PARTNER SERWISU
gyesdmcz
23 24 25 26 27
krzysztofk83
0
Wpisów: 35
Wysłane: 3 listopada 2011 16:46:25 przy kursie: 0,12 zł
Stronka dziala. Wymaga jednak przynajmniej flash playera 10. Dodam jeszcze ze wersja mobile strony jest zupelnie inna, nie bazujaca na technologi flash co jest milym zaskoczeniem, poniewaz rzadko widzialem az taka rozbieznosc. Swiadczy to o tym ze ktokolwiek budowal ich stronie(jeszcze 2 lata temu byla beznadziejna) wie jakie problemy niesie za soba strona flash i ma o tym pojecie.
Edytowany: 3 listopada 2011 16:47

artbeco
5
Wpisów: 190
Wysłane: 10 listopada 2011 22:29:35 przy kursie: 0,16 zł
Zarząd Nicolas Games S.A. informuje, iż w dniu 26 października 2011 roku podpisał umowę z OnLive inc. California, USA, dotyczącą wydania gry Afterfall: InSanity w największym tego typu kanale dystrybucyjnym - OnLive.

www.bankier.pl/wiadomosc/NICOG...

krzysztofk83
0
Wysłane: 11 listopada 2011 02:38:58 przy kursie: 0,16 zł
Nareszcie jakaś wiadomość o jakimkolwiek amerykańskim wydawcy. Chodź OnLive to jeszcze za mało, ponieważ nie każdy lubi tego typu rozwiązania.Gry brakuje mi np na Amazonie.

Orientujecie się może czy firma podpisała jakąś umowę z wydawcą pudełkowej wersji po za rosją i polską ?

Johnny Bravo
14
Wpisów: 301
Wysłane: 11 listopada 2011 10:52:44 przy kursie: 0,16 zł
wydają demo

Cytat:
Demo już we wtorek!
W najbliższy wtorek (15 listopada) będziecie mieli pierwszą okazję, by poznać świat Afterfall i wraz z głównym bohaterem, Albertem Tokajem, przejść przez rozbudowane fragmenty dwóch leveli gry.

ciekawe jakie to cudo będzie miało wymagania Think

0
Wpisów: 39
Wysłane: 14 listopada 2011 16:23:56 przy kursie: 0,15 zł
Takie :
Cytat:
CPU: Intel Core 2 Duo 2Ghz, AMD Athlon 64 x2 2Ghz lub lepszy
RAM: 2GB dla Windows XP i 3GB dla Windows Vista lub Windows 7
GRAFIKA: 256 MB, DirectX 9.0c i Shader 3.0 (GeForce 8600GT / odpowiednik ATI lub lepsze)

www.afterfall-universe.com/pl/...

voodoo71
0
Wpisów: 1
Wysłane: 15 listopada 2011 17:43:46 przy kursie: 0,15 zł
jest już demo do Afterfalla a link na stronie głównej do dema skopany (15 list 17:42) .
Demo pobiera sie z predkoscią 30KB/s - najwyraźniej nie spodziewają sie szturmu chętnych :)

Warren Bufetowy
0
Wpisów: 57
Wysłane: 15 listopada 2011 18:07:58 przy kursie: 0,15 zł
Tutaj jest mirror, podany przez Majke na Facebooku:
www.gamershell.com/news_128792...

Ściągnąłem w 40 min :)

locke22
0
Wpisów: 40
Wysłane: 17 listopada 2011 11:25:55 przy kursie: 0,15 zł
Drodzy forumowicze
Jaki według Was jest ostatni raport ?
Widać tam stratę ze sprzedaży/stratę z działalności operacyjnej
Pozdrawiam

krzysztofk83
0
Wysłane: 22 listopada 2011 10:15:02 przy kursie: 0,14 zł
Pojawiła się dość niespodziewana informacja. Amnesty International zrezygnowało współpracę z Nicolas Games w zasadzie nie cały tydzień przed premiera.

Amnesty international jest firma do której miały iśc pieniądze z nie udanej akcji marketingowej "Sprzedaż gry za Dolara"

Czy to jest prawdziwy powód rezygnacij? Mnie osobiście nie za bardzo się to podoba. Gra robiona jest od 2009 roku. Pod hasłem survival horror dla pełnoletnich nie będzie przecież kreskówki.

www.afterfall-universe.com/en/...

Cytat:
Amnesty International terminated the agreement on cooperation in “Afterfall In:Sanity $1 pre-order” action. AI justify it’s decision with a fact that the game is shockingly brutal.

The decision to terminate the agreement reached us before the end of pre-order action. In a document explaining the reasons of breach of cooperation representative of Amnesty International in Poland commentates that the brutality of the game doesn’t go hand in hand with Amnesty International ideology.

The cooperation agreement between AI and Nicolas Games was a part of “Afterfall:InSanity $1 pre-order” action. The pre-orders campaign is based on a revolutionary offer – video games fans around the world are mobilizing to reach a goal number of ten million pre-orders. If the number of pre-ordered games reaches that goal then 10% of the income will be donated to charity organization (which was to AI). Also, anything above ten million will be shared 50/50 between our company and organization. If the number of pre-orders doesn't break 10 mln, then all of the money collected from pre-orders will be donated to charity, and also the game Afterfall: InSanity will be sold at the price of $33.90 (this price reflects a $1 discount for those who contributed to the pre-order effort).

In view of breaking the contract by AI, we have decided to change way of donating money that gamers have collected. In the last week of pre-orders the players who took part in the "Afterfall: Insanity $ 1 pre-order" will choose the charity organization by the particular poll sent them by e-mail.

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 22 listopada 2011 17:14:04 przy kursie: 0,14 zł
locke22 napisał(a):
Drodzy forumowicze
Jaki według Was jest ostatni raport ?
Widać tam stratę ze sprzedaży/stratę z działalności operacyjnej
Pozdrawiam

Ja się biorę za omówienie ale nie obiecuję, że opublikuję dziś.
wave

turturek
0
Wpisów: 34
Wysłane: 22 listopada 2011 17:22:53 przy kursie: 0,14 zł
krzysztofk83 napisał(a):

Czy to jest prawdziwy powód rezygnacij?

Mam wrażenie, że to może być kolejny etap akcji marketingowej. Wszystkie dotychczasowe działania nastawione były na jak największy rozgłos minimalnymi środkami. A co może dać więcej pikanterii niż brutalność przez którą wycofuje się nawet AI? A przecież wszyscy doskonale orientowali się znacznie wcześniej jaki charakter ma mieć gra, nie może więc być mowy o zaskoczeniu.

artbeco
5
Wpisów: 190
Wysłane: 22 listopada 2011 19:22:12 przy kursie: 0,14 zł
zagrałem w demówkę jest taka sobie ,ale... podobają mi się niektóre elementy taktycznego wykańczania przeciwnika np. kopem w twarz padającego przeciwnika, jestem raczej fanem RPG i strzelanki do mnie nie trafiają w gust lecz w tej grze są elementy myślę dość nietypowe dla strzelanek więc mogą trafić w gusta przeciętnego gracza do którego jest gra dedykowana.

Kasia Stefanska
4
Wpisów: 1 251
Wysłane: 24 listopada 2011 14:06:54 przy kursie: 0,16 zł
Omówienie wyników NICOLAS ENTERTAINMENT GROUP za 3 kwartał 2011 roku

Dane finansowe są bardzo okrojone. Większa część omówień dotyczy dystrybutorów niż samej spółki lub tego, co się w niej dzieje.

W porównaniu do poprzedniego kwartału spadła wartość przychodów. Obrazuje to poniższy wykres:

kliknij, aby powiększyć

Spadek przychodów nie został przez spółkę wyjaśniony. W ślad za przychodami idzie także marża brutto. Jak widać udaje się osiągnąć dodatnią rentowność sprzedaży tylko przy dość wysokim poziomie przychodów. Zawsze, kiedy przychody są poniżej średniego poziomu 1 mln PLN kwartalnie, NGS ma stratę na sprzedaży. Wygląda więc na to, że konieczne jest utrzymywanie minimalnego stałego poziomu sprzedaży w tej wysokości, żeby spółka mogła cokolwiek zarobić.

Mimo straty netto o wartości 255 kPLN wzrosła wartość księgowa spółki o 244 kPLN. Dlatego wskaźnik C/WK jako jedyny wskazuje na niedowartościowanie kursu akcji w porównaniu do innych spółek tego sektora. Nie podano w sprawozdaniu, z czego wynika wzrost kapitału własnego. Nowa emisja jeszcze nie powinna być ujęta w księgach spółki na dzień 30 września 2011. Może to być więc zaliczka na objęcie nowych akcji od dotychczasowych akcjonariuszy – ale to tylko strzał.

www.stockwatch.pl/gpw/nicogame... – zapraszam do zapoznania się ze wskaźnikami. Ze względu na ograniczone dane finansowe, nie wszystkie wskaźniki są dostępne.

Powyższa treść przez 60 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

locke22
0
Wpisów: 40
Wysłane: 25 listopada 2011 13:25:09 przy kursie: 0,15 zł
Demo rozegrane przez WP.

gry.wp.pl/videoHD/nieczyste-za...

Witam
Obejrzałem ten 20 minutowy filmik - recenzję z dema i na tej podstawie dałbym jej od 6pkt do 7 pkt na 10 pkt możliwych.
Ocenę swoją daję na podstawie przejścia przeze mnie dwóch gier FEAR i FEAR 2 ( wiem że ta gra to jest trochę inny gatunek ale horror to jest tylko z elementami strzelanki )
FEAR dla mnie był boski i dlatego ciężko ocenić AFTERFALL INSANITY z powodu tak wysokiego pułapu.
Oceniający w tym programie powiedzieli że gra chyba nie będzie hitem ale poziom średni może utrzymać ( to wszystko mówią na podstawie dema a kto wie może wersja pełna kryje lepsze sceny niż w demie )
Jeżeli kurs City Inter Active wzrósł z 2 zł do 30 zł po wydaniu gry Sniper to czemu kurs NicolasGames po wydaniu gry Afterfall Insanity nie może wzrosną z 0,15 groszy do 1 zł

Chętnie zagrałbym w tą grę tylko mój komputer już nie spełnia wymagań :-(
Pozdrawiam

0
Wpisów: 39
Wysłane: 26 listopada 2011 14:06:47 przy kursie: 0,15 zł
Jeśli ta gra wszędzie sprzedaje się tak jak na Allegro, to czarno to widzę ;)
Wyszukiwarka twierdzi, że całe 2 ( słownie dwie ) sztuki zostały do teraz sprzedane.link

Edytowany: 26 listopada 2011 14:07

krzysztofk83
0
Wysłane: 26 listopada 2011 19:40:31 przy kursie: 0,15 zł
Cytat:
Witam
Obejrzałem ten 20 minutowy filmik - recenzję z dema i na tej podstawie dałbym jej od 6pkt do 7 pkt na 10 pkt możliwych.
Ocenę swoją daję na podstawie przejścia przeze mnie dwóch gier FEAR i FEAR 2 ( wiem że ta gra to jest trochę inny gatunek ale horror to jest tylko z elementami strzelanki )
FEAR dla mnie był boski i dlatego ciężko ocenić AFTERFALL INSANITY z powodu tak wysokiego pułapu.
Oceniający w tym programie powiedzieli że gra chyba nie będzie hitem ale poziom średni może utrzymać ( to wszystko mówią na podstawie dema a kto wie może wersja pełna kryje lepsze sceny niż w demie )
Jeżeli kurs City Inter Active wzrósł z 2 zł do 30 zł po wydaniu gry Sniper to czemu kurs NicolasGames po wydaniu gry Afterfall Insanity nie może wzrosną z 0,15 groszy do 1 zł

Chętnie zagrałbym w tą grę tylko mój komputer już nie spełnia wymagań :-(
Pozdrawiam

Hey

Chciałbym aby Nicolas Games mogło kontynuować produkcję gier ale nie z obecną drużyną. Nie jestem w stanie uwierzyć że wartość akcji zwiększy się poprzez grę Afterfall.

Po Demie zazwyczaj nie powinno się oceniać pełnej gry, a tym bardziej nie powinno się dawać błędnej punktacji po oglądaniu filmiku. Filmik można przewinąć gry już nie za bardzo.

Trochę siedzę w grach i nie owijając w bawełnę uważam że gran naprawdę jest bardzo słaba. Przedstawienie świata, bohatera, dialogi CUT SCENKI! zostały tak skopane, że po 15-30 minut grania nie interesuje Ciebie bohater jak i jego losy. Samo chodzenie i zabijanie mutantów zostało zrobione fajnie ale to za mało.

Grałem w angielskie jak i polskie demo (Nie ma co do końca winić Żebrowekiego za złą grę dialogami skoro scenarzysta jak i reżyser nie pokierowali tym dobrze - koniec jest taki że wyszło to kiepsko).

Wczoraj załatwiłem sobie oryginała i ... po 20 minutach podziękowałem. Ogólnie strata czasu i pieniędzy.

Co do porównania tej gry do innych to dobrym przykładem jest Dead Space pierwszy. Tak jak Afterfall była to nowa i nieznana produkcja. Gra została sumiennie zrobiona i się sprzedała, tego oczekiwałem też od Afterfalla bo konkurencji na survival horror nie ma, jednak mocno się rozczarowałem.

Po za samą gra marketing nicolas games na sprzedaż na za granicę mocno kuleje.

Mam nadzieję że Panu Majce uda się zdobyć kolejne pieniążki na inną produkcje ale w tym mam nadzieje, że pożegna się on także z scenarzystą, ludźmi odpowiedzialni za cut scenki i marketingiem, lub pozatrudnia fachowców którzy będą mieli doświadczenie i wiedzę aby pokierować zespołem.

Sam parę rzeczy torzę wiem jak ciężko jest zbudować świat i dialogi. W Afterfall jak chodzi o dialogi i scenariusz to mam wrażenie że został zrobiony pierwszy szkic i zaakceptowany. Na pewno tak nie było ale takie pozostawia wrażenie.

Pamiętam jak w jednym z Diary przechwalano się dobrym zakończenie. Po co komu dobre zakończenie skoro już pierwsze 30 minut Ciebie zanudza i nie interesuje. Jak nie zainteresujesz ludzi twoim bohaterem to nikogo nie będzie obchodzić jak to się zakończy.

Kończąc.

Z Afterfallem w tym wykonaniu wydaje mi się że wiele nie zwojują. Gra będzie miała szanse na większą sprzedaż po dużych przecenach. Zbyt słaby poziom na skalę światową.

Dla mnie 2/10.

turturek
0
Wpisów: 34
Wysłane: 28 listopada 2011 18:04:49 przy kursie: 0,12 zł
www.gry-online.pl/S016.asp?ID=...

W rankingu graczy, gra oceniana obecnie na 8,1 przy 1697 głosach. Warto poczekać jeszcze na większą liczbę głosów, na opinię redakcji i ekspertów, aby ta ocena była pełna. Nie zgodzę się jednak z moim przedmówcą na ocenę 2/10. Owszem ktoś z branży może taką dać, ale to nie ludzie z branży odpowiadają za powodzenie gry, tylko zwykli gracze. A ci jak historia pokazuje mają najróżniejsze gusta.

O grach które nic nie znaczą z reguły się nic nie mówi, ot powstał gniot i tyle. Tu mamy do czynienia z wielką burzą zainteresowania i potężnego ścierania się opinii pozytywnych z negatywnymi. A że prawda leży zwykle pośrodku, najgorzej pewnie nie jest :)

Mała uwaga jeszcze w kwestii sprzedaży na allegro. Skoro jest tam o 10 zł niż w serwisie gram.pl, to ja się nie dziwię ze nikt nie kupuje. Każdy wybiera tańszą ofertę.

bernie
43
Wpisów: 603
Wysłane: 28 listopada 2011 19:39:56 przy kursie: 0,12 zł
czyli ocena graczy wynosi 8 i warto poczekać na opinie ekspertów, ale jeżeli ocena ekspertów wynosi 2 to nie warto się z nią liczyć?blackeye

Na allegro przybyło aukcji niestety kupujących brak... Tej wielkiej burzy zainteresowania nie widać. Komentarze wiadomo pojawiają się, ale Afterfall ma przypiętą łatkę gry yeti, każdy coś tam słyszał a teraz jest im dane zobaczyć, tyle że to tak jak kobieta z wąsami- budzi zainteresowanie,ale nie koniecznie czyni ja to atrakcyjną

andryus
0
Wpisów: 131
Wysłane: 29 listopada 2011 13:30:36 przy kursie: 0,12 zł
CDRED jako wydawca działa. Carrefour Oferuje Afterfalla razem z Wiedźminem w świątecznej gazetce w cenie 80 zł.
link

Fantomas
0
Wpisów: 379
Wysłane: 29 listopada 2011 17:48:17 przy kursie: 0,12 zł
Gdzie macie wielką burzę zainteresowania ? Na bankier.pl ?

Gra na Zachodzie przeszła bez echa - w głównych serwisach nie ma jej recenzji, co oznacza, że marketing NGS dał ciała (żeby redaktorzy zrecenzowali grę to muszą ją mieć).
Gry nie ma na Steam, Amazon.com i co.uk; natomiast dziw nad dziwy gra jest na amazon.de tylko z jakiś dziwnych przyczyn termin dostawy określono na luty 2012r.
Z czym do ludzi ?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

23 24 25 26 27

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,516 sek.

awbdpnac
vskkrivs
dfqyksyz
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ibdpiyeu
wjkxjsvx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat