50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
10 listopada 2009 22:40:25
przy kursie: 2,32 zł
Doobra już, sztama. A co tam robie to na razie nie powiem, ale umawiamy się tak: jak tylko zrobimy w serwisie portfele to ujawnię stan posiadania i będą publicznie dostępne wszystkie trejdy. Żeby była pełna przejrzystość. Ja tam się nie wstydzę jak wtapiam, skalpuję 1% albo uśredniam w dół
|
|
0 Dołączył: 2009-02-02 Wpisów: 2 104
Wysłane:
10 listopada 2009 22:43:52
siekoo napisał(a):nie wiem jak inni, ale ja z checia sie dowiem w co sie bawi nasz ulubiony guru od raportow Mam pewne podejrzenia. Moim zdaniem uważny czytelnik sam ma szanse między wierszami czasem coś doczytać :) Jeśli ktoś potrzebuje tej wiedzy oczywiście.
Edytowany: 10 listopada 2009 22:44
|
|
0 Dołączył: 2009-07-16 Wpisów: 1 746
Wysłane:
10 listopada 2009 22:45:50
nocnygracz napisał(a):Mam pewne podejrzenia. Moim zdaniem uważny czytelnik sam ma szanse między wierszami czasem coś doczytać :) Jeśli ktoś potrzebuje tej wiedzy oczywiście.  chcialem byc dyskretny Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
|
|
|
|
1 Dołączył: 2008-10-09 Wpisów: 1 410
Wysłane:
10 listopada 2009 23:27:01
O kurka ale debata... Dla mnie wyniki były dobre z racji oczekiwań malkontenckich. Wszyscy spodziewali się nędzy a tu proszę. Pokazali figę... Co do WD... Trochę mnie zdziwił swym wpisem...  Ale nie ma sensu tego roztrząsać. Na wątku VW jestem chyba jednym z największych optymistów, ktoś może nazwać mnie głupcem czy naiwniakiem. Mam to gdzieś  . Wierzę w tą spółkę. Praktycznie codziennie śledzę notowania i jestem pewien, że ktoś stopuje lub cofa kurs... Czemu? Cholera wie. Jedno jest dla mnie pewne, będzie dobrze  . Ze stratą lub zyskiem kilka % nie oddam. Liczy się tylko 100% i więcej... You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
0 Dołączył: 2009-08-11 Wpisów: 444
Wysłane:
11 listopada 2009 19:18:00
Koledzy , wyniki są dobre po to by Foris myslał , że w firma jest cudownie !!! Papieryd można zrobic zawsze pod kredyt itp ... pracuje w banku to wiem Lecz uwazam , że firma się wybije i jazda dopiero się zacznie KBC juz sie obkupiło i daje rekomendacje na 3,2 inni maja dopiero zamiar , spoko ja tu wpakowałem swój cały kapitał i spokojnie czekam na 2,8-3 zł i wtedy zrobie rozeznanie Pozdro i czekac ...
|
|
0 Dołączył: 2009-07-21 Wpisów: 126
Wysłane:
11 listopada 2009 19:28:58
szamot-kb napisał(a): spoko ja tu wpakowałem swój cały kapitał i spokojnie czekam
Postawiłeś wszystko na akcje jednej spółki????
|
|
0 Dołączył: 2009-04-16 Wpisów: 256
Wysłane:
11 listopada 2009 19:37:24
TheBlackHorse napisał(a): ........Na wątku VW jestem chyba jednym z największych optymistów, ktoś może nazwać mnie głupcem czy naiwniakiem. Mam to gdzieś  . Wierzę w tą spółkę. I ja też jestem pod działaniem Twojego optymizmu, którym mnie ująłeś w lipcu. Wiedz, że nie mam do Ciebie jakiegokolwiek żalu. Giełda to wieczne ryzyko ponoszone indywidualnie. Jak ktoś chce zwalić winę na "innego" przy inwestycji to niech idzie do TFI. Czekam więc z Tobą z hasłem "wiara przenosi góry"
|
|
0 Dołączył: 2009-10-25 Wpisów: 41
Wysłane:
11 listopada 2009 20:36:37
szamot-kb napisał(a):Koledzy , wyniki są dobre po to by Foris myslał , że w firma jest cudownie !!! Papieryd można zrobic zawsze pod kredyt itp ... pracuje w banku to wiem Lecz uwazam , że firma się wybije i jazda dopiero się zacznie KBC juz sie obkupiło i daje rekomendacje na 3,2 inni maja dopiero zamiar , spoko ja tu wpakowałem swój cały kapitał i spokojnie czekam na 2,8-3 zł i wtedy zrobie rozeznanie Pozdro i czekac ... wyniki nie byly wyciagane pod Fortis, bo Fortis dokladnie wie co sie dzieje w VST. maja swoje "lapska" na wszystkim co jest w VST. trace cierpliwosc, ale ulegam emocjom i nie sprzedaje, bo wierze ze bedzie tutaj jeszcze duzy odpal.
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 20:44:19
Jack_Be napisał(a):TheBlackHorse napisał(a): ........Na wątku VW jestem chyba jednym z największych optymistów, ktoś może nazwać mnie głupcem czy naiwniakiem. Mam to gdzieś  . Wierzę w tą spółkę. I ja też jestem pod działaniem Twojego optymizmu, którym mnie ująłeś w lipcu. Wiedz, że nie mam do Ciebie jakiegokolwiek żalu. Giełda to wieczne ryzyko ponoszone indywidualnie. Jak ktoś chce zwalić winę na "innego" przy inwestycji to niech idzie do TFI. Czekam więc z Tobą z hasłem "wiara przenosi góry" I o to chodzi aby rozróżnić dobrą radę od naganiania... Czasem mam ochotę monitorem rzucić jak widzę to zbijanie kursu... Wierzę, że kiedyś będę mógł powiedzieć do tych wszystkich mend a nie mówiłem?Gwoli wyjaśnienia nie uważam za mendy osób mających obawy lecz typowych ujadaczy... Nierzadko mam wrażenie jakby te osoby na różnych forach były podstawione podobnie jak zachwalanie gumek Dębicy przy ocenach na portalach oponiarskich... You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 21:00:18
Mam do was takie pytanie. Czy istnieje teoretycznie następujęcy scenariusz: ktoś ma sporo akcji vistuli i też liczy na niezły odpał. Ten ktoś postanawia część akcji sprzedać po zaniżonej cenie, kupić je ponownie za grosze i czekać. Czy taki scenariusz jest w ogóle możliwy? W trakcie ostatniej sesji zlecenia podbijające kurs były po 200-400 sztuk. Natomiast zlecenia zbijające kurs tzn po 2,28-2,29 były po kilkanaście tysięcy. Niewiadomo natomiast ile sprzedający traci na takiej zagrywce. Co o tym myślicie??
|
|
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 21:09:34
nowy1960 napisał(a):Mam do was takie pytanie. Czy istnieje teoretycznie następujęcy scenariusz: ktoś ma sporo akcji vistuli i też liczy na niezły odpał. Ten ktoś postanawia część akcji sprzedać po zaniżonej cenie, kupić je ponownie za grosze i czekać. Czy taki scenariusz jest w ogóle możliwy? W trakcie ostatniej sesji zlecenia podbijające kurs były po 200-400 sztuk. Natomiast zlecenia zbijające kurs tzn po 2,28-2,29 były po kilkanaście tysięcy. Niewiadomo natomiast ile sprzedający traci na takiej zagrywce. Co o tym myślicie?? Oczywiście, że możliwy ale do ilu może zaniżyć? 2 złotych? Ostatnio wybronione więc uklepało się niezłe wsparcie... You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 21:11:24
wszystkie infa trzeba interpretować pod siebie nie słuchać nikogo nie naganiać panowie z DM,Banków i TFI robią to czego oczekuje rynek fortis podał łapkę vistuli to on decyduje co będzie działo się ze spólką i kursem ja mam walor i czekam /polima wywaliłem 2 dni temu -za wcześnie i teraz załuje / a co do całego kapitału w 1 - ej spółce to na tą chwile - tak ale spoko na rachunku w Banku jest troche gotówki
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 21:20:18
a tak na marginesie to vistule od wakacji miałem 6 razy zarabiałem po 0,30-0,50 zł na szt.i brałem coś innego bo od realizacji zysków nikt jeszcze nie zbankrutował
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 21:21:39
TheBlackHorse napisał(a): ale do ilu może zaniżyć? 2 złotych?
Nie, może liczyć na to że drobni inwestorzy pod wpływem paniki sami zaczną wyprzedawać poniżej 2,28
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 22:05:05
nowy1960 napisał(a):TheBlackHorse napisał(a): ale do ilu może zaniżyć? 2 złotych?
Nie, może liczyć na to że drobni inwestorzy pod wpływem paniki sami zaczną wyprzedawać poniżej 2,28 To prawda, ale ..... jak nie spadnie kurs tylko się utrzyma, co wtedy zrobi ten duży inwestor. Będzie musiał zakupić drożej więc bedzie to dla niego strata, szczególnie jak będzie w biegu wskakiwał do pociągu p.t. vistula na 4 zł. Podbije kurs jeszcze bardziej itd. itd. Jeżeli są sprzedawane duże pakiety po kilkanaście tysięcy sztuk na sesję to można też przyjąć pewien scenariusz, że ktoś komuś sprzedaje podczas sesji. Jeden określa kurs sprzedaży a drugi daje zlecenie kupna po tej cenie. To mogą być ruchy OFE , TFI lub tym podobnych. Taki scenariusz jest możliwy, ale to tylko prawdopodobieństwo i to moje analizy. Cholera wie dlaczego robią w tle takie ruchy.
|
|
Wysłane:
11 listopada 2009 22:15:22
nowy1960 napisał(a):TheBlackHorse napisał(a): ale do ilu może zaniżyć? 2 złotych?
Nie, może liczyć na to że drobni inwestorzy pod wpływem paniki sami zaczną wyprzedawać poniżej 2,28 Gruby zaniża, a drobnica oddaje razem z nim lecz 2 złote jest psychologiczną barierą. Betonową zaporą, która w ostatnich dniach została wzmocniona... Dodatkowo co jest pocieszające Ci na górze chyba nie chcą zbytniego spadku... Bo niby po co przesuwaliby termin publikacji raportu o 10 dni? You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
|
|
Wysłane:
12 listopada 2009 19:51:05
przy kursie: 2,28 zł
Wiecie co jest nie tak na tej spółce ???? Brak obrotów Nie ma rzadnego grubego co zwala kurs Poprostu do puki nie bedzie obrotów , kurs bedzie schodził coraz nizej tak wiec do dzieła Panowie brac vistulkę Jak tu sa średnie transakcje po 2-10 tys prosze litości ...... Tylko wspólna siła moze coś pomóc !!!!!!!!!!
|
|
Wysłane:
12 listopada 2009 20:03:41
szamot-kb napisał(a):Wiecie co jest nie tak na tej spółce ???? Brak obrotów Nie ma rzadnego grubego co zwala kurs Poprostu do puki nie bedzie obrotów , kurs bedzie schodził coraz nizej tak wiec do dzieła Panowie brac vistulkę Jak tu sa średnie transakcje po 2-10 tys prosze litości ...... Tylko wspólna siła moze coś pomóc !!!!!!!!!! To może jest "wyczekiwanie" na info. Kupujący i sprzedający czekają. Czytaja nasze forum  i też nie chcą stracić jak będzie odpał. Wszyscy czekają - ja też.
|
|
0 Dołączył: 2009-06-18 Wpisów: 87
Wysłane:
12 listopada 2009 21:01:17
Spójrzmy jeszcze na 1 zależność. Na początku marca wystąpiła formacja objęcia hossy, podobna do tej z końca października. Od marca do szczytów pod koniec czerwca minęło prawie 4 miesiące. Być może również i w tym przypadku przyjdzie nam trochę poczekać na wzrosty, szczególnie że przyjmując te 4 miesiące, to akurat pokryłoby się z wynikami za IV kwartał, które teoretycznie powinny być najlepsze z całego roku.
|
|
Wysłane:
12 listopada 2009 23:09:56
Info dawać prezesy, info! Jak jutro nie dadzą to się wkurzę na maxa, przeca to już będzie połowa listopada... Na początku miało być  . You can't judge a fish by lookin' in the pond You can't judge right from looking at the wrong You can't judge one by looking at the other You can't judge a book by looking at the cover Oh can't you see, oh you misjudge me I look like a farmer, but I'm a lover!
Edytowany: 12 listopada 2009 23:10
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.