Witam wszystkich,
Napotkałem na problem z ręczną kalkulacją ceny obligacji w Excelu przy danym poziomie rentowności i chciałbym się z Wami skonsultować co robię źle.
Na "ruszt" wziąłem obligację skarbową DS0727 (nominał 1000, kupon 2,5%, zapadalność 2027-07-25, przyjąłem dzień rozliczenia transakcji na 2017-08-16 i cenę transakcji na 92,55%). Przy tych parametrach rentowność z formuły RENTOWNOŚĆ wychodzi 3,3953% i jest to wartość prawidłowa.
Spróbowałem też ręcznie obliczyć cenę tej obligacji przy powyższych parametrach i obliczonej rentowności - chciałem wyjść na tę cenę 92,55%. W teorii w książkach wszystko wygląda ładnie, liczba w potędze przy dyskontowaniu jest zazwyczaj równa. Tutaj jednak wyceniamy obligację w okresie międzyodsetkowym, więc potęgę przy dyskontowaniu pierwszego z kuponów obliczyłem następująco:
liczba dni do kolejnego kuponu (2018-07-25 odjąć 2017-08-16 = 343 dni) / liczba dni w roku (365) = 0,9397.
Kolejne potęgi analogicznie, biorąc jednak pod uwagę terminy płatności kolejnych kuponów i dzień rozliczenia.
Następnie standardowo zdyskontowałem kupony wykorzystując obliczone powyżej potęgi. Cena wyszła mi jednak inna, tj. 92,70.
Czy mógłby ktoś rzucić okiem w czym błąd? Plik załączam tutaj:
Plik Excel - kalkulacja ceny obligacjiZ góry dziękuję :)