pozostaje sprawdzić te spółki gdzie wiszą należności Kani. On płakał, że musi płacić już za towar, ale wspaniałomyślnie wydłużał terminy podwykonawcom(on im?).
tutaj do sprawdzenia co te dwie spółki mają w środku:
ekrs.ms.gov.pl/rdf/pd/search_d... KRS: rubin Energy 0000436598
fresh investment 0000457192
wystarczy popatrzyć co te spółki mają w sobie. Fresh, kapitału nie ma nic, całe 8k, ale należności i zobowiązań na ponad 90 mln.
Rubin o którym Pan prezes pisze, że to nowoczesny zakład, dużo nowocześniejszy nić Kania ma kapitału własnego na 15mln a cały bilans zamyka się kwotą 170mln. To stan na koniec 2017 roku.
Z drugiej strony nie bardzo rozumiem, jakim sposobem to oni mają należności od podwykonawcy? Rozumiem zobowiązania, ale należności? To kto tu był podwykonawcą?
Osoba powiązana, Pani z Fresh investment wcześniej była powiązana ze specjałami Staropolskimi, przypadek? Jak mawia klasyk - nie sądzę?
Na koniec dodam, jak pisałem wcześniej, że banki finansujące słabo rozpoznały przeciwnika bo to przeciwnik a nie klient. Kilka tygodni temu wysoki menadżer z jednej instytucji zakopanej w Kani dzwonił do mnie(jako inwestora) co sądzę o Kani bo oni ich finansują. Pozostało mi tylko "złożyć gratulacje" podejścia i refleksu. Mam wrażenie, że im się oczy otworzyły duuużo za późno. K. miał sporo czasu aby należności rosły a majątek wypływał.
Smród jest duży i rozchodzi się od dawna a prezes do końca gra swoją rolę.