomego w Pko popytam co i jak

edit niestety nic nie udalo mi sie dowiedziec. nikt nic nie wie

tak, jest to pewnego rodzaju fundusz z wybranymi powiedzmy 20 najlepszych w Polsce-te z najlepszymi wynikami, fundusze akcyjne, fundusze ktore zarzadzaja obligacjami i pieniezne itd itd

*tylko jestem ciekaw czy można pieniądze przerzucać np. z akcji w obligacje lub gdzieś indziej, w ramach takiego konta oczywiście, nie płacąc podatku Belki*

co do Belki to bardzo bym sie zdziwil gdyby mozna bylo nie rozliczac sie z zysku np na akcjach i przeniesc kapital np w obligacje ale jezeli jest cos takiego prosze o jakies namiary :)

pozdrawiam

ps zapomnialem dodac ze wazne jest to ze mozna przeskakiwac miedzy funduszami bez zadnej prowizji, a podatek belki jest odpisany na samym koncu splacania

witam uzywalem karty zdrapki w inteligo...pozniej token z haslami ktory musialem miec przy przesylaniu pieniedzy i nie wiem czy to takie dobre rozwiazanie, teraz uzywam i mysle ze to swietna rzecz hasla na komorke (jest to pewnego rodzaju token-jak mi tlumaczyli) , przed dokonaniem przelewu trzeba wpisac haslo ktore przesla na twoj nr komorkowy z twojego banku, proste i skuteczne

ciekawy temat i bardzo wazny

tez zastanawialem sie co z tym zrobic....i jak zadbac o siebie na przyszlosc

ZUS no jakos nie ufam tej instytucji. Jezeli chodzi o fundusze emerytalne i filary dobrze doplacac dodatkowo tylko szzkoda ze te fundusze wlasnie nie kupuja w czasie bessy a nie sprzedaja w hossie...ja osobiscie wybralem Aegon-nie jest to zadna reklama. Co miesiac z mojego konta pobierane jest powiedzmy 300zl a ja sam zarzadzam portfelem. Mozna tez wplacac jakies sumy dodatkowo
sam ustalam jak podzielic portfel i jakie fundusze wybrac lub czy w czasie bessy wladowac wszystko w fundusze rynku pienieznego
mysle ze kiedys to zaprocentuje

to tyle jezeli chodzi o temat emerytury

pozdrawiam

:) no wlasnie widze ze nie tylko ja tak mam :) dokladnie te same bledy popelniam binky
gdzies wyczytalem ze najlepsza metoda aby nauczyc sie co i jak jest:
zaznajomic sie z podstawami a pozniej grac na sucho-na kartce
wybrac kilka spolek na ktorych nie zarobimy, ale celem jest nic nie stracic -gdzie nasz kapital bedzie chroniony
to jest pierwsza rzecz ktorej musimy sie nauczyc, jezeli po miesiacach, latach..opanujemy wybory tych spolek .bedziemy pewni (oczywiscie nie na 100%) tych na ktorych nie stracimy wtedy mozemy zabrac sie za inwestowanie....

duzy blad to rzeczywiscie nie granie wg wczesniej ustalonego systemu......np dywersyfikacja w moim wypadku..

co jeszcze`?

pozdrawiam

witam wszystkich

wpadlem dzis na pomysl ze mozemy sobie pomoc na wzajem mianowicie

od jakiegos czasu staram sie zrozumiec swiat gieldy i inwestowanie, nie ukrywam ze jestem nowy ale jako takie pojecie o ekonomii i gospodarce mam wiec moze uda mi sie to w jakis sposob wykorzystac to w przyszlosci...do czego zmierzam keidy zaczalem grac na sucho ok roku na papierze bylo spoko, w 70 procentach bylo do przodu (50 zapomnialem o Belce) , teraz kiedy zaczalem grac prawdziwymi pieniedzmi staram sie analizowac bledy bardziej niz kiedykolwiek :)

moje bledy mam nadzieje ze podzielicie sie swoimi

-czesto brak mi wytrwalosci, kiedy analizuja jakas spolke czy warto wejsc czy nie, pojawiaja sie sygnaly kupna - kupuje, nastepnego dnia kiedy widze jak kurs sie waha panikuje i sprzedaje, nastepnie powiedzmy po 14 dniach widze ze jednak moje zalozenia byly sluszne ale juz jest za pozno...
przejechalem sie tak kilkanascie razy i przeszlo mi kolo nosa.....sporo procentow :) szczegolnie na koncowkach sesji keidy widze jakei magiczne rzeczy dzieja sie z kursem.

intra day - nie nadaje sie trzeba miec duzo czasu i caly dzien wszystko dokladnie obserwowac, zauwazylem ze intraday daje przyzwoite wyniki kiedy sa ogromne przeceny spolek kilkunaastoporcentowe, mozna wtedy wyhaczac dolek :)

nastepnie RSI i MACD uzywam ich aby pomagaly mi identywfikowac punktty zwrotne..no i wolumen

ps jakich narzedzi wy uzywacie do ruchow srednioterminowych i np intraday np jak ustawiacie macd 5,13,4

jakie bledy wy popelniacie....pomozcie sie stac lepszymi :) w tym calym inwestowaniu :)

pozdrawiam

witam
no zastanowila mnie dzis ta spolka-wyniki kwartalne ukazuja sie we wtorek ale z technicznego punktu widzenia jest poprawa, czy moze sie myle, dzis +7%, krotkoterminowa linia tredu spadkowego przebita, macd dal sygnal kupna wlasnie dzis no i obrot....? co myslicie, przeciez wyniki nie zapowiadaja sie zbyt dobre? tym bardziej nie rozumiem
jedyne wytlumaczenie to to ze spolka jest przeceniona..
wiec dlaczego ta zwyzka ?
pozdrawiam

wlasnie.....na chwilke odszedlem od komputera a kiedy wrocilem myslalem ze jakies bledy :) Eh?

czy to instytucje skupuja czy to euforia ze wzgledu na to ze inne kraje europy moze cos wpompuja w nasze banki..`?

ps juz bardzo blisko nam do poziomu 750pkt na SP500 stany leca -1.70% na chwile obecna
jak obstawiacie przyszly tydzien up or down....?
bo albo w Usa rehabilitacja i troche odbijemy od tego wlasnie poziomu albo go przebijemy... no a wtedy przecena pokryje sie z tygodniem publikacji wynikow kwartalnych tez i w Polsce czy poleje sie krew w przyszlym tygodniu?

owner napisał(a):
pamietam jak kurs byl ok 16zl i ktostam z zarzadu mowil ze wycena akcji jest smiesznie niska... ciekawe co teraz by powiedzial

hehhe :) ciekawe co teraz by powiedzial ;)

no mam nadzieje ze rowniez i getin troszke odskoczy bo jak na razie w miejscu

co myslicie

UniCredit zniżkował o 5,3 proc. do 99 centów za akcję...

co myslicie o wygasaniu kontraktow 20 marca _
bo caly czas strasza......

*Liczba otwartych pozycji w przypadku marcowej serii kontraktów na WIG20 przekroczyła wczoraj 97 tys. i nieznacznie pobiła rekordowy dotychczas poziom dla futures, które wygasały w grudniu 2008 r.*

Teresa napisał(a):
Każda spółka na SW ma swoją stronę.
Wchodząc tam klikasz na zakładkę komunikaty.
W Combo boxie nad komunikatami wybierasz terminy raportów okresowych.

Może to pomoże salute

pomoglo :) dzieki bardzo, hej

witam

ostatnio kiedy szukalem kiedy ukaza sie wyniki kwartalne np pko bp za ostatni kwatal 2008 roku na roznych stronach mialem inne terminy noramlnie uzywam bankiera-kalendarium i gpw infostrefy ale chcial bym miec strone gdzie moge znalezc wszystkie firmy i terminy ktore sa uaktualniane od czasu do czasu. zebym wiedzial na czym stoje, czy mozecie mi podac styrony z ktorych wy korzystacie... jezeli chodzi o kalendarze publikacjiwynikow itd

ja tez zredukowalem pko bp na gorce- przynajmniej tak mi sie wydaje :)...
stany jakos osuwaja sie na polodnie zamiast dac ...jakis impuls

dzis ostra walka na pko 19-21zl patrzcie na obrot

Jarbas napisał(a):
Zredukowałem się po 21.08-21.10 do połowy...
Za dużo innych promocji ;)
I tak nieźle górkę usypało ;)

mogl bys napisac troche wiecej o tych promocjach :)

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 11 grudnia 2021 17:53:56
Liczba wpisów: 120
[0,03% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,664 sek.

bbxrjtcr
xjkumfco
stmfuhys
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kyhsgdkq
lbjnqvoe
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat