lxlldonf
Advertisement
PARTNER SERWISU
mouwyscn
312 313 314 315 316

Porozumienie obligatariuszy GetBack SA - CAPITEA SA

bukos4
6
Wpisów: 679
Wysłane: 27 listopada 2018 20:37:16
Krzysztof ZZ napisał(a):
@ bukos dobry pomsl biedzie kasa na wyplate odszkodowan dal obecnych oszukanych akcjonariuszy ktorzy nabywali akcje na podstawie sfalszowanych danych. Spolka jesli przetrwa jest pewniakiem do wyplaty odszkodowan za falszowanie raportow. Dobrze zeby taki fundusz byl wiec wszyscy poszkodowani beda mogli dochodzic kasy

to sa marzenia scietej glowy, akcjonariusze nic nie dostana....
ci co wiecej stracili na akcjach musieliby zaryzykować 150tys zl na niepewny proces...
wy nie rozumiecie ze wielu obligatariuszy ma juz wyroki, np po klauzuli z art 777 kpc. i co z tego? mozemy cos odzyskac? nie bo PPU wyłączyło tą możliwość; jezeli beda takie wyroki dla akcjonariuszy spolka znowu wlaczy zmiane ukladu albo sanacje i nic nie dostaniecie...a za proces tez wam nikt nie zwroci i bedzie to kolejna strata...wiec takie gadki to sobie tam mozecie bede pisac na forum, ja czekam na pierwszy wyrok na korzysc akcjonariusza...powodzenia...
a moj post wyrazil radosc z tego, ze idziemy w kierunku wyplaty przez fundusz (albo inaczej) a nie przez dywidende, dzieki czemu nie pozbawie sie mozliwosci odzyskow z fraudow a jedoczesnie bede mogl pozwac dystrybutora, ktorym w sporej czesci moich obligow byl IB/LB

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 20:39:53
maciej_61 napisał(a):
alder74 napisał(a):
@ maciej_61
Czy nazwanie kogoś trolem nie jest aby argumentem "ad personam'?

Jest. Tylko że ja tak nikogo nie nazwałem. Chyba że masz na myśli wpis w którym piszę o swojej osobie że nie jestem trollem.

ile wy macie lat? jak dzieci w przedszkolu... skupcie sie na merytorycznej robocie a nie ciagle przepychanki kto kogo jak nazwal....ludzie tego sie juz czytac nie daje...

Kibic1
0
Wpisów: 51
Wysłane: 27 listopada 2018 20:43:10
@Maupa_w_niebieskim

Cytat:
A teraz do rzeczy.
Układ jest umową pomiędzy spółką (dłużnikiem) a wierzycielami (niezależnie od rodzaju wierzytelności). Objęte układem z mocy prawa są wierzytelności niezabezpieczone rzeczowo na majątku dłużnika. Dla posiadaczy wierzytelności zabezpieczonych na majątku Dłużnika przystąpienie do układu jest dobrowolne.
Jeden wierzyciel może jednocześnie występować w kilku grupach układowych w zależności od rodzju przysługujących mu wierzytelności np. Kowalski ma obligacje GBK za 1000 zł i niespłaconą przez GBK fakturę za papier toaletowy który im dostarczył na 100 zł to : z tytułu obligacji będzie w grupie I a z tytułu faktury za papier w grupie VI.

Może zamiast dywagować 'co poeta miał na myśli' z tą grupą IV po prostu zwróćcie się ie do NS o objaśnienie?. Tak będzie prościej

Czy ktoś z uczestników forum wystąpił już do NS o wyjaśnienie kwestii Akcjonariuszy posiadających obligacje ? Do której grupy zostaną zakwalifikowani ?

NerfMe
0
Wpisów: 224
Wysłane: 27 listopada 2018 20:47:10
www.stockwatch.pl/wiadomosci/u...

I kolejna "pomoc" ze strony Pasństwa... Brak słów, albo inaczej wiele się ciśnie na usta, ale nie do napisania...

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 20:50:52
NerfMe napisał(a):
Jak ktoś nie mial okazji, bardziej merytorycznie:

m.bankier.pl/wiadomosc/Panstwo...

no tu z kolei jest mowa o czerpaniu korzysci z roszczen (fraudow) poprzez akcje, czyli znowu idea dywidendy...nie koresponduje to w pelni z uchwala RW, chaos informacyjny...

Krzysztof ZZ
0
Wpisów: 26
Wysłane: 27 listopada 2018 20:53:43
bukos4 napisał(a):
Krzysztof ZZ napisał(a):
@ bukos dobry pomsl biedzie kasa na wyplate odszkodowan dal obecnych oszukanych akcjonariuszy ktorzy nabywali akcje na podstawie sfalszowanych danych. Spolka jesli przetrwa jest pewniakiem do wyplaty odszkodowan za falszowanie raportow. Dobrze zeby taki fundusz byl wiec wszyscy poszkodowani beda mogli dochodzic kasy

ci co wiecej stracili na akcjach musieliby zaryzykować 150tys zl na niepewny proces...
wy nie rozumiecie ze wielu obligatariuszy ma juz wyroki, np po klauzuli z art 777 kpc. i co z tego? mozemy cos odzyskac? nie bo PPU wyłączyło tą możliwość; jezeli beda takie wyroki dla akcjonariuszy spolka znowu wlaczy zmiane ukladu albo sanacje i nic nie dostaniecie...a za proces tez wam nikt nie zwroci i bedzie to kolejna strata...wiec takie gadki to sobie tam mozecie bede pisac na forum, ja czekam na pierwszy wyrok na korzysc akcjonariusza...powodzenia...
a moj post wyrazil radosc z tego, ze idziemy w kierunku wyplaty przez fundusz (albo inaczej) a nie przez dywidende, dzieki czemu nie pozbawie sie mozliwosci odzyskow z fraudow a jedoczesnie bede mogl pozwac dystrybutora, ktorym w sporej czesci moich obligow byl IB/LB

@ Bukos tylko nie rozumiesz logicznie bo chyba nie masz wiedzy. Jesli sad klepnie uklad to obligatriusze beda dogadani ze spolka i nie beda mogli jej sadzic bo bedzie zawrty uklad za zgoda obu stron czyli roszczenia beda zaspokojone. Po zawarciu ukladu skonczy sie PPU czyli dla przyszlych rosczen bedzie mogl wchodzic komornik. IPO bylo oszustwem tak jak raporty gieldowe wiec mozna ja bedzie sadzic. Skad wziales 150 tys nawet nie wiesz ze najwieksze wadium przewidywane przez prawo to 100 tys na grupe kilkudziesieciu osob to zadne pieniadze, Dla was widze inny problem spolka nie dotrwa wedlug mnie do pierwszej raty i pojdzie w plajte i swoimi akcjami i obligacjami bedziecie mogli sie cieszysc w toalecie :) a wlaczenie znowu PPU czy sanacji do czasu splacenia obecnego ukladu to upadlosc i koniec jakikolwiek pieniedzy dla obecnego ukladu.
Edytowany: 27 listopada 2018 21:02

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 21:11:38
no niestety chyba Tobie brakuje wiedzy
1) nie wliczyles po 25tys na koszty zastepstwa procesowego adwokata swojego i strony pozwanej
2) zmiana ukladu badz wlaczenie kolejnej formy postepowania restrukturyzayjnego wyzeruje wasze roszczenia komornicze, tak samo jak w tej chwili wyzerowalo nasze

tak jak pisalem wczesniej, zycze Ci powodzenia, skladaj pozew, nie wiem na co czekasz...

Krzysztof ZZ
0
Wysłane: 27 listopada 2018 21:16:53
@ bukos wszyscy czekaja na zakonczenie PPU i czy GBK nie padnie za 2 miesiace . Jesli nie to sprawa otwarta. Jesli bedzie nowe PPU to beda musieli sie dogadac z nowymi wierzycielami albo do piachu :) zreszta byloby dziwne zeby sad sie na to zgodzil jesli beda mieli wystarczajaca kase na splate . Dlatego nikt nie chce przejac GB tylko aktywa bo zdaja sobie sprawe ze tu bedzie lawina roszczen . A sparwa jest oczywista a o falszerstwach mowi obecny zarzad :) Tu moga byc pozwy od drobnych OFE i JP Morgan
Edytowany: 27 listopada 2018 21:19

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 21:19:39
tak, tylko ze te falszerstwa dotycza takze nas, mamy teoretycznie pierwszenstwo i widzisz ile mozemy odzyskac... wiec za rok jak sie uprawomocni PPU, jak zlozysz pozew ktory z apelacja i kasacja zajmie ci nastepne 4-5 lat to zycze powodzenia w 2024 r...a wtedy srednio wierze w zwrot kosztow zastepstwa i oplat sadowych od GBK nawet jesli wygrasz...
Edytowany: 27 listopada 2018 21:20

Krzysztof ZZ
0
Wysłane: 27 listopada 2018 21:22:44
@ bukos tak was tez dotycza oszustwa ale zgadzajac sie na uklad jakdyby zamykacie swoje roszczenia wobec spolki . Finito wasz kuartor glosuja za ukladem i sad kelpiac to stwierdza ze sie dogadaliscie. Akcjonariusze nie maja zadnej ugodny z GBK lub kimkolwiek wiec jesli chodzi o mozliwosci procesowe sa o wiele szersze. Kogo byscie nie sadzili powie wam ze sie zgodziliscie na uklad ktry kelpnal sad i zostaliscie zaspokojeni w pelni poprzez konwersje. Jesli 8 lat ma splacac GB to bedzie czas dodatkowo nawet jak pojdzie na sprzedaz aktywow to zostanie wydmuszka tez w sparach prawnych z innymi podmiotami z ktory moga byc pieniadze.
Edytowany: 27 listopada 2018 21:24

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 21:22:47
wiec nie mowcie nam ze zlozycie pozwy, tylko albo skladajcie no albo piszcie o tym ze zlozycie miedzy soba, bo nas obligatariuszy to ani ziebi ani parzy...

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 21:25:56
Krzysztof ZZ napisał(a):
@ bukos tak dotycza oszustwa tez was ale zgadzajac sie na uklad jakdyby zamykacie swoje roszczenia wobec spolki . Finito wasz kuartor glosuja za ukladem i sad kelpiac to stwierdza ze sie dogadaliscie. Akcjonariusze nie maja zadnej ugodny z GBK lub kimkolwiek wiec jesli chodzi o mozliwosci procesowe sa o wiele szersze. Kogo byscie nie sadzili powie wam ze sie zgodziliscie na uklad ktry kelpnal sad i zostaliscie zaspokojeni w pelni poprzez konwersje.

no i jak ty przyjdziesz ze swoja klauzula wykonalnosci wyroku w 2024 r., to Twoj Kurator (albo likwidator) zaglosuje za Ciebie i Ty zgodzisz sie na uklad w ktorym zostaniesz zaspokojony...bedzie dokladnie to samo...tylko ja mam ten wyrok w 2018 r. bo mialem klauzule z rygorem a ty to samo co ja (czyli wyrok z klauzula wykonalnosci) bedziesz mial w 2024 r.

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 27 listopada 2018 21:26:41
@Kibic1
Dzisiaj około godz. 9:30 rano wysłałam 2 mejle do NS (jedna wiadomość przez formularz kontaktowy na stronie) a druga na adres doradcy@kaczmarekskonieczna.pl z zapytaniem czy osoba posiadająca wobec GetBack SA roszczenie z tytułu obligacji i posiadająca jednocześnie akcje GetBack SA (taka 2w 1 obligatariuszo-akcjonariusz) kwalifikuje się do grupy I czy do grupy IV. Do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi.
Około godziny 15ej wysłałam podobne zapytanie do p. Kuratora.
Też na razie odpowiedzi brak, ale w przeszłości korespondowałam już z p. Kuratorem i odpowiadał chociaż z pewnym opóźnieniem więc się spodziewam, że tym razem też 'oświeci'.

Krzysztof ZZ
0
Wysłane: 27 listopada 2018 21:27:51
@ bukos cos nerwowy jestes :)w sumie sie zalatwiliscie bo pewnie GB to rzeczywiscie kiepski adresat pozwow ale inni jak audytor czy abris juz nie. Ale wy juz bedziecie zaspokojeni ukladem wiec nic juz pozwami nie zyskacie przeciez bedizecie mieli akcje :) I teoretycznie zero straty :) wiec kogo byscie nie sadzili bedzie wykorzystywal to przeciwko wam.Ta konwersja zalatwili was bez mydla.

Maupa_w_niebieskim
38
Wpisów: 978
Wysłane: 27 listopada 2018 21:29:44
bukos4 napisał(a):
NerfMe napisał(a):

no tu z kolei jest mowa o czerpaniu korzysci z roszczen (fraudow) poprzez akcje, czyli znowu idea dywidendy...nie koresponduje to w pelni z uchwala RW, chaos informacyjny...

Weźmy poprawkę na to, że być może dziennikarz dostał materiały do artykułu przed podjęciem najnowszej uchwały i stąd ten dysonans.

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 21:30:59
wrecz przeciwnie...tylko ja nie rozumiem skad ten zlot akcjonariuszy tutaj...ja nie mam czasu ani ochoty siedziec na forum dla akcjonariuszy ani zasmiecac im watku. mysle ze juz ci wytlumaczylem ze nas nie ruszaja wasze zapowiedzi pozwow, wiec konsultujcie to miedzy soba, bo tutaj zasmiecacie nam watek...skonczylem ten temat

bukos4
6
Wysłane: 27 listopada 2018 21:31:47
Maupa_w_niebieskim napisał(a):
bukos4 napisał(a):
NerfMe napisał(a):

Weźmy poprawkę na to, że być może dziennikarz dostał materiały do artykułu przed podjęciem najnowszej uchwały i stąd ten dysonans.

mam nadzieje ze jest tak jak mowisz

Krzysztof ZZ
0
Wysłane: 27 listopada 2018 21:33:23
@ bukos zobaczysz spolka nie dotrwa do pierwszej raty ktorej nie splaci i natym sie te wasze misterne plany skoncza :) fundusze akcje itp ..
Edytowany: 27 listopada 2018 21:39

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 27 listopada 2018 22:58:32
Cytat:
Czy ktoś z uczestników forum wystąpił już do NS o wyjaśnienie kwestii Akcjonariuszy posiadających obligacje ? Do której grupy zostaną zakwalifikowani ?

Nie wiadomo... propozycje NS są poniekąd bełktoliwe.
Warto byloby to doprecyzować, żeby potem nie było nieprzyjemnego zdziwienia
Edytowany: 27 listopada 2018 22:59

Badacz
0
Wpisów: 22
Wysłane: 27 listopada 2018 23:20:31
bukos4 napisał(a):
Krzysztof ZZ napisał(a):

A czy widziałeś może pozytywną decyzję o nadaniu klauzuli wykonalności z art 777 dla obligatariuszy? Z tego co mi wiadomo to wszystkie są odrzucane po miesiącach rozpatrywania.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

312 313 314 315 316

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,584 sek.

ylfvbuup
mrfxahvn
ymluiikm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
zhqhyskb
adeheecn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat