Wciąż za mała aktywność w tym temacie żeby przekonać mnie do tej spółki. Pytanie czy doinwestować czy sprzedać posiadane akcje ...
Kod:mod: proszę zapoznać się z regulaminem gdyż forum nie służy do udzielania ani zasięgania porad inwestycyjnych, a sugestie w tym zakresie skutkują wykluczeniem z udziału z forum
Wzrostów niby ciąg dalszy w przypadku VENITI, - jutrzejszy dzień pokaże czy kurs się obroni i przekroczy 4 zł. Myślę, że problemem tego waloru jest jego mała płynność - chociaż ostatni tydzień pokazał,że inwestorzy zaczynają wierzyć w Zarząd VENITI. Kurs rośnie o blisko 50 proc. w przeciągu 5 ostatnich dni.
Uważam, że warto zestawić VENITI z konkurencją w tym sektorze: RAINBOW kurs 4,14 PLN, URLOPY.PL 0,O2 PLN
Akcje RAINBOW uważane są za niepłynne - wykazują nikłe zainteresowanie inwestorów. W ciągu ostatnich 5 sesji kurs niewiele się zmienił przy zbliżonych obrotach do średnich. Kapitalizacja spółki wynosi 60,25 mln zł a wartość akcji w wolnym obrocie 25,82 mln zł. Kurs w ciągu ostatniech sesjach wykazuje stosunkowo małą zmienność.
Acje URLOPY.PL, charakteryzują się nikłym zainteresowaniem inwestorów. W ostanich kilku dniach kurs spadł w ciągu 5 sesji o 33,33 proc. przy prawie 17 krotnie mniejszych obrotach. Kapitalizacja URLOPY.pl to około 8,4 mln zł a wartość akcji w wolnym obrocie 1,56 mln zł.
Koledzy i Koleżanki, podzielcie się proszę przemyśleniami i wiedzą w stosunku wspomnianych przeze mnie wyżej spółek z sektora usług turystycznych.