tmosaczd
Advertisement
PARTNER SERWISU
haztmsdk
434 435 436 437 438
Rif
Rif
166
Wpisów: 1 141
Wysłane: 9 listopada 2016 09:40:34 przy kursie: 120,60 zł
@Rekinek
Jakich perspektyw doszukujesz się z dnia na dzień na spółkach gamedev?
Wymień mi spółkę z tego segmentu, która w najbliższych tygodniach pokaże coś niezwykłego, bądź wyda swoją grę, która zmieni rozkład sił?
Która z tych spółek w okresie bez premier wykaże w najbliższym czasie rosnący raport, a w nim mniejsze koszta?
Perspektywy ich wszystkich są już dobrze rozpisane. W przypadku 11bit jest to Frostpunk za pół roku, w mniejszym stopniu Beat Cop, który może stanowić niespodziankę in plus, tworzenie drugiego zespołu pracującego nad kolejną grą, by przyspieszyć proces wypuszczania własnych gier.
Wiesz już wszystko, o innych spółkach znajdziesz informacje w innych miejscach. Myślisz, że Twoja pusta analiza zmieni cokolwiek?

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 9 listopada 2016 10:08:46 przy kursie: 120,60 zł
Rekinek napisał(a):
Wiesz baks@ co nadchodzi? Spadki kursu. Niestety Donald prezydentem, raport słaby, koszty rosną, perspektyw na najbliższe tygodnie brakblackeye

Chyba pomyliłeś branże....
Chłopie jak szukasz perspektyw z dnia na dzień to załóż sobie sklep warzywny na swoim osiedlu.
Najwyraźniej nie masz w ogóle pojęcia nie tylko o Giełdzie ale o inwestowaniu kapitałowym. Brak podstaw wiedzy inwestycyjnej lub odpowiedniej mentalności. Strasznie męczysz ludzi swoim natręctwem. Masz problem to zwróć się do odpowiednich ludzi. Na forum nie znajdziesz właściwej pomocy...Angel
Skończmy ten temat bo się kompromitujesz.
Tu (na Giełdzie) ludzie nie inwestują w akcje aby mieć z dnia na dzień "na chleb" bo to nie jest właściwe źródło dochodu. Najlepiej mieć jakiś nieźle dochodowy etat a inwestować w akcje w perspektywie co najmniej kilku lat .... ostatecznie kilku kwartałów.
Najwyraźniej brak Ci tej wiedzy a szkoda. Jest tyle poradników ale nie chciało Ci się żadnego przeczytać .... stąd taka "kompromitacja". Za jakieś 10 lat na forum może dojrzejesz do inwestowania z sukcesem - chyba, że zaczniesz aktywnie się uczyć wtedy pójdzie to dużo szybciej..wave
Mnie prawie w ogóle nie interesuje wykresy tygodniowy czy miesięczny kursu - choć zielony wykres jest milszy dla oka. Ważne są okresowe poziomy o strategia rozwoju oraz kto jest w akcjonariacie.

Sam Donald ma (jak piszą niektórzy) kilka razy mniej kapitału niż twierdzi więc jego wpływ na giełdę jest przeceniany. Na gospodarkę USA może mieć dużo większy jeśli faktycznie spróbuje spełnić swoje obietnice imigracyjne. Sądzę jednak, że będzie tak jak ze spełnianiem obietnic u nas. Poza tym prezydent sam może mieć pewien wpływ na politykę zagraniczną a wewnątrz jest niemal całkowicie zależny od Kongresu - to też warto wiedzieć.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 9 listopada 2016 10:13

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 9 listopada 2016 10:29:42 przy kursie: 120,60 zł
baks@ a może właściwsze byłoby Kopernik, czy ty naprawdę musisz wszystkich pouczać? Moja wiedza o giełdzie i inwestowaniu to moja sprawa i to forum nie do tego służy aby je oceniać. Co do mojego wpisu to chyba zostałem zle zrozumiany. To że napisałem o najbliższych tygodniach to nie wynika z tego że wczoraj kupiłem akcje i nie mogę się doczekać kiedy coś się wydarzy aby móc je sprzedać. Od listopada tamtego roku pisałem o obawach związanych z przesunięciem FP na koniec tego roku, po czym pojawił się raport za 1Q i to mnie trochę uspokoiło, 2Q pokazał że Twom ma problem z dzwiganiem firmy. Kiedy mieliśmy nadzieję dojechać jakoś do premiery FP słyszymy że dokonano kolejnego przesunięcia o 6m-cy ale co tam przecież jakoś dziurkę załatają BC, niestety tej gry też nie będzie w tym roku. Czy teraz już widać dlaczego piszę o kolejnych tygodniach?

baks
152
Wysłane: 9 listopada 2016 11:16:52 przy kursie: 120,60 zł
Ludzie starają się czytać wprost posty - więc należy pisać w sposób zrozumiały a nie wymagać czytania między wierszami. Nie każdy zna Twoją historię na forum a nie będzie szukał co kiedy myślałeś. To branża która nie jest fabryką gdzie da się przewidzieć większość procesu produkcji. Większość gier to dzieła artystyczne a tam zawsze coś można poprawić. Proponuję więc zmienić branżę na taką którą znasz lepiej.
O sukcesie gry decyduje jej sprzedaż. Tak więc grę należy sprzedawać wtedy gdy "jest gotowa" i zapewnia możliwie najlepszą jakość. Sprzedaż produktu niepełnowatościowego odbija się znacznie na sprzedaży. Stąd produkowanie gry przez 3 lata i wypuszczenie wadliwego aby dotrzymać terminu tracąc 50% a może więcej przychodu. To chore. Lepszym rozwiązaniem jest dołożenie 10 a nawet 30% kosztów po to aby dać szansę zarobienia o 100 a może 200% więcej niż wadliwego produktu.
Czy sądzisz, że TWOM miałby takie recenzje jak miał gdyby nie miał tylu walorów a może W3 sprzedałby się w takiej ilości gdyby wyszedł niedopracowany - zapomnij o tym.
Tak więc pisz sensownie a nie wymyślasz banialuki. Większość spółek ma różnego rodzaju niepowodzenia i przesunięcia produkcyjne i inwestycyjne różnej skali. Akurat spółka jest w świetnej kondycji finansowej i może a nawet powinna sobie pozwalać na dopracowywanie swoich dzieł artystycznych aby utrzymać jakość i markę kolejnych produktów i firmy.
Nic więcej chyba nie trzeba dodawać.

Piszesz o nie ocenianiu wiedzy to samo można powiedzieć, że forum nie służy do oceniania "musi spaść kurs" .... kurs ma to do siebie, że ciągle się zmienia nie tylko z dnia na dzień ale także w czasie sesji ... i zawsze tak było i będzie. Więc nie jest jakąś szczególną mądrością formułowanie takich wypowiedzi. Na Giełdę wpływają wszelkie czynniki a ludzi takich jak Donald (ich czy nasz) było tysiące i będzie tysiące. Dla akcjonariuszy najważniejsza jest perspektywa inwestycyjna.... przynajmniej dla części akcjonariuszyAngel

Twoja odpowiedź na mój wpis także była nie na temat i pouczała mnie co czeka kurs - i była formą pouczania. Więc jeśli komuś chcesz zwracać uwagę zacznij od siebie.wave
Edytowany: 9 listopada 2016 11:26

Rekinek
0
Wysłane: 9 listopada 2016 11:59:23 przy kursie: 120,60 zł
Twoja odpowiedź na mój wpis także była nie na temat i pouczała mnie co czeka kurs - i była formą pouczania. Więc jeśli komuś chcesz zwracać uwagę zacznij od siebie.

No widzisz, przeczytaj to co napisałeś powyżej i to co ja na poprzedniej stronie i pomyśl kto cie pouczał i kto tu pisze banialuki.

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 9 listopada 2016 12:57:58 przy kursie: 120,60 zł
Rekinek napisał(a):
Wiesz baks@ co nadchodzi? Spadki kursu. Niestety Donald prezydentem, raport słaby, koszty rosną, perspektyw na najbliższe tygodnie brakblackeye

Rekinek, dlaczego w takim razie nie zamykasz pozycji?

Nie możesz wiedzieć, co nadchodzi. Nikt z nas tego nie wie. Ostatnio, o ile się nie mylę, pewność spadków miałeś przy kursie 70 PLN, przewidując poziomy 40-50 PLN. Zobacz, gdzie kurs jest dziś.

Czy to nie oznacza, że rynek/inwestorzy inaczej niż Ty postrzegają wartość spółki i jej perspektywy?
Nie mają skłonności do reagowania na bieżące newsy z rynku w perspektywie dni, czy tygodni?
Z czego Twoim zdaniem może wynikać ta rozbieżność?
Może z innego horyzontu czasowego inwestycji, jak sugeruje baks?
Z odmiennych wniosków płynących z analizy fundamentalnej? Technicznej?

Kursu nie obniżyło przełożenie premiery, a sądzisz że spadki spowodują wyniki kwartalne, po których chyba nikt się szału nie spodziewa?

Nie chcę tu nikogo pouczać. Sam zakładałem inne zachowanie kursu w bieżacym roku po przełożeniu premiery ówczesnego Industriala i jestem pozytywnie zaskoczony rozwojem sytuacji. Zakładam więc, że coś w swojej analizie przeoczyłem, czegoś nie doszacowałem lub coś przeszacowałem.
Giełda uczy pokory, nie tylko wtedy gdy się traci.
Jestem na Twitterze

baks
152
Wysłane: 9 listopada 2016 14:58:50 przy kursie: 120,60 zł
Kończąc dyskusję na ten temat (bo nasz kolega raczej nie przyzna racji) , że flagowa ostatnio spółka CDP także miała kiepskie perspektywy szybkiego zarobku ..... koszty rosły premiera była przekładana wiele razy w tym oficjalne terminy 2 razy (o 6mies łącznie) a kurs spółki rósł ... ot taka "bezsensowna" ciekawostka. To głupota graczy .... czy też właściwe oszacowanie szans ?
Spółka wcześniej nie potrafiła wykorzystać w pełni swoich szans (mnie to także zmyliło) a kurs rósł. W dużym stopniu z pomocą fundów. Długo trzeba było czekać ale efekt przeszedł oczekiwania większości obserwatorów rynku i akcjonariuszy. Tylko największym entuzjastom udało się trafić. Nie twierdzę, że tutaj także będzie znów XI 2014 - nie sądzę ale przekładanie premier to standard i nic złego. Tym bardziej spółka ma wielokrotnie lepszą sytuację niż miał CDP czy teraz ma CIG. Więc może a nawet powinna "dopieścić" swoje produkty. Nie każdy to zrozumie - bo i musu nie ma. Jak ktoś chce szybko zarobić to tylko w LOTTO ... i ile ma szczęście. Na Giełdzie trzeba mieć nosa, także trochę szczęścia i wiele cierpliwości. Większość nie ma niektórych albo nawet żadnych z tych cech ..... o jakimś kapitale nawet nie wspominam...Angel
I tyle w temacie.

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 10 listopada 2016 09:24:07 przy kursie: 119,30 zł
Na Listopad jest zapowiedziany trialer FrostPunk.
Everything you know is wrong.........

baks
152
Wysłane: 10 listopada 2016 11:31:58 przy kursie: 119,30 zł
Nie kojarzę źródła tej informacji - gdzieś mi pewnie umknęła
ale za to mamy potwierdzenie rychłej premiery nowej wersji (tego czegoś) ... od Pana Darka z forum

Nie zapowiadaliśmy nigdzie oficjalnej daty premiery specjalnej edycji "TWoM" (z okazji dwulecia premiery, która, jak przypomnę, miała miejsce 14 listopada 2014 roku). Dlatego mogę jedynie ujawnić, że wersja ta będzie dostępna nie później niż 14 listopada.

Długi weekend może wyglądać interesująco. Sam chętnie rzucę okiem na efekty.

Rekinek
0
Wysłane: 10 listopada 2016 12:31:23 przy kursie: 119,30 zł
baks@ informacja o tym że treailer FP ukaże się w listopadzie nie umknęła tobie gdyż takowej nie było. Kolega chris@ wywnioskował to na podstawie forum inwestorskiego gdzie jest jasna informacja że grudzień to zła data prezentacji treailera a styczeń to chyba troszkę późno. Mam nadziejeblackeye

baks
152
Wysłane: 10 listopada 2016 13:44:56 przy kursie: 119,30 zł
Wtedy gdy była o tym mowa miałem podobne skojarzenie co chris - tyle, że on często dociera do informacji bardziej konkretnych. To, że mówi się o lepszym lub gorszym czasie tak do końca o niczym jeszcze tak na pewno nie świadczy. Tak samo jak podanie daty premiery jakiejś gry. A jedynie, że gra jest już bliska ukończeniu....Angel
Można przyjąć z dużym prawdopodobieństwem listopad ale biorę poprawkę, że może być inaczej aż do czasu gdy chris lu Frey znajdą coś więcej...wave

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 10 listopada 2016 15:38:45 przy kursie: 119,30 zł
właściwie to wypadałoby podać źródło, a tak jedna połowa forum się zastanawia o co chodzi.
Przyjdzie Admin skasuje, bo nie było cytatu i druga połowa forum nie obkupi się przed prezentacją blackeye

Rekinek
0
Wysłane: 10 listopada 2016 16:54:23 przy kursie: 119,30 zł
To ja moze wyjaśnię. Na forum spółki zadano pytanie czy aby grudzień nie był delikatnie mówiąc najgorszym miesiącem na pokazywanie treailera FP. Admin odpowiedział że zgadza się iż to nie jest miesiąc kiedy powinien pojawić się tak ważny dla spółki filmik. Może ja nie umiem czytać ze zrozumieniem ale wyraźnie Admin wykluczył grudzień. Czy to oznacza że bedzie listopad nie wiem, równie dobrze moze byc styczeń.

baks
152
Wysłane: 10 listopada 2016 17:44:22 przy kursie: 119,30 zł
Rekinek napisał(a):
Może ja nie umiem czytać ze zrozumieniem ale wyraźnie Admin wykluczył grudzień. Czy to oznacza że bedzie listopad nie wiem, równie dobrze moze byc styczeń.

Może ja źle rozumuję ....Angel
ale dla spółki kluczowe jest jak się sprzeda FR co za tym idzie jakiej będzie jakości a nie kiedy pokaże się nie ostatni jeszcze trailer. Chyba źle przykładasz wagę do różnych argumentów.
Przypominam, że kluczową wartość ma jakość gotowego produktu i zarobek na nim. Chyba nie byłbyś zainteresowany wiertarką która działa tylko chwilę po zakupie i "pada" na pierwszym otworze. Tak samo z grą ma przynosić satysfakcję z zakupu .... i działania i zachwycać wrażeniami artystycznymi .... lub innym kontentem.

Rekinek
0
Wysłane: 10 listopada 2016 18:05:59 przy kursie: 119,30 zł
baks@ ty piłeś coś? Przecież ja tylko piszę że firma głosem Admina informuje o tym iż treailer nie ukaże się w grudniu bo zginie w natłoku wielkobudrzetowych tytułów. Tylko tyle. Nie musisz za każdym razem tworzyć elaboratow z których nic nie wynika.

chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 11 listopada 2016 10:09:51 przy kursie: 119,30 zł
Rekinek napisał(a):
To ja moze wyjaśnię. Na forum spółki zadano pytanie czy aby grudzień nie był delikatnie mówiąc najgorszym miesiącem na pokazywanie treailera FP. Admin odpowiedział że zgadza się iż to nie jest miesiąc kiedy powinien pojawić się tak ważny dla spółki filmik. Może ja nie umiem czytać ze zrozumieniem ale wyraźnie Admin wykluczył grudzień. Czy to oznacza że bedzie listopad nie wiem, równie dobrze moze byc styczeń.

albo luty 2017 albo marzec 2017 albo kwiecien 2017 . tymczasem jada z USD po 4,06 wiec caly game dev is happier than ever
Everything you know is wrong.........
Edytowany: 11 listopada 2016 10:10

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 11 listopada 2016 11:38:06 przy kursie: 119,30 zł
TWOM Anniversary Edition już jest na Steam.
Dodatek zawiera 3 nowe lokacje, nowe postaci, nowe osiągnięcia do zdobycia i całkiem nowe zakończenie.
Dla dotychczasowych posiadaczy TWOM AE jest darmowy.
Gracze są zachwyceni i podkreślają jaki fajny deweloper z 11B. I o to chodzi! thumbright
Nikt przy zdrowych zmysłach nie oczekiwał chyba, że spółka zarobi kokosy na dodatku do gry sprzed dwóch lat, a wyrobienie dobrej marki i pozyskanie kolejnych fanów jest bardzo cenne - zwłaszcza kiedy Frostpunk jest na horyzoncie.

Rekinek
0
Wysłane: 11 listopada 2016 12:44:35 przy kursie: 119,30 zł
Frey@ pozwolisz że się z Tobą nie zgodzę. Przed nami chude miesiące a Firma rzuca na rynek wersję gry bezpłatną. Przecież przygotowanie tej wersji kosztowało zapewne sporo środków a przede wszystkim zaangażowania pracowników którzy w tym czasie mogli pracować nad FP. Wg mnie ci którzy mieli kupić grę już to zrobili a pozostał niewielki procent tych którzy czekają do przeceny 80-90%. Piszesz o zadowoleniu posiadaczy gry z tego że dostają dodatek za darmo. A jaki to wg Ciebie będzie miało wpływ na sprzedaż FP? Bo ja sądzę że jeżeli gra będzie dobra to się sprzeda a jeśli coś nie wypali to takie rozdawnictwo nic nie da. Takie ruchy filantropijne są zrozumiałe w takich firmach jak CDP i większych a nie takiej malutkiej firmy w chwili przesilenia rozwojowego.

mori
0
Wpisów: 127
Wysłane: 11 listopada 2016 13:23:57 przy kursie: 119,30 zł
IMO ruch dobry, kopiujący dobre i sprawdzone zagrania (jak choćby Skyrim:Legendary Edition całkiem niedawno). Dodatek jest darmowy dla posiadaczy gry, ktoś będzie chciał się przekonać kupi wersję rocznicową :) Byłoby odrobinę lepiej gdyby poinformowali o tym wcześniej to by zwiększyło minimalnie sprzedaż bundli i innych promocji (ostatnio gra była dodawana gratis przez Amazon/twich)

Rekinek
0
Wysłane: 11 listopada 2016 15:06:41 przy kursie: 119,30 zł
Oczywiście że ruch dobry. Tylko nie ta spółka i nie ten czas rozwoju. Po co była ta ostatnia promocja za 75% wiedząc że za tydzień będzie dostępna wersja która może wymusić zakup w pełnej cenie? Myślałem że dostaniemy małą poduszkę przed raportem a tu lipablackeye

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

434 435 436 437 438

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,308 sek.

dyzgyuvv
rfwcbjpq
uugcwheb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bxpnrvay
ydvpwxio
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat