Cytat:Witam
Obejrzałem ten 20 minutowy filmik - recenzję z dema i na tej podstawie dałbym jej od 6pkt do 7 pkt na 10 pkt możliwych.
Ocenę swoją daję na podstawie przejścia przeze mnie dwóch gier FEAR i FEAR 2 ( wiem że ta gra to jest trochę inny gatunek ale horror to jest tylko z elementami strzelanki )
FEAR dla mnie był boski i dlatego ciężko ocenić AFTERFALL INSANITY z powodu tak wysokiego pułapu.
Oceniający w tym programie powiedzieli że gra chyba nie będzie hitem ale poziom średni może utrzymać ( to wszystko mówią na podstawie dema a kto wie może wersja pełna kryje lepsze sceny niż w demie )
Jeżeli kurs City Inter Active wzrósł z 2 zł do 30 zł po wydaniu gry Sniper to czemu kurs NicolasGames po wydaniu gry Afterfall Insanity nie może wzrosną z 0,15 groszy do 1 zł
Chętnie zagrałbym w tą grę tylko mój komputer już nie spełnia wymagań :-(
Pozdrawiam
Hey
Chciałbym aby Nicolas Games mogło kontynuować produkcję gier ale nie z obecną drużyną. Nie jestem w stanie uwierzyć że wartość akcji zwiększy się poprzez grę Afterfall.
Po Demie zazwyczaj nie powinno się oceniać pełnej gry, a tym bardziej nie powinno się dawać błędnej punktacji po oglądaniu filmiku. Filmik można przewinąć gry już nie za bardzo.
Trochę siedzę w grach i nie owijając w bawełnę uważam że gran naprawdę jest bardzo słaba. Przedstawienie świata, bohatera, dialogi CUT SCENKI! zostały tak skopane, że po 15-30 minut grania nie interesuje Ciebie bohater jak i jego losy. Samo chodzenie i zabijanie mutantów zostało zrobione fajnie ale to za mało.
Grałem w angielskie jak i polskie demo (Nie ma co do końca winić Żebrowekiego za złą grę dialogami skoro scenarzysta jak i reżyser nie pokierowali tym dobrze - koniec jest taki że wyszło to kiepsko).
Wczoraj załatwiłem sobie oryginała i ... po 20 minutach podziękowałem. Ogólnie strata czasu i pieniędzy.
Co do porównania tej gry do innych to dobrym przykładem jest Dead Space pierwszy. Tak jak Afterfall była to nowa i nieznana produkcja. Gra została sumiennie zrobiona i się sprzedała, tego oczekiwałem też od Afterfalla bo konkurencji na survival horror nie ma, jednak mocno się rozczarowałem.
Po za samą gra marketing nicolas games na sprzedaż na za granicę mocno kuleje.
Mam nadzieję że Panu Majce uda się zdobyć kolejne pieniążki na inną produkcje ale w tym mam nadzieje, że pożegna się on także z scenarzystą, ludźmi odpowiedzialni za cut scenki i marketingiem, lub pozatrudnia fachowców którzy będą mieli doświadczenie i wiedzę aby pokierować zespołem.
Sam parę rzeczy torzę wiem jak ciężko jest zbudować świat i dialogi. W Afterfall jak chodzi o dialogi i scenariusz to mam wrażenie że został zrobiony pierwszy szkic i zaakceptowany. Na pewno tak nie było ale takie pozostawia wrażenie.
Pamiętam jak w jednym z Diary przechwalano się dobrym zakończenie. Po co komu dobre zakończenie skoro już pierwsze 30 minut Ciebie zanudza i nie interesuje. Jak nie zainteresujesz ludzi twoim bohaterem to nikogo nie będzie obchodzić jak to się zakończy.
Kończąc.
Z Afterfallem w tym wykonaniu wydaje mi się że wiele nie zwojują. Gra będzie miała szanse na większą sprzedaż po dużych przecenach. Zbyt słaby poziom na skalę światową.
Dla mnie 2/10.