0 Dołączył: 2018-08-01 Wpisów: 119
Wysłane:
28 listopada 2018 00:07:29
Krzysztof ZZ napisał(a):@ bukos cos nerwowy jestes :)w sumie sie zalatwiliscie bo pewnie GB to rzeczywiscie kiepski adresat pozwow ale inni jak audytor czy abris juz nie. Ale wy juz bedziecie zaspokojeni ukladem wiec nic juz pozwami nie zyskacie przeciez bedizecie mieli akcje :) I teoretycznie zero straty :) wiec kogo byscie nie sadzili bedzie wykorzystywal to przeciwko wam.Ta konwersja zalatwili was bez mydla. Jakbyś to chciał inaczej rozwiązać - odrzuceniem układu?
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
28 listopada 2018 00:23:33
Badacz napisał(a):
A czy widziałeś może pozytywną decyzję o nadaniu klauzuli wykonalności z art 777 dla obligatariuszy? Z tego co mi wiadomo to wszystkie są odrzucane po miesiącach rozpatrywania.
to prawda ze tak na poczatku bylo, sam dostalem 1 odmowe, ale jestem tez w dyspozycji nadanej klauzuli, tylko ze one nic nam nie daja...
Edytowany: 28 listopada 2018 00:23
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 803
Wysłane:
28 listopada 2018 02:34:25
Chciałbym powtórzyć pytanie zadane jakiś czas temu ale nie uzyskałem odpowiedzi. Może ktoś zna na nie odpowiedź. KNF jak wiadomo wpisał IB/LB na listę ostrzeżeń ze względu na nielegalny obrót produktami maklerskimi i zawiadomił o tym Prokuraturę. Czy w przypadku zawarcia w końcu układu i stwierdzenia przez Sąd faktycznie nielegalnego działania IB, zamyka mi to drogę do roszczeń wobec IB? Według mnie nie bo układ jest zawierany z GBK a nie IB więc droga do roszczeń wydaje się otwarta. Ale może się mylę. Ktoś zna odpowiedź na to? Sprawa o tyle ważna że dotyczy znakomitej części obligatariuszy, tzn wszystkich tych co kupowali obligi w IB przed końcem połowy listopada zeszłego roku.
Edytowany: 28 listopada 2018 02:41
|
|
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
28 listopada 2018 07:16:41
Ja osobiscie uwazam ze spolka pod wzgledem operacyjnym jest juz dzis trupem ale zarzad musi to pudrowac(np. Pozbawiajac dostepu do jakichkolwiek danych) zeby moc jak najwiecej zgarnac do wlasnej kieszeni
|
|
0 Dołączył: 2018-09-06 Wpisów: 26
Wysłane:
28 listopada 2018 09:16:05
maciej_61 napisał(a):Chciałbym powtórzyć pytanie zadane jakiś czas temu ale nie uzyskałem odpowiedzi. Może ktoś zna na nie odpowiedź. KNF jak wiadomo wpisał IB/LB na listę ostrzeżeń ze względu na nielegalny obrót produktami maklerskimi i zawiadomił o tym Prokuraturę. Czy w przypadku zawarcia w końcu układu i stwierdzenia przez Sąd faktycznie nielegalnego działania IB, zamyka mi to drogę do roszczeń wobec IB? Według mnie nie bo układ jest zawierany z GBK a nie IB więc droga do roszczeń wydaje się otwarta. Ale może się mylę. Ktoś zna odpowiedź na to? Sprawa o tyle ważna że dotyczy znakomitej części obligatariuszy, tzn wszystkich tych co kupowali obligi w IB przed końcem połowy listopada zeszłego roku. @ maciej_61 wedlug mnie ww dluzej mierze tak zamyka uklad bo jest konwersja na ktora reprezentaci wierzycieli sie zgodzili. Przy zakaldanej konwersji jestescie teoretycznie prawie w 100% "splaceni" . Banki beda graly ta karta. Inna sprawa iz te akcje beda nic nie warte a jesli spolka wytrzyma pierwsza rate to bedzie dobrze I tylko w waraincie inwestorskim. Mozecie podziekowac Panu Radkowi za konwersje ktora nic wam nie daje a pozbawia prawa do roszczen.
Edytowany: 28 listopada 2018 09:30
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 09:23:00
MA napisał(a):Krzysztof ZZ napisał(a):@ bukos cos nerwowy jestes :)w sumie sie zalatwiliscie bo pewnie GB to rzeczywiscie kiepski adresat pozwow ale inni jak audytor czy abris juz nie. Ale wy juz bedziecie zaspokojeni ukladem wiec nic juz pozwami nie zyskacie przeciez bedizecie mieli akcje :) I teoretycznie zero straty :) wiec kogo byscie nie sadzili bedzie wykorzystywal to przeciwko wam.Ta konwersja zalatwili was bez mydla. Jakbyś to chciał inaczej rozwiązać - odrzuceniem układu? Nie wedlug mnie powinniscie isc na uklad inwestorski przynajmnie jeszt szansa ze otrzymacie cos . W przpadku splaty przez lata jesli tylko jedna rata sie opozni to jest automatyczna updalosc. Jesli chodzi o konwersje to "Pan" Radek was zrobil bez mydala. 40 mld akcj po 5 gr to niestrowalna spolka . Do tego akcje warte sa zero bo gielda zawsze wycenia przyszlos a przyszlosc to updlaosc w kazdym wariancie. Przeciez nawet jesli ta firma od razu nie udapnie to bedzie egzytowala tylko po to zeby wyczerpac obecne portfele a nie pozyskiwac noew. Przy konwersji wierzyciele staja sie wlacicielami czyli teraz Wy jestes odpowiedzialni za splate Was. Do tego "teoretycznie " przez konwersje jestescie zaspokojeni wiec banki I instytucje co wam sprzedawaly lewizne maja was z glowy. Konwersja tez abris umywa rece gdyz bedzie mial bardzo maly pakiet akcji. Dlaczego banki nie chca akcji ? Nie chca brac odpowiedzialnosci a wiedza ze akcje nic nie warte. Pwoninniscie doazyc do spalty jak najwiekszej kasy od razu przy zachowaniu Abrisu przy decydujacym glosie w spolce zeby byl wciaz odpowiedzialny przed Wami czyli de facto zero albo minimalna konwersja..
Edytowany: 28 listopada 2018 09:25
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 09:28:07
bukos4 napisał(a):Badacz napisał(a):
A czy widziałeś może pozytywną decyzję o nadaniu klauzuli wykonalności z art 777 dla obligatariuszy? Z tego co mi wiadomo to wszystkie są odrzucane po miesiącach rozpatrywania.
to prawda ze tak na poczatku bylo, sam dostalem 1 odmowe, ale jestem tez w dyspozycji nadanej klauzuli, tylko ze one nic nam nie daja... Bo jest PPU . jak sie skonczy komornik moze dzialac ale Obligatoriusze beda juz w ukaldzie czyli nie beda mieli roszczen wiec juz nic po zawarciu ukladu od spolki nie uzyskacie.
Edytowany: 28 listopada 2018 09:28
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 09:33:52
Krzysztof ZZ napisał(a):maciej_61 napisał(a):Chciałbym powtórzyć pytanie zadane jakiś czas temu ale nie uzyskałem odpowiedzi. Może ktoś zna na nie odpowiedź. KNF jak wiadomo wpisał IB/LB na listę ostrzeżeń ze względu na nielegalny obrót produktami maklerskimi i zawiadomił o tym Prokuraturę. Czy w przypadku zawarcia w końcu układu i stwierdzenia przez Sąd faktycznie nielegalnego działania IB, zamyka mi to drogę do roszczeń wobec IB? Według mnie nie bo układ jest zawierany z GBK a nie IB więc droga do roszczeń wydaje się otwarta. Ale może się mylę. Ktoś zna odpowiedź na to? Sprawa o tyle ważna że dotyczy znakomitej części obligatariuszy, tzn wszystkich tych co kupowali obligi w IB przed końcem połowy listopada zeszłego roku. @ maciej_61 wedlug mnie ww dluzej mierze tak zamyka uklad bo jest konwersja na ktora reprezentaci wierzycieli sie zgodzili. Przy zakaldanej konwersji jestescie teoretycznie prawie w 100% "splaceni" . Banki beda graly ta karta. Inna sprawa iz te akcje beda nic nie warte a jesli spolka wytrzyma pierwsza rate to bedzie dobrze I tylko w waraincie inwestorskim. Mozecie podziekowac Panu Radkowi za konwersje ktora nic wam nie daje a pozbawia prawa do roszczen. Gdzie masz informację, że konwersja obejmuje 100% wierzytelności?
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 09:42:53
Krzysztof ZZ napisał(a):MA napisał(a):Krzysztof ZZ napisał(a):@ bukos cos nerwowy jestes :)w sumie sie zalatwiliscie bo pewnie GB to rzeczywiscie kiepski adresat pozwow ale inni jak audytor czy abris juz nie. Ale wy juz bedziecie zaspokojeni ukladem wiec nic juz pozwami nie zyskacie przeciez bedizecie mieli akcje :) I teoretycznie zero straty :) wiec kogo byscie nie sadzili bedzie wykorzystywal to przeciwko wam.Ta konwersja zalatwili was bez mydla. Jakbyś to chciał inaczej rozwiązać - odrzuceniem układu? Nie wedlug mnie powinniscie isc na uklad inwestorski przynajmnie jeszt szansa ze otrzymacie cos . W przpadku splaty przez lata jesli tylko jedna rata sie opozni to jest automatyczna updalosc. Jesli chodzi o konwersje to "Pan" Radek was zrobil bez mydala. 40 mld akcj po 5 gr to niestrowalna spolka . Do tego akcje warte sa zero bo gielda zawsze wycenia przyszlos a przyszlosc to updlaosc w kazdym wariancie. Przeciez nawet jesli ta firma od razu nie udapnie to bedzie egzytowala tylko po to zeby wyczerpac obecne portfele a nie pozyskiwac noew. Przy konwersji wierzyciele staja sie wlacicielami czyli teraz Wy jestes odpowiedzialni za splate Was. Do tego "teoretycznie " przez konwersje jestescie zaspokojeni wiec banki I instytucje co wam sprzedawaly lewizne maja was z glowy. Konwersja tez abris umywa rece gdyz bedzie mial bardzo maly pakiet akcji. Dlaczego banki nie chca akcji ? Nie chca brac odpowiedzialnosci a wiedza ze akcje nic nie warte. Pwoninniscie doazyc do spalty jak najwiekszej kasy od razu przy zachowaniu Abrisu przy decydujacym glosie w spolce zeby byl wciaz odpowiedzialny przed Wami czyli de facto zero albo minimalna konwersja.. W grze są przecież obie wersje - operacyjna i pseudo-inwestorska (pseudo, bo to żaden inwestor tylko kupiec aktywów). Pseudo-inwestorska wydaje się bardziej rozsądna przy obecnych procentach. Co do konwersji - co to znaczy minimalna konwersja (na ile akcji) i czy w jej przypadku nie byli byśmy zaspokojeni, jak napisałeś? I co nam daje odpowiedzialność Abrisu - akcjonariusza, który jest winny co najmniej zaniedbania w postaci braku właściwego nadzoru nad poprzednim zarządem? Teraz sobie poradzą?
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 09:43:35
Nie 100 % ale ze splata jest to chyba 90% (33% + 57%) czyli prawie 100% jak rozumiem toertycznie mozesz dochodzic swoich praw co do tych 10% . ale chyba dla wiekszosci to beda male kwoty. Trzeba tez pmaietac ze IB raczej juz jest pozamiatany.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2014-04-23 Wpisów: 101
Wysłane:
28 listopada 2018 09:44:21
kilka cytatów i prośba o wyjaśnienie jak to rozumiecie: Propozycje układowe: Cytat:1.1.2. Grupa pierwsza „a” („Grupa Ia”) obejmuje wierzycieli podlegających zaliczeniu do Grupy I, którzy do czasu rozpoczęcia głosowania na Zgromadzeniu Wierzycieli nad Układem zgłoszą na piśmie nadzorcy sądowemu lub Sędziemu – komisarzowi przystąpienie do Grupy Ia. Wierzyciele, którzy nie złożą oświadczenia, o którym mowa w zdaniu poprzednim przed przystąpieniem do głosowania będą zaliczeni do Grupy I. Strona kuratora: Cytat:Propozycje układowe przewidują dwie grupy fakultatywne – Grupa 1a i Grupa 2a. Kurator przed głosowaniem przystąpi do obu grup fakultatywnych. W przypadku obligatariuszy reprezentowanych przez kuratora, w której grupie będę? Rozumiem, to tak, że grupa 1a jest teoretycznie opcjonalna ale kurator wybierze dla mnie właśnie grupę 1a. Dobrze rozumiem?
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 09:46:45
MA napisał(a):Krzysztof ZZ napisał(a):MA napisał(a):Krzysztof ZZ napisał(a):@ bukos cos nerwowy jestes :)w sumie sie zalatwiliscie bo pewnie GB to rzeczywiscie kiepski adresat pozwow ale inni jak audytor czy abris juz nie. Ale wy juz bedziecie zaspokojeni ukladem wiec nic juz pozwami nie zyskacie przeciez bedizecie mieli akcje :) I teoretycznie zero straty :) wiec kogo byscie nie sadzili bedzie wykorzystywal to przeciwko wam.Ta konwersja zalatwili was bez mydla. Jakbyś to chciał inaczej rozwiązać - odrzuceniem układu? Nie wedlug mnie powinniscie isc na uklad inwestorski przynajmnie jeszt szansa ze otrzymacie cos . W przpadku splaty przez lata jesli tylko jedna rata sie opozni to jest automatyczna updalosc. Jesli chodzi o konwersje to "Pan" Radek was zrobil bez mydala. 40 mld akcj po 5 gr to niestrowalna spolka . Do tego akcje warte sa zero bo gielda zawsze wycenia przyszlos a przyszlosc to updlaosc w kazdym wariancie. Przeciez nawet jesli ta firma od razu nie udapnie to bedzie egzytowala tylko po to zeby wyczerpac obecne portfele a nie pozyskiwac noew. Przy konwersji wierzyciele staja sie wlacicielami czyli teraz Wy jestes odpowiedzialni za splate Was. Do tego "teoretycznie " przez konwersje jestescie zaspokojeni wiec banki I instytucje co wam sprzedawaly lewizne maja was z glowy. Konwersja tez abris umywa rece gdyz bedzie mial bardzo maly pakiet akcji. Dlaczego banki nie chca akcji ? Nie chca brac odpowiedzialnosci a wiedza ze akcje nic nie warte. Pwoninniscie doazyc do spalty jak najwiekszej kasy od razu przy zachowaniu Abrisu przy decydujacym glosie w spolce zeby byl wciaz odpowiedzialny przed Wami czyli de facto zero albo minimalna konwersja.. W grze są przecież obie wersje - operacyjna i pseudo-inwestorska (pseudo, bo to żaden inwestor tylko kupiec aktywów). Pseudo-inwestorska wydaje się bardziej rozsądna przy obecnych procentach. Co do konwersji - co to znaczy minimalna konwersja (na ile akcji) i czy w jej przypadku nie byli byśmy zaspokojeni, jak napisałeś? I co nam daje odpowiedzialność Abrisu - akcjonariusza, który jest winny co najmniej zaniedbania w postaci braku właściwego nadzoru nad poprzednim zarządem? Teraz sobie poradzą? Konwersja was ruguje w duzej mierze mozliwosci dochodzenia odszkodowan a bedziecie w duzej mierze odpowiedzialni za spolke. Chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie wierzy ze akcje sa cos warte. Do tego dabrowski juz cos wspomina o wycofaniu z gieldy wiec nawet nie bedzie mozliwosci sprzedazy chyba ze na umowe cywilnno prawna. Jesli chodzi o konwersje to moze to byc na przyklad 200 mln akcji w sumie nie bedziecie przez to zaspokojeni ale bedziecie mieli kontrole nad spolka jesli byscie chcieli.
Edytowany: 28 listopada 2018 09:52
|
|
38 Dołączył: 2016-02-29 Wpisów: 978
Wysłane:
28 listopada 2018 10:03:42
kryza napisał(a):kilka cytatów i prośba o wyjaśnienie jak to rozumiecie: Propozycje układowe: Cytat:1.1.2. Grupa pierwsza „a” („Grupa Ia”) obejmuje wierzycieli podlegających zaliczeniu do Grupy I, którzy do czasu rozpoczęcia głosowania na Zgromadzeniu Wierzycieli nad Układem zgłoszą na piśmie nadzorcy sądowemu lub Sędziemu – komisarzowi przystąpienie do Grupy Ia. Wierzyciele, którzy nie złożą oświadczenia, o którym mowa w zdaniu poprzednim przed przystąpieniem do głosowania będą zaliczeni do Grupy I. Strona kuratora: Cytat:Propozycje układowe przewidują dwie grupy fakultatywne – Grupa 1a i Grupa 2a. Kurator przed głosowaniem przystąpi do obu grup fakultatywnych. W przypadku obligatariuszy reprezentowanych przez kuratora, w której grupie będę? Rozumiem, to tak, że grupa 1a jest teoretycznie opcjonalna ale kurator wybierze dla mnie właśnie grupę 1a. Dobrze rozumiem? Jakby jeszcze ktoś nie zauważył, to na stronie p. Kuratora http://www.biurosyndyka.pl jest już poprawka w tabelkach - i tak jak twierdziłam grupa IV dotyczy DNLD, a zatem jakikolwiek obligatariusz majcy chociaż 1 akcję GBK znajdzie się z automatu w grupie I a nie w grupie IV. Czyli tradycyjnie wyszło 'na moje' Jeżeli nie wyłączyłeś się spod kurateli (p. Kurator będzie głosował w Twoim imieniu) a interesuje Cię niższa konwersja to nie musisz żadnych pism składać itd bo p. Kurator zapowiedział że niejako 'hurtowo' przystąpi do grupy "1a". Gdybyś już był wyłączony spod kurateli i chciał niższą konwersję to przed głosowaniem powinienes zgłosić na piśmie do NS lub Sędziego Komisarza że chcesz być włączony do grupy '1a'. Natomiast jakbyś nie wyłączył się spod kurateli ale był zainteresowany dużą konwersją to trzeba szybciutko wyłączać się spod kurateli i głosować samemu.
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 10:08:08
Krzysztof ZZ napisał(a):Nie 100 % ale ze splata jest to chyba 90% (33% + 57%) czyli prawie 100% jak rozumiem toertycznie mozesz dochodzic swoich praw co do tych 10% . ale chyba dla wiekszosci to beda male kwoty. Trzeba tez pmaietac ze IB raczej juz jest pozamiatany. Konwersji też są przecież 2 wersje. Większość z automatu (poprzez kuratora) trafi na konwersję 3% i wówczas wg. Twojego schematu będą mogli teoretycznie dochodzić 64% (lub 73% w pseudo-inwestorskiej). Są też jeszcze odsetki, które w ramach układu są umarzane - kolejnych kilka procent. Ja tu nie widzę żadnego problemu. IB jest pozamiatany - przez co, przez konwersję?
Edytowany: 28 listopada 2018 10:23
|
|
0 Dołączył: 2018-05-12 Wpisów: 447
Wysłane:
28 listopada 2018 10:14:51
To po ile się zrzucacie na UOKIK? Średnia to 555 zł :)) Cytat:Odpowiadając na pytania obligatariuszy kurator informuje, że UOKIK pośrednio obciążył obligatariuszy przeciętnie 555 zł. Ponadto z komunikatu wynika, że decyzja nie jest prawomocna i spółka będzie się od niej odwoływać. Korzystając z okazji kurator apeluje do instytucji mających możliwości nałożenia kar i grzywien za działania Getback przed dniem otwarcia postępowania, aby umorzyły je ze względu na ważny interes społeczny - faktycznie karanymi będą osoby posiadające obligacje... http://www.biurosyndyka.pl/ Kolejny list? Kto jest chętny do pisania? Ja napiszę kilka słów do p. Buczka, dzisiaj wstawię list na forum.
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 10:18:02
Krzysztof ZZ napisał(a):Nie 100 % ale ze splata jest to chyba 90% (33% + 57%) czyli prawie 100% jak rozumiem toertycznie mozesz dochodzic swoich praw co do tych 10% . ale chyba dla wiekszosci to beda male kwoty. Trzeba tez pmaietac ze IB raczej juz jest pozamiatany. Jakby nie liczyć, jestem więcej niż przekonany o tym że spółka nie dożyje do końca układu. Jak prawdopodobnie też. Ale gdybym przeżył no to straty są wyliczalne bardzo dokładnie. Wtedy - myślę o jakimś pozwie zbiorowym - i przy założeniu że sąd potwierdzi nielegalne działania IB, jest chyba możliwość dochodzenia wspólnie roszczeń. Oni w jakiś sposób wyliczyli te 14 mln na odszkodowania. Przecież nie wzięli tego z sufitu.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-12 Wpisów: 447
Wysłane:
28 listopada 2018 10:19:42
Maciej_61,
te 14 mln to na kary, które nałoży na nich UOKIK i KNF :)
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 10:21:39
Krzysztof ZZ napisał(a):MA napisał(a):Krzysztof ZZ napisał(a):MA napisał(a):Krzysztof ZZ napisał(a):@ bukos cos nerwowy jestes :)w sumie sie zalatwiliscie bo pewnie GB to rzeczywiscie kiepski adresat pozwow ale inni jak audytor czy abris juz nie. Ale wy juz bedziecie zaspokojeni ukladem wiec nic juz pozwami nie zyskacie przeciez bedizecie mieli akcje :) I teoretycznie zero straty :) wiec kogo byscie nie sadzili bedzie wykorzystywal to przeciwko wam.Ta konwersja zalatwili was bez mydla. Jakbyś to chciał inaczej rozwiązać - odrzuceniem układu? Nie wedlug mnie powinniscie isc na uklad inwestorski przynajmnie jeszt szansa ze otrzymacie cos . W przpadku splaty przez lata jesli tylko jedna rata sie opozni to jest automatyczna updalosc. Jesli chodzi o konwersje to "Pan" Radek was zrobil bez mydala. 40 mld akcj po 5 gr to niestrowalna spolka . Do tego akcje warte sa zero bo gielda zawsze wycenia przyszlos a przyszlosc to updlaosc w kazdym wariancie. Przeciez nawet jesli ta firma od razu nie udapnie to bedzie egzytowala tylko po to zeby wyczerpac obecne portfele a nie pozyskiwac noew. Przy konwersji wierzyciele staja sie wlacicielami czyli teraz Wy jestes odpowiedzialni za splate Was. Do tego "teoretycznie " przez konwersje jestescie zaspokojeni wiec banki I instytucje co wam sprzedawaly lewizne maja was z glowy. Konwersja tez abris umywa rece gdyz bedzie mial bardzo maly pakiet akcji. Dlaczego banki nie chca akcji ? Nie chca brac odpowiedzialnosci a wiedza ze akcje nic nie warte. Pwoninniscie doazyc do spalty jak najwiekszej kasy od razu przy zachowaniu Abrisu przy decydujacym glosie w spolce zeby byl wciaz odpowiedzialny przed Wami czyli de facto zero albo minimalna konwersja.. W grze są przecież obie wersje - operacyjna i pseudo-inwestorska (pseudo, bo to żaden inwestor tylko kupiec aktywów). Pseudo-inwestorska wydaje się bardziej rozsądna przy obecnych procentach. Co do konwersji - co to znaczy minimalna konwersja (na ile akcji) i czy w jej przypadku nie byli byśmy zaspokojeni, jak napisałeś? I co nam daje odpowiedzialność Abrisu - akcjonariusza, który jest winny co najmniej zaniedbania w postaci braku właściwego nadzoru nad poprzednim zarządem? Teraz sobie poradzą? Konwersja was ruguje w duzej mierze mozliwosci dochodzenia odszkodowan a bedziecie w duzej mierze odpowiedzialni za spolke. Chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie wierzy ze akcje sa cos warte. Do tego dabrowski juz cos wspomina o wycofaniu z gieldy wiec nawet nie bedzie mozliwosci sprzedazy chyba ze na umowe cywilnno prawna. Jesli chodzi o konwersje to moze to byc na przyklad 200 mln akcji w sumie nie bedziecie przez to zaspokojeni ale bedziecie mieli kontrole nad spolka jesli byscie chcieli. Mała konwersja nikogo nie ruguje - jeśli ktoś jest pewny, że wywalczy odszkodowanie ma otwartą drogę. Ponadto zapominasz, że nie każdy kupował te obligi od pośredników - od kogo te osoby mają dochodzić odszkodowań i jakie są szanse coś ugrać? Dla nich brak konwersji to od razu pewna strata 67% albo 76% (w zależności od wersji układu). Nie odpowiedziałeś, co z Abrisem - jaka pewność, że jak raz nawalił to drugi raz nie będzie tak samo?
|
|
38 Dołączył: 2016-02-29 Wpisów: 978
Wysłane:
28 listopada 2018 10:22:02
W związku z karą nałożoną na GBK przez UOKIK która to kara uderzy w obligatariuszy zmniejszając jeszcze bardziej możliwość naszego zaspokojenia rzucam pomysł wystąpienia do UOKiK o 'amnestię'. Z materiałów medialnych wynika, że obecny zarząd (który w sprawie której dotyczy nałożona kara nie zawinił) będzie się odwoływał - i słusznie. Uważam, że niezależnie od tego jaki jest nasz indywidualny stosunek do obecnego zarządu powinniśmy go czynnie i masowo w tym wesprzeć bo ta kara nie spełnia swojej roli - nie jest to 'wymierzenie sprawiedliwości' rzeczywistym winnym (ci już dawno dali nogę ze spółki albo siedzą w areszcie) tylko uderzenie w nas.
|
|
Wysłane:
28 listopada 2018 10:28:02
AsGBK napisał(a):Maciej_61,
te 14 mln to na kary, które nałoży na nich UOKIK i KNF :) Tiaaa. Chyba - niestety - ale masz rację. Czyli Państwo się na nas znowu nieco utuczy.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.