PARTNER SERWISU
jhaivqph
32 33 34 35 36

MILMEX (Catalyst)

Pidzej
0
Wpisów: 41
Wysłane: 10 kwietnia 2014 20:49:57
i ucichło, brak jakichkolwiek informacji. O ile w marcu pojawiały się jakieś nowe informacje to teraz zapadła zupełna cisza (może przed burzą)

peterpz
0
Wpisów: 161
Wysłane: 10 kwietnia 2014 21:34:18
Burza szykuje się i to konkretna. Już niedługo czyli 25.04 wykup kolejnej serii obligacji. I to publicznej, więc nie będzie tak jak w przypadku ostatnich prywatnych serii, które posiadały instytucje, które z kolei nie piszą na tym forum. Będzie zadyma, bo to kolejne 12 mln PLN. A ja się pytam, gdzie podziały się te dotacje na 30 mln PLN, które w październiku na Q1 2014 obiecywał szanowny doktor, którego nazwiska już nie pamiętam?
Edytowany: 10 kwietnia 2014 21:34

Pidzej
0
Wysłane: 11 kwietnia 2014 21:32:13
Dziś dzwoniłem do biura w Sosnowcu poinformować ich iż już nie wierzę w cud wskrzeszenia usługi Netmaks i w związku z tym w poniedziałek chciałbym podjechać do biura i oddać sprzęt oraz dostarczyć wypowiedzenie. Usłyszałem, że lepiej abym wysłał wypowiedzenie i sprzęt pocztą bo raczej nie będę wpuszczony do siedziby firmy naka

Pewnie wokół siedziby zrobione są zasieki aby nikt już ich tam nie nachodził.
Cały czas nie mogę wyjść z podziwu, że tego typu firmy działają i nikt im nic nie może zrobić.

Pidzej
0
Wysłane: 15 kwietnia 2014 14:19:18
Minęło 14 dni od 1 kwietnia.
Internetu nadal nie ma. Po raz kolejny już raz skontaktowałem się z biurem w Sosnowcu i otrzymałem kolejne zapewnienie, że za kolejnych 14 dni wszystko będzie ok.

Żenada.

Na innych forach można poczytać, że rzekomo w Lublinie dostęp do sieci jest ale po za tym chyba nigdzie indziej.

Mam wrażenie, że firma chce przeczekać do kolejnej aukcji na wolne częstotliwości, zgłoszenia do 5 maja. Tylko po co?
Czy ktoś ma jakieś pomysły?

alejaja
0
Wpisów: 1
Wysłane: 15 kwietnia 2014 15:04:04
Mnie zastanawia fenomen pracowników z centrali. O co chodzi? Czemu oni są tak lojalni? To są jacyś pracownicy marzenie love4 Szykują im się drugie święta bez kasy, a oni dalej pracują. Chociażby wspomniany wyżej call center.

orekki
1
Wpisów: 357
Wysłane: 15 kwietnia 2014 16:06:54
" Zarząd Spółki jednocześnie informuje, iż wartość z niezrozumiałych przyczyn ...."

No patrzcie, niezrozumiałe przyczyny, że komuś skończyła się cierpliwość i nie wierzy w zabezpieczenie d'oh!

Cały komunikat :
www.gpwcatalyst.pl/raporty_ebi...

Ach, ci "niedobrzy" inwestorzy niszczący spółkę Shame on you

Uwaga !
"Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, iż rozpoczęła się restrukturyzacja kapitałowa i inwestycyjna Spółki, we współpracy z funduszem Cameron Private Investment Ltd. "

A kiedy się rozpoczęła ? I czy skończy się zanim wszyscy wierzyciele nie wymrą ? Liar
Edytowany: 15 kwietnia 2014 16:11

Pidzej
0
Wysłane: 15 kwietnia 2014 16:35:57
Cytat:
Uwaga !
"Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, iż rozpoczęła się restrukturyzacja kapitałowa i inwestycyjna Spółki, we współpracy z funduszem Cameron Private Investment Ltd. "

A kiedy się rozpoczęła ? I czy skończy się zanim wszyscy wierzyciele nie wymrą ?

To jest tak samo jak z tym podaniem szczegółów restrukturyzacji spółki obligatariuszom, nikt nic nie wie.

Jednocześnie gratuluje komuś odwagi i w końcu zdecydowania, że postanowił zabezpieczyć swoje interesy.
Edytowany: 15 kwietnia 2014 16:39

orekki
1
Wysłane: 15 kwietnia 2014 18:49:26
Tak czytając ten komunikat zastanawiam się czy to ja zwariowałem, czy świat w którym żyję.

No bo jeśli ktoś zniecierpliwiony po wielu miesiącach (kto nie odzyskał pieniędzy z obligacji za które uczciwie zapłacił), w końcu zdecydował się na dochodzenie swoich spraw, to jakim prawem jest w taki sposób traktowany przez przedstawicieli spółki.

Osoby odpowiedzialne za to, że ktoś nie dostał swoich pieniędzy i nie wie nawet "na czym stoi", bo polityka informacyjna spółki jest "zakręcona" jak cholera, wypisują w tym komunikacie takie "perełki" podważające co najmniej inteligencję czytających to obligatariuszy :

"...z niezrozumiałych przyczyn czynionego zabezpieczenia..."
- mam wrażenie że ktoś kto to pisał nie zna obowiązującego prawa i stąd niezrozumienie przyczyn

"Tym samym Zarząd Spółki wskazuje na celowe działania ww. osoby, prowadzące do sparaliżowania działania Spółki z oczywistą szkodą zarówno dla Spółki jak i dla wszystkich pozostałych wierzycieli."
- no tak, najlepiej jakby wszyscy niespłaceni obligatariuszy zrezygnowali ze swoich praw i postanowili zrzec się pieniędzy na rzecz spółki

Jeśli to wszystko na serio, to marnujecie się panowie z zarządu spółki. Taka retoryka bardzo przydałaby się np w karierze w mediach. A gdyby poprzeć to talentem pisarskim, to duża szansa prześcignąć Kafkę i Orwella .

peterpz
0
Wysłane: 15 kwietnia 2014 21:10:34
Orekki popieram w pełni. Ten komunikat (jak zresztą wszystkie inne) należy zaliczyć do żartów ze strony spółki. Jak dla mnie to w tym momencie spółka oficjalnie obraziła Obligatoriusza (uprzedzam, że to nie ja nim jestem), który nic złego nie zrobił i został oskarżony o paraliżowanie działań spółki. A brak wykupu przez 7 miesięcy to Obligatoriuszy nie paraliżuje? Czekam tylko, aż Zarządowi ktoś do d**** się dobierze, bo to co się wyprawia jest niesamowite.

A i może nie oskarżajmy całego świata, bo ja przyznam, że znam na tym świecie wiele wspaniałych osób i też instytucji :) Niestety komunikaty "EBI" nie są audytowane i Milmex może wypisać tam sobie dowolne głupoty i z tego korzysta. Podobnie jak my na tym forum, chociaż tu akurat cenzury trochę jest.

Kod:
mod: tylko Ci się zdaje. SW odpowiada prawnie za wszystkie publikowane treści. jak przejdziesz się parę razy zeznawać na policję to zaczniesz uważać co piszesz, żeby się nie skończyło w sądzie. dlatego też SW musi moderować komentarze, w których użytkownicy już naprawdę się zapomnieli
Edytowany: 16 kwietnia 2014 07:07

Pidzej
0
Wysłane: 15 kwietnia 2014 22:58:18
Cameron Private Investment Ltd. <-- inwestor tak samo przejrzysty jak strategia działania firmy Milmex, dobrali się w korcu maku.

0846132579
0
Wpisów: 136
Wysłane: 15 kwietnia 2014 23:17:13
moze splaca czesc zobowiazan, jak w Drewexie, a moze puszcza z dymem, jak Sobet Anxious zamienil stryjek siekierke na kijek - pamietajcie, ze to kij, ktory razi wszystkich bez wyjatku i nie ma marchewki na jego koncu

"pseudobiznesowy inwestor prywatny", ktory zgosil swoje roszczenie na droge sadowa i postaral sie o nadzorce sadowego ma obligi o wartosci ok. 20.500 zl...czy naprawde dla takiej kwoty warto isc na wojne? blackeye a pan KI rozplynal sie jak mgla o poranku - chyba tylko piata wladza bylaby w stanie tu cos poradzic...
voila wyciszony!

peterpz
0
Wysłane: 16 kwietnia 2014 08:26:28
Pidzej napisał(a):
Cameron Private Investment Ltd. <-- inwestor tak samo przejrzysty jak strategia działania firmy Milmex, dobrali się w korcu maku.

Oni się tak przecież dobierają nie od dziś. A Administrator Zastawu to co? Takie samo ziółko, nie odbiera żadnych wiadomości, nigdy prawników w biurze nie ma.

mod napisał(a):
Kod:
mod: tylko Ci się zdaje. SW odpowiada prawnie za wszystkie publikowane treści. jak przejdziesz się parę razy zeznawać na policję to zaczniesz uważać co piszesz, żeby się nie skończyło w sądzie. dlatego też SW musi moderować komentarze, w których użytkownicy już naprawdę się zapomnieli

Co mi się zdaje? Stwierdziłem tylko fakt, Ty go potwierdziłeś więc chyba wszystko się zgadza. Nie podważam Waszych działań, ani Wam nic nie zarzucam, bo akurat mam świadomość tego, że to SW odpowiada za treści i nawet jeśli oskarżenia nie utrzymałyby się w sądzie to nie chcecie ryzykować i nie będziecie za nas po sądach chodzić.

Kod:
mod: użycie słowa cenzura jest obraźliwe
Edytowany: 16 kwietnia 2014 09:06

Kerowniczka
0
Wpisów: 17
Wysłane: 16 kwietnia 2014 17:43:08
Forum silnie moderowane
wręcz bez opamiętania

A czy skoro firma umieszcza taki komunikat że rozpoczęty jest proces dokapitalizowania to nie powinna wcześniej umieścić komunikatu że podpisała z kimś umowę i na jakich warunkach ??

Bo nikt mi tu nie powie że jakiś Izraelski fundusz zrobił przelew kilku milionów PLN lub USD na piękne oczy panów prezesów.

PS1
Zabawni są ci dwaj prezesi co komunikat podpisują
oni wszystko za darmo a jak ktoś się o swoje dopomina to nie wiedzą dla czego :)

PS2
Pozdrowienia dla lekarza zakładowego (specjalizacja z psychiatra) :)

orekki
1
Wysłane: 16 kwietnia 2014 18:33:32
Niech piszą więcej i podpisują śmiało.

W końcu może jakieś instytucje nadzoru finansowego zauważą, że komunikaty mijają się z prawdą, a skutkiem bywają spore zmiany cen obligacji. Wystarczy prześledzić np. wyskoki cen po komunikacie o rozpoczęciu procedury wykupu. I chyba nikt trzeźwo myślący nie zakwestionuje, że żadnego wykupu nie było jak do tej pory, więc i kasy na to nie było w chwili powstania komunikatu.
A skoro skutkiem nieprawdziwych informacji są błędne decyzje, nieświadomych wprowadzenia w błąd inwestorów (czy to w postaci transakcji na catalyst, a także po za rynkiem), to myślę że jest to postępowanie podpadające pod określone paragrafy.
Cały problem, żeby odpowiednie instytucje podjęły działania do których zostały powołane. I udowodniły celowe działanie.

Pidzej
0
Wysłane: 20 kwietnia 2014 21:31:41
no to powoli bańka o nazwie Milmex pęka i nawet super inwestor nie pomoże:

www.beskidzka24.pl/artykul,net...

Cytat:
Zakończyła się kontrola, którą na polecenie marszałka województwa śląskiego przeprowadziło Śląskie Centrum Przedsiębiorczości. Badano, czy Milmex realizuje projekty, na które otrzymał dofinansowanie. W samym województwie śląskim, z czego gros w regionie, miał zrealizować inwestycje rozwoju sieci internetowej o wartości 45 milionów złotych, przy 18-milionowym wsparciu ze środków unijnych. Ocena stanu tych przedsięwzięć jest dla firmy miażdżąca, co nie może dziwić, biorąc pod uwagę, że przestała dostarczać klientom usługi, a swoje biura pozamykała na cztery spusty. - Beneficjent został wezwany do zwrotu otrzymanego dofinansowania - poinformowała Adriana Witkowska-Konieczny ze Śląskiego Centrum Przedsiębiorczości.

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków
Edytowany: 21 kwietnia 2014 07:30

inwt
0
Wpisów: 65
Wysłane: 23 kwietnia 2014 11:42:27
Podpisali w końcu tą umowę z Cameronem? ktoś coś wie? Z tego ich maila na święta niby tak wychodziło, ale żadnego info w postaci raportu na ten temat nie było...

Pidzej
0
Wysłane: 25 kwietnia 2014 09:15:19
Dziś 25 kwietnia czyli kolejny wykup obligacji?

peterpz
0
Wysłane: 25 kwietnia 2014 13:22:18
Chyba raczej jego brak, ale ogólnie masz rację ;)

Pidzej
0
Wysłane: 25 kwietnia 2014 14:45:41
Bo to jest podobnie jak z datą przywrócenia internetu, teoretycznie już powinien być ale praktycznie nie ma.

Ostatnio ucichły wieści na temat co z tymi wszystkimi wyjaśnieniami i śledztwami, które były prowadzone (prokuratura w Sosnowcu, UKE, PARPiA).

Brak kontaktu ze strony spółki już mnie nie dziwi.

zgred
5
Wpisów: 1 225
Wysłane: 25 kwietnia 2014 14:48:21
może wszystko rozejdzie się po kościach*

*żartowałem...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

32 33 34 35 36

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,433 sek.

ailliyrb
lhketvsf
xmbslfkv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lrqpfgya
dpkpeyry
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat