0 Grupa: Emitent
Wysłane:
16 maja 2014 18:39:46
przy kursie: 4,35 zł
Witam, w związku z wyrażanymi również na forum Stockwatch.pl wątpliwościami dotyczącymi treści sprawozdania kwartalnego The Farm 51 Group w imieniu władz zachęcam do kontaktu z działem IR firmy, pod mailowym adresem ir@thefarm51.com. Postaramy się na wszystkie Państwa pytania udzielić możliwie wyczerpujące odpowiedzi. Jestem również do Waszej dyspozycji pod numerem telefonu podanym na stronie Spółki. Pozdrawiam, Błażej Dowgielski Specjalista ds. IR F51
|
|
0 Dołączył: 2014-03-06 Wpisów: 135
Wysłane:
17 maja 2014 22:55:37
Nie wiem co to wyjaśniać? 3157% spadek zysku. Na całe szczęście zainwestowane 384 tyś zł.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
18 maja 2014 13:28:52
Pytanie do Stockwatcha - Panowie a kiedy uaktualnią się dane ? Bo chyba automat nie działa.... btw: zauważyliście bardzo niepokojący zwyczaj? Obecne raporty księgowe coraz bardziej przypominają skrzyżowanie nachalnej reklamówki "gry, której nie ma, ale na pewno będzie super przebój" z tłumaczeniem jak to źli partnerzy im się trafiają. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 18 maja 2014 13:40
|
|
|
|
0 Dołączył: 2011-01-14 Wpisów: 183
Wysłane:
28 maja 2014 15:23:25
przy kursie: 3,85 zł
Kurs spadł o dalszą złotówkę, trochę czasu minęło, głowa ochłonęła i moja TEORIA na chwilę obecną: TRAGICZNE wyniki sprzedaży Deadfall Adventures, w które spółka nie chce uwierzyć i stąd to całe zamieszanie z wydawcą i jakością raportów (jakoś wcześniej im nie przeszkadzały). Minie trochę czasu, pokażą parę obrazków z Get Even czy coś i w międzyczasie jak już się wszyscy oswoją z sytuacją (i jak się uda pozyskać dalsze finansowanie) pojawią się dane na temat sprzedaży DA. Czyli jednym słowem totalne wyparcie rzeczywistości lub cyniczna gra. W obu przypadkach tragedia dla akcjonariuszy :( Numer z rodzaju tych, które zaczynają spiralę zdarzeń prowadzącą do stwierdzenia "ostatni gasi światło".
|
|
Wysłane:
28 maja 2014 15:46:07
@regisek A widzisz, jak ostrzegałem że spółka to takie Veno w software, gra sprzedaje się fatalnie bo fatalna jest co przecież widać jak wół, to jeszcze niedawno pisałeś: Cytat:Pojawił się raport, jest bardzo dobrze.
Scarry zejdź na ziemię. odpisałem że jestem na niej bardzo mocno, i mało która spółka tak wyraźnie nie umie robić gier (dla mnie Farma jest w tej samej kategorii co Nicolas Games, Bloober Team i Foreven: czyli całkowity brak umiejętności zrobienia ładnego produktu i ciągłe liczenie na jakiegoś mitycznego fuksa ala Sniper 1. Wszystkie te firmy potrafią mamić akcjonariuszy, potrafią wykazywać papierowe zyski z jakiejś wirtualnej działalności i wszystkie skończą podobnie). Po pierwszy trailerach DA widać było że firma nie ma pojęcia o tym za co się wzięła. A przed nami jeszcze większy fail... choć cały czas mam wątpliwości czy dociągną do niego. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 28 maja 2014 15:53
|
|
Wysłane:
28 maja 2014 16:17:06
@Scarry
Ano rację miałeś, chylę czoła :) Ja z kolei wolałem wybrać różowe okulary. No cóż, chudszy portfel to najlepsze lekarstwo na problemy z oceną rzeczywistości ;) Pozdrawiam!
|
|
Wysłane:
28 maja 2014 16:49:19
@regisekspoko  , jedyna osoba do której mógłbym mieć pretensje to games_analityk, który wielkroć twierdził że nie mam pojęcia co widzę krytykując nieudolność softu tej firmy. U niego różowe okulary miały dodatkowo reflektory wielkości bloku mieszkalnego. niestety... softwarowe spółki od gier, to pole go ogromnych nadużyć i do ogromnej skali roztaczania niemożliwych planów.. ogromnej nawet jak na GPW i nawet jak na NC. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 28 maja 2014 16:52
|
|
Wysłane:
29 maja 2014 11:47:54
przy kursie: 3,70 zł
Jest dokładnie tak jak piszesz. Ja się powoli godzę ze stratą. Kod:mod: bardzo proszę unikać informacji o własnych transakcjach, emocjach i nastawieniu inwestycyjnym na wątkach spółek Jako ciekawostkę podam, że próbuję się skontaktować z Nordic Games (wysłałem już do nich przetłumaczony raport kwartalny F51 z prośbą o komentarz) i czekam na ich stanowisko w tej sprawie. Będzie ciekawie, w zależności od tego co odpiszą. Ja w każdym razie dość mocno się wkurzyłem tym numerem z raportu kwartalnego i nie zamierzam odpuścić.
Edytowany: 29 maja 2014 12:06
|
|
Wysłane:
29 maja 2014 14:34:29
No i mamy zbycia udziałów - zaczyna się chocholi taniec panów od Veno... bedą zbycia, deklaracje, obietnice, dodruki, dziwaczne pożyczki i zastawy, przy zerowej wartości wewnętrznej ciągłe obietnice podbijania świata renderami, już już...już za roczek.... bo udane Get Even jest mniej więcej tak samo realne jak Arrinera. trzymajcie się i dużo środków antydepresyjnych polecam. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 29 maja 2014 14:41
|
|
0 Dołączył: 2008-12-14 Wpisów: 52
Wysłane:
29 maja 2014 22:45:25
Scarry napisał(a): dla mnie Farma jest w tej samej kategorii co Nicolas Games, Bloober Team i Foreven: czyli całkowity brak umiejętności zrobienia ładnego produktu i ciągłe liczenie na jakiegoś mitycznego fuksa ala Sniper 1. Wszystkie te firmy potrafią mamić akcjonariuszy, potrafią wykazywać papierowe zyski z jakiejś wirtualnej działalności i wszystkie skończą podobnie.
Scarry, O ile rzeczywiście wszystkie cztery spółki (NGS, BLO, FOR, F51) łączy to, że słabo sobie radzą z wykazywaniem zysków to powyższe zdanie jest nieprawdziwe w odniesieniu do Forevera w tym sensie, że ta spółka nigdy nie stawiała na duże produkcje. FOR stara się wydawać małe gry i w sumie ma już ich ponad dziesięć w portfelu. A to czy są ładne to rzecz gustu. Takie gry z Misiem Uszatkiem są moim zdaniem proste ale ładne i zupełnie udane. Najnowsze produkcje też do najgorszych nie należą (Iesabel, Millie, Violett). W przeszłości natomiast FOR zupełnie nie umiał sprzedawać swoich produktów a co gorsza zupełnie leżało zarządzanie kosztami (tak to tutaj ujmijmy ;) W tym sensie więc również ta część zdania o wykazywaniu papierowych zysków jest w odniesieniu do FOR nieprawdziwa bo ta spółka do niedawna zysków nie wykazywała ;) Jednak w 4kw 2013 i 1kw 2014 wykazała już zupełnie realne zyski na działalności podstawowej (zysk w 3kw 2013 był na sprzedaży akcji spółki zależnej).
Edytowany: 29 maja 2014 22:48
|
|
|
|
Wysłane:
30 maja 2014 08:34:19
@ppp01ocena gier to indywidualna sprawa inwestora i przykro mi bo rozmawiam z inwestorem w tą spółkę ale ja tam uważam że w większości te badziewia jakie pisze Foreven nie są na ogół warte napisania czegoś na ich wątku.. zresztą taką samą ocenę gier przedstawił np Gryonline www.gry-online.pl/S020.asp?ID=...Jeśli piszesz ze gry Foreven do najgorszych nie należą to mogę Ci odpowiedzieć tylko że wg mnie owszem należą. Są tanie, brzydko wykonane i z mnóstwem bugów klony droższych gier (z jednym wyjątkiem). Cytat:MINUSY: ogólne niedopracowanie na wielu płaszczyznach; fatalne sterowanie i system walki; niesatysfakcjonująca młócka; kiepski loot, paskudnie wyglądające przedmioty; oprawa graficzna; multiplayer dla nikogo. jakimś wyjątkiem jest Violett, który jest trochę lepiej wykonany niż pozostałe ich produkty i zdecydowanie bardziej klimatyczny. Aczkolwiek przy nim z kolei mam ciągłe poczucie że to już wszystko widziałem.... tak samo jak podejrzenie o plagiat wizerunku Koraliny samo się narzuca... ALe póki co wg mnie w Polsce, z firm jakie są na giełdzie, gry pisać potrafią: CDProjekt, 11Bit i Vivid Games. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 30 maja 2014 08:54
|
|
Wysłane:
9 czerwca 2014 15:27:52
przy kursie: 3,56 zł
No i nadeszła emisja bez PP na wniosek pana Siejki - pozdrawiam!
Coraz lepiej :(
Swoją drogą, pytanie do przedstawiciela spółki: Czy może być tak, że owe szumnie ogłoszone 50 tyś. sprzedanych sztuk to był towar wysłany do sklepów (podobnie sprzedaż księgowało CI Games) i jak zaczęły być zwroty w pierwszym kwartale 2014 to rzeczywista sprzedaż raportowana przez Nordic Games wynosiła zero i nikogo nie powinna dziwić? Też dopuszczacie Państwo taką możliwość? Czy nie macie możliwości monitorować liczby aktywacji gier na platformie Steam?
|
|
Wysłane:
9 czerwca 2014 15:38:02
przy kursie: 3,56 zł
@regisekCytat: zaczyna się chocholi taniec panów od Veno... bedą zbycia, deklaracje, obietnice, dodruki, dziwaczne pożyczki i zastawy, przy zerowej wartości wewnętrznej ciągłe obietnice podbijania świata renderami, już już...już za roczek.... tu dopiero będzie płacz i zgrzytanie zębów * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 9 czerwca 2014 15:39
|
|
0 Dołączył: 2013-06-11 Wpisów: 181
Wysłane:
10 czerwca 2014 10:36:34
przy kursie: 3,48 zł
widzę, że bez zmian :) scary jak zawsze w formie :) już zaczeliście ten wasz chochooli taniec ? na razie zapraszam do poczytania : Top Independent Creators, New ID@Xbox Games Storm E3news.xbox.com/2014/06/events-i...“Get Even” by The Farm 51 – “Get Even” is a fast paced first person action game for PC and next generation of gaming platforms. It tells two very dark stories of ultimate foes whose lives were bond in some accident that led them both to tragic situations and put them at opposite sides of destructive conflict. "Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
Wysłane:
10 czerwca 2014 10:39:23
kurcze nawet nie masz odwagi przeprosić za te wszystkie brednie o rzeczy na której się kompletnie nie znasz, i żałosne roczne naganianie. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 10 czerwca 2014 10:41
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
10 czerwca 2014 11:10:01
games_analityk napisał(a):Scarry napisał(a):@games_anality Prowadzę sporo rozmów biznesowych, byłem też właścicielem serwisu internetowego i nigdy nie przepuściłem redaktorom recenzji zbyt agresywnej bezpośredniej krytyki produktu, jeśli nie umieli tego właśnie napisać w sposób odpowiednio zawoalowany.
Naganiasz na tą biedną grę od paru dni na granicy wręcz zażenowania poziomem zaangażowania. Tu już wzrostów nie będzie, inwestorzy widzieli trailery, mleko się rozlało. Oczywiście pewna grupa będzie zaklinać grę jeszcze długo długo. sporo już żyję na tym świecie aby wiedzieć jedno nikt bezinteresownie nie jest na tym wątku no może poza moderatorem (anty_tersa) :) robimy tak : kto nie miał racji ten napisze "Myliłem się, przepraszam" (nie musi być boldem ani w kolorze) przyjmujesz zakład ?
|
|
Wysłane:
10 czerwca 2014 11:36:09
a co już krzyżyk na spółce postawiliście ? czyli miałem jednak rację z tym "bezinteresownym" bytem na tym forum :) "Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
10 czerwca 2014 11:51:01
games_analityk napisał(a):piotrch napisał(a):I jaki potencjał sprzedażowy wg. ciebie będzie mieć DA na ps3? Jakie będą koszty porta? potencjał wyznaczy sprzedaż na PC i XBOX koszty porta łatwo policzyć patrząc na raporty kwartalne spółki, koszt zespołu przez te kilka miesięcy będzie mniej więcej oznaczał koszt porta na PS3
|
|
Wysłane:
10 czerwca 2014 12:00:24
to co zamykamy wątek tej spółki ? skoro tylko scarry i ja tu pisze nagrody już rozdaliście ? "Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST
|
|
PREMIUM
1 362 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
10 czerwca 2014 12:15:01
Miguel de Cervantes napisał niegdyś, że człowiek bez honoru to gorsze niż śmierć.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.