txoiulhk
Advertisement
PARTNER SERWISU
yfncmguc
87 88 89 90 91

BANKRUCIK portfelik

bankrucik
141
Wpisów: 4 899
Wysłane: 20 września 2015 11:31:27
na giełdzie prawie od jej początku ( jeszcze jako nieletni) ) więc przeżyłem już prawie wszystko
na forum stockwatch od ponad 4 lat

stan portfela na dzień 18.09.2015

powyżej 10 % wartości portfela
PGS - bz
MABION - powiększone
OPONEO - nowa pozycja
BIOTON - nowa pozycja

poniżej 10 % wartości portfela
ARAMUS - bz
k2 INTERNET - bz
niemowlak - czekam na obroty do dokupienia

poniżej 1 % wartości portfela
SMS kredyt - powiększona dwukrotnie pozycja.
Orzełopony
orzełopony- obligacje
no i zakopany elektrim

masa transakcji:
wyprzedane całkowicie: SOBIESKI, SFINKS, CLOUD, 11 BIT, PROCAD, MIRACULUM, MCI, SFK POLKAP, MAKOLAB, OPTIZEN LABS
najlepsze wyniki to MIRACULUM, SOBIESKI, SFINKS

posiadam rachunki w kilku biurach maklerskich, inwestuję poprzez normalne rachunki inwestycyjne a także IKE i IKZE (oczywiście w postaci rachunków inwestycyjnych).
moje wypowiedzi znajdziecie również na parkiecie (dużo frywolniejsze "naganianie" , czasami (ale dość rzadko) piszę coś na bankier.pl

Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość..

teraz również na twitter.com
Edytowany: 20 września 2015 11:33

bankrucik
141
Wysłane: 28 września 2015 19:42:19
doszedł jeszcze jeden czynnik ryzyka, upadek Volkswagena, myślę, że on upadnie...

ucofb
1
Wpisów: 1 207
Wysłane: 28 września 2015 20:56:37
Angela raczej na to nie pozwoli. Nie wyobrażam sobie nawet takiego scenariusza. Nieomylny nie jestem jednak.
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". W.E. Buffett
Edytowany: 28 września 2015 21:07

filemonczyk
0
Wpisów: 44
Wysłane: 28 września 2015 21:11:40
upadek volkswagena i kolejny kryzys ? :D chetnie bo w koncu bede meic troche pieniedzy zeby kupic kghm po 25zl. A tak na serio to nie sadze zeby to sie stalo w mysl zasady too big to fall + to jest koncern skladajacy sie z wielu marek wiec maja chyba czym sie ratowac.

bankrucik
141
Wysłane: 28 września 2015 22:31:57
ucofb napisał(a):
Angela raczej na to nie pozwoli. Nie wyobrażam sobie nawet takiego scenariusza. Nieomylny nie jestem jednak.

ja myślę tak, że w USA zniszczą ich prywatnymi pozwami, w Europie karami i Volkswagen będzie się musiał podzielić/ wyprzedać/ itd. W każdym razie rozpoczyna się wg mnie proces który zakończy żywot volkswagena w tej formie jaką do tej pory znamy..
jedyne co może go uratować to ujawnienie, że pozostałe koncerny motoryzacyjne też oszukiwały ( czego nie wykluczam) wtedy rządy będą musiały coś wymyśleć... i może się im upiecze

Edytowany: 28 września 2015 22:34

bankrucik
141
Wysłane: 30 września 2015 22:55:47
www.pb.pl/4307255,69356,decyzj...

1.400.000.000,00 zł z naszych podatków utopią w 2-3 miesiące w górnictwie, tylko po to żeby przetrwać czas wyborów...a PO nich choćby POtop...puke_l Angel

a bez przeprowadzenia reform, likwidacji nadprodukcji węgla ( 1/3 kopalń) to położą 2 branże naraz
www.pb.pl/4307627,97970,docelo...

Edytowany: 30 września 2015 23:00

Ann
Ann
0
Wpisów: 703
Wysłane: 30 września 2015 23:28:44
Są jednak ludzie z kręgów polityki ( może bardziej z kręgu ekonomistów ), którzy to widzą :

Cytat:
Prywatyzację prowadzącą do urentownienia kopalń oraz likwidację przywilejów górniczych i związkowych - wymienił w środę w Katowicach lider Nowoczesnej Ryszard Petru wśród propozycji swego ugrupowania dla górnictwa.

www.bankier.pl/wiadomosc/Petru...

Przyznam, że Pan Petru jest odważny i daleki od populistycznych haseł. Mi się to podoba.

ucofb
1
Wysłane: 30 września 2015 23:54:23
Petru? Niby tak, ale on jednak wywodzi się z kręgów jakby to powiedzieć kapitału zagranicznego. Osobiście uważam, że jakąś faktyczną zmianę może przeprowadzić jedynie osoba z prawicy, problem jest tylko taki, że nikogo na tej prawicy rozsądnego, a zarazem o cechach lidera wg mnie nie widać. I nie, nie jestem zaślepiony w naszego bratanka madziara.
Edytowany: 30 września 2015 23:55

Ann
Ann
0
Wysłane: 1 października 2015 00:08:12
Generalnie nie lubię dyskutować na temat polityki...Niemniej jednak, wiele osób na tym forum czekało i chciało, by znalazł się ktoś, kto zajmie się gospodarką, a nie rozdawnictwem. Wielu czekało na kogoś, kto będzie myślał o przyszłości kraju, a nie jedynie o przetrwaniu na dobrze płatnych stołkach. Jest człowiek, który chce ukrócić przywileje emerytalne, krus i dorzucanie do kopalni z naszych kieszeni, aaa i nie boi się o tym mówić...
Petru wywodzi się " z kapitału zagranicznego " ? Nie wiem na jakiej podstawie takie zdanie.

Wojetek
PREMIUM
505
Wpisów: 7 288
Wysłane: 1 października 2015 00:15:13
@Ann

Z całym szacunkiem - Petru ?!! Zdajesz sobie sprawę że facet był bliskim współpracownikiem Balcerowicza (to jego mentor), brał też czynny udział w tworzeniu OFE ? Teraz opowiada bzdury jak to będzie robił dokładnie na odwrót niż to co robił przez całe życie. Nie kupuję tego.

A odnośnie gospodarki o ile ktoś nie ma poglądów "centralnie sterowanych i planowanych" to najlepiej jest gdy politycy są od niej jak najdalej. Lepiej niech się zajmują krzyżem, in vitro czy którym samolotem lecieć niż kolejnymi genialnymi reformami gospodarki (na zasadzie komu by coś zabrać).
Edytowany: 1 października 2015 00:16

ucofb
1
Wysłane: 1 października 2015 00:17:25
"z kapitału zagranicznego". Wycofuję się z tych słów. Mnie osobiście Petru pomimo tego, że mówi całkiem mądrze to zwyczajnie jako lider mnie nie przekonuje.
Edytowany: 1 października 2015 00:17

Ammianus
52
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 688
Wysłane: 1 października 2015 09:19:04
Wojetek napisał(a):
@Ann

Z całym szacunkiem - Petru ?!! Zdajesz sobie sprawę że facet był bliskim współpracownikiem Balcerowicza (to jego mentor), brał też czynny udział w tworzeniu OFE ? Teraz opowiada bzdury jak to będzie robił dokładnie na odwrót niż to co robił przez całe życie. Nie kupuję tego.

Partia Ryszarda Petru miała już na kilka dni po ogłoszeniu, że powstała circa 7 % love4
Nie wiem ile wart jest ten materiał, ale w mediach głównego ścieku pytań tego typu nie uświadczymy.
Polecam Ann, bo jest tu próba podsumowania jego "świeżości"

Wojetek
PREMIUM
505
Wpisów: 7 288
Wysłane: 1 października 2015 09:55:54
Cytat:
Nie wiem ile wart jest ten materiał, ale w mediach głównego ścieku pytań tego typu nie uświadczymy.

To są znane raczej powszechnie fakty. Gdyby było inaczej Petru podobnie jak z Millerem i Palikotem sądziłby się w trybie wyborczym z tym youtuberem (i ew wygrał).

Z mojej strony tyle - bo niepotrzebnie śmiecimy gospodarzowi w wątku.

Ammianus
52
Wpisów: 688
Wysłane: 1 października 2015 10:41:06

Fakty powszechnie znane dla kogoś, kto interesuje się tymi sprawami.
Połowa społeczeństwa nie chodzi do wyborów, a masa spośród nowych wyborców przed rządami PO skakała z dywanu na podłogę. Tutaj mówimy o czasach, kiedy Petru stał za plecami Geremka i Balcerowicza.

filemonczyk
0
Wpisów: 44
Wysłane: 1 października 2015 18:42:33
Ann napisał(a):
Generalnie nie lubię dyskutować na temat polityki...Niemniej jednak, wiele osób na tym forum czekało i chciało, by znalazł się ktoś, kto zajmie się gospodarką, a nie rozdawnictwem. Wielu czekało na kogoś, kto będzie myślał o przyszłości kraju, a nie jedynie o przetrwaniu na dobrze płatnych stołkach. Jest człowiek, który chce ukrócić przywileje emerytalne, krus i dorzucanie do kopalni z naszych kieszeni, aaa i nie boi się o tym mówić...
Petru wywodzi się " z kapitału zagranicznego " ? Nie wiem na jakiej podstawie takie zdanie.

Jezusie przenajswietszy, caly myk polega na tym ze Petru zbiera elektorat sprzeciwu, albo jego czesc i nic sie nie dzieje w ogolnym podziale. On ma tak gadac, byc w kontrze i na gadaniu sie skonczy.
PO bis z wielkim znakiem ostrzegawczym.

Kolejna wskazowka to wywiady z nim przeprowadzane w mediach, moim skromnym zdaniem - dla debili, czyli tvn tvp polsat, ilosc tych wywiadow i forma - to tez duzo mowi.

Ta jego nowoczesnapl poswstala 2-3 dni po wyborach w ktorych Kukiz zgarnal 20%. Od razu w sondazacch TVN dostala 15% , czyli wszystko jasne.

Jak mnie to boli, ze ludzie sa tak naiwni.

bankrucik
141
Wysłane: 1 października 2015 19:04:05
dokładnie tak uważam jak filemończyk..

Petru to człowiek "ekipy" która po znakomitym wyniku Kukiza stworzyła nowoczesną jako produkt dla ludzi którzy mają dość platformy ....
żeby ci oburzeni zagłosowali, za konstruktywną opozycją a nie na tych "oszołomów" prawicowców... a po wyborach gdy ciemny lud kupi ten bajer to się stworzy koalicję :-)) wiadomo kogo z kim
nawet się nie wysilali z wymyślaniem programu... było 3x15 jest 3x16hello1 jedyny człowiek z tej nowoczesnej którego doceniam to burmistrz Nowej Soli

zastanawiał się ktoś z skąd Petru ma kasę na taką kampanię? Miller i Palikot może mają tutaj rację?.. od wielkiego kapitału?... aby chronić jego interesy?

Edytowany: 1 października 2015 19:04

Ann
Ann
0
Wysłane: 1 października 2015 23:38:20
filemonczyk napisał(a):
Ann napisał(a):

Jezusie przenajswietszy, caly myk polega na tym ze Petru zbiera elektorat sprzeciwu, albo jego czesc i nic sie nie dzieje w ogolnym podziale. On ma tak gadac, byc w kontrze i na gadaniu sie skonczy.
PO bis z wielkim znakiem ostrzegawczym.

Kolejna wskazowka to wywiady z nim przeprowadzane w mediach, moim skromnym zdaniem - dla debili, czyli tvn tvp polsat, ilosc tych wywiadow i forma - to tez duzo mowi.

Ta jego nowoczesnapl poswstala 2-3 dni po wyborach w ktorych Kukiz zgarnal 20%. Od razu w sondazacch TVN dostala 15% , czyli wszystko jasne.

Jak mnie to boli, ze ludzie sa tak naiwni.

Ok. Zdawałam sobie sprawę, że jeśli wejdę "w politykę", to zostanę oblana błotem i ogólnym "hejtem". Przyjmuję krytykę. Jeśli nie interesuje Was nic nowego, polecam PO i ich nie spełnione obietnice lub Pis z ich zamachami, samolotami, krzyżem i Macierewiczem. Może być też PSL z ich krusem, gdzie rolnik ma dotacje z unii, kupę kasy zarabia, a płaci na emeryturę jakieś grosze ( ale ok, my wszyscy się na nich składamy ). Dołóżmy do górników i wszystkich, którzy protestują, bo mają silne związki zawodowe...

bankrucik
141
Wysłane: 2 października 2015 00:39:59
@Ann

jeśli poczułaś się shejtowana to sorry, nie miałem takiego zamiaru.. ale napisałem szczerze jak moim zdaniem wygląda sprawa Petru...

kamilcia
PREMIUM
4
Wpisów: 125
Wysłane: 2 października 2015 09:38:17
Bankrucik, a jaka jest wg Ciebie alternatywa ?

Dowolna partia ( z tych które mamy teraz ) to są socjaliści więc powinna być poza obszarem zainteresowania osób inwestujących na giełdzie i szanujących własny kapitał.

Ciekawi mnie też co wszyscy powiedzą jak dojdzie PiS do władzy i spełni swoje obietnice - wprowadzi podatek od obrotu na giełdzie. Bat na tych złych spekulantów ! wave

tratata
13
Wpisów: 1 033
Wysłane: 2 października 2015 13:57:46
Najlepszy jest Korwin-Mikke. 0 podatków, 0 socjalu

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

87 88 89 90 91

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,279 sek.

udidseys
eomjtzjt
tjsgzllv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,90 zł +384,14% 96 827,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xzyuufuf
otatodkd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat