PARTNER SERWISU
nabropzu
737 738 739 740 741
andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 5 lipca 2021 12:16:08 przy kursie: 495,00 zł
Dzięki za wszystkie uwagi. Popierając proponowane zmiany statutowe zakładam, że aktywność Bitów w tym obszarze nie będzie polegać na akwizycji udziałów w astronomicznie wycenianych (w stosunku do skali lub doświadczenia teamu) studiów na naszym rynku i ściganiu się z innymi spółkami na tym polu, czy też naśladownictwie innych modeli biznesowych (you know what i mean;). Liczę, że tu również Bici pójdą własną unikalną ścieżką. Dlatego też chciałbym, żeby tu decyzyjność leżała po ich stronie, a nie inwestorów z instytucji finansowych. Jakość a nie ilość. Myślę, że ta idea nadal będzie obowiązywać. I myślenie strategiczne 10 lat do przodu.

Odbieram to też raczej jako ewolucję rozwoju i wynik doświadczeń z pracy działu wydawniczego i zerkałbym w tamte rejony (Hiszpania?). Albo też w kierunku uzupełnienia jakichś kompetencji specjalistycznych (związanych z produkcją, marketingiem gier, wydawnictwem itd.), których spółka obecnie nie posiada (i np. zleca je na zewnątrz) lub chciałaby je rozszerzyć.
Jestem na Twitterze
Edytowany: 5 lipca 2021 12:17

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 5 lipca 2021 16:18:36 przy kursie: 495,00 zł
Niestety nie popieram takich zmian, nie wiadomo po co spółka ma przejmować, kogo i za ile.

Mają już tyle tematów otwartych, że nie widzę sensu dokładania dalszych.

My także prosiliśmy spółkę o wiele rzeczy - choćby o lepsze relacje inwestorskie (kilka osób wprost wskazywało na potrzebę zmiany osoby za to odpowiedzialnej), wiekszą otwartość na komunikację - konkretne daty i timeline. Nigdy tego nie dostaliśmy.

Także proszenie teraz indywidualnych o pomoc, bo nie mogą sami tego przeforsować (udziały zarządu przez lata malały) plus jak widać duzi nie chcą tego akceptować, jest trochę nie na miejscu.

FilipBonn
19
Wpisów: 162
Wysłane: 5 lipca 2021 17:59:31 przy kursie: 495,00 zł
@topfacet
Przykład konkretnych dat i time line mamy na cdp.

Spółka ma przejmować żeby skalować biznes jak sądzę, jest ryzyko większe ale i nagroda większa.

Relacje inwestorskie w 11Bit chyba jednak nie odbiegają za bardzo od standardów w gamedev ;)

andy_dufresne
130
Wysłane: 5 lipca 2021 18:52:37 przy kursie: 495,00 zł
Do ideału w zakresie IR zapewne daleko (choć trudno mi o przykład spółki gamedev, której polityka w tym zakresie nie spotykała się z krytyką indywidualnych - Creepy Jar?), ale IMO warto docenić próby zmian. Nigdy wcześniej nie pokazywali nowego materiału premierowo na konfie inwestorskiej.
Jestem na Twitterze
Edytowany: 5 lipca 2021 18:56

FilipBonn
19
Wpisów: 162
Wysłane: 9 lipca 2021 15:02:05 przy kursie: 490,00 zł
@baks
Myślę że poprostu nie doczytałeś między wierszami i dlatego wyjasniasz oczywiste oczywistości ;)
Jak to wyglądało w oficjalnym przekazie możesz sobie łatwo wygooglowac, a jak wyglądało w praktyce to wszyscy zainteresowani wiedzą

kliknij, aby powiększyć

Myślę że porównania zachowania 11Bit i CIG w stosunku do akcjonariuszy na ten moment funkcjonują jedynie jako dobry dowcip :)

Ps sprostowanie z mojej strony należy się co do kwoty, nie było to 9mln a 7mln thumbright
Edytowany: 9 lipca 2021 15:09

topfacet
178
Wysłane: 12 lipca 2021 13:26:21 przy kursie: 509,50 zł
O aktualnej sytuacji technicznej na walorze słów kilka:

"Przeglądając drugą linię spółek z szerszej perspektywy, można się na chwilę zatrzymać na wykresie dziennym 11 Bit Studios, gdzie od roku uklepywane było wsparcie w rejonie 455 zł. Ponieważ walor w długim terminie wciąż znajduje się w trendzie wzrostowym, zatem naturalnym wydaje się dalsze spojrzenie w kierunku północnym. Tym bardziej, że do wspomnianego wsparcia wróciliśmy dość zaawansowanym już czasowo układem korekcyjnego, rozszerzającego się klina, z charakterystyczną, skróconą falą 5 (nie została już dociągnięta do ograniczenia dolnego - patrz zielone oznaczenia wewnątrz klina). Taka struktura, budowana w bezpiecznym w długim terminie miejscu (nad kluczowym wsparciem /zielona belka/ i w nadrzędnym trendzie wzrostowym) to obecnie potencjalne zaproszenie do kolejnej, średnioterminowej fali wzrostowej, do której cały ten klin może się okazać trampoliną."

https://stooq.pl/mol/?id=20074

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 14 lipca 2021 14:50:57 przy kursie: 516,00 zł
Za miesiąc prezentacja gry. Powstaje pytanie o jaką grę chodzi. Pewności nie ma ale można domniemywać, że być może chodzi o następcę FP czyli FP2.
Czy to o tą grę chodzi - jakie jest Wasze zdanie ?
Gra raczej nie będzie się nazywała FP 2.
Szkoda, że Foxhole wypadło z harmonogramu. Pytanie czy spółka ma na tapecie kolejne umowy na gry z wydawnictwa. Fajnie by było gdyby w tym roku weszło coś do wydawnictwa.Think
Co do przejęć to są 2 możliwe kierunki i różne modele. Niebawem po NWZA powinno się nieco wyjaśnić w tym temacie. Możliwe, że spółka pójdzie podobnie jak PCF a może jak TSG.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

topfacet
178
Wysłane: 14 lipca 2021 16:28:06 przy kursie: 516,00 zł
Na 99% jest to FP 2, i wcale się nie zdziwię jak będzie się tak nazywać.

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 15 lipca 2021 12:04:58 przy kursie: 509,00 zł
Jeżeli Frostpunka 2 przedstawiał kawałek Trailera z tym chodzeniem po śniegu ( a tak było najprawdopodobniej) to w mojej ocenie zapowiada się bardzo ciekawie ( choć poczekajmy na szczegóły). Baks będzie im najprościej zrobić Frostpunka 2 ponieważ przy kończeniu 1 mieli już plany na universum i dalszy rozwój. Drugą kwestią jest jeszcze wypuszczenie kolejnych informacji o grach do końca roku

baks
152
Wysłane: 15 lipca 2021 14:54:58 przy kursie: 509,00 zł
andy_dufresne napisał(a):
Do ideału w zakresie IR zapewne daleko (choć trudno mi o przykład spółki gamedev, której polityka w tym zakresie nie spotykała się z krytyką indywidualnych - Creepy Jar?), ale IMO warto docenić próby zmian. Nigdy wcześniej nie pokazywali nowego materiału premierowo na konfie inwestorskiej.

Materiały na konfie to jedna sprawa ..... a działania w realu to sprawa druga.
Na konfach już nie raz słyszeliśmy wprost lub między wierszami.
Spółka nie obiecywała złotych gór jednak było dużo optymizmu ...
Jednak w spółce działał spory marazm w zakresie przyspieszania rozwoju.

To wprost nasuwało skojarzenie jazdy pojazdem z wciśniętym pedałem gazu "do dechy"
ale jednak z wciśniętym pedałem chamulca nożnego i z zaciągniętym ręcznym ....Think

Teraz jednak "powoli .... ospale ale ruszyła maszyna" w końcu coś się zmienia.
Najwyraźniej zwolniono co najmniej jeden z hamulców .... Angel
Taka wypowiedź ale i widoczne działania pozwalają na znacznie więcej optymizmu co do szybszego rozwoju.
Już sama progresja w zatrudnieniu (100 do 180 w 2 lata) pokazuje stosunkowo szybki rozwój. Dodatkowo zatrudnienie specjalistę od naboru pokazuje dużą desperację do realizacji rozwoju zespołów i dotrzymanie oczekiwanych terminów premier (2023-2025).

Cytat
Marszał potwierdził, że 11 bit studios będzie rozważała zacieśnianie współpracy z producentami gier wydanych przez firmę.
"Nie mówię, że rozmawiamy z tymi spółkami, ale to naturalne, że jeżeli będziemy widzieli, iż współpracuje nam się dobrze z partnerem to będziemy szukali jeszcze lepszej integracji" - powiedział.
Nie wykluczył, że tytuły produkowane obecnie przez spółkę będę posiadały elementy gry dla wielu graczy (multiplayer).
…….
Studio celuje we wzrost zatrudnienia do 250-300 osób w ciągu około dwóch lat, poinformował Marszał. Obecnie firma zatrudnia około 180 pracowników, około dwa razy więcej niż dwa lata temu. Prezes dodał, że rekrutacja nie jest łatwa, ale spółka liczy na przyspieszenie w tym obszarze w związku z zatrudnieniem do działu kadrowego doświadczonej osoby, która niedługo rozpocznie pracę w firmie. (PAP Biznes)
www.bankier.pl/wiadomosc/11-bi...

pikupiku
1
Wpisów: 23
Wysłane: 15 lipca 2021 17:24:31 przy kursie: 509,00 zł
Krótki, ale ciekawy wywiad z producentem mobilnego Frostpunka:

www.pocketgamer.biz/asia/inter...

- nad projektem pracuje obecnie ponad 60 osób
- konserwatywnie oczekują co najmniej 10 milionów pobrań gry
- gra ma działać (w testach ponoć już działa) na wszystkich urządzeniach z Androidem wyprodukowanych po 2015 roku.

andy_dufresne
130
Wysłane: 16 lipca 2021 00:31:12 przy kursie: 509,00 zł
Dzięki za podzielenie się. Pada kilka konkretów. Jestem ciekaw, na ile wersja mobilna gry będzie złagodzona w wątkach społecznych. Mamy śnieg, zwierzęta, ale co z pracą przymusową, zamieszkami i buntem przeciw władzy? ;)
Jestem na Twitterze

topfacet
178
Wysłane: 29 lipca 2021 15:25:50 przy kursie: 487,80 zł
Za 14 dni trailer nowej gry, po kursie nie widać wielkiego entuzjazmu. Ja się spodziewam FP 2 a Wy?

baks
152
Wysłane: 30 lipca 2021 00:08:14 przy kursie: 487,80 zł
Nie ma się co entuzjazmować zawczasu. Spółka dość słabo sprzedaje ciekawe newsy to samo można powiedzieć o konferencjach czy prezentacjach wczesnych materiałów.
Mam nadzieję, że czymś zaskoczą i będzie wow. Tradycja jednak mówi, że nie będzie jakiś bomb. Być może jak zwykle zacznie się coś dopiero kilka miesięcy przed premierą - choć nie można wykluczyć scenariusza z 2016r - gdzie kurs zaczął rosnąć ok 18 miesięcy przed premierą. Tylko teraz kurs jest sporo wyżej i aby wywołać dynamiczne zmiany musiało by być dość dużo pokazane. pewnie coś na kształt machin z FP.
Być może będzie ciekawie ale czy aż tak aby ruszyć kursem - dużo czasu nie zostało to się przekonamy.

sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 30 lipca 2021 23:45:09 przy kursie: 480,00 zł
Topfacet też spodziewam się FP 2 ale muszę zgodzić się z baksem. Patrząc historycznie wypuszczą filmik i tyle z tego będzie. Żeby miało to sens to trzeba było by zrobić to z pompą ale to nie 11 bit. Obawiam się że może być lekka podbitka zakończona spadkiem. 3 filmików najbardziej przypadł mi ten z śniegiem.

Pytanie czy dotrzymają słowa i pojawią się następne produkcje w tym roku?

topfacet
178
Wysłane: 4 sierpnia 2021 12:05:20 przy kursie: 470,20 zł
Za 8 dni nowy trailer a na kursie cichutko, wszyscy chyba na wakacjach. Lub wszyscy obstawiają FP 2 :D

Z ciekawych rzeczy jest długi wywiad z 11BS w radiu RDC:

www.rdc.pl/podcast/dzwieki-muz...

Jest tam także mowa o nowych projektach.
Edytowany: 4 sierpnia 2021 12:16

topfacet
178
Wysłane: 4 sierpnia 2021 12:33:59 przy kursie: 470,20 zł
Nie mogę już edytować, dodam tylko, że o 11BS jest od 31 minuty nagrania.

Don Eladio
2
Wpisów: 9
Wysłane: 4 sierpnia 2021 17:04:50 przy kursie: 470,20 zł
topfacet napisał(a):
Za 8 dni nowy trailer a na kursie cichutko, wszyscy chyba na wakacjach. Lub wszyscy obstawiają FP 2 :D

Z ciekawych rzeczy jest długi wywiad z 11BS w radiu RDC:

www.rdc.pl/podcast/dzwieki-muz...

Jest tam także mowa o nowych projektach.

Osobiście wyrzuciłem 11bit po tym jak została przegłosowana zmiana statutu. Pojawiło się nowe ryzyko, które rynek jakoś musi wycenić. Kurs pewnie odbije dopiero gdy ogłoszą to nieszczęsne przejęcie, tak jak odbijał zawsze WIG20 w dniu ogłoszenia lockdownu. Do tego czasu wielu potencjalnych inwestorów będzie stało z boku.

baks
152
Wysłane: 4 sierpnia 2021 21:30:36 przy kursie: 470,20 zł
@don
Moderator:
...

Tak o przejęciach piszą inni ....

Oczekiwania na pewno wzrosły, z powodu licencji 'Fishing Clash' w Chinach i ostatniej akwizycji Rortos, która była pozytywnie przyjęta przez rynek.
www.bankier.pl/wiadomosc/Ekspe...

A zmiana regulaminu choć na początku sam miałem wątpliwości doprowadziła do standardu jaki jest wśród innych spółek w branży.
Z pewnym zmniejszeniem kontroli nad spółką dajemy jej znacznie większe możliwości rozwoju. Pozwala to szybciej finalizować atrakcyjne inwestycje i odpada argument wycieku poufnych danych negocjacyjnych do jakich musiało by dochodzić podczas ujawniania szczegółów inwestycji.
Rynek przejęć jest bardzo konkurencyjny. Spółka i tak jest bardzo zachowawcza w inwestycjach .... za co mieliśmy do niej pretensje.

Teraz daliśmy im szanse na pokazanie "pazura" i szybki rozwój. Jak widać inni nie mają obaw i przejmują. Samym naborem spółka nie zdywersyfikuje wystarczająco biznesu.
Dlatego ścieżka rozwoju poprzez akwizycję zyskała moje poparcie.thumbright
Edytowany: 4 sierpnia 2021 21:32

baks
152
Wysłane: 4 sierpnia 2021 22:05:43 przy kursie: 470,20 zł
topfacet napisał(a):
Nie mogę już edytować, dodam tylko, że o 11BS jest od 31 minuty nagrania.

Nie wiem czy zwróciłeś na to uwagę co powiedział Konrad Adamczewski ...
ciągnięty mocno za język stwierdził, że o premierze nie może nic powiedzieć .... ale na pewno nie ukarze się w tym roku ...
Nie liczyłbym na 2022 patrząc na cykl produkcyjny.
Jednak patrząc historycznie to 11bit nigdy nie ujawniał materiałów reklamowych wcześniej niż 6 miesięcy przed premierą. Wyjątkiem był tu FP gdzie doszło do pewnych przetasowań i zmian w projekcie mniej więcej w czasie publikowania pierwszych materiałów stąd wyjątkowe wydłużenie początków marketingu od premiery.
Biorąc pod uwagę, że to kontynuacja gry - to łatwiej stworzyć materiał bo ma się już część materiałów i doświadczeń z rozwoju gry.
Patrząc na sytuację cykl produkcyjny przy kontynuacji gry i zgranym już zespole powinien być sprawniejszy i krótszy.
Piotr Musiał jest zadowolony z wykonanej pracy a wcześniejsze traki z TWOM były genialne. Chyba jest na co czekać. Niedomówienie Konrada nie zamyka możliwości premiery w 2022.
Sam nie stawiałbym na to ..... ale gdyby tak było na pewno byłoby to sporym zaskoczeniem. Oczywiście premiera wcześniej niż na jesień mało prawdopodobna. Sugeruje to jednak, że prace nad grą idą świetnie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

737 738 739 740 741

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,431 sek.

cxilqojj
yddwicaj
swqrlbxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pdwgcufa
yivdfxcu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat