Mnie akurat ta prezentacja dla Wieliczki za bardzo nie powaliła.
Wiem, że patrząc na obroty za bardzo nie ma co liczyć na AT i się nią kierować, ale w ramach ćwiczenia rozrysowałem sobie wykres i naniosłem moim zdaniem ważne punkty wsparcia i oporu.
pkt.1. wsparcie 1,76 zł - dołek z czerwca 2012r.
pkt.2. wsparcie 1,9 zł dojście do średniej stusesyjnej i obrona kursu (w przyszłości, pewnie będzie to przedział 1,9-2zł)
pkt.3. opór w okolicach 2,15zł (przedział pomiędzy 2,05-2,2zł) o którym pisał cadman, w ostatnich tygodniach poziom na których następowało uruchomienie zleceń sprzedaży, które bez problemów hamowały kurs
pkt.4. opór 2,3zł będzie podobnie jak ten na 2,15zł oporem, który posłuży na wyjście krótkoterminowym graczom oraz tym, którzy chcą się pozbyć wcześniej kupionych akcji z małą stratą, będzie tym mocniejszy, że prawdopodobnie zbiegnie się z górną linią kanału spadkowego, który utworzył się od początku notowań
będzie go bardzo trudno przebić, bez serii dobrych wieści podobnych do tych ze stycznia (czyli przynajmniej kilka mniejszych kontraktów na kilkaset tys. zł)
pkt.5. 2,7zł wcześniejsze szczyty - jeżeli kurs w ogóle wybije się z długoterminowego kanału spadkowego to będzie pierwszy postój i korekta
Jak widzicie, analiza bardziej pokazuje kiedy wyjść, a nie wejść :)
Sygnałem do wejścia dla szerszej liczby inwestorów, będzie jakiś konkretny kontrakt i przebicie oporu długoterminowego kanału spadkowego.
Tak jak pisałem przy takiej (nie)płynności, to tylko zabawa w AT, bo kurs może skakać dziennie po 10-15% nawet, a nawet małe zlecenie (kilka tys. zł) zaburza analizę.

kliknij, aby powiększyć