PARTNER SERWISU
jcjrhzkv
37 38 39 40 41
gromryszard
0
Wpisów: 104
Wysłane: 4 września 2009 15:55:01 przy kursie: 13,10 zł
tomon20 napisał(a):
Nerwy puszczają. Ja trzymam, najwyżej wyjdzie z tego inwestycja długoterminowa ale myślę, że w miarę opłacalna.

spokojnie ja wytrzymuję; chociaż chciałbym żeby spółka udała się na zasłużone wzrosty Angel

Myski
0
Wpisów: 1
Wysłane: 4 września 2009 15:55:56 przy kursie: 13,10 zł
no ja też mam sporo akcji Dudy.....spokojnie myśle ,ze będzie dobrze.Jak tylko zaczną podpisyać z rosją kontrakty:)

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 4 września 2009 16:04:42 przy kursie: 13,10 zł
zastanowmy sie co wiemy i czego jestesmy pewni odnosnie samej firmy:
a) duda ulozyla sie z bankami i nie jest bankrutem,
b) bije sie w piersi i wprowadza procesy naprawcze dobrze oceniane przez komentatorow,
c) rozwija sie na rynku (Rosja),
d) zaczyna sie uniezalezniac (czesciowo) poprzez wlasne chlewnie.

dodatkowo, zaczynamy byc, jak to dzisiaj wyczytalem 'perla w koronie EU' - wiem, wiem, gornolotne, ale...
do rzeczy - jest dobrze, a bedzie lepiej i nic nie przemawia za spadkiem wartosci tych akcji. to co widzimy jest niczym innym jak panika poraportowa i propagandowa (korekta! ratuj sie kto moze!) umiejetnie poprowadzona za raczke przez jakiegos grubaska. a ze ludzie zakupili po 1,6 lub wiecej, bo 'ladnie zarlo' i juz od miesiaca siedza z mrozonka, wiec powoli sie przerzucaja na inne papiery. grubasom to na reke, bo ich nie cisnie ze 'mrozonka', a 'moglbym w tym czasie na papierze xx zarobic xx%'. to oni ustalaja, co i kiedy zacznie rosnac Silenced

kto kupil na short'a, ten niestety jest w plecy (lub zostaje na long'a), bo grubasowi ta spolka sie podoba. takie jest moje zdanie, ale z checia wyslucham innych opinii.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

gromryszard
0
Wpisów: 104
Wysłane: 4 września 2009 16:20:15 przy kursie: 13,10 zł
siekoo napisał(a):
zastanowmy sie co wiemy i czego jestesmy pewni odnosnie samej firmy:
a) duda ulozyla sie z bankami i nie jest bankrutem,
b) bije sie w piersi i wprowadza procesy naprawcze dobrze oceniane przez komentatorow,
c) rozwija sie na rynku (Rosja),
d) zaczyna sie uniezalezniac (czesciowo) poprzez wlasne chlewnie.

dodatkowo, zaczynamy byc, jak to dzisiaj wyczytalem 'perla w koronie EU' - wiem, wiem, gornolotne, ale...
do rzeczy - jest dobrze, a bedzie lepiej i nic nie przemawia za spadkiem wartosci tych akcji. to co widzimy jest niczym innym jak panika poraportowa i propagandowa (korekta! ratuj sie kto moze!) umiejetnie poprowadzona za raczke przez jakiegos grubaska. a ze ludzie zakupili po 1,6 lub wiecej, bo 'ladnie zarlo' i juz od miesiaca siedza z mrozonka, wiec powoli sie przerzucaja na inne papiery. grubasom to na reke, bo ich nie cisnie ze 'mrozonka', a 'moglbym w tym czasie na papierze xx zarobic xx%'. to oni ustalaja, co i kiedy zacznie rosnac Silenced

kto kupil na short'a, ten niestety jest w plecy (lub zostaje na long'a), bo grubasowi ta spolka sie podoba. takie jest moje zdanie, ale z checia wyslucham innych opinii.

ja uważam podobnie, trzeba jeszcze trochę poczekać ale fakty wskazują, że akcje spółki wzrosną

tpk
tpk
0
Wpisów: 33
Wysłane: 4 września 2009 16:23:03 przy kursie: 13,10 zł
zawsze mozna kupic taniej...,

a 'gruby' to jest tylko rynek

misiekmisjn
0
Wpisów: 4
Wysłane: 4 września 2009 16:28:12 przy kursie: 13,10 zł
Też podzielam wasz optymizm. Długo obserwowałem tą spółkę i postanowiłem wreszcie "odmrozić" co nieco z innej spółki i przenieść część tutaj. Najwyżej znowu "zamrożę". Skusiło mnie jednak hasło "ROSJA" i 200 mln do wykarmienia. :P

siekoo
0
Wysłane: 4 września 2009 16:39:42 przy kursie: 13,10 zł
tpk napisał(a):

nie do konca - gruby to inwestor (osoba, fund, bank) ktora moze miec realny wplyw na cene akcji. prosty przyklad - cena dudy oscylowala w okolicach 1.6 i dajmy na to ze mogla by wzrosnac do 3.2 (zeby bylo latwo liczyc). pakujac 100mln po 1.6 masz 200% zysku. sciagajac cene za 0,2mln do 1.2 i pakujac sie po tej cenie za 0.8mln masz dla juz 267% dla 0,8 + 'drobne' z poszczegolnych poziomow 0.2mln. dla ceny wyjscia rownej 6.4 masz 400% jak wejdziesz po 1.6, ale juz 533% jak wejdziesz po 1.2.
i co? gra nie warta swieczki?

tpk
tpk
0
Wysłane: 4 września 2009 16:58:32 przy kursie: 13,10 zł
siekoo napisał(a):
tpk napisał(a):

nie do konca - gruby to inwestor (osoba, fund, bank) ktora moze miec realny wplyw na cene akcji. prosty przyklad - cena dudy oscylowala w okolicach 1.6 i dajmy na to ze mogla by wzrosnac do 3.2 (zeby bylo latwo liczyc). pakujac 100mln po 1.6 masz 200% zysku. sciagajac cene za 0,2mln do 1.2 i pakujac sie po tej cenie za 0.8mln masz dla juz 267% dla 0,8 + 'drobne' z poszczegolnych poziomow 0.2mln. dla ceny wyjscia rownej 6.4 masz 400% jak wejdziesz po 1.6, ale juz 533% jak wejdziesz po 1.2.

czysta teoria spiskowa i szukanie winnych wokol siebie, a nie w podjeciu zlej decyzji.

Jarbas
0
Wpisów: 1 169
Wysłane: 4 września 2009 17:09:51 przy kursie: 13,10 zł
tpk napisał(a):
siekoo napisał(a):
tpk napisał(a):

czysta teoria spiskowa i szukanie winnych wokol siebie, a nie w podjeciu zlej decyzji.

Ciekawe... a może "owy grubas" zapakował się w okresie gdy akcje kosztowały mniej jak 1zł więc policz sam jaki ma dzisiaj zwrot z inwestycji...
EDIT:

Pocieszający może być fakt że wyżej można zauważyć potencjał zmiany 302% ;)
Edytowany: 4 września 2009 17:11

tpk
tpk
0
Wysłane: 4 września 2009 17:26:42 przy kursie: 13,10 zł
Jarbas napisał(a):
tpk napisał(a):
siekoo napisał(a):

Ciekawe... a może "owy grubas" zapakował się w okresie gdy akcje kosztowały mniej jak 1zł więc policz sam jaki ma dzisiaj zwrot z inwestycji...
EDIT:

Pocieszający może być fakt że wyżej można zauważyć potencjał zmiany 302% ;)

wychodzi jakies 137% (biorac pod uwage ceny zamkniecia), no ale jak 'siekoo' (ten nick to chyba od 'sie qrwa wie') wyliczyl mozna jeszcze zarobic 533%, to 'gruby' dalej laduje (a raczej spuszcza cene)

ps. powininem wiecej jesc - bede 'GRUBY' i Dudzie dam zarobic...

siekoo
0
Wysłane: 4 września 2009 18:28:11 przy kursie: 13,10 zł
buuu crybaby

jak masz 5 zl to jest to twoje 100%, jak powiekszysz do 10zl to masz 200% kwoty wyjsciowej, ale zysku jest 100% - zgadza sie, zle to ujalem, kajam sie.

Jarbas - nie wierze, by ktos zarzadzajacy polskim funduszem kupil 'wtedy' dude ponizej zeta.

tpk - ja nie narzekam, ze duda spada, nick nie jest od 'sie qrwa wie', a ceny nie zanizysz poniej pewnego poziomu. moze masz racje, moze nikt nie ma chrapki na prosiaka i tylko ludzie sa zniecierpliwieni i wywalaja, tylko czy warto z tego powodu 'rozszyfrowywac' od czego jest czyjs nick?

hough blackeye

cela22
0
Wpisów: 239
Wysłane: 4 września 2009 18:57:21 przy kursie: 13,10 zł
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 84 / 2009
Data sporządzenia: 2009-09-04
Skrócona nazwa emitenta
DUDA
Temat
Polski Koncern Mięsny DUDA S.A. – Opoka Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. – zawiadomienie sporządzone na podstawie art. 69 ust. 5 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał od Opoka Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie, które działa w imieniu Opoka Fundusz Inwestycyjny Zamknięty, zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 5 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. nr 184, poz. 1539 z późn. zm.) informujące o zmianie celu i zamiaru w zakresie dalszego zwiększania udziału w ogólnej liczbie głosów z akcji w spółce pod firmą Polski Koncern Mięsny DUDA S.A., wskazanego w punkcie 4 zawiadomienia z dnia 29 lipca 2009 roku, o treści którego Spółka informowała w raporcie bieżącym nr 71/2009 z dnia 30 lipca 2009 roku.

Opoka Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. informuje, iż w dniu 02 września 2009 roku podjęło decyzję o zbywaniu akcji Spółki, a tym samym o zmniejszeniu udziału w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Jak myslicie dlaczego sprzedaja wlasnie teraz kiedy to przed spolka niby otwarta droga do wzrostow?
Obilo mi sie o uszy ze "Opoka to Duda", ze ten fundusz jest w jakis sposob powiazany z Duda i ma dostep do informacji poufnych. To prawda czy tylko mi sie cos wydawalo?

tycoon
0
Wpisów: 243
Wysłane: 4 września 2009 20:03:30 przy kursie: 13,10 zł
siekoo napisał(a):
buuu crybaby

jak masz 5 zl to jest to twoje 100%, jak powiekszysz do 10zl to masz 200% kwoty wyjsciowej, ale zysku jest 100% - zgadza sie, zle to ujalem, kajam sie.

Jarbas - nie wierze, by ktos zarzadzajacy polskim funduszem kupil 'wtedy' dude ponizej zeta.

tpk - ja nie narzekam, ze duda spada, nick nie jest od 'sie qrwa wie', a ceny nie zanizysz poniej pewnego poziomu. moze masz racje, moze nikt nie ma chrapki na prosiaka i tylko ludzie sa zniecierpliwieni i wywalaja, tylko czy warto z tego powodu 'rozszyfrowywac' od czego jest czyjs nick?

hough blackeye

opoka skupowała bodajze akcje od 0.8-1.0. Teraz wywala, bo pewnie szykuje kase na emisje dla instytucjonalnych, a poza tym realizuje zyski. Miejmy nadzieje, ze juz wiecej nie beda sypać i od poniedziałku jakies odreagowanie.
get rich or die trying...

rmz
rmz
0
Wpisów: 51
Wysłane: 4 września 2009 20:20:30 przy kursie: 13,10 zł
Wycofanie się funduszy z DUDy to złe info bo:
1. Może to świadczyć iż mają info o czymś o czym my nie wiemy, szczególnie dotyczy to Opoki która to "powstała z inicjatywy członków rodziny Duda"(ze strony TFI OPOKA) - kto ma mieć info do poufnych info jak nie oni?
2. Fundusze nie działają na swoją szkodę, wniosek jest prosty - spodziewają się spadków. Gdyby nie to zwiększały by a nie zmniejszały zaangażowanie

Ale to tylko moje zdanie - wprowadźcie mnie z błędu bo jestem zapakowany dudą na maxa.

tycoon
0
Wysłane: 4 września 2009 20:34:01 przy kursie: 13,10 zł
rmz napisał(a):
Wycofanie się funduszy z DUDy to złe info bo:
1. Może to świadczyć iż mają info o czymś o czym my nie wiemy, szczególnie dotyczy to Opoki która to "powstała z inicjatywy członków rodziny Duda"(ze strony TFI OPOKA) - kto ma mieć info do poufnych info jak nie oni?
2. Fundusze nie działają na swoją szkodę, wniosek jest prosty - spodziewają się spadków. Gdyby nie to zwiększały by a nie zmniejszały zaangażowanie

Ale to tylko moje zdanie - wprowadźcie mnie z błędu bo jestem zapakowany dudą na maxa.

Ad.1. Może nie wiemy o czymś, ale obserwując zachowanie funduszy od początku tygodnia to każdy wywalał. Ja myśle, ze skoro do emisji serii "H" ma dojsc, bedzie ona dla instytucjonalnych i tych co maja PP na rachunkach (starzy akcjonariusze) po 1.1 - Maciuś wspominał kiedyś, że beda rozmawiać z instytucjonalnymi na temat objęcia. Jeśli tak, to chyba im bardziej opłaca sie wywalic teraz na wyzszych poziomach towar, objac po 1,1 a konkret popyt i tak sie bedzie pojawiał na nizszych poziomach. Potencjal do wzrostow spory, mali wywinduja i tak kurs do gory, jesli tylko Opoka sie wysypie. A co do tego, ze oni wiedzą o jakimś "trupie w szafie" to nie sądze. Ta zwałka chyba pod ta emisje. Ale to moja opinia.

Ad.2. Wydawać by sie mogło, lecz czasami zarządzający postępuja nieracjonalnie...w końcu to nie ich pieniądze.

rmz
rmz
0
Wpisów: 51
Wysłane: 4 września 2009 20:55:42 przy kursie: 13,10 zł
Może po prostu fundusze mają info że zawieszona emisja akcji H po 1,1 będzie kontynuowana. Wtedy rachunek prosty oddać po 1,3 i kupić po 1,1. To by jednak oznaczało długą zawieszkę w okolicach 1,1.

GreGaz
0
Wpisów: 49
Wysłane: 4 września 2009 21:01:07 przy kursie: 13,10 zł
A mi się wydaje, że Duda po raz kolejny wszystkich w bambuko robi. Mieli akcje skupowac, a tu co? Sprzedaja.

A moze sprzedają po to by kupic za 20 baniek akcje nowej emisji, żeby było, że wywiązali się z umowy z bankami.

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 4 września 2009 21:38:43 przy kursie: 13,10 zł
Widzę że zaczynają sie pojawiać teorie jakoby tajemniczy "Grubas" dołował rynek. Zastanówcie sie na spokojnie kto ma kupowac DUDE po 1.4, 1.5 czy wyżej skoro już niedługo będą emitowane akcje po 1.1. i zaleja rynek smieciami???? Wartość emisji to około 110 mln.

Co do Opoki to wywalaja teraz z wyżej wymienionego powodu, familia Dudów musi objąć papiery za 20 mln. A poza tym to żaden fund i tyle w temacie.

tycoon
0
Wysłane: 4 września 2009 21:42:23 przy kursie: 13,10 zł
JAG napisał(a):
Widzę że zaczynają sie pojawiać teorie jakoby tajemniczy "Grubas" dołował rynek. Zastanówcie sie na spokojnie kto ma kupowac DUDE po 1.4, 1.5 czy wyżej skoro już niedługo będą emitowane akcje po 1.1. i zaleja rynek smieciami???? Wartość emisji to około 110 mln.

Co do Opoki to wywalaja teraz z wyżej wymienionego powodu, familia Dudów musi objąć papiery za 20 mln. A poza tym to żaden fund i tyle w temacie.

czemu maja zalac rynek od razu? banki do 2012 nie wywala, a opoka zgarnie z emisji i na pewno ich nie odda tak tanio. Teraz szykuje kasiore na ta emisje i tyle.

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 4 września 2009 21:48:43 przy kursie: 13,10 zł
tycoon napisał(a):
JAG napisał(a):

czemu maja zalac rynek od razu? banki do 2012 nie wywala, a opoka zgarnie z emisji i na pewno ich nie odda tak tanio. Teraz szykuje kasiore na ta emisje i tyle.

Banki zostawiam na boku, co do zalania rynku to jest to kwestia bardzo prosta: ile jest wartych 100 twoich akcji gdy nagle pojawi sie 100 takich samych akcji??? A wartość spółki jest taka sama?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

37 38 39 40 41

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,410 sek.

onyuwxwi
israrvzo
myyzcvar
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pluwfjdj
yorqgzxm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat