No ..... to chyba normalne, że po blisko 1,5 roku w końcu naprawili grę na tyle, że gracze w znakomitej większości są zadowoleni.....
Nie można było tak od początku tylko roztrwonić gigantyczny kapitał jakim była renoma spółki po W3 ... ?
@air
może przypomnisz jakie była założenia CDR ..?
To Zarząd dmuchał balonik oczekiwań nie mając kompletnie argumentów. Nie wierzę w to aby byli tak niemądrzy aby nie zdawać sobie sprawy w jakim stanie jest gra ..
Szkoda, że pokazali graczom środkowy palec ..
Ja sam gdy zobaczyłem "zgubiłem bieliznę z wrażenia" ..... myślę sobie wow ale muszą mieć petardę skoro to wpisali do PM .... to ile mogą zarobić jeśli tak wysoko podnieśli poprzeczkę.
A oni tak wysoko podnieśli poprzeczkę .... po to aby swobodnie .... modli przejść pod nią ...
Widać z tego, że kompletnie nie poradzili sobie z zarządzaniem projektem i nie da się tego zakrzyczeć. Zabrakło
- odpowiednich szefów projektu
- odpowiedniego silnika
chyba nie ma co więcej wyliczać bo powyższe wystarczą aby położyć projekt.
Spółka powinna być już po wydaniu 2 DLC i właśnie powinna większością ludzi pracować nad kolejnymi projektami a tak mamy około 2 letni poślizg a może więcej.
Dla mnie dużym plusem jest to, że od kilku miesięcy pracują już na UE5. Pewnie jakieś przymiarki robili już wcześniej zaraz po wydaniu silnika. Takich decyzji nie podejmuje się w jeden dzień.
Dla mnie to duża zmiana na lepsze. Spółka ruszyła w dobrym kierunku i widzę lepsze czasy - za jakiś czas. Jednak na dziś potrzebna mrówcza praca nad dalszą poprawą gry z jednoczesną produkcją bardzo dobrych DLC.
Tak zauważyłem, że Techland jest w roku premierowym. Jednak nie zauważyłem aby Techland tak się rozjechał z planami. Sądzę, że przy odpowiednim doborze tematyki gry są w stanie zarobić na kolejnym projekcie tyle co CP a może więcej. Zarządzają znacznie lepiej projektami. Czas produkcji jest nieco zbliżony dla DL2 i CP.
Trudno ocenić kto szybciej wyda nową grę. Wtedy będzie można ocenić która spółka jest lepsza.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)