andy_dufresne napisał(a):Do ideału w zakresie IR zapewne daleko (choć trudno mi o przykład spółki gamedev, której polityka w tym zakresie nie spotykała się z krytyką indywidualnych - Creepy Jar?), ale IMO warto docenić próby zmian. Nigdy wcześniej nie pokazywali nowego materiału premierowo na konfie inwestorskiej.
Materiały na konfie to jedna sprawa ..... a działania w realu to sprawa druga.
Na konfach już nie raz słyszeliśmy wprost lub między wierszami.
Spółka nie obiecywała złotych gór jednak było dużo optymizmu ...
Jednak w spółce działał spory marazm w zakresie przyspieszania rozwoju.
To wprost nasuwało skojarzenie jazdy pojazdem z wciśniętym pedałem gazu "do dechy"
ale jednak z wciśniętym pedałem chamulca nożnego i z zaciągniętym ręcznym ....
Teraz jednak "powoli .... ospale ale ruszyła maszyna" w końcu coś się zmienia.
Najwyraźniej zwolniono co najmniej jeden z hamulców ....
Taka wypowiedź ale i widoczne działania pozwalają na znacznie więcej optymizmu co do szybszego rozwoju.
Już sama progresja w zatrudnieniu (100 do 180 w 2 lata) pokazuje stosunkowo szybki rozwój. Dodatkowo zatrudnienie specjalistę od naboru pokazuje dużą desperację do realizacji rozwoju zespołów i dotrzymanie oczekiwanych terminów premier (2023-2025).
Cytat
Marszał potwierdził, że 11 bit studios będzie rozważała zacieśnianie współpracy z producentami gier wydanych przez firmę.
"Nie mówię, że rozmawiamy z tymi spółkami, ale to naturalne, że jeżeli będziemy widzieli, iż współpracuje nam się dobrze z partnerem to będziemy szukali jeszcze lepszej integracji" - powiedział.
Nie wykluczył, że tytuły produkowane obecnie przez spółkę będę posiadały elementy gry dla wielu graczy (multiplayer).
…….
Studio celuje we wzrost zatrudnienia do 250-300 osób w ciągu około dwóch lat, poinformował Marszał. Obecnie firma zatrudnia około 180 pracowników, około dwa razy więcej niż dwa lata temu. Prezes dodał, że rekrutacja nie jest łatwa, ale spółka liczy na przyspieszenie w tym obszarze w związku z zatrudnieniem do działu kadrowego doświadczonej osoby, która niedługo rozpocznie pracę w firmie. (PAP Biznes)
www.bankier.pl/wiadomosc/11-bi... Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)