txoiulhk
Advertisement
PARTNER SERWISU
yfncmguc
31 32 33 34 35

RELIGA DEVELOPMENT (Catalyst)

beataD
0
Wpisów: 62
Wysłane: 5 września 2014 17:13:27
A nie mówiłam . Akcje "firmy Pana Dariusza" , dobre sobie. Kolejna ściema.....

spades
0
Wpisów: 39
Wysłane: 5 września 2014 22:00:14
czosnek napisał(a):
część kasy ma być wypłacona w gotówce, część w ratach ...

A wiadomo już jaka część ma być w gotówce a jaka w ratach?

beataD napisał(a):
A nie mówiłam . Akcje "firmy Pana Dariusza" , dobre sobie. Kolejna ściema.....

Czyli będą to akcje spółki niepublicznej (nienotowanej na GPW, przynajmniej na początku, o ile kiedykolwiek). Tzn. będzie je bardzo trudno sprzedać żeby chociaż zrealizować stratę i odpisać ją od zysków) :-(

A tak z innej beczki. Już minęło prawie 2 lata od rozpoczęcia likwidacji spółki i rozumiem że żadna działka będąca zabezpieczeniem nie została sprzedana. Czy w ogóle były jakieś próby sprzedaży którejś z działek? Wie ktoś coś na ten temat?

Wracając do zmiany upadłości z likwidacyjnej na układową to jak to działa? Sąd zmienia bo dłużnik tak chcę czy w ogóle pytani są o zdanie wierzyciele?

Jeśli chodzi o układ to czy jego wykonanie będzie czymkolwiek zabezpieczone? czy np. pan R wypłaci po 10zł, 490zł obieca wypłacić w ratach a na pozostałe 500zł nadrukuje akcji. Po pół roku oświadczy że ze względu na trzecią fale kryzysu jest zmuszony chwilowo zawiesić spłatę pozostałych rat. :-)

Dla mnie osobiści jest to ciąg dalszy przekrętu.

czosnek
4
Wpisów: 398
Wysłane: 7 września 2014 10:43:16
,,akcje firmy Pana Dariusza,, brzmi nieźle Dancing
jak na mój gust to zmiana trybu upadłości na układową to dobra wiadomość , z zasady sąd podejmuje decyzję o zmianie trybu upadłości z likwidacyjnej na układową jeżeli prawdopodobieństwo zaspokojenia wierzycieli jest wyższe niż w przypadku upadłości likwidacyjnej.
poza tym w przypadku mojej serii z licytacji zabezpieczeń jak z dużym prawdopodobieństwem można założyć odzyskałbym około 15 może 20% środków , to chyba lepiej jest dostać(powiedzmy przykładowo) te 20% w gotówce z szansą że w ratach zostanie spłacone kolejne 30% a do tego jeszcze akcje firmy Pana Dariusza z ,,dużym potencjałem wzrostu,,
Hipoteka i tak chyba nie wygasa do czasu całkowitej spłaty wierzytelności , najwyżej jak Pan Dariusz znowu przestanie spłacać obiecane raty to się uruchomi hipoteką , potrwa to może następne 2 lub 4 latka , w międzyczasie może ceny działek drgną deczko w górę:)))
jednym słowem sielanka hello1

beataD
0
Wysłane: 7 września 2014 13:52:29
Czosnek ,
Porozmawiaj z prawnikiem. Napisałeś nieprawdę np. jeśli chodzi o wygaśnięcie hipoteki i zasady upadłości układowej. Akcje nowej spółki Religa mają i prawdopodobnie będą miały w przyszłości wartość zerową...
Pozdrawiam

czosnek
4
Wysłane: 7 września 2014 22:47:29
jaką nieprawdę???? co tam od razu z nieprawdą , o ludzie Dancing przecież pisząc o ,,akcjach o dużym potencjale wzrostu,, napisałem w cudzysłowie i jeżeli ktoś czytał moje wcześniejsze wpisy to napewno się zorientuje że napisałem to z przymrużeniem oka .
a co z tą hipoteką ? d'oh! d'oh! napewno nie jest tak że ona wygasa z chwilą zmiany trybu upadłości, nie trzeba od razu po prawnikach biegać żeby rozeznać temat , wystarczy troszkę czasu i takie pożyteczne urządzenie jak Google. wave

sunday82
0
Wpisów: 50
Wysłane: 7 września 2014 22:52:50
Kabaret. Ciąg dalszy dobrze zaplanowanego przekrętu.
Z oszustami się nie negocjuje, a przynajmniej nie przyjmuje ich durnych propozycji. Mamy to (nie) szczęście, że zrobi to za nas sąd... W pięknym kraju żyjemy. Mam nadzieję, że ktoś się wkurwi i zapnie rudego oraz jego doradców finansowych i po lesie przewiezie.... Może się rekiny finansjery nauczą szanować pieniądze (ciężko zarobione) innych....

beataD
0
Wysłane: 8 września 2014 21:06:43
Ad Czosnek
Dzięki za sprostowanie swojej wypowiedzi. Niestety nie śledzę Twoich wypowiedzi wcześniejszych , dlatego nie wiedziałam , że piszesz z przymrużeniem oka :)
Co do hipoteki to dobrze , ze to skorygowałeś bo to ogromna różnica...
Pozdrawiam

sunday82
0
Wysłane: 23 września 2014 20:08:47
Jakieś wieści co nowego Dariusz porabia?

sunday82
0
Wysłane: 4 listopada 2014 19:14:40
Ktos już odzyskał jakiekolwiek pieniądze?
Otrzymaliście jakąś korespondencję od syndyka lub kuratora ostatnio?

czosnek
4
Wysłane: 4 listopada 2014 19:37:21
nic nowego w temacie nie wiem , od okolo 2 tygodni probuje dodzwonic sie do kuratora ale bezskutecznie , nigdy nie bylo latwo sie do niego dodzwonic ale ostatnio to juz tragediad'oh!

Johanna
0
Wpisów: 9
Wysłane: 10 grudnia 2014 11:13:31
Witam Panstwa!
Mam wiadomosc dotyczaca obligacji Religa Development. Obecnie chodzi o zmiane upadlosci likwidacyjnej na upadlosciowa i potrzebne sa pisma ponaglajace od obligatatiuszy na taka zmiane sytuacji. Jak poinformowala mnie osoba zaangazowana w cala sprawe, mamy szanse otrzymac 50% zwrotu zainwestowanych funduszy w pieniadzach i 50% w akcjach nowo powstalej firmy. Rzeczywistosc jest taka, ze jesli nie dojdzie do upadlosci ukladowej nie odzyskamy tych pieniedzy niemal wcale. Dlatego prosba do wszystkich, aby wystosowac pilnie pismo o tersci zamieszczonej ponizej. Trzeba wyslac na adres we Wroclawiu i rownoczesnie mailem: viiigospodarczy@wroclaw-fabryczna.sr.gov.pl
Oto przyklad takiego pisma:
"
Nazwisko imie, adres zam. Miejscowosc, data
Obligatariusz spolki Religa Development

Adres do korespondencji:

Sad Rejonowy VIII Wydz. Gospodarczy
ds Upadlosciowych i Naprawczych 62/12
we Wroclawiu. ul Poznanska 16[/center]

Zwracam sie z uprzejma prosba o przyspieszenie rozpatrzenia wniosku, przez Sedziego Komisarza, o zmiane upadlosci likwidacyjnej spolki Religa Dewelopment na upadlosc ukladowa.

Sprawa upadlosci ciagnie sie juz przez wiele lat. Szansa na odsyskanie zainwestowanych przeze mnie pieniedzy w obligacje (A, B ???)…… jest bardzo nikla, poniewaz wycena nieruchomosci, bedacych zabezpieczeniem obligacji, dokonana przez bieglych sadowych, jest bardzo niska i pokrywa zaledwie w kilku lub kilkunastu procentach zakupione przeze mnie obligacje.

Z powazaniem

…………………………"

Resal
3
Wpisów: 173
Wysłane: 11 grudnia 2014 10:56:17
Odzyskanie 50% w gotówce wyglada atrakcyjnie.
Niestety Religa to mocno zepsty trup. Jaka
miałby być konstrukcja układu? Po ponad dwóch
latach znalazł się sposób na uratowanie spółki?
To mrzonki...

czosnek
4
Wysłane: 11 grudnia 2014 18:06:59
tak dla scislosci te 50% to w ratach , a wcale bym sie nie zdziwil jakby okazalo sie ze maja to byc raty kwartalne i do tego cieniutkie , co i tak jest nadal lepsze jak odzyskanie kilku procent ze sprzedazy nieruchomosci bedacych zabezpieczeniem.

sunday82
0
Wysłane: 12 grudnia 2014 13:47:32
A czy ktokolwiek otrzymał jakiekolwiek oficjalne potwierdzenie takich informacji?

czosnek
4
Wysłane: 13 grudnia 2014 00:00:07
wszystkie te informacje mozna potwierdzic u kuratora :) sad raczej sklania sie w kierunku ukladu ale zadne jeszcze decyzje nie zapadly ,zadnych konkretow nie ma, okolo 15 stycznia moze zapasc jakas decyzja w tej sprawie , tak ze na uklad jest jakas szansa ale wcale nie jest to takie pewne ze sad zmieni tryb upadlosci. Dla mnie wazne jest tez pytanie: czy nasz szanowny Pan Dariusz zeczywiscie ma srodki na to zeby w ratach splacac te 50% dlugu i czy zeczywiscie ma w ogole taki zamiar a czy nie jest to tylko z jego strony zagrywka na przetrzymanie. Nawet jak bedzie uklad to wiadomo ze wiele to nie zagwarantuje, raty moga byc splacane lub tez moze okazac sie ze niestety.....

spades
0
Wysłane: 15 grudnia 2014 22:00:52
Mam pytanie do zorientowanych posiadaczy oblig serii C.

Wg. www.stockwatch.pl/wiadomosci/o...

Zabezpieczenie tej serii zostało wycenione na ok 72% wartości nominalnej emisji. (tak wiem to tylko wycena) To przynajmniej teoretyczne dawało by więcej niż proponowany układ.

Teraz moje pytanie. Czy przez ponad 2 lata jakie minęły od ogłoszenia upadłości została podjęta jakakolwiek próba spieniężenia tej działki i spłaty obligatariuszy serii C?

czosnek
4
Wysłane: 18 grudnia 2014 17:32:58
zadne licytacje nie odbyly sie jeszcze ani serii C ani zadnej innej serii angry3

spades
0
Wysłane: 19 grudnia 2014 12:08:07
OK, dzięki za info.
A swoją drogą to cały ten system działa fantastycznie, ponad dwa lata to za mało na zrobienie czegokolwiek. Po prostu super.

Johanna
0
Wpisów: 9
Wysłane: 23 grudnia 2014 11:23:02
Kochani!

Spotkanie nabywcow obejmujacych mase deweloperska, w celu podjecia decyzji w sprawie zmiany upadlosci likwidacyjnej na ukladowa, odbedzie sie 16 stycznia o godz. 13,30 sala nr 6 w budynku Sadu Gospodarczego we Wroclawiu. Osoby, ktore zaplacily za mieszkania i nigdy ich nie wybudowano, maja nikle szanse na odzyskanie jakichkolwiek pieniedzy. Budowa jest w ruinie i mozna ja tylko zburzyc. Dlatego warto, zeby sie zgodzily na upadlosc ukladowa.

Ktos zapytal, skad Religa wezmie pieniadze? Oprocz Religi, w cala afere z budowa i obligacjami, zaangazowane sa inne wysoko postawione osoby, ktore maja wiele do stracenia - siedzi im na karku prokurator. Dlatego pieniadze sie znajda. Jesli znacie nabywcow, ktorzy zakupili mieszkania warto z nimi nawiazac kontakt w tej sparwie i zmotywowac do wyrazenia zgody na upadlosc ukladowa.

W przeciwnym przypadku wszyscy na tym stracimy

sunday82
0
Wysłane: 23 grudnia 2014 14:54:31
Johanna to możesz zdradzisz trochę więcej nt. działań prokuratorskich i całego modelu bo widzę, że strasznie naganiasz na układ. Zdradź trochę szczegółów bo póki co to z moich informacji wynika, że prokuratura nie kiwnęła palcem, a cała idea związana z układem polegać miała na jakimś zagranicznym inwestorze, który w zamian za kasę przejmie nieskończone budowy.
Dlatego dziwi mnie Twoje naganianie do zawierania układu, ciekawe jaki masz w tym cel...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

31 32 33 34 35

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,662 sek.

udidseys
eomjtzjt
tjsgzllv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,90 zł +384,14% 96 827,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xzyuufuf
otatodkd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat